Gitar Cover Yapmak.

Merhaba arkadaşlar gitar cover yapmak istiyorum ama bir türlü iyi ses alamıyorum.
Cep telefonu kameramdan çekiyorum ve çözünürlüğü çok yüksek HD çekiyor.
Ama istediğim gibi ses alamıyorum çok cızırtılı oluyor bunun sebebi nedir?
Yaptığınız Coverlardan örnek verirmisiniz neyi nasıl yapacağım bilmiyorum.
Herşey tamam ama tek sorun sesleri sağlıklı bir şekilde alamamam.
 
Çünkü aletin mikrofonu gitardan gelen her türlü frekansı almak için yeterli değil. Zoom Q3HD diye bir model var, piyasadaki en iyi ses kayıt aletlerinden biri. Youtube'dan videolarını izlersen ne demek istediğimi anlarsın ;)
 
Bende onu diyorum zaten. Zoom Q3HD bildiğin kamera, ama içindeki HD Mikrofon sayesinde çok başarılı kayıtlar alıyor. Gündüz vakti anlatırım, uykum geldi :)
 
Hah konuya dönecek olursak, belki bilirsin Dream Theater'in davulcu seçmeleri sırasında bir belgesel-film çekildi. Tabi bu çekimler sırasında ciddi ekipmanlar, kameralar falan kullanıldı. Yalnız bir davulcunun seçmeleri sırasında ses sisteminde sorun oldu ve kayıtlarda Q3HD'den gelen sesi kulandılar (davulcunun arkasından görünen görüntülerde). Zaten Petrucci de kullanıyor bu aleti ,bende yazın baya heves ettim ama yarım kaldı. Böyle adam gibi kayıt yapan makineler olmadıkta sonra cep telefonuyla kayıt yapmaya çalışman anlamsız. Hem adam gibi ekipmanın, hem kaliteli kayıt ekipmanın, en azından kameran olması lazım. Her şey para. :)
 
sana tavsiyem görüntüyle sesi ayrı ayrı kaydedip sonra bilgisayarda üst üste koyman. eğer ayhankk nın dediği gibi zoom q3hd vb. bir alet alamayacaksan. telefonun sesi doğru düzgün alamaması çok normal. görüntüyü telefondan sesi bilgisayara yaptığın kayıttan al. üst üste koy sonra bilgisayarda onları. gerçi program söyle desen üst üste koyabileceğim bilmiyorum. pro tools bu işi yapıyor diye biliyorum ya da o tarz programları şöyle bir google da aratman gerekecek :) masrafsız, araştırma gerektiren bir yol :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar çok çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için :) rockstar orhan hocam o aklıma geldi fakat o işlerden hiç anlamıyorum nasıl bulabilirim acaba? yabancı dilimde çok az anlayamıyorum ingilizce şeyleri yani çok zor olacak gibi
 
şu şekilde yaparsan her şey daha sağlıklı olur. Gitarını ve pedalını bilgisayara bağla. web kameranı aç. Kameranın kayıt programı olacaktır. o programı aç ve gelen ses ayarı olarak ses kartının line inini seç. görüntüye dokunma sabit dursun. kayda başla ve sony vegas programı ile görüntü ve sesi üst üste bindir.

bu şekilde yaptiğim çok güzel bir hotel california solosu vardı ama copyright damgası yedi. ama şunu inceleyebilirsin yine tarafımdan çalınmış.:

 
Geri
Üst