Evdeki Kayıdı Stüdyoya Taşımak

Merhaba arkadaşlar.Şimdi şöyle bir durum var.Evimde ses kartı,mikrofon,amfi,gitar,bass,klavye,saksafon falan birçok ekipman mevcut.Yaklaşık 15-20 tane de evde cubase ile yaptığım kayıtlar var.Taktir edersiniz ki bu şarkıların hepsini stüdyo ortamında kanal kayıtla tekrar kaydetmek gerçekten çok masraflı ve zahmetli olur.Kayıtlarda davul olmadığı için stüdyoya girip sadece davul kayıtlarını yapmak istiyorum bu şarkıların.Acaba Cubase'de yaptığım kayıtları stüdyo ortamına taşıyıp bu kayıtların üstüne bir de davul kaydedebilir miyim?Stüdyolar genelde Pro Tools kullanıyorlar artık bildiğim kadarıyla.Bu iki program arasında geçişi nasıl sağlayabilirim?
 
abi cubase kullananda var ? bizde zamanında öyle yapmıştık . ben girip studyoda davulu çalmıştım . sonra onu evde kendimiz gitarla falan doldurmuştuk. yani çok rahat yaparsın diye düşünüyorum .
 
eğer baska bir program kullanılıyorsa cubase de kaydettigin trackları ayrı ayrı wav halinde cıkartıp pro toolsta veya artık hangi programı kullanıyorlarsa onda import edebilrsin
 
Oncelikle varsa MIDI kanallarini Audio'ya cevir. Daha sonra tum kanallari 0 DB Volume seviyesinde tutarak hepsinin kanal kanal ciktisini al. WAV formatinda olacak sekilde. Bu sayede dunyanin neresine gidersen git, projeni de mix oncesi %100 ham sekilde yaninda tasimis olacaksin ki, profesyoneller ustunde rahat calisabilsin. Ister ProTools ister Logic ister Cubase, sonucta WAV dosyasi, nereye atarsan orada calisir.

Studyoda ayakustu davulcunun istegine gore bir kulaklik mixi yapar, Alttan verirsin parcayi davulcu da ustune calar. Hucum kayida gore ruh hallerinde farklilik olusma ihtimali var, guzel calamayabilir ruhsuz calabilir ama sonucta teknik olarak yapilabilir, cok basit is.
 
Cubase 5 te yaptığın parçanın bütün kanallarını tek bir tuşla hepsini audio olarak ayrı ayrı bir klasörde toplayabilirsin.Cubase 5 in en iyi özelliklerinden birisi budur.Sonrada istediğin programa at gitsin :)
 
Geri
Üst