Logiç Pro 9 Da Kullanılan Vst Ler Ve Yükleme Şekilleri

Programin adi Logiç degil Logic oncelikle. Plagin degil Plug-in. Mac OsX sisteminde VST kullanamazsin. Audio Units yani AU kullanabilirsin. Windows uzerinde ne kadar VST varsa hemen hemen hepsinin AU versionu da mevcut. Diledigini kullan.
 
mac os x te vst kullanabilirsin ancak Logic pro da au formatı geçerlidir. başka bir program kullanırsan eğer vst de au da kullanabilmek mümkündür.
 
Mac'te vst olarak gecen plug-in'lerin kodlamasi farkli. Yani gidip .dll uzantili Windows algoritmasina gore duzenlenmis bir vst Mac'te kullanamazsiniz. Mac icin uyarlanmis olmalari gerekir. vst uzantili plug-inler de ayni zamanda au oluyor. Ornegin : NI Komplete 8
 
progressiva, logic pro'da mac için vst çalıştıramadım failed veriyor her defasında farklı farklı vstler denedim ( mac için vst hepsi ) sevdiğim plug-in'ler olduğu için mac'ime Ableton Live hem au hemde vst'leri okuyabiliyor.
 
Diyorum ya vst uzantili gecen plug-inler %90 AU Component de oluyor. Yani bir plug-in kuruyorsun AU-HAL-VST istersen RTAS hepsini ayni anda kuruyor genellikle. Ya da aralarindan istemedigini iptal edebiliyorsun. O nedenle zaten cogu vst ayni zamanda au. O yuzden Logic'te boyle bir problem yasamak ender rastlanilan bir olay olsa gerek.
 
Geri
Üst