Eğreti Gelin

Ben çok begendim, çok eglendim izlerken, herkese tavsiye edebilirim!.. Özellikle Sezen Aksu'nun seslendirdiği şarkı çok hoşuma gitti, filmin büyüsüne fevkalade oturmuş.. Filmin kanımca tek eksigi figuranların kötü oyunları.. Birkaç figuran çok tutuk oynamış, filme hiç yakıştıramadım..
Tebrik ediyorum efendim.. :taptim
 
Bende de baya ir merak uyandırdı Atıf yılmazın nede olsa başroldeki eleman oturmuş bence film e Nurgül Yeşilçay bilmiyorum yane gitme fırsatım olursa gidicem çok merak ediyorum film i herkeze bir Eğreti gelin lazım :mrgreen:
 
bugün izledim filmi,beğendim sayılır ama yine de filme o büyüyü veren sezen aksunun sesinden o şarkıyı dinlemek..bi de nurgül yeşilçayı çok beğendim...ama daha değişik bi son verebilirlerdi filme..

ha bi de ud sahneleri çok komik olmuş :LOL:
 
Nurgül Yeşilçay hakkaten başarılıydı ve de film yer yer keyifliydi ama o kadar basit bir finale sahip ki iyi bir film olmaktan uzak kalıyor bu yüzden.Filme bir sonuç koymasalarmış,belirsizlikle bitseymiş daha yerinde olurmuş.
 
carolgerber demiş ki:
Nurgül Yeşilçay hakkaten başarılıydı ve de film yer yer keyifliydi ama o kadar basit bir finale sahip ki iyi bir film olmaktan uzak kalıyor bu yüzden.Filme bir sonuç koymasalarmış,belirsizlikle bitseymiş daha yerinde olurmuş.

evet,atıf yılmaz zaten itiraf etmiş filmin sonu kötüydü diye,4 ayrı son belirlemişler en sonunda bunda karar kılmışlar,bence de pek başarılı değildi sonu..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ud sahnelerinin hakkını vermek lazım gerçekten ;) sag eli oynatmadan sol elle akor basarak ud çalabilmek özelliği, egreti gelinlerin en güzide özelliklerinden biri olarak lanse edilmek istenmiş sanırım..
 
biz arkadaşla gidecektik ama önce annelerimiz 'gidip bir görelim sonra' dedikleri için elimiz kolumuz bağlı vaziyette...
ama güzele benziyo kesin gidicem...
 
Bence de öyle... Hepinize katılıyorum... Nurgül Yeşilçay'ı pek sevmezdim ama bu filmden sonra aşık oldum... Harika bi kadınmış ve çok güzel rol yapıyormuş yahu... Rol dağılımı da oyunculara cuk oturmuş bence... Füsun Demirel zaten bi alem... Müjde Ar da öyle... Filmin sonu klasik Türk filmleri gibi bitmiş işte... Olsun o kadar... Müzik de harikulade zaten... Sonuç itibariyle 10 üzerinden 9 veriyorum ben bu filme ;)
 
Filmi hiç beğenmediğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim..Hele nurgül yeşilçaya yine sinir oldum..Salaksı bir ifade var kadının yüzünde ve hep aynı ses, aynı konuşma tarzı...Her filminde ikinci bahardaki ifadeler var suratında..Yani bu ne demek : iyi bir oyuncu değil demek...Tabi bu benim fikrim...Filmi beğenmememin tek nedeni kendisidir...:))
 
açıçası propoganda 1(ki sırf arkadaşlar yüzünden the thin red line a gitmemiştim gerçi sonra 2 kere giderek acısını çıkardım ama) ,gora2 bu 3 gene boşa gitti param sonuna kadar dayanamadım yok piyasa türk filmine gitmicem bidaha bana göre değiller o kesin
 
eğreti gelini sinemada izlemiştim. aslında konusu ilginç, güzel işlense sağlam film çıkacak bir öykü. ancak hiçbir karakteri anlamak mümkün değil, hiçbirinin derinliğine inilememiş. ben nurgül yeşilçay'la o sevimli çocuğun birbirlerine aşık olduğunu metin akpınar söylemese anlamamıştım bile, yani anlaşılmadığını onlar da anlamışlar ki söyletmişler. bir de küçük bir anektotu türk filmleri için genelleme yaparak belirtmek isterim. koooskoca russell crowe bile film için o kadar kilo verip çirkinleşiyo, boks yapmayı öğreniyo ama nurgül yeşilçay bir şarkı söylemeyi beceremiyo, neydi o ud çalma sahnesi allah aşkına, çok komikti ya.. ama sezen aksu'nun şarkısı güzel olmuştu hakikaten... :twisted:
 
Film ilk gösterime girdiği hafta izlemiştik. Yıllar önce, cumhuriyetin ilk yıllarında o zaman dek süren bir gelenek ya da görü olan "eğreti gelin"lik kavramını ilk defa bu filmde gördüm. Konuyu işleyişi, olayların gelişme şekli çok hoştu. Sıradan damat adayı eğitim dersleri nasıl da bir aşka döndü, gördük.

En çok da Çeneto rolündeki Füsun Demirel'i beğendim ama tabii ki Müjde Ar, Metin Akpınar gibi büyükleri de unutmamak lazım.

Saygılar...
 
Geri
Üst