Yeni Kayıt Ekipmanı.

Selamlar. Başlıktan da tahmin edebileceğiniz üzere yeni bir kayıt ekipmanı kurma amacındayım. Elimde 2000tl civarı bir nakit var. Nasıl bir ekipman önerirsiniz? Ekipman olarak elimde sadece SL2H ve Avt-50 bulunmakta bu arada.

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
 
i7 8gb ile hiç zorlanmadan kayıt alınabilir...cubase+m-audio mobile pre+m-audio bx5a kullanıyorum ben i5 4gb ramli laptop ile...mobile pre ıusb den güç alıyor eğer laptop ile başka yerlerde de kayıt yapma durumu varsa yeni versiyonu çıktı tavsiye ederim...bu cihazları tanımıyorsan youtube dan araştır biraz derim...cubase için çok video var zaten...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Kaydı nasıl almamı önerirsiniz? Prosesör'den direk olarak mı yoksa amfi+ mikrofon mu? Amfi+mikrofon daha pahalıya kaçar sanırım? Mazur görün biraz bilgisizim bu konuda.
 
Amplitube, guitar rig gibi programlarlada halledebilirsin amfi microfon olayına girmeden. Sonuçta biri gerçek diğeri sanal. Ama bu tarz programlarla çokta güzel tonlarda alınabiliyor. Bolca video mevcut hemen hemen tonları hakkında bilgi edinebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Pod HD500 var aklımda. Kaliteli tonlar alabilir miyim sizce? Daha doğrusu şunu sorayım. Çok büyük bir tuşe kaybı yaşar mıyım?
 
noise gate i kaparsan sorun olmaz bence eğer alışıksan prosesör olmadan çalmaya...prosesör presetlerinde genellikle dip gürültüsü olmaması için noise gate çok abartılı kullanılır. hd500 düşünmeden alırım param olsa :) ama genede tüneldeki dükkanlarda denemek iyi olabilir...
genel olarak her yorumumda belirtiyorum burada da belirteyim bu tip aletler her hafta stüdyoya taşımak açısından öldürüyor insanı :)
 
Ben kesinlikle mikrofonlamadan yanayım.Piyasadaki bütün gitar vst lerini denemiş biri olarak özellikle üst tellerdeki bass frekanslardaki tepkisizliği yenemedim.200 tl ye ikinci el shure sm57 alman yeterli bu iş için.Sanallarla hiç uğraşma.2 milyarda 200 tl hem birşey değil hemde en önemli unsur gitar.Çünkü gitarın sanalını yapamıyorlar ama davul vst lerini çok başarılı bir şekilde yapabiliyorlar.Eğer güzel birşeyler istiyorsan mikrofonla.Ama ben evde kendimi tatmin edeyi dersen her yol açık :)
 
mikrofonlama ideal bir süreç ama iyi bir sonuç elde ebdebilmeniz için bu sürece başından sonuna hakim olabilmeniz şart. herşeyden önce bu iş için ayrılmış boş bir odanız, iyi bir mikrofonunuz -sm57 doğru tercih- ve mikrofon için iyi bir pre-amp kullanmanız gerekecek. kayıt tecrübeniz olmadan bu işe girmek çok büyük risk.

kestirmeden bu işten kurtulmanın yolu guitar rig, amplitube gibi yazılımlardan geçiyor. preampınız varsa bu yazılımların kabin simülasyonlarını kullanarak efektif çözümler elde edebilirsiniz.

naçizane tavsiyem mikrofon, amfi, gibi alet edavat olaylarına fazla boğulmadan kayıt olayına kendinizi ısındırmanız. sonrasında şeytan illa ki dürtecektir, amfi mikrofonlamak için :)
 
Geri
Üst