Pedallar & Prosesörler Hakkında (genel)

Aynı soruyu yeni topicte sormuştum, sonra baktım kitlendi buraya yazmam gerekiyormuş. Ben de yaziyim bari dedim. Şimdiden yardımlar için teşekkürler...

Şimdi benim bir problemim var. Barda, festivallerde çaldığım bir grubum var. Bundan dolayı artık iyi bir pedal&processor kombosu sahibi olmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Ancak ne almam gerektiğine karar veremiyorum.
Birkaç alternatifim var:
1)Pod xt live veya gt6&8 den birini alıcam.
2) Elimde mevcut bulunan crybaby 535q, mt2 ve ce-3 chorus pedallarına, bir delay bir compressor, bir distortion veya blues driver bir de sanırım phaser eklicem. Sonra da pedalboard alıp gül gibi geçinicem.
3)Bir sansamp alıp daha sonrasına bakıcam.

-Ben pek processor sevmediğimden dolayı, 1. seçeneğe çok yakın durmuyorum.
-Kime sorduysam bar ve direk mixer a girilen gitar laflarını duyduklarında sansamp diyolar. Ancak ben sansamp ı şuana kadar kullanmamış biri olarak tam olarak ne işe yaradığını dahi tam olarak bilmiyorum.
-Bana teker teker pedallar almak daha rahat ve mantıklı geliyor, processor yerine ancak, bu teker teker pedallarla direk sisteme giriş yaptığımda tonum çok kötü olmaz mı? Olursa ne yapmalı? Bir sansamp kullanıp üstüne bu pedalları kullandığımda yine anfi gibi sonuç elde eder miyim?

Ne yapmalıyım bana bir yol gösterin çok kafam karıştı gerçekten. =)
 
1 - GT6 al derim
2 - programlarda , festivallerde yada beraber yaptığınız çalışmalarınızda kesinlikle setup gibi bir eziyetin yükünü seçme derim...
Sansamp'ı direkt mixere girersen'de alacağın sonuç öyle ahım şahım bir olay olmayacak haberin olsun !
yanı sıra prosesordeki gibi daldan dala çatır çatır ton atlama yada hazırlanan presetlere langur lungur atlama oklayının olmadığını biliyosun...
elindeki pedallarada şöyle bir baktığımda yapacağın işlerin derinliği olduça az , yani tonda bi doyuma ulaşacağınıda sanmıyorum
setup'ın gerekli olduğu tek yer kayıtlar ve gerçekten ciddi olan organizasyonlar , yoksa kim ne derse desin yok digitalmiş , yok çok basitmiş aldanma başın çok ağrır ;) alıcağın bir adet gt6 sana çok çok uzun seneler arkadaş olacaktır (istersen pod'da alabilirisin o da gerçekten çok başarılı fakat fx olayında biraz tatminsizlikl verdi bana açıkçası)
Sansamp'miş ada'imiş bunlarıda kafana takma derim bunlar işin çok ayrı bir kısmı çok ayrı bir bölümü...
Sansamp'ide kısaca açıklayacak olursak (bendeki gt2 den yola çıkarak) fiyatında rakipsiz ve kral bir parçadır...(ama o fiyat yelpazesi içerisinde , yoksa kalkıpta mukemmel bir ton hayalleme maalesef :) orta sınıfın en iyisidir.
gt6 yada pod un modellemeleri senin işini oldukça görecektir
kolay gelsin.
 
evet ama benim şöyle bir sorunum var ki, processor ile ne biliyim böyle hissederek çalamıyorum sanki, rahat olamıyorum, heran biyanlıi bişey olucakmış gibi geliyo. =)
gt6 demişin, neden gt8 değil ona da bi açıklık getirirsen sevinirim.

bir de 6-7 tane analog pedaldan sence yeterli tonları alamaz mıyım? gerçi çok geniş bir tür yelpazesinde çalıyorum. coldplay de çalıyorum, in flames de, muse da opeth de guns n roses da iron maiden da green day de.(2 tane çok ayrı tarzları icra eden grubum var...)
eğer 2sinden deaynı tonları alabiliceğimi bilsem kesinlikle analog pedal zinciri olayına girerdim yani öyle söliyim.

