Akustik Gitar Tel Yüksekliği

Arkadaşlar akustik gitar aldım fakat ilk perdeler tamam normalde 12. perdeden sonraki yerler çok yüksek geldi bana. Ölçtüm 12. perdede tel yüksekliği 0,5cm tam olarak normalmidir bu yoksa sap ayarı felan mı bozuk acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Peki gitarın sapına zarar vermeden geri alma yöntemi nasıldır nelere dikkat edeyim. Kaç tur töndüreyim truss rodu nereye doğru pek bilgim yok açıkcası bilgilendirirseniz sevininirim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Gitarı bir arkadaşımdan aldım. Alyanım var zaten 2 tane elektro gitarım var onları yapıyorum az çok hem bu akustik gitarın usulünü bilmiyorum. Eşiği bulabilirim hemen yakınımda müzik market bulunuyor. Akustik gitarın truss rod'u daha hassas yada farkı ölçülerde, farklı yönlere çevriliyor olabilir diye korkuyorum açıkcası. Çeyrek turlarla yavaş yavaş yapıyordum diğerlerini.
 
Yok yahu sormamın sebebi şu idi; o minik poşetin içinde nasıl sap ayarı yapılınm onun ufak bir resimli anlatımı vardı :D sebep odur.

sapı geriye almak için: alyanı resimdeki gibi takıp, çeyrek tur sağa çevirin ve ardından perdelerde cızlama varmı konrtol edin. Eğer yao ise biraz daha çevirin ve tekrar kontrol edin.. eğer siz sapı geri aldıktan sonra cızlama oluştuysa; sola çevirerek azıcık gevşetin...ayar bu şekilde en uygun yer bulunarak yapılır.

fig9.jpg



dene bakalım sonucu görelim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Açıkcası sorun orada alyan dönmüyor :D Takıyorum alyanı 1-2 kere de kanırttırdım hala dönmüyor sağa doğru.
 
Bende anlamadım. Uygun alyanı buldum soktum alyan tam oturdu içine. Sağa sola kuvvet uyguladım hareket etmiyor. Yani hiç dönmüyor. En fazla da ne kadar sert olabilir ki çok fazla güç kullandım en son yine olmadı kırılmasından korktum açıkcası.
 
Geri
Üst