Metal Fırtına

ABD'nin asıl amacı Türkiye'dir.Büyük Ortadoğu Projesi'Nin de en önemli noktasıda burasıdır.Büyük İsrail Devleti'ni kurmaktır.Büyük İsrail Devleti'nin sınırları Türkiye'nin güneydoğusunu kapsamaktadır.

Aslında dikkatli bakılırsa 80'lerde sağcı-solcu,90'larda da Türk-Kürt ayrımını çıkartan ABD'dir.ABD Türkiye'nin müttefiki filan değildir.ABD Türkiye'yi ABD'nin ileri karakolu yapmayı istemektedir.Bunun için de içimizdeki ve basındaki insanları kullanmaktadır.
 
Bugün kitapçıda "Amerika bizimdir" başlıklı bi kitap gördüm. Türkiye ABD'yi işgal ediyor. Yahu millet ne yazacağını şaşırdı hakikaten. O emeği vereceğine otur nanoteknoloji çalış, o alanda kitap çıkart, Türkiye olarak da teknoloji konusunda adımız duyulsun en azından.
 
Bu konu başlığı altında bazı arkadaşlarımızın A.B.D. güçlüdür, biz direnemeyiz, eziliriz vs. gibi mesajlarını görüyorum. Bunlar muhtemelen Türk olmayan yada Türk kökenli olmayan arkadaşlarımız ve görüşlerine de saygı duyuyorum. A.B.D.' nin askeri saldırı konusunda güçlü olduğu doğrudur ve açık bir gerçektir.

Şimdi herşeyi bir kenara bırakın ve şunu düşünün:

Dünyanın merkezi sayılan mezapotamya' nın büyük bir bölümünü sınırlarınız içerisinde bulunduracaksınız ve buna rağmen güçlü bir savunma stratejisi belirlemeyeceksiniz? Mümkün mü? Tabii ki değil. Bunun olması için bizim insanlarımızın "Akılsız" olması lazım ki bunu kimse iddaa edemez.

Bir arkadaşımızın vurguladığı gibi T.S.K. sadece dünyanın vuruş gücü en yüksek ordusu değil aynı zamanda en disiplinli ordusudur.

Size bunu bir pilot yüzbaşının "Metal Fırtına" hakkında bizzat yaptığı yorumla anlatayım.

4 gün izinli olan bir pilot yüzbaşımız içkili bir geceye katılıyor fakat içki içmiyor. Sohbet esnasında sorulduğunda kendisinin tam bir hafta sonra uçusu olduğunu ve mensubu olduğu hava kuvvetlerimizin içtiği içkiyi saatine kadar belirleyen teknolojiye (üstelik kendi imkanlarımızla) sahip olduğunu söylüyor.

...Ve hemen ardından ekliyor:

- Amerika' nın yüksek teknolojiye sahip bir ülke olduğunu ve özellikle hava kuvvetlerinin bu teknolojinin doruğunda çalıştığını söylüyorlar. Allah aşkına söyler misiniz Amerika' nın pilotları bu uçakları kullanmayı ne kadar iyi biliyor?


Bence de mantıklı düşünmek gerekirse maharet teknoloji yaratmak değil, yaratılan teknolojiyi kullanmayı bilmek. Üstelik T.S.K pilotları dünyanın bir numaralı pilotları sayılırken Metal Fırtınanın Hava Kuvvetlerimizi 48 saatte bertaraf eden kurgusu gülünç geliyor. Bir o kadar da Deniz Kuvvetleri kurgusu! Tüm füze sisteminin bir radara atılan ufak bir roket ile cnock out edilmesi kahkahalarıma vesile oldu.

Ben kuşkusu olan yada Metal Fırtına' yı yadırgamayan dostlarıma şunu söylemek isterim: Bizim ülkemizin savunma gücünün ancak yüzde 1' ini biliyoruz. Bu da ordumuzun görünen yüzü.

Şüpheniz olmasın ki T.S.K., birkaç toy yazarımızın düşlediği gibi 5 günde yıkılacak kadar aciz bir güç hiç değil. Eğer bu gerçek olsaydı emin olun şu an çoktan Amerika' nın kölesiydik. Böyle bir amaçları varsa gelsinler, görsünler! Ama emin olsunlar ki buraya gelip girseler bile Felluce sokaklarında volta attıkları gibi barınamazlar. Onlar için her kırık pencere, ölüm kusan birer kara delik olur.

