Evde Akustik Gitar Ve Vokal Kaydı Için Gerekenler

Öncelikle merhaba, evde akustik gitar ve vokal kaydı yapmak ıstiyorum. Bu işlerden detaylı olarak anlamam. Temiz bir ses arıyorum, ortalama akustik gitar (Lag), bir kayıt programı (Fl Studio vs gibi), Shure SM58 ya da 57 gibi bir mikrofon ve referans monitoru (Vokal kaydi ve gitarin duyulabilmesi icin), M-audio Fasttrack usb 2 yeterli olur mu yoksa ekstra birseyler gerekir mi? Dedigim gibi ortalama bir kayit istiyorum. Yazim hatalari icin kusura bakmayin telefondan giriyorum karakter destegi yok, simdiden tesekkurler.
 
Eğer bir "Home Studio" yapmak ise isteğin tabi ki yeterli olur.Sizin söylediğiniz sistemi bende kullanıyorum şuan.Yalnız prizlerin topraklı olmasına dikkat edin.Cidden çok gıcık bişey olabiliyor.Cubase kayıt programı için en güzel seçim olucaktır.gerekli VST ve Pluginleri(Enstrüman,efekt programları) gerek ben,gerek arkadaşlar size bu konuda yardımcı oluruz elbet.Mikrofon,amfi,gitar,ses kartı,monitörünüz olduktan sonra ben ekstra bişey gerekeceğini pek düşünmüyorum.Şu andan sonra işin tamamı size kalıyor :)
 
yeterli olur, giriş seviyesi bir kondanser mikrofon seçerseniz kayıtları daha gerçekçi yaparsınız. 2. elde samson co3 veya behringer b2pro olabilir, yine rode nt1a bulursanız kaçırmayın. sm58lerin sahtesi çok dolanıyor, dikkat edin.
 
Kayıtta en önemli unsur mikrofondur derim.Yukarıdaki aletleri almadıysan ve almayı düşünüyorsan Cooldog un dediği gibi bir condenser mikrofon almanı öneririm bende.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Cevaplar için çok teşekkürler, topluca cevap vereyim. Evet küçük bir Home Studio diyebilirizb buna. Evet condenser alacagim, Shure alırsam sıfır ve yurt dışi güvenilir yerden olacak. Peki bir tane yeter herhalde değil mi yoksa vokal için ayrı mı alayım? İkinci plan Samson, tabi para bulursam Rode isterim :) Cooldog tavsiyesi için teşekkürler araştıracagım.
 
önemli değil, tek mikrofon yeterli, ekstra birşey almana gerek yok. yalnız ortalama bir kondanser mikrofon bile sm58den çok daha net ve ayrıntılı open sound dediğimiz bir kayıt imkanı verecektir. shure sm58 sahne için inanılmaz bir mikrofon, şahsen hem kayıtlarda hem sahnede kullandım. tabiki de kayıtlarda da tatmin edecek bir kalite sunuyor fakat vasat bir kondanser mikrofon bile çok daha net bir kayıt imkanı sunuyor diyebilirim. edinmişken en azından bir samson co1 edin, ucuz yollu bir mikrofondur. türkiyede de yurtdışına yakın bir fiyata satılıyor.
 
Gitarınız ektro akustik ise aynı anda hem mikrofon hem line-out sinyalini, AYRI kanallara kaydederek, miks aşamasında oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz. (Tüm ses kartları ile mümkündür). Diğer iyi bir fikir de, odanın içinin bol eşya (özellikle perde, koltuk, halı vs.) ile dolu olması. Bu yansıyan seslerin oluşmasını önleyecektir.
 
Bu set kaça patlayacak merak ettim açan arkadaşa soruyorum bizde bir arkadaşımla plan yapıyoruz da :)
 
Geri
Üst