Rüya

bide uykuya dalarken sanki boşlukta düşüyomuşuz gibi olur o anda -psikoloji öğretmenimiz sölemişti- birilerini özlemekten kaynaklanır demişti özelliklede anne özleminden kaynaklanırmış..
 
ben o düşme olayını daha metafiziksel diye biliyorum. ruh bedenden ayrılırmış uyununca, sonra beden eğer birden uyanmak, yeniden varolmak isterse, ruh gelmek zorunda kalırmış haliyle, birden girermiş bedenimize. ondan kaynaklanırmış
 
-Ya ara ara rüyasında gördüğü kıza aşık olan başka bi hıyar varmı acaba benden başka onu merak etmiştim ben.Gerçi eskiden olurdu da şu an olmuyo.Nedir ne değildir pek fikrim yok.Saygılar.
 
benim rüyalarım çıkıyo..daha doğrusu yorumladığım gibi çıkıyo...öylemi olurmuş?acaba?..
hatta bazıları arkası yarın şeklinde bi gece görüyorum sonra devamını başka bi gece..
 
kötü rüyalarım çıkıyor genelde.bire bir değil ama birinin ölümünü görürsem başına hastalık kaza vb. gelir genelde..
bide 17 ağustos tan bikaç gün önce yunanistandan yardım aldığımızı görmüştüm bu da ilginçti..
ayrıca hayatımda en zor kabullendiğim olay da 1 hafta boyunca tüm canlılığıyla rüyalarımda tekrar tekrar yüzüme vurmuştu.tam bir işkenceydi.
galiba genelde bilinçaltımı huzursuz eden olaylarla bağlantılı rüyalar gördüğüm için fazlasıyla etkileniyorum gördüğüm rüyalardan. gel gör ki fazla iyi bir durum değil bence bu.elimden gelse önüne geçmek isterdim
 
- "Uyanık mısın, yoksa uyuyor musun,bundan hiç şüpheye düştüğün oldu mu?"

- "Her zaman,adına meskalin diyorlar, uçmanın en güzel yolu, çok çalışıyorsun dostum, kendini biraz fişten çekmelisin..." Matrix'ten...

Hastayım bu repliğe,işte rüya budur,belki de hayat rüyadır,bilemiyorum,çok karmaşık konular bunlar yahu :)

Rüyalar çok hoşuma gidiyor,"sanki yaşıyormuş gibi hissediyorum" deriz ya,aslında yaşıyor onu ruhumuz,bir de ruhun uykudayken yaptıkları şeylerin rüya olduğunu söylerler,buna inanıyorum,zaten uyku yarı ölüm demek değil miydi?

İşte bu yüzden uyku ve uykudayken yaşadıklarımız bizlere bahşedilmiş mükemmel birer lütuftur!....
 
MaraJade demiş ki:
kötü rüyalarım çıkıyor genelde.bire bir değil ama birinin ölümünü görürsem başına hastalık kaza vb. gelir genelde..
bide 17 ağustos tan bikaç gün önce yunanistandan yardım aldığımızı görmüştüm bu da ilginçti..
ayrıca hayatımda en zor kabullendiğim olay da 1 hafta boyunca tüm canlılığıyla rüyalarımda tekrar tekrar yüzüme vurmuştu.tam bir işkenceydi.
galiba genelde bilinçaltımı huzursuz eden olaylarla bağlantılı rüyalar gördüğüm için fazlasıyla etkileniyorum gördüğüm rüyalardan. gel gör ki fazla iyi bir durum değil bence bu.elimden gelse önüne geçmek isterdim
ya belki saçma gelecek sana babaanne tekniği falan gibi düşünülebilir ama iyiye yor iyi çıksın...bilmiyorum çok tuaf ama biraz nasıl yorumlarsan öyle gelişiyo..galiba bilinçaltını ona göre endeksliyorsun ne bileyim işte...gördüğün rüyaların muhakkak kendi hayatınla ilgili bir açıklaması vardır çok fantastik olsalar bile...iyi rüyalar
 
bende rüya görmeyi severim diye bi giriş yapıcam ama baya komik bir cümle olucak neyse ben rüyamda kendimle konuşuyorum kontrol ediyorum kendimi bunu yaparken eskiden zorlanırdım ama artık o zorluk kalktı gibi rüyalar bence başka bir boyut gümüş bağın ruhumuzdan kopmak üzere olduu o ince çizgi.
 
