Diken

Seyircinin hepsi hakkında konuşmak istemiyorum ama sahneye bira kutusu atan bir grup arkadaş, kendileri bu müziğin varlığından habersizken metal müziği ana dilinde yapmaya çalışan bir adam ve yanındaki sağlam müzisyenleri alkışlamaktan geri duran başka bir grup insan vardı etrafta. Bir de sahneden inmeden kendilerinden sonra iki babaların çıkacağını anons eden bir amatör metal grubu ya da onlara bu anonsu ettiren bir organizasyon vardı hoşuma gitmeyen. Taylan Ayık bütün bu olumsuzluklara rağmen çok yerinde ve doğru davrandı, sahnede şovunu yaptı ki ben olsam orada bulunmak bile istemeyebilirdim. Ayrıca sahneden herkese teşekkür ederek, alınganlık göstermeden indirdi grubunu. Yine de birileri yanına gidip aslında çok iyi bildiği bazı şeyleri ona söylemeliydi. Dört beş şarkı sonunda sahneden ineceklerini öğrendiğimde "Buradakilerin toplamından daha fazla seviyordur bu adam metal müziği" sözünü abartılı da olsa sarf etmiş olan ben ve bir arkadaşım güvenlik görevlilerine yalvararak içeri girdik, göğsümüzde kartımız olmadığı için çeşitli imalarla dışarı çıkmamızı söyleyen hurock elemanlarına katlanarak bekledik onları. Taylan Ayık'ı karşımızda sahne kıyafetinden farklı, bizim gibi görünce de içimizden geldiği gibi söyledik hissettiklerimizi. Farklı görüşten oldukları için içlerine giremedikleri metal dünyasının sandığının aksine onları yıllardır dinleyen ve hatta o konsere sadece onları dinlemek için gelen birilerinin var olduğunu bilsinler istedik, sıkı sıkı sarıldık, yine gelsin, yine çalsın istedik. Bu kez Dost Yüreği de olsun, Tek Kelimem de olsun istedik. Bunları söylerken 'yine de o tadı aldık biz' dedik, pişman gitsinler istemedik. Sonraki grup şarkısına başlamadan da bizi içeri sokan güvenlik görevlisi abimize teşekkür edip elini sıkarak çıktık alandan. Üzüldüğüm hak ettikleri 'saygı'yı yeterince görememiş olduklarıydı, ancak tüm olan biteni buraya yazarak aslında haybeye gelmediklerini de bilsinler istedik. Eline, ağzına sağlık Diken...
 
Diken grubu olarak, 24 Nisan Salı gecesi sahne aldığımız konserle ilgili üzüntülülerimizi dile getirmek istiyoruz. Gün boyunca peşimizi bırakmayan aksiliklere ve 2 günlük uykusuzluğumuza bir de teknik aksaklıklar eklenince hiç istemediğimiz halde sahneden erken inmek zorunda kaldık.

Ne yazık ki o muhteşem seyirciye tüm etkinliğin en kötü sounduyla çaldık. Yetkili arkadaşlarımız tüm uyarılarına rağmen ses teknisyenlerinin dikkatlerini çekmeyi bir türlü başaramadı. Konserden birkaç saat evvel sesi kısılan Taylan tüm çabalarına rağmen iyi bir performans sergileyemedi. Davulcumuz Alper sahnede kaldığımız o kısa süre esnasında davulu yerinde tutmaya çalışmaktan çalamadı. Moral-motivasyonu çöken gruba son darbeyi Taylan’ın kopan gitar teli vurdu ve ne olduğunu anlayamayan seyircinin şaşkın bakışları arasında sahneyi terk ettik.

Tüm bu talihsizliklere rağmen bizi en çok üzen şey, orada durup grubumuzu desteklemeye çalışan o eşsiz Ankara seyircisine hak ettiğini verememek oldu. Gönül isterdi ki İstanbul’dan yanımızda getirdiğimiz coşkuyu ve heyecanı, küçük büyük demeden orada bulunan kardeşlerimizle paylaşalım. Onlara unutulmaz bir konser deneyimi yaşatalım. Ama olmadı, olamadı ve Ankara’dan boyunlarımız bükük ayrıldık. İnanın yaşadığımız hayal kırıklığını ifade edebilmek için uygun kelime bulamıyoruz. Yaşananları telafi etmek ve sizinle başka bir konserde tekrar bir araya gelmek istiyoruz. Bunu saymıyoruz Ankara.

