Diken

diken grubundan tanıdığımız (ritm gitar ve vokal) taylan ayık; diken grubu dağıldıktan sonra yoluna tek başına devam etme kararı aldı ve ilk solo albümü yalnız hayal’in prodüksiyonu için öztop müzik prodüksiyon ile anlaştı…
geçtiğimiz hafta albümünün gitar ve davul kayıtları tamamlandı…
nisan 2005 gibi piyasaya çıkması beklenen albümde iki tanesi slow olmak üzere toplam 12 parça (tam emin değilim) yer alıyor…
tarz ise hedef büyük albümüne pek benzemiyor…Ama yine de sertliğinden ödün vermemiş...
daha çok bireysel konuların, gerçeklik ve sonsuzluk gibi kavramların işlendiği albümün soundu hiçbir diken albümüne benzememesine rağmen; dikenden tanık olduğumuz taylan ayık ‘ın müzikalitesinin ve vurucu liriklerinin serdar öztop’un profesyonelliği ile buluşacağı bu albüm kanımca daha çok ses getirecek…
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
sayın scrotestical; yaptığınız bu açıklamayı bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Taylan Ayık bugüne kadar birçok rock müzik dinleyicisi tarafından sevildiği gibi birçok insan tarafından da sevilememiş olabilir.bunun çeşitli nedenleri vardır.bu nedenler Taylan Ayık kendisi ile ilgili bütün bu iddiaları yeni albümü ile çok daha gerçekçi bir şekilde anlatarak bütün sorunları çözüme kavuşturacaktır.ayrıca bu sadece Taylan Ayık’a özgü bir durum da değildir.Taylan Ayık müziğini; insanların sevgisini kazanmak ya da antipatisini toplamak için değil sadece kendini insanlara ifade etmek için yapmaktadır.eğer bunu yaparken önüne birtakım engeller çıkarılıyorsa bu Taylan Ayık’ın sorunu değil Türk rock camiamızın sorunudur.
Taylan Ayık’ın dünya görüşünün ve söylemlerinin sizin anlatmaya çalıştığınızla “faşo”, benim anladığım şekliyle; “ırkçı, faşist” olup olmaması tartışma konusu bile olamaz.ben açıklama yapmak zorunda olmama rağmen şunu söylemek istiyorum: Taylan Ayık faşist bir insan değildir.her vatandaş kadar ülkesini seven, halkını seven ve her şeyden önemlisi içinde insan sevgisi olan dost canlısı bir insandır.bütün bu özelliklerine rağmen camiamızda faşist olarak algılanması aklın, mantığın işlemediği ve çok üzücü bir sonuçtur.Türkiye eğer düşüncelerin özgürce söylenemediği bir ülkeyse ve insanlar düşüncelerinden dolayı hapislerde yatıyorsa; bunun sorumlusu sizin bu düşünce yapınızdır.
Albümün yapacağı satışlar konusunda yaptığınız bu değerlendir(eme)meyi sebebi olmayan bir aksi temenni olarak algılıyorum.cevap da vermek istemiyorum.Taylan Ayık ve birlikte çalıştığı ekibi; bu albümde son derece profesyonelce çalışıyorlar.Albümü çıktıktan sonra kısa bir sürede zaten Türkiye’nin dört bir yanına dağılacak.Sonuçları albüm çıktıktan sonra hepimiz göreceğiz.Tabi ki temennimiz Taylan Ayık gibi bir değerin ülkemiz rock müzik camiasında hak ettiği yeri bulmasıdır.kimsenin düşüncesi bu yönde olmak zorunda değildir. Taylan Ayık; görüşlerinizi saygı çerçevesinde kaldığı ve karalayıcı olmadığı sürece her zaman ciddiye alacaktır.Taylan Ayık’ın bütün rock müzik camiasına çok çok selamı var.
albüm çalışmaları için şu günlerde ekibiyle birlikte öztop müzik stüdyosunda çalışıyorlar.gitar ve davul kayıtları tamamlandı.vokal kayıtlarının bitmesine de az kaldı.yakında hepimizle buluşacak ve gerçekleri ondan dinleyeceğiz.bütün herkese selamları sunarım.
 