Ayrıca kitaptaki bir dialogda geçtiği gibi okyanus geçmekten aciz kalacak kadar teknoloji fakiri de değiliz. Metal Fırtınayı inanılmaz bir çaba ile 8 saat gibi bir süre de okudum. Şuurumu kaybedene kadar 207 sayfa, sonrası 2 saat. Herşeye rağmen yazar arkadaşlara teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Gerçeklerden uzak fakat Türk insanını en hassas yerinden vurduğu için (Bölünmez bütünlük) oldukça sürükleyici. Tebrikler.
 
konuyla alakası yok ama söylemeden de duramıycam. kitabın yazarlarından orkun uçar'ın şu tülin'le caner'in olduğu evlendirme programının elemelerine katıldığını biliyor muydunuz? geçen sene yanılmıyorsam ramazan bayramında elemelere nasıl tipler katılmış, neler sorulmuş, ne cevaplar vermişler onu gösteriyordu. orkun uçar da elemeye katıldı ve elendi.
 
arkadaşlar bu Metal Fırtına bence gereğinden çok ilgi gordu bunun nedeni de kitabın sadece çok satması için yazılması!aynen Dan Brown'un DA Vinci Şifresi gibi.ben Metal Fırtınayı da okudum Da Vinci'yi de. dikkat ettiyseniz bu tur çok satan kitaplarda bişey anlatılır ,anlatılır okuyucuyu merak ettirecek ufak ufak ilginç olaylar dizini meydana getirilir ve kitap boyle biter...!!hiç bir edebi hiç bir roman denebilecek yanı yoktur . askeri konuları pek bilmeyen insanlara ilginç gelebilir fakat oyle olmadığı aşikar...şuna diyeceğim yokki kitap iyi çalışılıp hazırlanmış, acaba ne yapsak çok satarız gibilerinden.herkesin düşüncesine saygım var ama bence bu tur kitapları okumak insana hiçbirşey katmaz..

shine demiş ki:
orkun uçar da elemeye katıldı ve elendi.
:LOL:
 
Bende bitirmek üzereyim 20 sayfa falan kaldı muhtemelen.Genel olarak ve de objektif bakacak olursak güzel kurgulanmış bir kitap.İyi de sattı.Ne diyelim.. Bu arada Amerika Bizimdir isimli kitabı bende gördüm ve tepkim 'yuh artık' oldu.Kasmayın bu kadar ya illaki muhalefet olacaklar ,iyi sattı iyiki he.
 
arkadaşlar Amerika'nın ilerde yapabileceği bir operasyon ihtimaline karşın Türk halkının tepkisini ölçmek için bu kitabı yazdırdığını okumuştum bir yerde, mantıklı geldi aslında...
kitapla ilgili değerlendirmelerime gelince, bence "ne şiş yansın ne kebap" anlayışıyla yazılmış. Amerikan ordusunun en üst düzey generalleri " Tanrım, ne cesur şu Türkler!" "Karşımızda başka hangi ülke ordusu olsa bu kadar dayanamazdı!" "Türkler her komşusunu kısa sürede dümdüz edebilecek güce sahip, ama bizim gibi bir süper güç karşısında fazla direnememesinden doğal bir şey olamaz" gibisinden cümlelerle Amerika ülkemizi dümdüz etti, bir yandan da bize(okuyanlara) "üzülmeyin, siz kötü değilsiniz Amerikan ordusu çok güçlü" mesajı veriliyor..
Ayrıca inceden AKp hükümeti propagandası yapıldığı düşüncesindeyim.. Sayın Gül Amerikan diplomatı yumruklar, orda herkesin eli zaten armut toplar, kimse gıkını çıkaramaz. "Sayın" Erdoğan ikinci bir Atatürk olmuştur adeta, halkımıza sürekli bağımsızlık- kurtuluş sözleri vermektedir.
Tüm generallerin-hükümet üyelerinin her fırsatta "Ya Allah bismillah" şeklindeki konuşmaları da ülke sanki Türkiye değil, İran'mış izlenimi yarattı bende.
 
