Diken

albüm tarihi

Merhaba Anti social,

Öncelikle gecikmeden dolayı üzgünüm. Ama şu an albüm miksajda. Bürokratik işlemleriyle birlikte, Aralık başını buluyor, çıkış tarihi.

Bu arada sitemiz yayında www.taylanayik.com
gezmeni tavsiye ederim. Şimdilik mesaj panomuz yok ama iletişim bölümündeki [email protected] adresine düşüncelerini yazabilirsin.
 
siteyi gezdim tam sana yakışan gaz bir site olmuş :) çalan sample yeni albüme aitse ben o albümden on tane alırım :) beni utandırdın valla tam bir heavy metal albümü olacak galiba :metalhead

AYYYY BATARKEN!(o sampledan sonra böyle bağırasım geldi)
 
yabişi sormadan yapamıcam taylan abiye.
hedef büyük albümünde ışık şarkısının solosu nasıl bir ruh haliyle atılmıştır ya.ağlatıyo yani
 
web sitesi

Merhaba Anti social,

o girişteki sample bu albümde yok. O yeni bir riff. Evde kaydetmiştim. Şarkıların miksajı bitmediği için geçici olarak onu koydum.
Onu ikinci albüm için düşünmüştüm ama çıkacak albüm, bu çalan sample kadar sert merak etme.

Özellikle Bu devran ve Uçurumun Kıyısında'ya bayılacaksınız.
 
ışık solosu

Şimdi Hedef Büyük'te bize eşlik eden gitarist arkadaşımız Levent Karakuş, yetenekli bir gitaristti. Bir trash grubunda çalıyordu. İşte kendisi yazmış ve atmış o soloyu. Gayet de güzel atmış. Ellerine sağlık Levent.

Yeni albümde sizi ağlatmak yerine coşturmayı hedefledim arkadaşlar.
Hepimiz birer yenilmez çocuğuz. İnatçı ve sürekli mücadele eden.
 
hocam internetten dikenle yaptıığın 4 parçalık son demoyu dinleme şansım oldu.şarkılar iyiydi.ama bir tanesinin tonlarını ve melodisini reklam gibi olacak belki ama pentagramın birine benzettim.umarım solo albümünde olmaz o şarkı.caravandaki canlı performasınızıda dinleme şansım olmuştu.işini iyi yapıosun hocam.yüreğine sağlık.
 
baRock demiş ki:
hocam internetten dikenle yaptıığın 4 parçalık son demoyu dinleme şansım oldu.şarkılar iyiydi.ama bir tanesinin tonlarını ve melodisini reklam gibi olacak belki ama pentagramın birine benzettim.umarım solo albümünde olmaz o şarkı.caravandaki canlı performasınızıda dinleme şansım olmuştu.işini iyi yapıosun hocam.yüreğine sağlık.
Merhaba Barock,

Öncelikle şunu belirteyim, Diken'le 4 şarkılık değil 10 şarkılık bir albüm çalışması yapmıştık. Tüm şarkılar da bana aitti. Söz ve müzik olarak. Şarkılardan birinin pentagrama benziyor oluşu bir rastlantıdır. Ben pentagram fazla dinleyen bir kişi değilim. Genelde etkileşimim WASP'tandır.
Ayrıca buşarkıların hiçbiri solo albümde yer almayacak. Solo albümdeki şarkılar Diken dağıldıktan sonra yapılmıştır. Hiç bir şekilde Diken'in eski elemanlarının katkısı yoktur.

Sevgiler
 
sevgili taylan abi
açıklaman için saol şarkıyı internetten indirmiştik.dikenle dağılmadan önce yaptığın son kayıtmış sanırsam.şarkının adıda gülün bekçisiydi.
solo albümünün diken oluşumundan daha sağlam olcağına eminim ve sabırsızlıkla bekliorum.
şimdiden yüreğine sağlık.
 