diken grubunun üç albümü de var elimde (iki albüm ve bir EP yani.) ilk albümü alıp dinledim, müzikler gayet sağlamdı ama sözler için aynısını söyleyemem. sizi anlıyorum; bu ülkede yaşayan herkes ülkesini sever. Ülkesini sevmekle (Atatürk milliyetçiliği) faşizm-ırkçılık-kafatasçılık arasında hiçbir ortak nokta yoktur. Merak ediyorum, sürekli "ezmek"ten, "hükmetmek"ten, "güç"ten "Allah" ve "melekler"den ( kesinlikle yanlış anlaşılmasın, dinsiz falan değilim; inancım yerinde) bahseden bir insanın söylemlerine faşo-faşist demem niye yadırgandı? yani içinde insan sevgisi olan bir insanın sürekli ezmekten ve diğerlerine hükmekmekten bahsetmesi ne kadar mantıklı? bir çelişki var gibime geliyor.
evet ilk yazdığım yazı biraz iğneleyici-alaycı oldu onun için özür dilerim, ama Taylan Ayık'ın görüşü için hala aynı şeyi düşünüyorum(kimsenin görüşüne karışmam-yorum yapmam gibi bir şey olmaz ama ben bu konudaki fikrimi belirttim sadece)
inşallah satışları da istediği kadar iyi olur, bu işten para kazanan birisi için aksi temenni-satamamasını istemem gibi bir şey de sözkonusu değil. akrabalarının-dostlarının alacağını belirtmem de kendi düşüncemdi, bu albümü almayacağım mesela. ama dediğim gibi, parasını bu işten kazanıyor ve iyi satış yapıp ülke müziğine katkıda bulunmasını en az kendisi kadar çok isterim..
saygılar...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
arkadaşlar; Taylan Ayık'ın solo albumu icin studyoda oldugu su gunlerde, hayranlarının kendisiyle ve birbirleriyle kontakt kurabilecegi simdilik sadece bir emali zinciri soz konusu...
Buradaki amaç sanatcı ile hayranlarını birbirleriyle bulusturmak ve karsılıklı fikir alısverisinin ortamını hazırlamaktır.ayrıca bu kanal vasıtasıyla Taylan Ayık'ın hazırlanmakta olan web sitesinin icerigi ile ilgili fikirler kendisine iletilebilir, cıkacak albumu ile ilgili ve kendisiyle ilgili hersey dogrudan, tek agızdan ogrenilebilir...

Uye olmak icin lutfen mail atınız:

[email protected]

sevgiler....

butun Turk Heavy Metal sevenleri bekliyoruz....
 
çöp tenekesine atılan diğer başlıktaki bir mesajım:

daha önce sorduğum ama cevabını alamadığım bir sorum var:
Anlatıldığı gibi kafatasçı olmayan, içi insan sevgisi ile dolu olan birisi nasıl olur da neredeyse her şarkısında şiddetten-ezmekten-hükmetmekten falan bahseder? anlayamadığım yer bu. bu konuda fikrinizi belirtirseniz sevinirim. iyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
bu konuda benim söyleyebileceğim şeyler sadece Taylan Ayık'a karşı öznel yargılarım olacaktır. ama ben bunun yerine size konu ile ilgili Taylan Ayık'ın yaptığı açıklamalarını aktarmayı daha doğru buluyorum. Ben geçtiğimiz cumartesi Taylan Ayık ile bir röportaj yapmıştım.Yayınlanması için bir internet sitesi ile iletişim kurmuştum.su günlerde cevap bekliyorum. yayınlandığı vakit size burdan duyurabilirim. ama yayınlanması mümkün olmazsa bu forumda -böyle bir imkan varsa tabii- yayınlayabilirim. sitenin adresi bu arada;
www.maksimum.com
 
