Woody Allen

En son dün Small Time Crooks filmini izledim ki Woody Allen a yakıştırılmayan epey eleştiri alan bu filmine bile bayıldım diyebilirim.Hele Woody Allen'ın canlandırdığı talihsiz anti-entellektüel karakteri çok keyifliydi.Zaten bu adamın bütün izlediğim filmleri keyifli,düşündürtücü..İsterdim ki bütün filmlerini izleyeyim ama çok fazla da izleyemedim aslında..İzlediklerim içinde Annie Hall,Hannah ve Kız Kardeşleri ve de Suçlar ve Kabahatler favori filmlerim.Bunun yanında yönetmeni W.Allen olmasa da Karımı Nasıl Parçaladım ilginç fakat pek de tercihim olmayan bir film.Parayı Al ve Kaç'ı sanırım küçükken TRT de izlemiştim ama hatırlamıyorum...Sonuçta Woody Allen takıntılarıyla,cinsel tutkuları ve hayata bakış açısı ve bunu yansıtışıyla yeryüzündeki önemli sinema adamlarından biri...
 
woody allen ın espri anlayışını seven birisiyimdir..birçok tiyatro eserini ve sinema filmlerini seyretmişimdir..bu adam gerçekten iyi..anti-entellektüel havası genelde filmlerinde vardır..hele ufak sahtekarlar adlı filminde çok dalga geçer.. filmde entellektüel dünyaya -böyle bi dünya varsa-karısı girmeye çalışır işte kitaplar okur tiyatroya fln gider woody ise dostlarıyla içer kumar fln oynar sonunda entel olmak isteyen karısı herşeyi bok eder serseri woody e geri döner..woody allen sadece sinema adamı değildir..
 
woody allen'ın sinemaya-yönetmen ya da oyuncu olarak-kattığı ''kendisi''
izlemeye değer.
Bir filmini izlemiştim ama adını hatırlayamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Film'de:Woody allen bir zaman yolculuğuna maruz kalıyor ve o çağın toplumunda asi olarak etiketleniyor ve kaçıyor.bir kadının evine giriyor,onu kaçırıyor ve yardım etmesi için ikna ediyor.galiba insanların düşünmelerini engelleyen cinsel tatmin sağlayan bir kürenin kullanımı fln vardı.tabiki woody bu sorunu halletmek için sistemin içine giriyordu 8) vs...hatırladıklarım bunlar.muhtemelen 70 sonları fln çekim yılı,o dönemin fantastik tasarımları,dekorları fln vardı.cnbc-e'de gösterilmişti.

hatırlatabilen çıkarmı?
 
carolgerber demiş ki:

Love and Death dan bahsediyorsun sanırım..Cnbc-e de de Small Time Crocks tan önce yayınlanmıştı.Ben izleyemediğime üzülmüştüm..

Love and death'i izlemiştim o olmadığına emindim.senin bu yazını okuduktan sonra filmlerini taratıp senaryoları okudum,ama ummadığım bir sitede buldum oda özet şeklinde.sinema siteleri yer vermemiş garipsedim.
Filmin adı ''sleeper''mış.merak ederseniz linkte bir özet-özetinde özeti- varhttp://www.sabah.com.tr/2004/04/13/tel08.html
Unutamadığım filmler arasında,çok keyifliydi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
205 yıl esprisi güzelmiş..Zaten konusu itibariyle düşündürtmeye ve esprilere çok yatkın gibi görünen bir film.Umarım kısa zamanda izlerim.
 
bir usta istanbuldan sessiz sedasız geçti, sokaklarında dolaştı ve belki de çok az kişi bunun farkına vardı, farkına varanlara ne mutlu, dünya gözüyle Woody Allen gibi bi efsaneyi görmek az birşey olmasa gerek :eek:
 
sevgilileriyle filmler yapan bu adamı, kendisinin oynadığı karakterlerle bi türlü ayıramam. komplekslerini, korkularını, new york takıntılarını, yahudi oluşunu hemen her filmine yedirir bi şekilde. tabii seyirciyi de kırar geçirir... :LOL: en iyi filmleri bence, oskarları topladığı "annie hall", "zelig", "hannah ve kızkardeşleri"dir. son dönem filmlerinden de "deconstruction harry"i bulursanız izleyin bence... sanırım türkçe'ye "yaramaz harry" olarak çevrilmişti. inanılmaz hayat dersleriyle doludur filmleri :fikrimvar
en sevdiğim örneklerden birini de yazayım hatta:
bullets over broadway filminde, seks ile aşk arasındaki farkı şöyle ortaya koyar allen: love is very deep, but sex only has to go a few inches... :LOL:
 
zekasına, insanları ağlatana kadar güldürme yeteneğine hayranım, dün yine bananas diye bi filmi vardı, gecemi kurtardı, her yeni filmini izlediğimde biraz daha hayranlığım artıyor, türkiye'de tüm filmlerinin haklarını alıp yayınlayacak bir babayiğit mevcut mudur acaba?..
 
Şu sıralar tüm Woody Allen filmlerini kronolojik olarak izliyorum ve gercekten bir kez daha hayran kaldım kendisine.Yönetmenliğinin ya da senaristiliğinin dısında oyunculugu sahane.Özellikle eski dönem filmlerini tavsiye ederim herkese..
 
midnight in paris in ilk 19 dakikasında sıkıldım. paris hakkında klişe bir amerikan filmi gibiydi. ama film 20.dakika da başladı. sanatsal yoğunluğundan kendimi aşırı kültürlü hissettim. :) bahsedilen şahıslardan haberdar olduğum için mutluyum lan şaka maka.
 
Geri
Üst