Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Şu vamp2 denilen aletin distortionları sert tarzlara gider mi?Footswich i var heralde sitede öyle yazıyor.Rp 200 e göre daha az efekti var ama distortion kalitesi fiyat performans oranını size sormalı.Nedendir bilmiyorum ama behringer denildiğinde aklıma uygun fiyatlı orta seviye kalitede ürünler yapan firma çağrışımı geliyor.Sanırım Vamp 2.Behringer Vampire denilen amfinin sadece elektronik devrelerinin bulunduğu sistem.Tip düğmeler aynısı sadeye yerleşimleri biraz daha sıkıştırılmış ve yuvarlatılmışı pdf belgesinde aynı resimler alt alta.Vamp pro -Vamp 2 arasında ne fark var bir eski biri yeni falan mı .
 
Ayarına bağlı biraz ama genelde yorumlar sert tonlarda çokta başarılı değil ama digiteche göre sesler daha gerçekçi.Onun haricinde denemeden kişisel tercih yapmak doğru değil.
 
Ben marshal mg15dfx amfisini alsam hem çalışma amfisi olur hem de ana hoparlör(ses sitemi grupla çalarken kullanılan ,mesela 4 tane 15inch kabin ) sistemine bağlayıp kullansam sanıl olur. music123 te 170$ civarı distortionlar efekler idare der mi. Vamp 2 ile de hemen hemen aynı fiyat + Kendime ait ev amfim olur evdeki 4+1 ses sistemine ihtiyaç duymam .Kalite kullanışlılık konusunda vamp2 ye yakın mı dır.Bildiğim kadarıyla böyle bir amfinin distortionu pek te tatmin edici olmaz.Ama MARSHALL yani.
 
bu iş hakkında çok şey bilmiyorum ama kendi arayışlarım sonunda 3 yol gördüm.
1-Kaliteli amfi al,pedal topla.Çok zahmetli ama doğru ayarlanırsa tatmin edici.Ekonomik açıdan tuzlu
2-Processor almak ama podxtlive gibi yada biraz daha düşük bir model.Ses açısından analog gibi olmuycak ama processor kaliteli oldumu zahmetsiz ve tatmin edici olabilir.
3-Melez bir karışım bu amfiyi ve efektleri processorden modelleme olarak ama distleri veya diğer efektleri analog toplamak.Bu 3. seçenek hakkında biri bişey biliyorsa,kullandıysa yada kullanıyorsa bilgi verebilirmi.çünkü 1. ve 2. yöntemlere ulaşmak biraz zor ekonomik açıdan en zaından 3. yöntem zaman içinde kendini daha hızlı toplar.Lamballı amfi fiyatları ortada yada podxtlive fiyatları.
 
!!Arkadaşlar canlı performanslarda mesala çıkacağınız bara amfinizi götürmek çok zor geliyor,mixere veya başka bi yere girdiğimizde elimizdeki processorun çıkışına bağlayarak mixere amfi tonunu verebilmemiz için ne kullanmamız hangi aleti almamız gerekiyor ?

Eğer bu tarz aletlerin seçenekleri çoksa mesala hem amfi tonu vericek,Master EQ ayarı olucak,Gain falan da olucak dersek mesala ne önerirsiniz türkiyede nerde bulunur ne kadardır fiyatı ? en düşükten en pahalısına kadar ?
 
vamp2 ya da pod kokusu alıyorum ben:) sanırım amfi simülatörlerinden bahsetmeye çalışmışsın evet ucuz olsun diyorsan vamp2 ama eğer param var kardeşim basar parayı alırım diyorsan herkesin dediği gibi pod...
 
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
vamp2 ya da pod kokusu alıyorum ben:) sanırım amfi simülatörlerinden bahsetmeye çalışmışsın evet ucuz olsun diyorsan vamp2 ama eğer param var kardeşim basar parayı alırım diyorsan herkesin dediği gibi pod...

Yok zaten digitech gnx var bende o şekilde değil processoru mixere girdiğimde dahada sıcak olması için bişey çünki processordaki simülatörde olsa amfiden farklı bi ses alıyoruz benim dediğim daha farklı sanırım
 
Digitech in distortion factorysi nasıl açıklamalar:
This pedal give you the tonal nuances, drive, and vibe of the Ibanez TS-9, DOD 250, Boss DS-1, ProCo Rat, Boss MT-2 Metal Zone, Digitech Metal Master and Electro Harmonix Big Muff p all in one single, convenient package.
Yani hem solo hem rock hem de metal için uygun distortionların olduğu iddia ediliyor.Deneyen var mı aslında fiyatı oldukça yüksek ama özelliği çok.üm distortion ihtiyacımızı karşılar mı.Buna diğer markalrın ürünleri var mı..
 
tecrübeli değilim ben bu konuda ama zaten amfi simülatörleri var ama aradığın şey belki ultra-golabilir belki ama zaten mixere amfi tonunu prosesörünün veriyo olması lazım kolay gelsin
 
boss gt3 hiç processor kullanmamış biri kolay öğrenebilirmi sizce ben bu konularda pek yetenekli değilim elektronik cihazlarla uğraşmayı sevmem analog setup içinde param yok oyüzden gt3 almayı düşünüyorum şimdiden saolun
 
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
tecrübeli değilim ben bu konuda ama zaten amfi simülatörleri var ama aradığın şey belki ultra-golabilir belki ama zaten mixere amfi tonunu prosesörünün veriyo olması lazım kolay gelsin
Aslında ucuz prosesorler sert distortion vermiyorlar fakat digitech ile ilgili yegane şikayet seslerin dijital olması yani sanırım orda yazan pedalların seslerini hiç birini(Kendi pedalı hariç)birebir veremiyor.
 
bende rp100a var. distortiondan menun değilim. death metal yapıcam. mt-2 veya metal master alıp rp100 e bağlamayı düşünüyorum(tabiki wah,comp,ve amp modeli kapatarak) ancak rp100 üzerinde equalizer olduğundan dolayı equl. eksikliği olan metal masterı seçmem daha mı uygun. sırf equl. var diye mt-2 yi öneriyorsanız diye sordum.
 
Herkese SeLAMLAr V AMp 2 Geldi 3 4 Gündür Çalıyorum
Çözmeye Çalışıyorum... :D
Güzel Bi Alet Ama Bilgisayarın UPS i Olmadan Normal Şebeke Hattında Çalışmıyor.. Ne yapacamıda pek bilmiyorum...
ikincisi PC ile bağlantı için Herhalde MİDİ KABLOSU Lazım o nasıl bişe onuda bilmiom yardım PLS :D
 
Herkese slm,100-120$'a en iyi komplike processsor hangisidir;yani tüm türlere en orta uzaklıkta olan?

2 ŞUBAT:Hala cvp vermediğiniz için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst