The Punisher

Son film vasattı; Ray Stevenson'dan başka artısı yoktu nerdeyse.

Öncelikle kötü adamlar Jigsaw ve Loony Bin Jim'i canlandıran Dominic West ve Doug Hutchison'ın abartılı oyunculukları inanılmaz göze batıyor. Filmi izlemeden önce imdb'de okuduğum yorumlarda herkes Dominic West'ten dem vurmuştu; ama Doug Hutchison'ın durumu daha fena bence. (Kaldı ki kendisini The Green Mile ve Lost'ta gayet başarılı bir aktör olarak izlemiştik/izliyoruz.)

İkincisi Jigsaw'ın Jigsaw haline gelirken girdiği çakma Joker tripleri fena antipatik. Gönderme desen değil bildiğin özentilik.. Senaryoda zaten elle tutulur bir şey yok. İşlenmeye çalışılan alt metinler de arada kalmış. Bir diyalogda bakıyorsunuz anti-Amerikan söylemler var, ki bu Hollywood filmlerinde güzel bir artı bence, sonra başka bir sahneye bakıyorsunuz safi Amerika propagandası.. Cin oldunuz da adam mı çarpıyorsunuz yahu..?!

Dediğim gibi; filmin tek artısı benim için Ray Stevenson oldu. Çok başarılı bir Punisher portresi çizmiş ve bunu yaparken de poz atma konusunda özellikle aşırıya kaçmamış.

Bir de hakkını verelim; aksiyon sahneleri gerçekten sağlam. Kan görmek bana göre değil diyorsanız izlemeyin derim; ama çatışmalar, öldürmeler, sağda solda uçuşan organlar falan tam hardcore aksiyon/gore filmi fan'larına göre olmuş.
 
Tükürdüğümü yalıyorum. :D Bu film ilk filmden daha başarılı olmuş. Görmek istediğim Punisher buydu. Film çok gore olmuş. Maşallah, kollar, bacaklar, kelleler havada uçuşuyordu. :D Hele ilk sahne süperdi. Sonunda iyi bir Punisher filmi izleyebildim. İyi dediğime bakmayın, İlk filmden iyiydi sadece. Film klişeler ile doluydu. Klasik Amerikan lafları "Seni Lanet, canın cehenneme, kaldır ellerini pislik tutuklusun"... gibi lafları film boyunca duymaktan gına geldi. Jigsaw cidden çakma joker gibi olmuş. Filmde çalan müzikler çok güzeldi ama... Bir ara Shot Em Up filmini izliyormuşum hissine kapıldım.

Umarım bundan sonra ki Punisher filmi -ki çekilirse- Marvel stüdyolarında çekilirde, Punisher hakettiği değeri görür.
 
Geri
Üst