Ibanez Aeg8e Elektro Akustik Hakkında!!!

M

Marley

selamlar;

Ibanez Aeg8e elektro akustik gitar kullananların yorumlarını rica ediyorum. Ton, rahat çalınabilirlik, amfili amfisiz ses seviyesi gib konular hakkında fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...
 
bu gitarı elime ilk aldığımda hiç sıkılmadan tam 20 dk boyunca hiç sıkılmadan çalmıştım. kendi akustik gitarıma oranla bendlere çok olumlu yanıt vermişti. ses sistemiyle kullanmadım ama üzerindeki akord cihazı sesleri yarım ses eksik alıyordu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tuner ın sesleri yarım ses eksik alması senin çaldığın gitar ile ilgili bir sorundur diye umuyorum. aksi takdirde ciddi bir sorun ve farklı hiçbir forumda böyle bir sorundan bahsedilmemiş. kimse fark etmemiş olabilir mi acaba :)
 
Ben bu ara Fender, Jay Turser ve Cort'ları beğeniyorum. Çalımları çok rahat ve çok kaliteli gitarlar. Hatta Fender'in 500TL'lik bir modeli vardı, epey beğendik. Elixir tellerle çok çok güzel bir alet olmuştu. Lag'lar nedense sıfır olarak bile satılamıyor, insanlar çok beğenmedi piyasa da çok tutmadı bu markayı sanırım, ben de beğenmedim.

Ha bu arada Crafter'lardan da güzel gitarlar çıkıyor, performansları iyi onların da.

Ibanez AEG8E çalımı rahat bir alet ama ben Ibanez'in ucuz akustiklerini sevmiyorum. Yukarıda da söylendiği gibi klavye işçilikleri güzel değil. O fiyatlarda bir gitar alacak olsam yukarıda bahsettiğim markalardan seçim yapardım. Ama evde arada bir çıkarır tıngırdatırım onun dışında da sisteme girer rahat rahat çalarım dersen hakikaten rahat gitarlar. Kasası ince, klavye hakimiyeti yüksek vs. vs...
 
ucuz gitarlarda gitardan gitara kalite çok farkediyor. ben mağazadan alırken hususi depodan inip tek tek seçtik. aynı modelin çok kalasları da vardı. benim aldığımdan daha üst model olup da sunta olanları da. şu an için memnunum. 2x12 kabin almak için satıyorum yoksa microcube ile ikisi süper bir ikili oldu. lagların üst modelleri güzel ama alt modelleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. garip plastik gibi geliyor gitar ele.cort cidden güzel akustik klasik gitarlar yapıyor. cort cec5 klasik geçmişti elimden oldukça başarılıydı. akustik çalımı biraz daha zor bir alet. tel gerilimi yüksek bu yüzden iyi bir klavyeye sahip olmayan akustik modeli ne olursa olsun bence 50 lira bile etmez çünkü çalamazsınız. evinize süs olur. ovationlar bu konuda mükemmel , başarılı alt üretimleri de var. çıplak akustik soundları orjinali kadar iyi değil ama çalımı çoğu gitara göre rahat.özetle markası ne olursa olsun klavye çok önemli. bir de boş olarak tellere vurduğunuzda çıkan tınıyı diğer gitarlarla kıyaslayıp kontrol edebilirsiniz. kimi gitarlarda işçilik çok güzel ama tınısı oldukça düşük ve dengesiz olabiliyor. crafterlarda bir kaç gitara denk geldim böyle.
 