hala karar veremedim. :(
 
Kendi kanımca ,yani benim fikrimi sorarsan gt6 al yeterli olacaktır bi kaç yüz doların cebinde kalsın aralarında aman aman bir fark yok araştır bi istersen.
Duygulu çalamamanın nedeni piyasada dönen ''prosesorler digital beş para etmez'' yada '' profesyönel adam prosesorler çalmaz gibi '' saçmaca ve komplekslice atılmış laflar olabilir :) öyle bir şey olsa van halen gibi büyük müzisyenler setuplarına can katmak için kullanmazlardı bu ürünleri...
Hiç korkma bişicik olmaz hele gt6 ,pod xt live gibi ürünler tank gibiler ve güvenilirler...
Önemli olan önüne dağlar gibi setup'ı kurmak değil , işine yarayacak kadar olanı seçer ve çalarsın tabiikide bu seçiminde her türlü riski göze alarak prosesorde olan ton zenginliğini bi kenara koyacaksın :) bu aletleriş sağlıklı kullamakta cabası , mesela ben setup'ımı verimli kullanamıyorum...ama arkadaşım elindeki boss me-50 ile benim çektiğim tona on basar bi ton çekip babalar gibi çalıyor birazda kişisel bir mesele :) Gider mesa alırsın , marshall alırsın ama hakkını veremezsen kendince güzel zannetttiğin ama beş para etmez bir tonla çalarsın..
Hiç düşünme derim
prosesor.
 
ya gerçi anladığım kadarıyla mesela gt 6 veya gt8 veya xt live falan çok da farketmiyo. önemli olan kullanmasını bilmek ne yapmak istediğini bilmek, aleti tanımak vs. yoksa zaten özellikleri birbirine çok yakın anladığım kadarıyla.

gt6 bağlanıomuydu bilgisayara?
 
GT6 ile GT8 farklı olmasa yani model diye çıkmazdı. Muhakkak bir farkı vardır ama efektlerin kalitesi ciddi farklı değildir. Özelliklerini okumak lazım. Bundan sonra eğer setup yapmayı biliyorsanız gitarınıza özel sound yakalama şansınız vardır.
 
Bağlanmaktan kastın ?? midi falan ?? eğer öyle ise bağlanmaz , fakat bilgisayardan ses sistemine bağlayabilirsin bu şekilde olabilir.
gt6 ile gt8 arasındaki fark bildiğim kadarı ile fx'leri değişik şekillerde ve variasyonlarda beraber kullanılması ama ses kalitesi açısından büyük bir fark olsaydı söylenirdi böyle böyle diye...
 
Cash, gt-2 de direk mixer'e girince öle ahım şahım bi ton elde edemezsin yazmışsın.Benim niyetim gt-2 alıp diğer analoglarla da uyumlu olduğu için kayıtta kullanmaktı.Ne dersin sonuç nasıl olur,kullanan birinden öğrenmek çok iyi olur ;)
 
Gerçeği söylemek gerekirse daha önce dediğim gibi alet kendi sınıfında (fiyat -performans olayı :) ) bir numara kayıtta'da kullanırsın canlı'da kullanırsın başarılı bir alet , fakat sitesindeki demolarla uzaktan yakından alakası yok imkanınız varsa gidin kendi ekipmanınızla deneyin ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız...
 
O zaman sorumu biraz değiştireyim :) Şimdi kayıtta kullanmak için gt-2 mi daha iyi yoksa pod mu?Tabi ki de çoğu kişi pod diycek ama analog pedallarla uyumu gt-2 kadar başarılı mı?

Sorumu kimse yanlış anlayıp direk pod la gt-2 yi karşılaştırmasın ;)
 
Bildiğin gibi POD'un içinde geleneksel fx leride var oldukçada iyi cihazlar..
ama analog setupla yakıştırma yapacaksan gt2 oldukça başarılıdır(chorus ,phaser vs vs gibi fxlerle iyi gider iyi tamamlar)
karar senin bu tür olaylarda tavsiye vermekten çekinirim çünkü çocuk oyuncağı değil :) 200$-300$ gibi rakamlar dönüyor , memnuniyet olayı.
 
arkadaşlar selamlar boss marka ACA adaptör bulabileceğim,alabileceğim bir yer varmıdır??bilen gören??yada böyle bir adaptör yaptırabileceğim bir yer (ankara yada internet üzerinden olur ama yurt dışı olmuyor malesef..yurt içi olacak.. )arıyorum..bilen yazarsa sevinirim..
teşekkürler arkadaşlar :)
 
cash demiş ki:
Bağlanmaktan kastın ?? midi falan ?? eğer öyle ise bağlanmaz , fakat bilgisayardan ses sistemine bağlayabilirsin bu şekilde olabilir.
gt6 ile gt8 arasındaki fark bildiğim kadarı ile fx'leri değişik şekillerde ve variasyonlarda beraber kullanılması ama ses kalitesi açısından büyük bir fark olsaydı söylenirdi böyle böyle diye...
pod xt var arkadaşımda, bilgisayarda software i falan var ya ondan bahsediyorum. usb den yani...
öyle bağlanıyormu?
 
