Floyd Rose - Sap Sorun

ne demiş atalarımız "el elin eşşeğini türkü çığırarak ararmış". emanet ettiğim gitar sözde arkadaşın ayar yapması sonucu ayarsız hale gelmiştir. konser için gitar isteyen bir tanıdığıma gitarımı emanet ettim. konserden önce sound check alan arkadaş ver ayar çekeyim deyip alyanla girişmiş gitara. elemanda çekinmiş bir şey diyememiş.öncelikli sorun gitarın alt telleri floyd rose tepkisi vermiyor. vibrato kolunu aşağı doğru bastırdığınızda kalın teller boşalırken alt tellerde çok az esneme oluyor. ( si ve mi) entonasyon zaten toptan gitmiş. ayrıca sapta iç bükey oluşmuş. sap ayarıyla düzelteyim dedim. truss rod pek tepki vermiyor boşa dönüyor sanki. anladığım kadarıyla truss roda yüklenip sonradan ürküp bozdum diye bırakmış. sapa geriye doğru manuel olarak yüklendiğimde sapın içinden tık diye bir atma sesi geliyor aynı şekilde bıraktığımda da. atilla(add) veya erkan abiye (sızarlar) götürebilirim ama hem maddi açıdan müsait değilim hem kendim çözmek istiyorum.yardımcı olacak varsa seve seve yardım kabul eder , büyüksün deyip yalakalığımı yaparım. bir de akvaryumda yeni yavru balıklarım var , onlardan ve ürettiğim bitkilerden verebilirim. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
21ssx.jpg


21stt.jpg

21suh.jpg

21sv7.jpg
 
eğer sorunun floyd rose un çok yukarda olması ise arka kapağı açıp köprü yaylarının bulunduğu vidaları biraz daha sıkabilirsin. böylelikle yaylar gerilir ve floyd rose u aşağıya çeker eski haline döner. ama aşırıya kaçmadan azar azar yapmaya çalış. ve sana tavsiyem yapmadan önce telleri biraz gevşetmendir.
 
genel tavsiye üzerine floydun gövdesini gitarın gövdesine pararlel şekilde , tamamen hizalı olarak ayarlıyorum gerek yaylardan gerek floydun yüksekliğini ayarlayan ana civatadan . dediğiniz gibi yaparsan floyd arkaya doğru yatık şekilde durur.ama akşam eve gidince deneyeceğim. dediğim gibi ana sorun ince tellerin üst teller gibi floydu eğince eğilmemesi. hatta ince mi teli neredeyse floyda tepki vermiyor.
 
Floyd rose da tellerin girdiği yerin tam alt hizasına sert bir plaka koy kontrplak gibi sonrasında istediğin şekilde alyanla ileri geri, çek bu şekilde daha çabuk halledebilirsin.Sapta ise truss rod un ırzına girilmiş olabilir malesef atma sesinin gelmemesi lazım fr u tutan yaylarla oynama daha fazla basınca maruz kalacaktır gitarın sapı.İstersen bendeki fr kodlarını teker teker yazabilirim .Zaten 3 tane delik olması lazım onların yeriyle oynandığında duruma göre tepkisiz de kalabiliyor fr.En kötü ihtimal sıralı 3 deliği teker teker denersin.Bu şekilde halletmiştim ben sorunlarımı şimdiye kadar.
 
Halilim :) bazı tellerde bunn olması muhtemeldir.

Her marka telin yapısı farklıdır, prs in tellerinin tansiyon tablosu varmıdır elinde?

..neyse kabaca anlatayım, sarımlı teller daha kolay bollaşıyorsa bil ki içindeki core denilen iç tel malzemesi daha kalındır, buna bağlı olarak; teller daha canlı fakat daha kısa ömürlü olurlar. Bu konuyu başka bir forumun başlığında uzun uzun detaylandırmıştım, bulur paylaşırım..mevzu da, tellerin kalınlıklarının; tansiyona nası ve ne şekilde cevap verdiğidir

Sen bana tansiyon tablusunu bulmaya çalış bakalım :)
 
Geri
Üst