Sahte Gitarlar

arkadaşlar bir ilan gördüm sizce sahte olma ihtimali felan varmıdır? konu açtım orada göz atabilirsiniz.
teşekkürler.
http://turkrock.com/threads/24917/

Replika yapılmasının sebebi yüksek fiyatlı kaliteli gitarları taklit ederek satmaktır.. Zaten bu gitarın taklidi yapılmaya kalkılsa bile harcanacak miktar aşağı yukarı aynı fiyattır.. Bu yüzden gitarın sahte olma ihtimali çok ama çok zordur.
 
Replika alma girişiminde olan arkadaşlara şöyle bir şey söyleyelim. Şimdi çin malı bir gitarı elinize alın. Sx olsun, j&d brothers olsun, TT sisters olsun alın bu gitarları sapına les paul yazın, fender yazın, dış kozmetik olarak birebir taklit edin asıllarını. alın size replika. Ama sound yine bildiğimiz sound.
 
Bre mübarek! Gitar sanki John Diggins'in elinden çıkmış gibi anlatıyor!!! Bir kere o uyduruk köprü yapısı neyin nesi? Benim bildiğim özellikle de bu model Wilkinsonlar bent, hatta arpej yaparken öne doğru esnerler!! Demek gitar custom Jong-huang Ding! (Replika John Diggins :D Ama yanlış anlamayın orjinal İngilizini döver!!)
 
Bana garip gelen satma amacı elindeki gitarları azaltmak ama arada klas gitar tekliflerini de affetmez gözüküyor. Komedi filmi repliği gibi geldi açıkçası...
 
200 dolar dediği köprüde 50 euro :)
İsterse ederi 5348 euro, hatta komple altın titanyum alaşımından yapılma olsun. O köprünün daha üst modelini arkadaşımın el yapımı stratında kullandım gördüm. Güya floyd rose gibi davranan ama klasik Fender tarzı bir köprü yapmaya kalkışmışlar. Ama bent yaptıkçı köprü öne öne geliyor. Sinir bozucu bir meret! Sanki "Bak akşam akşam bent yapmaya kalkıp sinirimi bozma, yoksa böyle detone edip s*ç*rım bentinin içine!!" diyor.:D
 
Geri
Üst