Gitar ile 4 + 1 arasına nasıl bir parça taksam ?

Başlık çok anlatıcı olmadı :p

Şimdi ben 1 2 ay kullanmak için (amfi için para biriktiriyorum) Yüksek ses veren idare eder bir sistem yapmak istiyorum. 4 +1 olan ve bayağa yüksek bir ses verebilen bir şey kullanıyorum pc de.Elektroyu buna takmayı düşünüyorum.Arasınada sesi yükseltici ve distortion ekleyebilen bir alet takmak istiyorum.4 +1 normal de çok yüksek ses veriyor. pc ye takılı iken yüksek sesle dinlemek için en fazla %10 açabiliyorum :p o kadar yani.Ama direk elektroyu bağladığım zaman çok az ses çıkıyor.Sanırım bir yükseltici (sanırım preamp deniyor)(hem dist hem volume verici :p) takacağım

Ama bu işi ucuz bir şekilde halletmek istiyorum (amaç para biriktirmekti zaten) Nasıl bişey yapayım ? Neler önerirsiniz ?

Biraz salakça bir yazı oldu ama umarım anlatabilmişimdir olayı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

(yüksek bir kalite beklemiyorum.idare edici olsun yeter)
 
ona bağlayacaksan preamp gerek, pod lar felan var amfi simulatörü, ama amfi alacağım diyosan ucuz yollu birşey bilmiyorum. umarım yardımcı olurlar
 
Eğer ses sisteminde güzel, amfi tadında bir gitar tonu almak istiyorsan Boss GT serisinden bir processor ya da POD XT Live alman en uygunu olur. Aynı şeyi diğer başlığa da yazdım ama daha nasıl anlatırım bilemiyorum :D Bu aletleri aldığın zaman eğer iyi kullanabilirsen amfiye ihtiyacın kalmaz zaten.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
anladigim jadariyla boss ve pod iyi markalar

benim istedigim beni 1ay kadar idare edebilecek gercekten ucuz birşey (aslında ucuzluk kavramı göreceli bişey =) ) boss felan alana kadar amfi almam daha mantıklı olur.Sonuçta ben bir amatörüm =)
 
Şimdi ses sistemini kullanarak güzel tonlar alabileceğin sistemler biraz pahalı tabi. Ama amfi ile kullanılan, içinde simülatörler olmayan pedalların fiyatı uygundur. Amfi alana kadar sesi kötü de olsa idare edersin, amfiye bağlayınca iyi olur.
 
Astarı yüzünü geçer kardeş, sen en iyisi bir ay sıkıl, kendini kas sonra kendine bir ampli al. Aklıma gelen en ucuz yollu yöntem ucuz yollu orta halli bir prosesör. Mesela Digitech Rp50, Rp100, Rp80 ucuz diyebileceğimiz fiyat aralığındaki en uygun efektörler. Ama onulara vereceğin parayı ampli için kenara saklayıpta daha iyi bir ampli alman daha akıllıca bir çözüm olabilir.Başarılar, iyi çalışmalar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Peki alanabilecek en ucuz preamp hangisi :roll:

ayrıca bilgisayarım ile gitarım arasına bir pedal takarsam (mesela digitech deathmetal) iyi performans alabilirmiyim ?

ayrıca sadece sesi yükseltici bir alet mevcutmudur ? mesela gitar ile sistemin arasına onu takarım.clean tonu çok yüksek verir gibi

yardım eden herkese teşekkür ederim
 
Çoğu prosesörü preamp olarak kullanabilirsin(hatta hepsini). Bilgisayar ile gitar arasına pedal takarsın tabii ki ama alacağın sonuç cızır cızır bir distortiondan olacaktır(sesi nasıl tarif edebilirim ki!) nedeni bu aletlerin 4+1 sistemlere değilde amplilere uygun şekilde üretilmesi. 4+1 sisteme takıpta iyi sonuç alabileceğin pedallar ampli simülatörleridir. Bunlarında astarı yüzünden pahalıya çıkar, daha öncede söylemiştim. ucuz birşey alacak kadar zenginsin sanırım pek sallamıyorsun beni. Senin yerinde olsam bir ay için gidipte kendime prosesör alacağıma bir ay daha bekler o parayı da üzerine ekler daha iyi bir ampli alırdım. Tabi sen yine istediğin gibi yap.
 
Geri
Üst