Son olarak; gün boyunca yardımlarını ve hoş sohbetini esirgemeyen “Art Niyet” grubunun üyesi sevgili Tarkan’a, en önde yer alıp, parçalarımıza eşlik etme inceliğinde bulunan Hicri Bozdağ’a , bize bu harika organizasyonda sahne alma şansı veren Hacettepe Rock Topluluğuna ve Ankara seyircisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Diken size minnettar.

Diken
 
Diken grubuna ve hedeflerine saygı göstermeyen, Diken grubunu daha tanımayan bu Ankara Rock-Metal tayfası varken Ankara'da istenen çoşkuyu yakalaması çok zor bu grubun...

Ama yinede tüm desteğimiz sizinle....
 
DİKEN'İN ACI GÜNÜ!!

başımız sağolsun.... bugün öğlen saatlerinde kurucumuz taylan ayık'ın annesini kaybetmiş bulunmaktayız. can kardeşimiz ve yol arkadaşımız taylan'a, babasına, kardeşine ve ailesine allahtan sabırlar diliyoruz. anneciğimizin mekanı cennet olsun. söyleyecek pek birşey yok. belirsiz bir tarihe kadar kesinleştirdiğimiz bütün konserlerimiz iptal edilmiştir.

DİKEN
 
Diken'in tekrar kurulması ile birlikte eski Fan Sitemiz olan www.taylanayik.info www.dikenfan.info dönüşmüştür. Şuan yapım aşamasındadır. Yalnız gelişmeleri forum kısmına üye olup oradan takip edebilirsiniz.

Daha önce yayınlamış olduğumuz Kaçış Yok İsimli Single, Sitemizin (Forumun) faliyete geçmesi ile birlikte tekrar ücretsiz indirebilirsiniz. 3 parçalık single indirebilmeniz için Foruma üye olmanız yeterli.
 
2008 DİKEN ALBÜMÜ YOLDA

Diken 2008 de çıkarmayı düşündüğü albüm için , Rawen Records firmasıyla anlaşma sağlamıştır. Diken bu albümün Hedef Büyük tadında olacağının ve büyük ses getireceğinin sinyalini vermiştir. Albümdeki parçalar hemen hemen hazır olup, Kayıtlara sonbaharda girilecektir. Sabredin 2008 de Albüm'ün büyük ses getireceğinin garantisini veririz. Tüm Diken severlere duyurulur...


www.dikenfan.info
Türkçe Heavy Metalin Kalesi
 
Re: 2008 DİKEN ALBÜMÜ YOLDA

DikenFan demiş ki:
Diken 2008 de çıkarmayı düşündüğü albüm için , Rawen Records firmasıyla anlaşma sağlamıştır. Diken bu albümün Hedef Büyük tadında olacağının ve büyük ses getireceğinin sinyalini vermiştir. Albümdeki parçalar hemen hemen hazır olup, Kayıtlara sonbaharda girilecektir. Sabredin 2008 de Albüm'ün büyük ses getireceğinin garantisini veririz. Tüm Diken severlere duyurulur...


www.dikenfan.info
Türkçe Heavy Metalin Kalesi

Müthis bir haber.. Bekliyoruz..
 
SELAMLAR!

DIKEN GRUBU, YENI ALBUMU ICIN FREEDOM GRAY, ARCANE E.P, BLACK TOOTH, KNIGHTMARE GIBI GRUPLAR ILE CALISAN "RAVEN RECORDS " ILE "PRENSIPTE" ANLASMISTIR.
GRUP, KASIM AYINDA BOMBA GIBI BIR ALBUM ICIN STUDYOYA GIRECEKTIR.

AYRICA GRUBUN OFFICAL MYSPACE SAYFASI YENILENMISTIR, ZIYARETINIZ ICIN ADRESIMIZ;
www.myspace.com/grupdiken

-DIKEN TEAM-
dikenre7.jpg
 
Geri
Üst