Kendini geliştiremeyen birine tavsiyeleriniz?

Çok şaşırdım gerçekten o olduğunu bilmiyordum.Gitara na kadar tutkuyla bağlı olduğunu anlamak çok zor olmaz herhalde o dikişleri gördükten sonra.
 
Parmak problemleri,gitar problemleri ekipman problemlerinden daha da önemli.Gitarı ekipman sınıfına sokmuyorum.Enstrümandır sonuçta.
Yetenek kimi zaman pekte işe yaramıyor.Gitar ve ekipmanın iyi değil,kafanda bin sorun varsa istediğin kadar pozisyon çalış,gam master ol.
En berbat durumsa enstrüman çalmanın sanıldığı gibi basit bi iş olmadığını bilmeyen zırtopozlarla muhattap olmak zorunda oluşun.
 
hipertansiyon demiş ki:
emredd demiş ki:
Bir gün hocam bir hikaye anlattı biilmiyorum ne kadar doğru.Amerika da özellikle Jimi Hendrix parçalarını çok güzel çalan bir Türk varmış.Ödül falan alıyormuş sürekli.Ama adamın parmakları perdeliymiş.Çok kafaya takıyormuş bunu.Sonra bir gün jileti almış eline ve ellerindeki perdeleri kesmiş.

Bahsini ettiğin kişi, Türk rock tarihinin en önemli isimlerinden çok saygı duyduğum, 1988 senesinde tanıştıktan sonra onun gibi olmaya karar verdiğim, her karşılaştığımda süper muhabbet yaptığım Asım Can Gündüz abimizden başkası değildir. Kendisi şu an Marmaris'te yaşıyor olup canlı performanslarına devam etmektedir. Daha geçen gün ( Çarşamba akşamı ) Dream TV Yuxexes programına konuk oldu. Gözyaşları içinde izledim.

Kendisi ile, hayat ile dalga geçebilen, komplekssiz, ülkemizde hak ettiği saygıyı görememiş, dünya standartlarında bir gitaristtir kendisi. Günümüzün jimnastik yapan gitaristlerini 10 kere cebinden çıkaracak nitelikteki sevgili Asım abiyi bir kez daha saygı ile selamlıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam youtube'da Asım Can Gündüz diye aratırsanız canlı performanslarına ulaşabilirsiniz.

Evet aynı programı bende izledim.Çok uzun zamandır bende hiç bu kadar keyif almamıştım açıkçası.Saygım bir kat daha arttı Asım Can Gündüz e...Herşeyi bırakın adam müzik yaparken o kadar çok keyif alıyor ki,sizde onu çok büyük bir keyifle ve şevkle izliyorsunuz...Konuya gelirsek bence herkesin gitar da gelebileceği uç bir nokta vardır...İster yetenek olsun ister çalışma süresi isterse kullandığı ekipman.Yani herkes ortaya atlayıp ben satriani vs. gibi olmak istiyorum deyip de üzülmesin.Herkesin gelebileceği bir nokta vardır önemli olan keyfini çıkartmaktır çaldığın aletin.Daha iyi olucam daha iyi olucam diye kafayı sıyırmaktansa yeterince çalıp,çalışıp elinden geleni yaptığına inanıyorsan daha sonra geldiğin yerin keyfini çıkartmak daha mantıklı geliyor.Herkes virtüöz olucak herkes saniyede bilmemkaç nota basıcak diye bir kural yok.Hee ama durum içler acısıysa yani bare bile basamayacak durumdaysa kişi,olayı zorlamanın anlamı da yok tabiki :)
 
Çok delirirseni ve daha rahat çalmak istiyorsanız parmak arası perde operasyonu işe yarıyormuş. Ama o paraya başka şeyler de alınır... :)
 
Kaale alır almasına.Sana öyle birşeyi yapmamanı, çok fazla dert ediyorsan da hastanede plastik cerrahiye yaptırmanı söyleyecektir.Boşuna rahatsız etmene gerek yok.
 
acaba bu konuyu açan çocuk noldu ya meraklar içerisindeyim..
arkadaşlar aranızda yok duraksadım hiç yapamıyorum,setimi satıp akustik alıcam diyenler var.aman ha sakın bırakayım falan demeyin.yarın yolda bırakmayın.üstüne gidin biraz zorlayın kasın kendinizi sonuçta imkansız değil yani.bi anlık istek için yıllarınızı verdiğiniz şeyden vazgeçmeyin...
 
Geri
Üst