Scrotestical'a katıldığımı belirtmek istiyorum. Taylan Ayık'a yapılan "faşist" ya da "faşo" söylemleri, Taylan Ayık'ın herhanbgi bir konuda fikir belirtme özgürlüğü gibi bir özgürlüktür. Taylan Ayık'ın fikirlerini özgürce belirtmesinin normalliğinden bahsedip bunu yadırgamay anlayamıyorum :)
Ben de Diken'i severek dinleyen insanlardan birisiyim, öyle olmasaydı bu başlığa girmezdim bile :) Ama şarkı sözlerini ben de hiçbir zaman sevemedim açıkçası :) Manowar'dan bile kötü hatta sözler bana göre. Ama çok iyi bir vokalist bence Taylan Ayık, merak ediyorum albümünü, çıktığında almasam bile bir yerlerden bir şekilde mutlaka dinleyeceğim :)
 
oncelikle sunun farkına varılmalıdır: fikir beyan etmek ile beyan edildigi bile supheli olan fikirlerden dolayı bir insanı infaz etmek arasında dunyalar kadar fark vardır.zira scrotestical ; fasist oldugunu söyledigi bir insanı yani taylan ayık'ı bu dusuncelerinden dolayı sevmedigini ifade etmisti.bu sadece bir düsünce icermiyordu, bundan dolayı bir de onu infaz ediyordu...öncelikle bu ayrımın farkına varmanızı oneririm sayın DaveMustaine_64.Ayrıca Taylan Ayık diger bircok rock sarkıcısı gibi bu albumun satısından elde edecegi milyonları dusunerek bu albumu hazırlamıyor. sizin kullandıgınız bu; "albumu almasam da" gibi ifadeler bence hos olmayan ve gereksiz bir yontem. defalarca tekrarlamaya gerek yok: bir insan, bir albumu alırken sanatcıyı degil kendi zevkini dusunerek hareket eder.Biz sayın "scrotestical" ile -hic istemesem de- buna benzer bir tartısma yasamıs ve konuyu saygı cercevesinde bir cozume kavusturmustuk.En azından ben oyle olmasını umuyorum.ama sizin bu "ben scrotesticala katılıyorum" seklinde baslayan mesajınızı uzulerek karsılıyorum...
Taylan Ayık ülkemiz rock camiasında hakkında en fazla spekülasyon yapılan rock sarkıcılarından biri oldugu icin eger Taylan Ayık ile ilgili bir sorunuz, sorununuz varsa burada gündeme getirin ve burada tartışalım. bu baslıgın altında yapılması gereken en dogru hareket de bu olur zaten...
Sevgiler....
 
Benim kastım şuydu, bende Diken'in şarkı sözleri Taylan Ayık'ın faşist olduğu izlenimini uyandırıyor... Hem de çok kuvvetli bir şekilde, söylenip söylenmediği belli olmayan bir laf yok yani ortada :) Albümü satın almamamın sebebi de düşünelerini desteklemiyor olmam. O albümü satın almam demek aynı şeyin devamını istiyor olmam demektir. :) Ama aynı çizgide devam edeceğine etmesin bence daha iyi :)
 
Taylan Ayık'dan açıklama

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Şimdi size uzun uzun Diken den sözlerden, müzikten bahsetmek yerine biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Özellikle scrotestical isimli arkadaşımız dikkatle okusun bu yazıyı.

99 yılında gruptan birtakım sosyal problemler dolayısıyla ayrılmak zorunda kalmıştım. Daha sonra grafikerlik mesleğimi sürdürebilmek için çeşitli reklam ajanslarında kısa süreli çalışmalardan sonra 2001 yılında öğretmenliğe başladım. Gerçekten İstanbul'un varoşun da varoşu denebilecek, insanların koyu bir karanlık ve cehalet içinde yarı aç yar tok gezdiği bir semtinde başladım öğretmenliğe. Böyle bir ortama hayatımda ilk kez tanık olmam bende köklü birtakım değişikliklere yolaçmaya başladı. Doğal eğitimli bir insan refleksiyle kendimi bu karanlığa alternatif olabilecek aydınlanmacı, çağdaş fikirlerle donatma isteği duymaya başladım. Yani işin aslını gördüm. Gerçeği yani. Tüm çıplaklığıyla. İnsanların öbür dünya vaatleriyle nasıl ellerinden ekmeklerinin çalındığını, nasıl beyinlerimize tecavüz edildiğini gördüm. Öğrencilerimin çoğu kışın soğuktan yataklarından çıkıp da okula gelemezlerdi. Aç gezdiklerine de şahit oldum çoğu zaman. Daha çarpık ne yaşamlar, ne acı çelişkilere şahit oldum yazamıyorum hepsini. İşte ben hayatımın üç yılını böyle bir ortamda evimi geçindirebilmek için çabalamayla geçirdim.

