Sahte Gitarlar

bir gitarımı "iban alayım" diyerek satın aldım. satıcı buradan da tanıdık bir isimdi gerçi. gayet de memnunum.

bu sahte gitar, dolandırıcılık gibi tuzaklara düşenler genelde ölücü/fırsatçı, satıcılardan pek de aşağı kalmayan kişiler gözlemlediğim kadarıyla. adam kazığı yerken karşı tarafı kazıkladığını düşünüyor.

"ooo x liraya fender varmış, çökeyim 2x liraya satarım" he satarsın.
Katılıyorum.:)
Her şeyin bir bedeli var dediğiniz gibi, ve o bedel üç aşağı-beş yukarı ödenmek zorunda...:)
Aramızda da sağa sola komik ve anlamsız teklifler veren bazı fırsatçı ve ölücüler var şüphesiz, ancak genel anlamda forum mensuplarına ben de güveniyorum.
 
Sahte gitar değil bence ortada gitar bile yok. Genelde taşra ilanı oluyor zaten. Hadi getir gitarı göreyim diyebilecek kaç kişi var Rize'de ya da Amasya'da. Önce para sonra kargo der. Ondan sonra -aradığınız numaraya ulaşılamıyor - çok ısrarcı olursanız da numara kullanım dışı olur. Sonra soğuk su değil soğuk duş alırsın artık o sinirin üstüne.
Amasya'daki Fender Deluxe'i satan kesin dolandirici. Gitarin fotograflari Ingiltere ebay'den alinma:
http://www.sahibinden.com/ilan/ikin...amerika-n-deluxe-strotocoster-348344058/detay
Fender American Deluxe Stratocaster 2015 -Olympic Pearl - Set Up Perfectly - • £1,380.00
 

İlan sahibi ile telefonda konuştum. Pek güvenilir gelmedi. Hatta ilandaki gitarın kendi resimleri mi dedim. İlk başta evet dedi. Sonra ebayde var deyince kendi resimleri değil dedi. Akşam tekrar konuşacağım. Yalnız arkadaşlar eğer bu tip alışveriş yapacaksanız yani önce para sonra kargo gibi kesinlikle ve kesinlikle iban ya da hesap numarası isteyiniz. Atm'den numaraya para göndermeyin. Zira iban ile parayı kime gönderdiğiniz belli olur. Yıllar önce bir arkadaşımın başına böyle bir olay geldi. Bakın bu satıcıyı tenzih ediyorum. Dolandırıcı olmayabilir. Arkadaşın başına gelen olay aynen şu şekilde. Yine böyle bir ilan ve şehir de Anadolunun üçra bir şehri. Gitar da İbanez Japon prestige. Fiyatı da 900 ya da 1000 lira. Arkadaşım önce get diyor. Karşıdaki herif kibarca reddeyiyor yok güvenli değil kargoda kırılıyor falan diye. Bizim eleman o zaman paranın yarısın göndereyim sonra diğer yarısını göndereyim diye teklif yapıyor. Karşıdaki okeyi veriyor tabii. Sonra hesap no ile uğraştırma abi Atm'den hemen yap falan diyor. Bizim eleman gönderiyor. Sonra telefon kapanıyor. Bayağı bir peşine düştü hatta bankaya dilekçe falan verdi nafile. Dedim nasıl gönderdin. Abi o kadar güven verdi ki herif inandım dedi. Bir de tabi fiyatın ucuz olması cezbediyor. Aman diyeyim.
 
Ben de telefonda konusmustum dun. GET acmak istemedi (soyledigine gore GET acarsa paranin yarisini hemen aliyormus ama diger yarisini 10 gun sonra aliyormus; ama kendisine acil para lazimmis). Telefonda fotograflarin gitarin kendisine ait oldugunu soyledi. Bana Akbank IBAN numarasini da gonderdi; kargo yapabilirmis yurtici kargo ile. Ufak bir arastirma ile
fotograflarin UK ebay'den alindigini gordum. Telefonda da pek guvenilir gelmedi. Zaten fotograflar konusunda yalan soyledi...
Dolandirici oldugu belli. Uzak durmakta yarar var.
 
Seri numarasi 9 haneli gorebildigim kadariyla (160020438). Ilk hane (1) ve son hane (8) biraz silik cikmis fotografta. 2016 model. Falso bir durum yok bence gitarda.
 
Gitar değil ama yine de durmasında fayda var. Olur da bilmeyen bir arkadaş gerçek diye alıri başı yanmasın. Çakma çin malı "orjinal" sıperzell burgular...

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ri-sperzel-akort-dugme-6-adet-347191819/detay

14bi26p.png
 
Geri
Üst