Shit Guitarists Say

Şimdi kendimden biçok şey bulduğum için filan eleştiriyor gibi gözükmek istemem baştan belirteyim :D

Ancak kimse anasının karnından FX loop nedir gibi burda belli aşamaya gelmiş insanlar için çok basit gelen şeyleri bilerek doğmuyor.

Bu işin her ince ayrıntısını bu budur şu şudur şeklinde başlangıç aşamasındaki adama anlatacak kaynağa da pek rastlamadım... Kaynak var ancak belli şeyleri öğrendikten sonra birşeyler anlaşılıyor. Tabi çok az tecrübeyle çok şey bildiğini zanneden insanlar rahatsız edici ancak bu işe yeni başlayan insanın kulağa "saçma" gelebilecek soru,fikir ve beyanatları da hoş karşılanmalı diye düşünüyorum...
 
O yönden bakılacak olursa ona katılırım sonuna kadar. Ama bilgisizlikten kaynaklanan durumlarla dalga geçiliyorsa o biraz acımasızca geliyor...
 
Tam beni anlatmış :)
Çalmayı öğrenmeden gitarların 7 ceddini öğrendim. Kaçtane gitar aldım sattım. Hep kabahati gitarda buldum.Tube anfi den tutun onca pedal prosessör denedim.
Ama herşeyin bende bittiğini anladığımda çalmaya başladım.

Ki başıma gelen ilginç vakadır. İlk aldığım gitar cort g110 du. Bana gitar çalmayı öğreten arkadaşım g110u 1 saat çaldıktan sonra sıfır fiyatına benden satın aldı. Ben tabi gibson alıcam modundayım güle oynaya sattım :) Ve o arkadaşa sonradan sorduğumda o gitarda aldığı tadı ibanez PGM de alamadığını söylemiş ilginç ama gerçek demişti.(g110 ve pgm kesinlikle karşılaştırılamaz ama o g110 da bir keramet vardı. )

Yediğim haltların iyi yanını görmedim mi gördüm tabii ki.
O kadar tube anfi pedal deneyip Tonelab le yi adam gibi ince ayarlayıp referans monitörlere bağladığında rüya gibi tonlar alındığını gitar çalmanın harika bir zevk halini aldığını öğrendim.Studyoda bile gruptan arkadaşların benim prosessör ayarlarını öğrenmek için yedikleri haltları görseniz. O aletten o ses nası çıkıyo diye deliriyorlar.

O kadar gibson fender çalıp schecter blackjack in tb11 ve alnico2pro upgradeli şeklinin hayat arkadaşım olduğunu keşfettim.

bana maddi anlamda ciddi rakamlara patlamadı değil. Pişmanmıyım kesinlikle hayır.
 
Bende pek çalmayı bilmem evde kendi kendime takıldım bu zamana kadar..

Çalışıp rg2550 peavey bandit 112 80 watt fullbore metal ıvır zıvır hala bir şeyler almaya çalışıyorum.Dün joe satrianin always with me always with you çalmaya çalıştım daha onu bile çalamıyorum senin neyine rg2550 demeye başladım :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
iyi gitar önemlidir. ton manyetik v.s. başta önemli olmasa da klavye çalım rahatlığı doğru entonasyon veren bir alet önemlidir. sadece fazla detaya girip çalmayı daha doğrusu çalışmayı unutmak en kötüsü. elktronik ses v.s. hiçbir şey bilmeyip mükemmel olarak çalmayı tercih ederim.gitarın manyetiğini kim sarmış kullanılan ağaç nereden gelmiş diye bilmektense o gitarı şiir gibi çalmak daha güzeldir.başlangıç için güzel bir gitar tercih etmişsiniz.

edit : "elktronik ses v.s. hiçbir şey bilmeyip mükemmel olarak çalmayı tercih ederim" derken imamın dediğini yap yaptığını yapma diye belirtmek isterim :)
 
Bu yüzden daha fazla alet almamaya karar verdim.Fullbore u satıp v-amp 3 alacağım gündüz amfiyle geceleri prosesörle çalışacağım.

Birde floyd rose mevzusu var daha çalmayı bilmeden floyd roselu gitar aldım.Tel değiştirmek mesele değişik akortlarda işler yapmak zor.
 
Geri
Üst