Bırak bu geyikleri Taylan bey diyeceksiniz belki de. Tamam kısa kesiyorum zaten. Artık benim için söylenenlere tahammül edemiyorum. O yüzden bunları anlatmak zorunda kaldım. Üç yıl boyunca yeni fikirler inşa etme imkanı buldum. TÜBİTAK yayınları benim aydınlanmayla ilk tanışmam oldu. Evrim. Biyoloji, Toplum ve felsefe tarihi içerikli yüzlerce kitap bitirdim. Yaşım 31 ve 5 yaşında bir kızım var. Eşim ve çocuğumla orta halli bir hayat sürmekteyim. Bir dönemler "çocuksu saflıklarla, korkunç bir içe kapanışın verdiği aşırı megaloman bir ruh halinin yarattığı o DİKEN edebiyatı tamamen sona ermiştir. Bunu içtenlikle söylüyorum. Beni yaşıtım rock müzisyeni arkadaşlarıma sorunuz. Biraz hırçın ama bir o kadar da iyi niyetlidir cevabını alacağınızı umuyorum. Geçmişe dönüp bakıyorum da en büyük faşizmi kendime uygulamışım hep. Niye acaba? Bakın arkadaşlar, yavaş yavaş yaşlanıyoruz. Paylaşmamız gereken tek şey o sahnenin tozu. Bir düşünsenize bir insan kendini sorguluyabiliyor. İşte en büyük devrim budur.

Hükmetmek, ezmek, dünya ile oyuncak gibi oynamak, dinler, tanrılar, melekler....İşte hepsi 5 milyon yıllık evrimin en asil çocuğu insanın anıları..
Kafasında yarattığı imgelemler...Bu bireysel hipnozları kendine uygulamayan var mıdır acaba? Bunlar artık benim için geçmişte kaldı. Dedim ya en büyük zararı hep kendimize veriyoruz aslında.

Hepinize sonsuz sevgiler. Koserlere gelin, yepyeni bir sayfa açmaya çabaladığımı görmenizi çok isterim. Sert ve tavizsiz...

Taylan AYIK
 
Taylan Bey,
açıklamanız için teşekkürler. Bu söylemler yüzünden sizi sevemediğimi, ısınamadığımı belirtmiştim daha önce. hakkınızda hiçbir önyargım falan olduğunu düşünmeyin, çünkü Diken'in üç albümü de var elimde ve üç albümün sözleri de birbirine çok benzer olduğu için "faşist" şeklinde bir kelime kullandım. Bu bir suçlama değildi, insanları faşist-komünist, solcu-sağcı, hede-höt şeklinde sınıflamak kesinlikle hoş bir şey değil, her insan istediği gibi düşünmekte özgür. kimseden hesap sormak gibi bir amacım falan da yoktu yanlış anlaşılmasın. Durum dediğiniz gibiyse eğer, yani "gençlikle yaptım ve şimdi değiştim, o sözler hataymış" gibi bir açıklama bile çok önemlidir benim ve birçok Diken dinleyicisinin gözünde. Bu sebeple özür diliyorum sizden.
Saygılar,
 
Taylan Ayık'ın mesajı beni albüm konusunda sabırsızlandırdı açıkçası. Diken edebiyatı olarak bahsettiği şeyden vazgeçmiş olması çok iyi bence ama umarım yerine kaliteli bir edebiyat veya söyleyişle döner. Başka bir başlıkta da yeni albümün fikirlerimizi değiştireceğini söylediğini okudum :) Umarım dediği gibi olur, umarım yüzlerce kitabın içeriğini müziğine de yansıtır :)
 
taylanin albumunde calan dawulcu olarak bir baska degisle taylanin dawulcusu olarak we taylanin cok yakin bir arkadasi olarak bi kac kelam etmek isterim..