kitabı okudum ve açıkçası pek bi edebi yön göremedim...ne bi güzel bi betimleme ne güzel bi kişilik...hepsi ya çok abartı ya da çok pasif kişilerin...bi kere o gökhan birdağ diye bi türk casus vardı o kahraman türk askeri dururken o çok fazla ön plandaydı...savaşta ordumuz çok pasifti yine...tayyip erdoğan neydi öle?birden kahraman kesildi ve savaşın sonuna doğru yine sattı memleketi...rusya yardımına karşılık bor mağdenlerinden pay istedi biraz pazarlık yaptı ve verdi...
fazla uzatmaya gerek yok burda arkadaşlar zaten gerekli tüm açıklamaları yapmışlar...kısaca para kazanmak için uygun bi zamanda çıkarılmış konusu iyi seçilmiş bi kitap ama içerik yönünden 0 bi kitap...tamam insan okudukça merak ediyor lan nolcak sonu die ama bi bakıyosunuz türk casusu washington da bi atom patlatıyo...anadoluda türk askeri bi b.k yapamıyo...çok abartı çoooookk...
 
kendi insanını besleyemeyen bir ülkenin kalkıpta amerika gibi her türlü nükleer biyolojik kimyasal hidrojen nötron haarp teknolijisine sahip bir ülkeyi yenmesi şakadır.türkiyenin gücü abartılıyor disiplinli orduyla bi ton adamla binlerce hurda tanklamı yenecez adamları.adamların vietnam da kullandığı silahları kullanıyoruz hala.
Bu kitabın Maksatı türk milletinin egosunu tatmin etmek gerçekte yapamayız bari hayaliyle avunalım mantığı
 
bi kitap daha vardı adını hatırlıyamadım ama adam kitabın arkasına tanıtma yazısına şöyle bişiler yazmış!amerkanın yakın zamanda ki planı,uyannın türkler nasıl bir tehlikeyle karşı karşıyasınız,tüerk olan bu kitabı alır vs saçmalamış!
 
denoktabenokta demiş ki:
bi kitap daha vardı adını hatırlıyamadım ama adam kitabın arkasına tanıtma yazısına şöyle bişiler yazmış!amerkanın yakın zamanda ki planı,uyannın türkler nasıl bir tehlikeyle karşı karşıyasınız,tüerk olan bu kitabı alır vs saçmalamış!
hepsi fasafiso hocam.baktılar bu metal fırtına iş yaptı bide biz yapalım demişlerdir.gerkesiz kitaplar bunlar
 
kitabın ve eleştirisini sonra yapacağım ama ondan evvel. tarz olarak ülkemde tek ve ilk olduğunu düşündüğüm kitap. stratejiler mantıklı düzenlenmiş. sürükliyiciliğine laf yok. savaş sebepleri de mantıklı.

ayrıca anıtkabirin bombalanması ve tecavüz sahnelerinde dışarı çıkıp amerikalı araysı geliyor insanın. öneriyorum bir günde okunuyor.
:idea:
 
akinu demiş ki:
Bugün kitapçıda "Amerika bizimdir" başlıklı bi kitap gördüm. Türkiye ABD'yi işgal ediyor. Yahu millet ne yazacağını şaşırdı hakikaten. O emeği vereceğine otur nanoteknoloji çalış, o alanda kitap çıkart, Türkiye olarak da teknoloji konusunda adımız duyulsun en azından.
o kitabı okudum....
tamamen metal fırtınayla dalga geçmek üzerine kurulmuş,geyik!!!
ama bizi anlatmışlar en azından...
yani amerikayı işgal ediyor ve adamları kendimize benzetiyoruz...

metal fırtına ya gelince....
kesinlikle beğenmedim...
tamamen acemice yazılmış bir kitap...
bazı şeyler çok saçma geldi...
o atom bombası olayları falan...

ayrıca kitapta dikkatimi çeken bir diğer şey kitaptaki hemen hemen tüm karakterler hayal ürünüyken,sahte isimler kullanılmışken neden recep tayyip erdoğan?
 
Geri
Üst