Sahte Gitarlar

Yeni sahibinden uyeligi alip ilan acanlara karsi uyanik olun; elden almaya calisin. Bu sekilde uzaktan alisveris ile cok dolandiricilik yapan oluyor.

Bir de bu gitar bana Gibson Les Paul Standard gibi gelmedi; baska model bir Gibson Les Paul olabilir. Fotograf baska bir yerden alinmis olabilir. Gitarin
baska detaylarinin fotografini isteyerek baslayabilirsiniz ilgileniyorsaniz (headstock on ve arka vb.)
 
Son düzenleme:
Epiphone marka. Zamanında internet üzerinden 800 liraya satışa çıkarılmış. İlana ulaşılamıyor ama arama sonuçlarında çıkıyor. Farklı satış sitelerinde de 9500 TL gibi fiyatlarla da satışa çıkarılmış. Ayrıca Sahibindendeki ilanda kullanılan resimler de Google üzerinde çok fazla sonuçta çıkıyor.

Picture.jpg
 
Sahte bir ilan da olabilir. Yani ortada bir gitar olmayabilir. Bir de zaten ne seri no resmi var ne headstockın yakından çekilmiş bir resmi. Bu tarz ilanlarda dikkatimi çeken ilan açıklamasında "mesaj atmayın arayın" yazması. Bana sanki müzikle ilgili insanların telefon numaralarını toplayıp bir veritabanı oluşturuyorlarmış gibi geliyor. Pahalı ekipmanları çok ucuza koyunca insanlar almak için telefonlara sarılacaktır. Karşı taraf cevap vermese de müzikle ve enstrümanlarla ilgilenen kişilere ait ciddi bir telefon numarası bilgisine sahip olacak. Sonra gelsin falanca müzik mağazasından reklam mesajları.
 
Merhabalar, almayi dusundugum bir gitar var ancak hakkinda kore yapimi epiphone LP custom modellerinde fake durumlari cok olduguna dair yazilar okudum. Sizce resimlerini ekledigim gitar sahte olabilir mi?

ep4.jpg
 

Dosyalar

  • ep1.jpg
    ep1.jpg
    93.1 KB · Gösterim: 452
  • ep2.jpg
    ep2.jpg
    80 KB · Gösterim: 249
  • ep3.jpg
    ep3.jpg
    67.1 KB · Gösterim: 267
Geri
Üst