Diken de Pentagram gibi daha çok anadolu ezgilerini kullandığı için benzerlik doğaldır,zaten taylan abi de halk müziğiyle ilgileniyor bildiğim kadarıyla

Ama hem Diken hem W.A.S.P. dinleyen biri için görmesi gerçekten çok kolay birşey W.A.S.P. etkisi,şarkılar o şekil yani insanın beynine inen düz gaz heavy metal soundu :D biraz türkleştirilmiş.Tabi ben hedef büyük için konuşuyorum en fazla o albümde hissedilir birşey çünkü :metalhead

Taylan Abi'de bu Blackie Lawless sevgisi olduktan sonra yeni albümde öyle birşey çıkacağa benzer ben şöyle tanımlamayı uygun buldum 'Anadolu W.A.S.P' :) Ayrıca bir tane daha wasp olmadığı için wasp örnek alınacak bir grup, kesinlikle özentilik aramayın altında ;)

Hala beklemekteyim albümü...
 
Sevgili anti-social ve barock'a teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar albüm miks aşamasındadır. Aralık başına çıkacak bir terslik olmazsa.
Anti-social dostumuzun tespitleri beni çok duygulandırdı. Gerçekten de büyük usta Blackie Lawless'ın yeri benim için çok farklıdır. Onun soundu ve edebiyatı bundan tam 13 yıl önce beni derinden etkiledi ve müziğimde kullanmaya başladım. Müziğim ne olursa olsun modern tarzlar içinde yeni biryere oturtmaya da çalışsam o ilkel ve yakıcı heavy metal ruhu hep hissedilecek.
Bir bilgi sunmak istiyorum size.
Blackie Lawless koyu bir WHO ve URIAH HEEP hayranıdır. Aynı şekilde o da müziğinde 70'li yılların kült gruplarının izlerini taşıyor. Onun ustası WHO grubunun efsanesi solisti Pete Towsend'dir.
Yani demek istediğim herkes birbirinden etkilenmektedir. Önemli olan bu etkileşimi samimi bir şekilde kendi yaşama bakış açınız içerisinde farklı bir yere taşımak.
Arkadaşlar, sitemizdeki ziyaretçi defterini açınca orada da bol bol yazışalım. Birbirimize destek olursak iyi işler başarabiliriz diye düşünüyorum.
Sevgiler
 
Taylan abi, albümü dört gözle bekliyorum. Gerçi sen de biliyorsun bunu benim kadar. Senin de dediğin gibi

"Yenilmek ve pes etmek yok. Biz içimizde Rock ateşi, ellerimizde gitarlarla varız"

Saygılar...Atakan ;)
 
taylan abi bu forumu baştan sona kadar okumasaydım ahala sana önyargı ile yaklaşıyor olacaktım...bu durumu gördükten sonra hayatım boyunca yapacagım bir yanlıştan ön yargı huyumdan kurtuldum öncelikle bunun için çok teşekkür etmem gerekir sanırım seninle bu iletişim saglayan kişilere vede sana...sitesi de gezdim çok güzel olmuş tam sana yakısır cinsten...sanırım senin için uzun zamandan sonra orginal album alacam mp3le ugraşmak yerine emeginin karşılıgı adına buyuk bir merakla bekliyorum ama merakımı boşa çıkarmayacak bi adam da oldugunu biliyorum...
 
ya arkadaşlar zaten türkçe hard heavy yapan parmakla sayılacak gruplarmız yada kişilerimiz var.gereksiz önyargılarımızla piyasayı bu hale biz getirdik sanırım.yok bu faşist yk bu kominist bu şeriatçı falan.şöyle televizyonları açtığınızda rock müzik yaptığını söyleyen adamlarabi bakın.her eline elektro alan meydana atıyor kendini.ki taylan abi bu müziğe yıllarını vermiş.dediğim gibi hep destek tam destek neoloursa olsun.
bide canlı bi daha dinlesek taylan abiyi albümdn evvel.bi caravan konseri olsa iyi olurdu bea kafa sallardık.boynum kireç bağladı:)
 
phicoz demiş ki:
taylan abi bu forumu baştan sona kadar okumasaydım ahala sana önyargı ile yaklaşıyor olacaktım...bu durumu gördükten sonra hayatım boyunca yapacagım bir yanlıştan ön yargı huyumdan kurtuldum öncelikle bunun için çok teşekkür etmem gerekir sanırım seninle bu iletişim saglayan kişilere vede sana...

