Unutkanlık

HalukOzgur demiş ki:
Bir de bazı şeyleri unutmayıp canı o anda onu yapmak istemediği için unutmuş gibi yapanlar var...
Ben gibi.. :roll:

Buna halk arasında işine gelen şeyi hatırlamak gelmeyeni hatırlamamak deniyor sanırım ki zaten bir çok kişi bunu yapıyor... :)
 
Bu konuda şanslıyım unutkanlık problemim genel anlamda yok... Lakin ailede var örnek kardeşim Tunga sağolsun benimle ilgili herşeyi bilir ve HalukÖzgür arkadaş gibi işine gelmez..Çok güzel salak ayağına yatar.. Tabi ben o sırada saçlarımı yolmakla meşgulümdür.. :D
 
ben de sinir oluyorum biriyle tanışıyorum yarım saat muhabbet ediyoruz ve ben soruyu patlatıyorum
-adın neydi ya
yada artık utanma dercesindeysem koştura koştura o kişiyi tanıyan birilerini arayıp adını soruyorum.unutkanlık bi yerde benim için çok yorucu bi iş yani 8)
bide arkadaşlarla sohbet ediyoruz tam bişi söylicem ne söyleyeceğimi unutuyorum ve hatırlayamıyorum dolayısıyla muhabbetin içine ediliyor
vahim durumdayım anlıcanız :cry:
 
Unutkanlık her insanda görülebilir bir defa başladıgı zaman psikolojik olarak giderilemez bir sorun haline gelir. Unutkanlık sadece yogun düşünme, adepte olma yani aşırı odaklanma gibi durumlarda ortaya çıkar. Siz istediginiz kadar adapte olmasanızda beyniniz aslında bazı düşüncelere yogunlaşmıştır ki siz bunun farkında dahi degilsinizdir.
Ben yıllardır bu sorunu çekiyorum ve alıştım artık diyebilirim etrafımdaki herkes dogal ve normal bi şekilde karşılıyor ilginçtir.
 
Abi hatunla kumbarada para biriktiriyoruz, bigün bitti paramız dışarı çıkacağız para lazım,kumbarada yerde yanında da sürahi var kumbarayı alıcam diye eğilirken ne alacağımı unutup sürahiyi aldım bide kapağını açıp içine bakıyorum ,ne arıyosam:)

Artık iyice hayatıma girdi bu unutkanlık, birazda teknolojiden kaynaklanıyor herhalde Ozan dişini fırçala, Ozan ekmek al, Ozan arkadaşınla buluş, hepsi cep telefonumda yazıyor:)
 
Çok kötü bişi şu unutkanlık_ara sıra bendede oluyo_özellikle annem bişiyi unutmamam için o kadar söler ben yine unuturum işte o zaman baya kötüü oluyo ;)
 
hafıza çok ilginç bişi..beynimizin nasıl çalıştığı gerçekten hayranlık uyandırıcı bi durum...adlar,yüzler,rakamlar,kokular,resimler,bilgiler...herbiri ayrı bir şekilde depo ediliyor..
benim sayı ve yüz hafızam çok iyi..şaşılacak dercede hatta...lakin olayları, ya da şunu yap,bu al,şunu getir vb.. şeyleri sıklıkla unutuyorum..salaklık derecesinde olabiliyo bazen...annemin beni bakkala makarna almam için yolladığı ve benim yoğurt alıp geldiğim olmuştur..:)
ya zeki olduumu söylerler hep ama böyle davranınca salak gibi gözüküyorum..ama çevremdekiler artık dalgınlığıma alıştılar...:)
 
Rockman1 demiş ki:
Unutkanlık eğer zeka problemi olan kişilerde görülen bir durum olsaydı evet salaklıktır derdik Ama öyle değil. Zihnin yoğunluğu, beynin sürekli birşeyleri çözmeye çalışır halde bulunması, unutkanlığı sağlayan en önemli etkendir bence. Buna bağlı olarak bir konuyu çok takıntı yaptığımız zamanda unutkanlık artar. Yetersiz uyku da unutkanlığı arttıran önemli bir etkendir

Bence kendimizi, hayati olan konuları unutmamak için şartlandırmalıyız. Gerekirse deftere not almalıyız. Mesela "evden çıkarken unutlulmaması gereken şeyler" veya "sonraki hafta unutulmaması gereken işler" gibi zamana ve yere göre önemli konuları not almak faydalı olabilir.
Evde kaybolan bir şeyi bulmak için ise eşya düzenlemesini daha katagorik birşekilde yapmak faydalı olabilir.

rockman1 hakli ama eksik.(bunu ukalalik olsun diye yazmiyoprum) eger hafizamizdaki bir oalyi,kagida dokersek,beyin bunu bizim saklayacagimizi dusumnuyor ve zamanla siliyor,ama o yazdigimiz seyi silersek yada yirtarsak,beyin bunu hatirliyor ve artik bize guvenmemeye basliyor..ilginc hatta kimine gore sacma,ama oyle...onun icin alinan kisa onemnsiz gb gorunen maasum notlar bir sure sonra beynimizin bize guvenmemsine neden olabilir...gunluk tutan insanlar benim bu soylediklerimi daha iyi anlayacaklardir
 
bende genelde yeni biriile tanıştığımda isimleri unutu veririm.. ama sima aklımda kalır
bu unutkanlığım bana göre kötü bi durum çünkü bazı zamanlar mahçup oluyorum...
son zamanlarda çok dalgınllık yaşıyorum bazı şeyleri unutuyorum..
ama hafızam çok kuvvetli ilk gördüğüm plaka yada adresi aklımda tuta biliyorum..
 
son zamnlrda acayıp unutkanım.
hatta bugun fızık ve mat hocasıyla ders ayarlamıstım dersaneye gıttım sonra bızım arkadaslar geldı beraber dısarı cıktık gezdık falan sonra dolmusa bındım gıdıyorum aklıma hocalar geldı.... ne olcak bılmıyorum...
bazı gunlerde yemek yemeyı unutuyorum... esyalarımı nereye koydugumu falan fılan ....
galıba bunun ıçın harekete gecsem ıyı olcak...
ıyıce komedı olmadan halletmek gerek...
 
bence çoğu zaman insan hatırlamak istemediği şeyleri unutuyor bana çok oluyor mesela bu.işime de gelmiyor olabilir tabii bazen hatırlamak herkesin olduğu gibi :roll: .özellikle kötü olaylar hatırlanmak istenmediği anda unutulduğuna inanıyorum.
 
bir şey sormak istiyorum. bu olay hakkında fazla düşünmedim ama
1-bazen hiç yaşamadığım şeyleri hatırlıyor gibi oluyorum(garip bi durum)
2-küçüklüğümde yaşadığım bir olayı alakasız bir yerde hatırlıyorum.
3-ama en basit şeyleri bile unutuyorum.
4-ve yine bilmesem de olur dediğim şeyleri istesem de unutmuyorum

neden neden neden?
 
Bir insan oturup sohbet ettigi bir kisiyi 3. görüşünde de tanımaz mı yahu??? ismini hatırlamaktan bahsetmiyorum. Yüzünü hatırlamıyorum o kişinin! Fena çok fena! Utanıyorum gerçekten. Doktora gitmeye karar verdim...
 
Bu aralar bu hastalığın esiri oldum sanırsam ya fazla bilgisayar başında kalmaktan yada fazla uyumaktan unutkanlaştım. Bir gün önce olan bazı olayları bile unutur oldum bakalım nereye kadar...
 
Geri
Üst