Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

1000 TL ye ikinci el alabileceğin en baba gitarların başını;

1-İbanez Prestige serisi
2-Jackson DK serisi

Ayrıca 1000 TL ye sıfır gitar almayı düşünüyorsan yanlış hareket etmiş olursun. Gitara yeni başlayan birisi olarak bu kadar yüksek fiyatlı gitarlardan ziyade daha cüzi gitar al ki orasını burasını kurcala boz yap ve iyice ne nedir öğren. Biraz pişmek lazım yoksa 1000 TL ye alacağın gitarı şu halde aman bişi olmasın aman diyerek çalmaya korkarsın an gelir çok ciddi diyorum.

300-500 arası bir gitar al birde roland micro cube veya roland 15X - 20X amfilerinden al. Sana tavsiyem çok ciddiyim.

Asıl konu başlığı bu değil biraz alakasız bir yer oldu. Şu linke sorularını sorarsan cevap verenler olacaktır.
http://turkrock.com/ftopic57189.html
 
ANIL9048 demiş ki:
ARKADAŞLAR BEN AMATÖRÜM GİTARLAR HAKKINDA PEK BİR BİLGİM YOK AMA BANA BELKİ SİZ YARDIM EDEBİLİRSİNİZ BEN BİR ELEKTRO GİTAR ALICAMDA 1000TL YE EN İYİ GİTAR HANGİSİ LÜTFEN BANA YARDIM EDİN KAZIK YEMEK İSTEMİYORUM :D


Kazık yemekten ziyade eğer bir dükkana girip alacaksan peşin fiyatına indirim oluyor mu onu sor büyük olasılıkla olacaktır.Ama fazla para ödemen için %10 luk indirimi söylemiyorlar.Sen sor en azından 100 tl karda olursun...Saygılarımla
 
Arkadaşlar Merhaba

Bu aralar 400-500 tl aralığında bir klasik gitar almayı planlıyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim iki konu var.Birincisi almak istediğim gitarın cutaway olması.Yani alt perdelere de inmek istiyorum.(Elektro gitar da lead çalıyorum,klasiği de aynı doğrultu da kullanmak istiyorum) Tüm cutaway klasik gitarlar amfiye mi bağlanıyor.Benim sahneye çıkmak gibi bir amacım yok.Önemli olan amfiye bağlamadan akustik sesinin güzel olması.İkinci sorum bu bağlamda 400-500 tl aralığında hangi markayı veya modeli önerebilirsiniz.Bilgisi veya fikri olan olan arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkür ederim.
 
slm arkadaşlar solak elektro akustik gitar almayı düşünüyorum 1000TL ye kadar bir bütçem var.iyi ve kötü yanlarıyla önerilerinizi alabilir miyim? ne üretii olduğu farketmez marka da öyle. ama bu kadar para vermişken iyi ve uzun yıllar gerek sahnede gerek arkadaşlarımla oturup sahilde yada çimerde kullanabileceğim bir gitar almak istiyorum.ne önerirsiniz?
 