sevgili phicoz varolan önyargılarını kırabildiysek ne mutlu bize. biz taylan ayık'ın ekibi olarak; kendisiyle ilgili herşeyi tartışmaya açığız; doğru bir uslup kullanıldığı ve saygı çerçevesinden taşılmadığı sürece tabiki.
bu topici açtığımda ilk etapta bir sürü arkadaşla boğuşmak zorunda kaldım desem yeridir. ama görüyorum ki amacımıza ulaşıyor ve insanların taylan'a karşı önyargılarını kırıyoruz. gerçekten bu sevindirici bir durum bizim için :)
onunla ile ilgili her türlü bilgiyi ve dokumanı sitemizden www.taylanayik.com temin edebileceğiniz gibi bu forumda da onunla ilgili hissettiğiniz herşeyi yazabilirsiniz. görüldüğü üzere taylan bizzat kendisi de cevap yazıyor :)
bizim amacımız taylan ayık'ın tek başına yürüdüğü bu yolda onu sevenleriyle buluşturmak ve onunla ilgili en doğru bilgiyi vermek.
sevgiler.
 
önce siteye sonra foruma girdim zaten... :) diken dinlerken bari almanca falan yapsalarda şu müzigi bari sözlerini anlamadan dinlesek diye ama artık anlladım ki sözlerde bizim için birşeyler ifade edecek en çok da buna seviniyorum...
 
şimdi www.taylanayik.com sitesinden şarkı sözlerini okudum hepsini...bu degişimin farkına şimdi çok daha iyi vardım özellikle yalnız hayal'i çok begendim...yalnız sadece sözler kesmedi beni artık bu heyecanla kulaklarımla da duymak istiyorum...album çıktı mı ne oldu?burada (alanya)birkaç yere sordum ama yok dediler hatta ne oldugun bile anlamadan surat çevirdiler...sanırım bu album buralara düşmeyecek gibi o zaman napabilirm kesinlikle elde atmem lazım b albumu inanıyorum ki klasikler arsında yer alacak ve çok ses getirecek bir album olacak...
 
Beklemeye Devam

Herkes gibi sabırsızlıkla ben de bu albümü bekliyorum ve gerçekten çok eminim ki taylanın anlattıgından bile daha guzel olmustur. Arkadaslar ben dikenin albümlerini hiç bir parçasını duymadan piyasaya düser düşmez aldım çünkü adamlara güvenim sonsuz bu albümü de hemen alacagim gunu sabırısızlıkla bekliyorum. Sizden ricam taylan ayik ve bu tür müzik yapan insanların albümlerini orijinal alıp onlara destek olalım. Son Söz Her zaman yanindayız.
 
Yalnız Hayal Şarkı Sözleri

Sevgili Phicoz ve Samedi,

Desteğiniz ve mesajlarınız için teşekkürler. Albüm Sevgili Serdar Öztop'un sihirli ellerinde ruh buluyor şu an. Yakındır albüm çıkışı merak etmeyin. Phicoz, Alanya müzik esnafı tabi ki beni tanımaz. Bize adres gönderirsen sana yollarım albümü. Sözleri beğenmene sevindim. Bendeki değişimi farketmene de sevindim. Sizlere en iyisini sunmayı amaçladım yalnızca. Yenilmeyen ve vazgeçmeyen bir ruhla. Diken den miras kalan yalnızca o oldu sanırım.

Samedi ye de sevgilerimi iletiyor, içten mesajı için teşekkür ediyorum. Yerli gruplarımızın albümlerini lütfen orjinal alalım arkadaşlar.

Sevgiler
 

Benzer konular

G
Yanıt
0
Gösterim
924
GulveDiken
G
A
Yanıt
11
Gösterim
3K
Geri
Üst