Manyetik Tavsiyesi

M

Megatron

Herkese selam,
Bugün Ibanez S420-WK modelinden bir hediye aldım :)
Çok profesyönel olmasamda bu gitar için rock/metal tonlarını iyi alabileceğim manyetik önerilerini siz deneyimli arkadaşlardan bekliyorum..
Çok çok sağolun..
Hoşçakalın...
 
Dimarzio "The Breed" serisi şart, veya "PAF Pro" ve "MoJoe". Breedler tiz karakterli cayır cayır, diğerleri mid bas karakterli koyu koyu.
 
gmulak, DM tonezone denemişmiydin biraz bilgi verebilir misin?
Arkadaşımın gitarında vardı. Aslında biraz versatil bir manyetik (kendi düşüncem)... Özellikle rock sound için oldukça başarılı. Hoş; bende evde mid ve bassları yüksek tonlarla çalıyorum. Birazda benim zevkime göre bir tavsiye olmuş :D Yine de karar senin..Gerçi dinlemişsindir bunu ama yine de bulunsun..Saygılar..

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Diğer arkadaşlarda önerilerini söylerse çok makbule geçecek.. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim..
 
Emg 81-89 tavsiyemdir. 81-85 kullandım, ancak sap'ta 89 olması coil tap özelliğiyle clean'ların parlak olmasını sağlıyor. Emg hz serisi de kullandım, özellikle akçaağaç ile çok üstün tiz-mid ağırlıklı bir sound veriyor. Seymour Duncan Blackout'un da naturel bir havası var. Maun'da distort edilmiş soundlarda özellikle parlak bir hal alıyor. Dimarzio dp serisinden 3 manyetik kullandım. Onlarda biraz bas karakterli, maunda ve ıhlamurda denedim, maunda biraz yuvarlak, mid karakterli bir sound versede, genel anlamda bas karakterli.
 
Tonezone ve airnorton derim tabi kendi zevkime göre. Bu arada dimarzionun sitesinde tarzına göre seçenekleri seçip sana uygun olan modeli söylüyor. Orayada bakabilirsin.
 
arkadaşım sana önerilerde yuvarlak tone lu manyetiklerde var çok sert hardcore manyetiklerde.. tam olarak istediğin tonu söylersen bence daha iyi fikir verebiliriz sana burdaki arkadaşlar olarak..
ama mesela ben kendm maun kasada emg 85-85 kullanıyorum.. tone anlatılmaz yaşanır (bana göre) ama cleanler zayıf.. tone zone denedim bana gaini az geldi ama clean tabiki daha iyi yani pedal takviyesiyle birlikte tercih edilebilir.. dimarzio x2n .. cayır cayır :):) sen tam olarak nasıl bi tone istediğini söyle ona göre deneyimlerimizi paylaşırız .
teşekkürler kolay gelsin
 
Geri
Üst