Hem sahnede hem de dış mekanda çalmayı düşünüyorsan daha gür ve hacimli ses üretebilen bir gövdeye ihtiyacın var demektir. Tecrübelerime göre dar ve küçük gövdeler daha zayıf ses üretiyor, dreadnought veya jumbo ya da concert diye tabir edilen gövdelerden daha gür ve canlı ses alabiliyorsun. Tecrübelerime göre diyorum çünkü benim rastladığım örnekler bu şekildeyken farklı istisnai örnekler de karşına çıkabilir. Yine deneme imkanı bulduğum ve çevremdeki örneklerden bildiğim kadarıyla Ovation ve bu tarz gitarlar doğal ses olarak az önce saydığım gövde tipleri kadar gür ses üretemiyorlar. Zaten solak olarak sadece mid-depth denilen orta derecede derinliğe sahip gövde bulabiliyorsun. En hacimli gövdenin solak üretimi yapılmıyor.
Şu anda iki uçta birer akustik gitarım var: Biri Yamaha LL16L (kamyon), diğeri de Kramer Ferrington (spor araba). Yamaha dreadnought gövdeye sahip saf akustik gitar. Hem doğal ses olarak hem de ses deliğine takılan manyetik ile harika ses veriyor. Gür, canlı ve keyifli. Hem penalı hem de penasız çalım tekniklerinde güzel sonuç alabiliyorsun. Ama yüksek performanslı ve hızlı çalım için en uygun model değil. Kramer ise tam bir elektro gitar-akustik gitar sentezi. Gövdesi ancak bir elektro gitar derinliğinde ve klasik strat şeklinde. Boyutlarına göre gayet güzel sesi var. Sapı elektro kadar rahat. Teller alçak çalmaya uygun. Akustik gitar olduğunu hissettirmiyor. Zaten belki de değil. Yani ona boş gövdeli bir elektro gitar demek daha doğru olur. Fakat doğal sesi Yamaha kadar dolgun, keyifli ve doyurucu değil. Hele açık alanda duyulması zor olur. Tellere sert vurursan da cızlama yapma olasılığı yüksek.
Sonuç olarak her koşulda başarılı bir gitar modeli olsaydı bütün firmalar tek o modeli üretirdi. Yani tercih yine senin çalım şekline, çaldığın müzik tarzına ve daha çok hangi mekanda çalacağına göre değişecektir. Önerim, çok yüksek performansta çalmayacaksan, kesik gövdeli (cutaway) bir dreadnought veya jumbo modele yönelmendir. Türkiye'de jumbo bulmak biraz zor olabilir, dreadnought ise daha kolay. Ovation için ise bulabileceğin Celebrity modelleri (Kore/Çin) deneyerek ses kalitesini ve seni tatmin edip etmediğin test edebilirsin. Fırsatın olur da bütçene uygun Amerikan Ovation yakalarsan, fazla tereddüt etme derim. Zira diğer gövde tiplerini burada bulabilirsin ama Amerikan Ovation her zaman ele geçmez.
Fırsatım olduğunda elimdeki iki uç tip solak akustik gitarın bir karşılaştırmasını sitedeki foruma koyacağım. O vakit fotoğraflı değerlendirmemi okuyabilirsin.
 
Yakın zamanda ilk akustik gitarım olacaktır kendisi. Özellikle kayıt için alacağım. Akustik gitar manyetikleri hakkında hiç bir bilgim olmadığı için karar veremekte güçlük çekiyorum. Bütçem 600tl civarındadır. İnce sap, kalın yada ince olması önemli değil ama kesinlikle kesik kasa gitar düşünüyorum. Şu modelin ikinci elinede bak diyebilceğiniz bir gitar tavsiyesinde de bulunabilirsiniz ya da sıfır olabilir. Benim düşündüğüm gitar Takamine EG440C

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8254&gid=2155

Sizin de önerebileceğin bir gitar varsa "birde şu var, denemelisin" derseniz sevinirim.
 
fender cd 140 sce kullaniyorum direk ses kartina baglayarak kayit yapip salt manyetik sesini inceledim oldukca dogal geliyor yani manyetikleri guzel ama takamineyi bimiyorum
 
Akustik gitar alırken gitarın hangi özelliklerine bakmam gerekiyor ona göre bir değerlendirme yapabilir misin? Pek bi bilgim olmadığı için soruyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın
 
sıfır gitar almayın. temiz ikinci ellere yönelin. sahibinden.com'da bir hummingbird vardı, onu tavsiye ederim. fiyatı uymazsa lag akustik gitarlara bakın mutlaka.
 
İyi günler.Ben elektro akustik gitar almayı düşünüyorum.1000TL'lik bir bütçem var. Bu konuda sizlerden öneri bekliyorum.
 
sevgili dostlar.. bir süredir elektro klasik arıyorum.. Ancak istediğim amfisiz de ses alabileceğim ( tabi ince bir kasadan çok iyi bir performans beklemiyorum ), elektro çaldıktan sonra elimde beni zorlamayacak şekilde ince tasarımlı ( kalın bir gitarı sonrasında çalamıyorum kabiliyetim bu kadar malesef ) kaliteli bir gitar bulamadım.. Godin lerde malesef çıplak ses konusunda oldukça zayıflar.... Tavsiyesi olan varsa çok sevininerek değerlendirebilirim.... herkese saygılar
 
Sana tavsiyem (eğer elektrik saplara alışkınsan) el akustik alıp naylon tel takmandır, inanılmaz rahat edersin, ama klasik disiplininden uzaktır..ama çok rahattır 3-4 yıl kullanmışlığım var..
 
Geri
Üst