oncelikle albumdeki muzikaliteyi objektif bi bakisla degerlendirmek istiyorum..

taylan ilk bana gelip albumde calmami teklif ettigi zaman tereddutsuz kabul ettim..cunku 3 album cikarmis fan kitlesi olusturmus (bu arada dikendeki soz we muziklerin %90 i taylana aittir..bi bakimada diken esittir taylandir)bir grubun esasoglaninin kotu bir album cikarma sansi yoktur..oyle bir hakki yoktur..ve bu albumu eger serdar oztop gibi bir adam cikarmayi kabul etmisse (bu adam gitaristliginin disinda turkiyedeki en iyi kayitlari yapan adamdir) banada pasa pasa gidip calmak dusmustur..

sarkilari dinledigim zaman zaten werilen kararin ne kadar yerinde bir karar oldugunu ablamis oldum..sabirsizlikla mixlerin bitmesini we o albumu dinlemeyi bekliyorum..

taylan fasist we irkci degildir..yillardir arkadasimdir..ewinde gidip kalmisligim..ailesiyle tanismisligim wardir..buda ona irkci we fasist diyenlerden cok daha fazla taylani tanidigim anlamina gelir..

etrafindaki olaylara cok duyarli hatta benim olamayacagim kadar duyarli cok ince dusunen..iyiliksewer bi adamdir..ulkesini cok sewmesi onu fasist yapmaz..kimseyi yapmaz..ulke sewmek ulkesinin tarihini bilmek fasistlikse bende fasistim..

sizin anladiginiz gibi fasist bir insan olsa zaten o albumleri yapamazdi..

frekans grubuyla basladigim muzik hayatimda gurur duymak istedigim isler yapmaya calistim..frekans..pickpocket.we the climb..

gurur duydugum islerin sonuncusuda taylan ayık albumu oldu..

albumu dinlediginiz zaman sozleri duydugunuz zaman..muzigi dinlediginiz zaman sanirim hepimiz ayni goruste olucaz..


ilker özgök..
 
kreed demiş ki:
ulkesini cok sewmesi onu fasist yapmaz..kimseyi yapmaz..ulke sewmek ulkesinin tarihini bilmek fasistlikse bende fasistim...
1- Biz kendisine niye faşist dendiğini açıkladık daha önce, ülkesini sevmekle falan ilgili bir durum değil..Ben sol görüşlü bir insanım ama ülkemi benden fala seven birisinin olacağına inanmıyorum! faşist dememin sebebi ezmekten, hükmetmekten, güçten bilmemneden bahsetmesiydi. kendisi de cevabını verdi ve bu konuyu karşılıklı anlaşarak kapattık, "şu şöyleyse ben de faşistim bıdıbıt" şeklinde açıklamalar yapıp ortamı germek kimseye fayda sağlamaz.
2-Albümü sabırsızlıkla bekliyorum, dinleyip görmek lazım :D "Müzikler Diken soundundan farklı" şeklinde bir açıklama yapılmıştı, inşallah sertliğinden fazla bir şey kaybetmemiştir. Tabi davullarını Frekans davulcusunun çaldığı bir albümün sertliği şüphe götürmez sanırım :)
3-Frekans ne oldu yahu, dağıldı mı? Turgay&Frekans albümünden başka bir albüm yapmadılar sanırım?
4- n'olur forum kurallarına uyalım , Türkçemizi katletmeyelim :D (w,q,vs vs.)

iyi günler, saygılar..
 
3-Frekans ne oldu yahu, dağıldı mı? Turgay&Frekans albümünden başka bir albüm yapmadılar sanırım?
4- n'olur Forum Kurallarına uyalım , Türkçemizi katletmeyelim (w,q,vs vs.)


frekans icin bu yaz samsunda son bi weda konseri yaptik..4 tane yakin wede cocukluk arkadasi olarak gorusuyoruz hala ..

walla ben "w" cok sewiyorum..dayanamiyorum kullanmazsam :)
 

Benzer konular

G
Yanıt
0
Gösterim
924
GulveDiken
G
A
Yanıt
11
Gösterim
3K
Geri
Üst