Sahte Gitarlar

Arkadaşlar, özellikle ESP gitarlar ile ilgilenenler dikkatli olsun diye belirtme ihtiyacı duydum; son aylarda her markanın olduğu gibi ESP gitarlarında Çin çakmalarını gerçekmiş gibi satmaya kalkan uyanıkların sayısında önemli bir artış var.

En son örneği şurada:
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...h-2-ntb-kirk-hammett-signature-74256555/detay

Burada gerçek ESP ile sahtesi nasıl ayrılır ayrıntı vermeyeceğim. Zaten örnek ilana bakınca bu konuda tecrübesi olmayanlar bile biraz dikkatlice incelediklerinde durumu anlayacaklardır.

Saygılar.

Forum Yönetiminden Önemli Not:
İnsanların kişisel bilgilerini internet ortamında izinsiz paylaşmak, kişilere ortada herhangi bir mahkeme kararı olmadan, dolandırıcı, hırsız vb ithamlarda bulunmak yasal olarak suç teşkil etmektedir.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
1-ağaç Çin veya Asya yöresinin özelliklerine sahip
2-headstock formu bozuk
3-vernik iğrenç
4-plastik termolo ve elektronik kapakları gayet başarısız
5-inlayler komik
6-potans sayıları ve manyetik selektör pozisyonu tamamen yanlış (orjinalinde 3 adet potans var bunda 2..)
7-gövde formu Esp ile alakasız
8-sapın arkasındaki logo -YOK-
 
Bu EMG'ler Rockson'larda kullanılan EMG'lere benziyor.
Evet, onlardan.

Bu manyetikleri yakın zamanda Tünel'de bir dükkanda hem de vitrinin en önünde yer alan yeni bir LTD EC-401 üzerinde de gördüm maalesef. Dükkanın ismini vermeyeyim, zira bu konuda henüz (benim bildiğim) bir vakaları yok, ama daha sonra gittiğimde gitarı göremedim yani o haliyle satılmış olabilir.

Daha önce İzmir'den satın aldığım bir gitarın üzerine dükkan tarafından sahte Seymour Duncan manyetiklerin takıldığını yazmıştım; http://turkrock.com/threads/20132/ adresinde ayrıntıları mevcut. Demek ki İstanbul'da da aynı şey yapılıyormuş, bunu anlamış olduk.

Yazık diyorum..

Sahte EMG manyetiklere örnek:

http://postimage.org/image/ru72trts7/
http://postimage.org/image/461ju6t0l/
 
Peki ESP Eclipse gitarların fake üretimi ne kadardır?
Neden? Alacak mısınız?

Bu arada çakma Çin ESP gitarların ismi Eclipse değil, Edipse :D
9440a63_20.jpeg
 
valla elimde 1 adet custom kirk hammet var. şimdi karşılaştırdımda. arada bariz fark var ya. yani hakikaten yuh diyorum ben. gerçi abd de buna yakın çok fazla sahte esp mevcut 300-400 dolar fiyatlarla satiliyor ama... gerçekten bu konularda dikkatli olmak gerekiyor. bu arada geçenlerde dükkanımada geldi piyasada sahte ud,gitar,baglama telleri saksafon kamışları hatta ve hatta tünelde bazı 2. el satım yapan magaza vitrinlerinde duran sahte ibanezler fenderler mevcut. lütfen herkes dikkatli olsun bu konularda.
 
Başkasının kişisel bilgilerini paylaştığınız kısımlara müdahale edilmiştir.
Bu arada gitarı satılığa çıkaran sayın arkadaş açıklamayı değiştirmiş:
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...h-2-ntb-kirk-hammett-signature-74256555/detay
"merhaba. gitarım 2. eldir. bu gitar metallica gurubunda ki gitarist Kirk Hammett'ın kullandığı gitardır. çin yapımıdır. bu gitar dünyaca ünlü bir gitardır. lütfen saçma tekliflerde bulunmayın. ürünümü çok temiz şekilde hardcase ile muhafaza ettim. gitar 6 aylıktır. lütfen değerini çok abes düşürecek teklifler yapmayın, birbirimizi kırmayalım. ayrıntılar için iletişime geçebilirsiniz."

Kirk Hammett'ın gitarıymış, Çin malıymış ama dünyayca ünlüymüş.. Ayrıca değerini çok düşürmemeliymişiz, birbirimizi kırmamamız lazımmış.. 1500$'dan 750$'a düşürmüş...

Gitarın ortalama imalat değeri ağaç, işçilik ve baskılar dahil 80-90$ civarında arkadaşlar, malum sitelerde satış fiyatı T.C.'ye kargo dahil 200-250$.. Adam replika gitarı gerçekmiş gibi gösteriyor üstelik 750$ istiyor bir de.. Daha önce Amerikan malı yazmıştı ne oldu da değiştirdi bilmiyorum :)

Hazır yeri gelmişken söyleyeyim; bunun gibi sahibinden.com üzerinde bir üye daha var; kullanıcı ismi curet bu eleman da çok seri şekilde replika Gibson gitar satıyor, hem de oldukça uzun süredir. Üye yorumlarına bakarsanız durum daha da vahim, herkesten takdir teşekkür almış bu sayın arkadaşımız.. Yakındır, satın alanların hepsi yavaş yavaş piyasaya çıkarmaya başlarlar sahte Gibson Les Paul gitarları :) Tabi sahibinden.com sitesi buna nasıl izin veriyor tartışılır, ilginç bir durum. Sonuçta şunu bilir şunu söylerim: birileri mutlaka mağdur edilecek.. Yüzde yüz eminim birileri bu gitarları orjinal diye yedirecek birilerine..
 
Geri
Üst