Cort'un nerdeyse bütün gitarlarında "solid spruce top" var, -top kısmı- yani ses tahtası bi akustik gitarın kalbidir. Fender'in CD serinde CD140S ve sonunda S yazan diğer gitarlarda anca kullanılan bi özellik Cort'un 300 TLlik gitarlarında dahi var, Cort'un 500 TLlik gitarında bulunan solid Engelmann ya da solid Sitka spruce ses tahtasıysa Gibson'ın 1500 Dolarlık gitarlarında kullanılan ağaçlarla aynı! Yani demem o ki Cort bu ağaçları nerden buluyo, nasıl ediyo bilmiyorum ama bu gitarlar varken aynı paraya Ibanez ya da Fender'in lamine, yani gofret kasa gitarını almak pek akıl karı gelmiyo bana. Bunları yazarken belirteyim evimde Lag Tramontane T200J, Fender DG22S, Cort MR730FX, Cort MR Custom ve Martin D18 var. İnanın bana Cort bu işi biliyo, ha niye Fender'i Martin'i aldın madem derseniz, Fender'in bi dönem en üst modellerinden olan DG22S'yi 200 TLye bulunca markasına bakmadan aldım, Martin'i de sapı kırık olarak çok komik bi fiyata aldım. Lag konusunda orda satılıyor, burda satılmıyor konusu benim meselem değil daha çok dükkan sahiplerinin işi, ben kullanıcı olarak gitarın sesine, çalınabilirliğine ve görseline bakarak diyorum ki Lag fiyat performans açısından bulunabilecek en ideal gitar. Solid red cedar ses tahtalı T200J jumbo kasa modelini kullanıyorum, ve diyorum ki bu fiyata bu gitarı Cort bile satmaz. Bi kaç hafta önce gitarı bakım için ustaya götürdüm, gitarı biraz inceledikten sonra adam sıfır fiyatının 750 civarı olduğuna inanamadı.
 
akustik gitarlarla senin kadar ilgilenmiyorum :) bu yüzden bu kadar bilgili değilim . elime alırım sesi çalımı rahatsa fiyatı uygunsa alırım.ama cortları gitarda ne kadar beğenmiyorsam bass ve akustik enstrumanlarda o kadar beğeniyorum.
 
Olay şu ki, tüm bu bahsettiğiniz metodlar, kullanılan ağaçlar tek bir amaçla kullanılıyor, o da iyi ses versin diye. Biz elektrik gitarlarda bile aynı marka aynı modelin bile 2 eş gitarının nasıl farklı olduğuna tanık oluyoruz. Hele akustik konusunda olanlar çok şaşırtıcı, daha büyük şans işi. LAG markası iyi bir marka olabilir, Türkiye'deki durumuna karşı yurt dışında yok satabilir, eline alan sıfır fiyatına inanamayabilir, bunlar çok da garip olaylar değil. Ben sadece gördüğümü söylüyorum ve Ankara'nın en büyük ve en duyulmuş Müzik Dükkanlarının birinde, gün boyu laflama ve gitarları deneme, hatta deneyenleri dinleme şansım olduğu için büyük bir dürüstlükle söylüyorum bunları. LAG gitarları genelde beğenilmiyor, satılmıyor. Yine önceki mesajımda belirttiğim markalar inanılmaz satıyor.

Gelen insanlar çeşitli, profesyoneli var, amatörü var, sahneye çıkanı var. USA Martin'lerle ucuz Cort'ları bile karşılaştırabiliyorlar, Ovation'larla yan sanayi Laguna'ları vs.

Sonuç olarak kim neyi beğenirse onu alıyor, bu kadar basit. Lag seven Lag çalsın, Cort'u beğenen Cort alsın. Denenmeden alınacak son enstruman zaten akustik gitar. Aynı gitar, farklı insanların tuşesine göre bile çok fazla değişiklik gösteriyor.

Ben Lag'a kötü falan demiyorum, ben beğenmiyorum diyorum. Herkesin kendi tercihi, kendi fikri.


Edit: Şimdi gördüm, şu cümleye asla katılmıyorum. "Lag fiyat performans açısından alınabilecek en iyi gitar."

Kime göre neye göre? Size göre öyle olabilir ama bana göre asla öyle değil.
 
