Tecrübeli Arkadaşlar Yardım (gitar Pena)

Power Chord heavy metal ritimlerde parmağım tele çarpıo diye tutuşumu değiştirdim. Değiştirmişgek her şekli denedim tok ve temiz ton almaya çalıştım. Şuan parmaklarım çarpmıo tonda iyi gelio. Fakat ritim atarken eskiden böle bişe olmamasına karşın şuan aşağıdan yukarı ritim vuruşlarında pena tele takılır gibi oluo çok sert gelio ses. Ben bu tutuşla daha ritim pek çalışmadğımdan mıdır yoksa bir sorun mu var?
 
bu olay tuşe olayıdır dostum. bir gitaristteki en önemli şey tuşe dir kanımca. en rahat ettiğin pozisyonda çal gitarini, ama en rahat ettiğin bilek pozisyonunu geliştir. şimdi farklı bilek hareketleri denersen hiç birisi tam manası ile olmaz. Bu bakımdan en rahat çaldığın pozisyonunu geliştirmeni tavsiye ediyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Abi solo atarken rahatım. Evet tuşe önemli diye penayı açısız vuruyorum tok tonlar gelsin diye. Yani solo problem yok fakat aşağı yukarı ritim atarken pena takılıyor alttan yukarı çıkışlarda. Oda zamanla oturur mu? Eski turuşumda parmağım tellere çarpıyordu ve heavymetal power chordlarda penanın kenarı ile vuruyormuşum oda kötü tuşe. Şimdi soloda rahatım parmaklarım tellere çarpmıyor oda güzel bir tek ritim atınca pena yüzmüyor tellerde öyle diyeyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Mesela bu tutuşu yeni başladığımdan penayı sıkıyorum biraz alışana kadar. Ritimlerde daha gevşekmi tutmak lazım işte penaya açı vermekmi lazım ne yapmak lazım. Yoksa çala çala o kendiliğinden şekil alacak mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Birde ilk çaldığımda kimse bana penayı düzgün vur ton iyi gelsin işte şuna dikkat et buna dikkat et demedi. O şekilde öğrenincede rahat olduğum tutuş biraz yanlış oldu. Mecburen üzerinde aşırı oynamadan tutuşu düzelmeye çalışıyorum. Ritimlerdezamanla oturur diyorum ama yine tecrübeli arakdaşlardan bilgi alayım istiyorum artık pena tutuşu değiş falan bunlarla uğraşmak istemiyorum.
 
öncelikle kullanabildigin en rahat penayı bul ve degiştirme bunun bile çok büyük etkisi var sonra bilek ve tuşeni geliştirmek geliyo bunun için çalışabilcegin metodlar var speed mechanic baya işini görcektir pena egzersizleri var içinde
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Speed mechanic solo üzerine abi, soloda problem yok ritimdealttan gelen vuruşta problem var. Fakat sanırım bu tutuşa yeni yeni alıştığım için vedaha bu şekilde hiç ritim çalışmadığım için alt telde takılma oluyor. Bilek el zamanla ona göre kıvrılır sanırım zamanla.
 
dostum sıkma kendini hiç. zamanla çalışa çalışa en uygun tutuşu bulup en güzel tuşe yi oturtacağindan eminim. aksi düşünülemez zaten. çalamazsın aksi taktirde. şimdi buradan ne kadar çok şöyle çal böyle çal desek bile olmayacak yine kendi tutuşunu bulacaksın. gitaristleri özgün yapan kendi tuşeleridir. bu yüzden takma kafana, için rahat olsun bol çalışma ile sorununu gidereceksindir.
 
İlk zamanlarda banada olmuştu sonrasında alttaki videoyu izlemiş ve onun sağ el - bilek pozisyonunu taklit etmeye çalışmış ama başarılı olamamıştım.
Aradan bikaçgün geçtikten sonra bi video çektim ve izlediğimde sağ elim aynı videodaki gibi olmuştu.
Zamanla alışırsın. Ayrıca hayvani bend ler atmayı da bu video sayesinde öğrenmiştim :D
 
Hocam videoya dikkat edersen zakk amca penayı açısız tertemiz vuruyor. Benimde amacım buydu nitekim alıştım biraz pena açısız vuracak şekilde bilek şekillendi. Fakat çeşitli ritimlerde alt vuruşlar tele takılır gibi oluyordu. Valla şuan hocayla ritim çalışmadığımızdan daha o konuda bir gelişme yok. Ama çoğunluğun söylediği gibi zamanla oturur heralde oda ritim çalışmaya başlayınca. Yeni bir tutuş bazı şeyleri baştan almak gibi oldu ama bakalım umarım değecek.
 
Penalama konusunda hemfikir olunan şeyler var tabii ki ama penanın "doğru" tutuşu diye bir şey olduğunu zannetmiyorum, ayrıca penayı en rahat ettiğin şekilde tutmanın yanlış bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum. Şimdi isviçreli bilim adamları :D çıkıp en doğrusu marty friedman gibi pena kullanmak deseler muhtemelen bir çoğumuz 1 haftalık toy gitarist moduna gireriz :) Bir de penayı "sürekli aynı şekilde" tutmak ve aynı açıyla penalamak gibi bir çaba var sanki onu da anlamıyorum, tonal olarak kendi kendini kısıtlamak gibi geliyor bana. Paul Gilbert bir videosunda bunu çok güzel örneklemişti, adam penayı neredeyse gitarın tone potu gibi kullanıyordu... Petrucci videolarından da dikkatinizi çekmiştir, petrucci o meşhur "turrrrrrbo" tarzı sololarında penayı tutuşunu değiştiriyor...
 
abi benim eski tutuşumda palm mute çalarken tek telde penanın kenarı değiyordu. penanın ucu değmediği içinde parmaklarım tellere çarpıyordu. Sorun buydu yoksa dediğin doğru. Sıkıntı yok orda.
 
ilk kez duydum "doğru pena tutuşu is under the table this is pencil" :D diye valla nasıl rahatsan çal öyle zamanla alışırsın aşarsın diye düşünüyorum
 
Geri
Üst