Rüya görürüm sıklıkla..Bu güne kadar en dehşete düştügüm rüya da kendi ölümümü gördüğüm rüyadır..Tuhaf ve rahatsız edici..Neyse şunu eklemek istiyorum;
Uykuya daldıktan sonra düşüyormuş gibi hissetmek ne birini özlemekten kaynaklanır,ne de ruhun astral seyahatinden..Bu tamamen uyku evrelerine geçişe bağlı bir olaydır..Sakin uyku evresi NREM den sakin olmayan evre REM e gaçişte yaşanır..Eger geçiş sırasında derin uykuya dalma egiliminde değilseniz uyanır tekrar uykuya dönersiniz..Çok sık yaşamaktayım ben de bunu..
 
Ben şu rüya tabirleri hedesini hiç anlamıyorum. Yahu rüya bilinçaltıyla alakalı bir şey; ama fal bakarmış gibi rüya yorumluyorlar yok şu görülürse bu olurmuş da bilmem neymiş... Tamam rüyayı yorumlayabilirsin de yani "3 vakte kadar başına şu gelcek" şeklinde değil. Görülen şeyin bilinçatıyla alakasını kurarsın ve x olayının x kişisi üzerindeki etkilerini saptarsın falan falan...
 
rüya görüyorum...ve gördüğüm rüyalarda çıkıyor. enteresan bir şekilde rüyamda gördüğüm herneyse onu gerçekte yaşıyorum...bu durum bazen beni rahatsız ediyor....
 
son birkaç gündür gerçek hayatta hep olmasını istediğim şeyler bir arkası yarın edasıyla rüyalarıma giriyor..ciddi bi şekilde son derece gerçekçi olarak devam ediyor.bakalım hayırlısı ssonu nasıl biticek..yanlız uyanıp rüya olduğunu farkedince pek bi bozuluyorum..
 
rüya hakkında bir çok teori var..ama bana mantıklı gelen rüyaların beynin kendini tamir etmesi için gerekli ortamı sağlaması..rüyalar sıraında beyinde azalan mesajcı moleküller yeniden sentezleniyor,gerekli proteinlerin yapımı artıyor..böylece beyin,rüyaları kendisi için gerekli maddeleri temin etmede kullanıyor...ya da bazıları rüyaların hiç bir işe yaramadığını hiç bir psikolojik kökeni ya da amacı olmadığını savunuyorlar yani rüyaların beyin metabolizmasının yan ürünü olduğunu..
tüm bu teorilerin hangisinin doğru olduğu henüz bilinmiyor.ancak milyonlarca yıldır süregelen insanın evrimi içerisinde hala korunmuş olan bir beyin işlevinin yaralı bir amacı olsa gerek!rüyaların önemli fizyolojik görevleri olduğunu düşünen araştırmacılar çoğunlukta..
 
enteresan bir durum.rüyaların çıkması ya da yorumlanabilir olması.
ben pek rüya görmem görsemde ya hatırlamam ya da birkaç gün sonra ben şöyle rüya görmüştüm falan olur..kendi rüyalarıma inanmam yorumlamamda.unuturum gider.
boşluktan düşüyormusuz gibi olan olayı son zamanlarda daha fazla yaşamaya başladım.anneye hasretten ya da ruhun gidip gelmesi çok mantıklı gelmedi bana ama merak ettiğim konulardan.araştırdım ama sanırım kesin sebebi bulunamamış.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Bana en garip gelen ruyam:ruyamda kendi yuzumu gormustum..hala da cok ilginc geliyo.Cunku insan kendisini gercek haliyle goremezmis ruyasında.Ama ben gorduuumm :?:
Bir de bazen ruyayı gercek sanıyosun o da cok ilginc :) kucukken az mı isemistim yatagıma kendimi gercekten tuvalette sanarak :oops:
Yada bazen gercek hayattan gelen sesler pat diye ruyanın ortasına giriyo ve alakasız bi baglantı kuruluyo ruyayla.Mesela gecenlerde ruyamda kardesimle arabada gidiyoruz,birdenbire kardesim ''Simiiittciiiiiiiyea!!'' diye bagırmaya baslıyo,bi uyanıyorum meger yoldan simitci geciyomus!! :D :?:
 
biliyoruz ki beyin 24 saat mesai yapıyor, yani biz uyusak bile kendisi çalışıyor, ki çalışmadığı zaman "beyin ölümü" gerçekleşiyor.. ve fazla mesai yapan her şey gibi, beyin de bir süre sonra yorulup sapıtıyor..işte bu noktada da rüyalar devreye giriyor.. ve tabi ki bilinçaltımız.. rüyaların zaman zaman gerçeküstü olmasını da bu beyin sapıtmasına bağlıyorum.. sen de o kadar çalışsam, sen de sapıtırsın ey insan!..
 
Geri
Üst