Pedal Yapımı Hakkında

gt2 yi yaptık kullanıyoruz herkesede tavsiye ederim..sıfırı 100$ lık bi pedalı kopyalamaya değmez ama bunun ikinci eli en aşşa 150$.. üzerinede artık anlıyosan digital, midi ne istiyosan yap hatta preamp olarak kullan bağla bi transistorlü power amp a+ bi eq bide uydurma bi kabin alsana gitar anfisi.. "çok mu kaliteli anfi olur..?" yoo!! ama amatör işi görür.. maliyetide gerçekten en fazla 30-40 $ tutar gt2 nin.. (dip not: alım satım da bi arkadaş ts9 un 65$ a malolduğunu idda etti :) )
velhasıl kelam faydalı işler bunlar yapmakta fayda var zarar yok.. vesile oldu o gazla kayıt yapmaya başladık.. ama bu iyimi oldu bilmiyorum :D "..olmadı bida.. gene olmadı gene bidaa.. yeteeeeer.."
 
Ad/DA yapmıyor zaten dijital pot öyle bir şey olsa çok saçma olur. Zaten mantık gelen dijital veriyi analog olarak dirence dönüştürmek. Tam olarak nasıl bir sistemle çalışıyorlar bilmiyorum ama AD/DA yapmayacağından eminim. Yoksa triaxis fln gibi hem midi hemde %100 analog araçlar olmazdı. :) Bu bahsettiğim MIDI pic'ini yapınca sizlere dağıtırım belki. Ya zaten çok zor olmayacak netten Pic le MIDI kontrolü görmüştüm.
 
Arkadaşlar meraba Ben durmuş,
Benim bi Marshall VS 30 R amfim var Footswitch girişi var ben bu Footseitc pedalını kendim yapmak istiyorum elektronik şeması elinde mevcut olan bi arkadaş bana bu şemayı gönderebilirmi ?
 
slm

pedal yapmak konusunda bence enbüyük 2 zorluk baskılı devreyi adam gibi çıkartabilmek ve kutulama sorunu. yine bu forumda başka bir başlıkta yazdığım gibi lazer yazıcı ile tonepad usulu sadece baskılı devrelerini yapıp yapmak isteyen arkadaşlara tedarik etmeye çalışıcam böyle bir fikir var aklımda çünkü baskılı devre çıkartmak lazer yazıcısız tam bir işkence..
 
-E bu kadar zorlanıyorsanız ben size çıkartıyım,satayım,canavar gibi temiz bi şekilde,hangisini isterseniz baskı devre plaketlerini,sizde şıkır şıkır monte edin.Özellikle tonepad.com mahsulu projelerin plaketlerini...
 
Eskiden hazır devre kitleri satılırdı hala varmı bilmiyorum. Hazır board, devre elemanları, şeması ile birlikte paket halinde satılırdı. Amatörce, hobi olsun diye elektroniğe ilgi duyanlar bu tip kitleri alıp evde kendileri havya ile monte etmeye çalışırdı. Hatta bende küçük bir walkie talkie devre kiti almıştım hatırlıyorum. :LOL:

Aslında işi birileri o safhaya dökse ve fiyatını da çok cazip yapsa eminim bayağı bir ilgilenen olur. Sırf eğlence olsun diye bile insanlar alabilir. Tabi fiyatı da komik olursa. Yani 20/30/40-YTL gibi.

Basit pedal devreleri için bu tip kitler yapıp satan olursa ilk müşterileri ben olurum bilginiz olsun.
 
bu sayfada yazan arkadaşlardan biri toneped.com da footswitch pedalının şemasının oldunu söylemiş ama ben o kadar baktım öle bişey göremedim. galiba kimsede de yok bu pedalın şeması
 
sonuç olarak 100$ lık pedalın yapılması geerçektende çok akıl karı bi iş değil. en önemli sorun orjinal parçaları bulabilmek transistör, opamp, kondansatör, SWITCH, ama güzel bi uğraş (sonunda çalışınca), şuan GT2 yapıyorum parçaların büyük bir kısmını buradan buldum ama entegrelerin transistorun ve switch'in orjinali yok.
kaç tane switch üreticisinin türkiye distribütorü ile temasa geçtim ya çok pahalı diyorlar ya da "türkiyeye bu ürünün satışı yok beyefendi" kolay gibi görününen çok zahmetli bi iş bide kutu meselesi varki ben onu çözdüm gibi ama boyası şusu busu hiçte ucuza mal edilmilmiyor haberiniz olsun! ben sadece yapıp satıp ameriakdan yine parça getirerek yapabileceğim bütün pedallarıo yapıp denemenk için uraşıyorum.
 
arkadaşlar herkes devreyi çözmüş kutuyu tasa edio. bence kutuyu metal yerine ahşaptan yapın bence süper olur. bence yarım cm lik 50*50 güzel bi tahta yaptırın. (iyi bi şekil de zımparlanmış temiz budaksız) ondan sonra tel testereyle kesip kesip toplayın ve ondan sonra istediğni şekilde toplarsınız. ve çok güzel de ahap boyalarıyla süsleyebilirsiniz. yakında ben bi kaç tane yapı sizlerle paylaşıcam.
 
