Natural born killers (Katil doğanlar )

Başrollerini woody harrelson ve juliet lewis'un paylaştığı 1994 yapımı bir oliver stone filmi senaryosuda quentin tarantino'ya ait ..Filmi ilk kez yıllar önce izlemiştim dün türk medyasına sinirlenmiş televizyonu büyük bir sinirle kapatırken canım bu filmi tekrar izlemek istedi ve gördümkü o zamanlardan ne kadar güzel anlatmış günümüz basınını :)
Filmin konusundan bahsediyim biraz mickey ve mallory ailelerinden sürekli dayak yiyen ve tacize uğrayan,kanun kaçağı iki aşık filmde bu ikilinin yol maceralarını anlatıyor yolda her canlarının istediklerini sebepsiz yere öldürüyorlar hatta bazen istemdışı olarak öldürüyorlar işin ilginç tarafı bu iki seri cinayet işleyen insan amerika tarafından tıpkı charles manson gibi bir idol haline getiriliyor filmin en anlamlı kısmı zaten medyaya sataşmaları hernekadar biraz vahşi bir film olsada herzaman arşivimde saklayacağım bir film olucak ;)
 
günümüz türkiyesini anlatan bir film. zaten dikkat ederseniz amerikadan çıkan muhalif müzik ve sinema ürünleri aynı zamanda bizi de anlatıyor. bunun en önemli sebebi çok büyük bi tüketim toplumu olmamız ve dünyanın en göt medyasına sahip olmamızdan kaynaklanıyor. zaten dünyada en fazla tv seyreden 2. ülkeyiz. 1. ülkede amerika. biraz daha gayret edersek amerikayı geçebilir, onları ezebiliriz. haydi millet ekran başına, kan görmeye!
 
eklemek istiyorum bu filmdeki katillere gösterilen ilgiyi bizde kurtlar vadisindeki katillere gösteriyoruz. soktuğum rtük tvde iki meme göründü diye kanalları kapatır ama kavga oldumu, millet birbirini doğradımı hiç sesini çıkarmaz. valla buna çok eminim bu rtüğün başına geçsem medyayı anında dize getiririm. başta rtüğü kapatmakla başlar bütün medya maymunlarının çekilmiş nekadar pornoları varsa hepsini sabah akşam döndürürüm. kral tvde pasa antiflag videoları koydurturum. konudan biraz uzaklaşmışım sözün kısası izlemelik hoş bir film.
 
Büyük bir beklentiyle izlediğim zerre kadar beğenemediğim bir film.Bu kadar komik bir oyunculuk bu kadar klişe bir senaryo(o zaman bile) daha ne diyim.
 
bana biraz abartı gibi gelmişti özelliklede hapisane sahneleri bende baya önce izlemiştim (üstüne sabahlamıştım falan) aklımda kalan sahnesi ise evlenme sahnesi baya iyidi

sountrack i de baya sağlam...
 
zaten tarantino da vardır biraz abartıcılık, bkz kill bill serisi, rezervuar köpekleri..
bence de basarili bi filmdi.
ben kitabını da okumustum. biraz daha detayları yakalayabiliyosunuz.
bu arada premature_boy, eger rtük baskanı olursan seni destekleyecegime söz veriyorum:)) türkiyenin sana ihtiyacı var..
 
Bu filmi izledikten sonra "nerde benim pistolum" diyor insan, psikolojisi kabarıyor derinlerde saklı kalmış sadist kişiliği ortaya çıkıyor. İzledikten sonraki 1-1,5 hafta şiddet eğilimi içinde dolaşmıştım. Tarantino'ya teşekkür etmek lazım, filmlerde çok ortaya çıkarılamayan duygulardan birini ortaya çıkarmakta başarılı.
 
oliver stone un bence zirveye çıktığı film ama bu bile filmin çok iyi olduğu anlamına gelmiyor ne yazıkki
 
Evet başlangıçta ve sonunda çalan leonard cohen şarkısı tek kelimeyle süper ; Hatta sırf onu dinlemek için bile filmi izlediğimi biliyorum :)
 
klasik bi tarantino senaryosu havasında oliver stone yönetimde sağlam bi derinliği olan- tüm tarantino senaryolarında olduğumu gibi- iyi bir film..amerikan televizyon kültürünün yüzüne tüküren bi film..buna popüler kültürde diyebiliriz..suçlu katil çift mi yoksa onları kahraman yapan amerikan halkı mı tabi burda medyada nasibini alıyor..
 
Medyanın bir toplumun ahlakını nasıl değiştirebileceği anlatılıyor flimde.
Bir işin ölüme neden olduğunu bile bile övülmesiydi,mickey ve mallory'nin yükselişi...
İşin ters tarafının medyanın para kazanma tuzağında değil,gene toplumun herşeyi yönlendirdiğini ve yaratığındaydı.
 
Fazlasıyla doğal bir film..Ya seversiniz,ya nefret edersiniz..

Bi beklentiyle izleyip aradığını bulamayanlardanım..

Filmin bi yerlerinde "bıktım artık zeki yönetmenlerin histeri dünyalarından,hollywood filmi istiyorum kardeşiiim,klişe istiyorum klişeeeeee" diye bağırasım gelmedi değil..

Hala öyle.Bi nevi film zevkimi füzyona soktum.Nerde klişe film var onu izliyorum uzun süredir..Bkz.Yarından Sonraki Gün..v.s v.s..
 
Geri
Üst