xXT LİVE al bence bende ondan alıcam hem internetten ton bile yüklenebiliyor hafızaya falanda sahip :) mesela zakkın tonunu bulup hemen yükleyebiliyosun sadist bi alet gt6 da yok o özellik hemde bu bi sürü modelleme yapıyoop istemediğin kadar secenek vor
 
Saol cash.Pod kullanıcılarına bi sorum olcak.Kayıt için bütün tonu analog pedallardan alıp da sadece ampli ve kabin simulartörü için pod kullansak olur mu?Yani diğer analog cihazlarla uyumu nasıldır?
 
sadece model yapması için podd almanın bi esprisi yok bence aldınmı kullanacan öle tıpış tıpış herşei ile

Bu foruma düzgün bir türkçeyle yazın önce bunu söyleyeyim. Ardından da, desteği olmayan şeyleri "sırf laf etmiş olmak için" uydurup uydurup yazmayın. Eğer gerçekten bir fikriniz varsa buyrun insanlar aydınlansın.

Hellhound, pod u sadece ampli modelleri için kullanan bir sürü kişi var. Hatta forumda gt6nın fxlerini poda bağlayıp amplleri ordan alan bir arkadaş da vardı.

Kayıt için bütün tonu analog pedallardan alma gibi bir lüksün varsa, podun ampli modellerini kullanabilirsin, ama sonucu beğenir misin bilmem. Bildiğim kadarıyla bütün pod serisi, çalışının dinamiklerini neredeyse tamamen öldürüyor ve gitarının kendi karakteristiklerini örtüyor. Dandik bir gitarınız varsa iyi ses çıkmasını sağlayabilir, ama iyi bir gitarınız var ise, o gitarın farkını hissetmeni engeller. Yerinde olsaydım, analog setupım varsa, sonuna bir sansamp gt2 atardım. Birinden pod al dene derim ama kim bilir belki hoşuna gider.

Bu arada kayıt işi tabi apayrı bir mevzu, kayıttaki sesin kalitesini elinizdeki pedallarınız kadar kayıt beceriniz de etkiliyor. Olay pedalla da bitmiyor bu yüzden. Ha ama ben setupımı dizicem kaydedecek adam var dersen dediklerim belki işine yarayabilir.
Kolay gelsin.
 
Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler :)

Anladım demek istediğini pyramind,zaten kayıdı evde yapmıyorum.Stüdyoda yaptığımda kendi tonumla olsun istediğimden sormuştum bu soruyu.(hoş direk ampliden de yapabiliriz ama onun önüne mikrofon konularak yapıldığından(valla artık direk de olabilir,kayıt yapmayalı uzun zaman oldu :) )böyle bi çözüme gitmek istedim)O zaman en mantıklı çözü yine gt-2 gibi duruyor.Tekrardan sağolun
 
Kayit yapmak isteyen arkdaslara söyleyeyim.
Prosesörleri veya analoglari mixere baglayinca ,kayit yapmak isteyince kaliteli ses alabilmek icin 1 adet ekolayzir gerektigini duydum.Emin degilimtam olarak fakat birkac pro.gitarist bunu soyledi bana.Alet ne olursa olsun mixere baglaninca kaliteli ses alabilmek icin ekolayzir gerekliymis.Yani ben de tam bilmiyorum bilgili biri varsa beni de aydinlatirsa sevinirim.
 
merhaba arkadaslar;
ben yaklasik 1 yildir elek.gitar caliyorum.alet washburn x-10.evde takiliyorum genelde metallica caliyorum amfim de washburn bad dog 20 watt.digitech ya da zoom almayi dusunuyorum yaklasik 300$lık butcem var bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz.zoom 707II almayi dusunuyom kayit özelligi ve davul olayi cok ii olduğu icin ama bu alet benim ilk prosessorum olacak ve cok uzun sure kullanacagim bı davul olayi yuzunden de bu kadar kotu elestiriyi goz ardi edemiyorum,bu yuzden cunku bu alete ii diyenler kadar berbat diyenler de mevcut digitech rp200 yada biraz daha kasip gnx1 alabilirim sizce naapmaliyim.benim ekipmanimla hangisi daha ii uyum gosterir.
 
Geri
Üst