-Tahta kutuda denedik te olmuyo,ben artık kasmıyorum kaliteli plastik kutuda karar kıldım,yakında bi demir profil işine giricem de du bakalım :)
 
slm

plastik diyorsunuzda hem sağlamlık hemde iletken olması sebebiyle kutunun içindeki devreyi dışardaki manyetik alanlardan izole ediyor metal den olan kutular böyle bi avantajı var...
 
metal kutu şase görevi yapacak tahta bizim aklımıza gelmedi mi sanıyosun bide nasıl yapılcanı anlatmıi :D
 
ben de tahtadan kutu yaptımdı. elimde kaldı :LOL: kutu için ayırdığım zaman da cabası :? uygun boyutlu plastik kutulara yöneleceğim, plastik kutunun iç yüzeyini aluminyum folyo ile kaplamayı düşünüyorum.
 
slm arkadaşlar..ya bi sorunum var..tonepad.com dan indirdiğim devrelerle pedal yaptım yani orda MXR noise gate yaptım ama sanırım calısmıyor..?yani gitarı baglıyorum ama sesi cıkmıyor ama manyetiklere dokunduumda sesi alıor ama gitarın sesi cıkmıyor...aynı şekilde jack ve adaptor girişlerini cıkartıp taktığımda dip gürültüyü kesiyo ve yine veriyo ama gitardan ses alamıyorum..sizce sorun nedir?
 
ya arkadaşlar şimdi bi set yapmaya kalksak kendimiz iyi sonuç elde edebilir miyiz? ben şunları yapmayı düşünüyorum

(bu arada bunlar doğru şemalar olduğundan emin değilim bakmadım daha sadece indirdim)
hepside boss

--Boss HM-3
--Boss DS-2
--Dunlop GCB-95 Original CryBaby
--Boss GE-7 EQ
--Sans Amp GT-2
--Boss OD-2

Hepsinide şu siteden buldum; www.freeinfosociety.com

inşallah doğru şemaları bulmuşumdur çünkü kafaya taktım yapıcam:D

mantıklımı sizce?
 
Arkadaşlar,öncelikle hepinize teşekkür etmek isterim.Şimdiye kadar hiç bu kadar faydalı ve seviyeli bir forumla karşılaşmadım.Benim de bir sorum olacaktı: Ev yapımı bir distortion pedalının (daha yapılmadı) içine,compressor ve reverb devreleri takabilir miyiz??

Yapmak istediğim,Boss MT2 deki özelliklerin (level,equalizer,dist.) yanı sıra,aynı kutunun içinde reverb ve copressor pedallarındaki ayar
pot.larının olduğu (baya büyük bir analog pedal olacak) bir alet yardımcı olabilir misiniz???

Bu pedalı yapabilirsem bile Boss'un MT2 (dist.),RV3 (reverb/delay) ve
CS3 (comp./sustainer) ile yapılmış bir analog setten daha ucuza mal edebilir miyim?

Ayrıca level'ı çok açınca Boss Metal Zone MT2'de bir süre sonra ton bozulmaya başlıyor,ekipman şişmesi denilen durum bu mudur?

Şimdiden teşekkürler...
 
Ben blues braker yaptım bana toplam7 milyona geldi. Devre elemanları 3 milyon kutu 1,5 milyon 6 bacaklı switch, led, jack girişleri falan toplam 7 YTL tuttu. Ama öyle bir ses aldım ki.... Tube screammer var arkadaşta TS9 abi arkadaş dediki değişelim pedalları dedi. Kendisinin studyosu var. Orda satmayı düşünüyorum ilan bırakıcam. Deneyen alır pedalı. İsteyen çok oldu baya yapıcam bu pedaldan galiba. Şimdi ise delay pedalı ile uğraşıyorum gerçekten internetteki devrelerin çok iyi sonuçlar verdiğini gördüm. Düşünmeden yapın derim.
 
Geri
Üst