4-5 yıl kadar kullanmışlığım var bu aleti. Kayıtlarda şahane sonuçlar veriyor. Kasasının küçük olmasının yanısıra güzel bir rezonans frekansı var. Tavsiye ederim.
 
akustik gitarlarla senin kadar ilgilenmiyorum :) bu yüzden bu kadar bilgili değilim . elime alırım sesi çalımı rahatsa fiyatı uygunsa alırım.ama cortları gitarda ne kadar beğenmiyorsam bass ve akustik enstrumanlarda o kadar beğeniyorum.

Yıllardır gitar çalan ve müzik enstrümanlarıyla ilgili kendi değer yargıları / beğenileri oluşmuş biri için doğrusu da bu zaten, ona lafım yok ama yeni başlayanlar için deneyerek müzik enstrümanı almak tek başına yetersiz bi öneri. Geçen biri yanında "uzman" arkadaşıyla deneyip 300 TLye acayip gösterişli bi Masterwork almış mesela, bu nası deneme, bu nasıl para kaybı, tipine göre seçmişler resmen. Gitarın sesi uddan farksız. Ha adam o tarzı beğenmiş, istediği oymuş diyebilirsiniz ama bana geldiğide Fender'i çalıyorum "ov o zaten apayrı" diyo, Stagg çalıyorum onu da beğeniyo, beğeniyo da beğeniyo, herşeyi beğeniyo yani, beğenmesi de doğal zaten...

Şöyle de bi durum var, bu aletler Allah yapısı değil; üç aşağı beş yukarı tarifleri belli, doğru ağacı, doğru bracingi, doğru ölçüleri kullanırsan ses de doğru geliyo haliyle. Lamine ağaçları beğenen, lamine ağaçla sahneye çıkanlar yok mu, illaki var ve olması da normal alışkanlıklara bağlı olarak. Bu tıpkı tüplü amfi vs. transistörlü amfi tartışması gibi, yani aslolan gerçek ağaç kullanarak yapılan gitarlar, lamine ağaçlar resonans bakımından gerçek ağaçlara göre daha başarısız, bunu 3 5 senedir akustik gitar çalanlar ucundan bilir, diğerlerini beğenenler yüzdelik dilimde bile gösterilmeyecek kadar azdır. Farklı bi benzetmeyle sunta Squierleri, solid alder USA Fender'lerle karşılaştırmak gibi bi şey bu. Burda çok detaylı bilgi vermiş bahsettiğim konuyla ilgili.
http://www.seagullguitars.com/seagullstory.htm

Yaklaşık iki ay önce arkadaşım akustik gitar konusunda hangisini alsam gibisinden tavsiye istedi, Cort MR710F önerdim, "Cort marka gitar çalmam ben" dedi, "pekala, Lag al" dedim, o ne biçim marka, hiç bi yerde duymadım dedi... Gitti sonra, gitar dersi vidyoları sitesinden vidyoları izleyip, "yanlar ve arkalar maun, bu yüzden sustaini de süper!!!" diyen adamın lafına kanıp MyDukkan'dan Fender CD100CE aldı, 650 TL civarı bi paraya. Gitar eline geçtiği gibi aradı, sap ayarı yok galiba sesi kuru geliyo, bas tellerde de sustain yok falan dedi, sonra hemen hemen aynı paraya aldığım Lag'la karşılaştrdık gitarı. Bi daha da elini sürmedi kendi gitarına, satıp benim Lag'ı almaya çalışıyo şimdi... Aldığı fiyatın 200 TL altına satıyoruz bu sitede nerdeyse hiç kullanılmamış gitarı. Böyle böyle şeyler. Aynı fabrikada üretilmiş iki aynı marka model gitar arasında çoğu zaman pek fark olmuyo malesef, olanlar da atla deve değil, daha ziyade "alınır"la "boşver oğlum, daha iyisini buluruz"un arası kadar...
Edit: Şimdi gördüm, şu cümleye asla katılmıyorum. "Lag fiyat performans açısından alınabilecek en iyi gitar."

Kime göre neye göre? Size göre öyle olabilir ama bana göre asla öyle değil.

Bu satırın geçtiği cümlemin başında da dediğim gibi bana göre, beğenilerime göre...
 
Geri
Üst