Alışveriş Yaptığınız Kişiler Hakkında Yorumlarınız

Ne kolay değil mi? Klavye başından dilediğince nutuk çekmek!
Askerler ölünce ilgili yerlere girip, ezelim bitirelim köklerini kurutalım biz buyuz şuyuz diye caka satan bedelli, uzun süreli boş yere tecilli ve bir kere ortadaki dramı bile göremeyen bordo klavyelilerden tutun. Ekşi sözlükte ölü üzerinden bile espri yapmaya çalışıp prim toplayacağına inanan ölü yarıştırıcısı yeni nesil z.a.vallıya kadar herkesin elinde bu klavye, tıpkı bir abimin de farklı şekilde tasvir ettiği gibi maalesef herkesin elinde.

Bu üyelik diğer üyeliğimin şifresini, hangi e-posta ile olduğunu hatırlayamadığım için aldığım üyeliktir ve eskidir de. Aynı isimde aldım çünkü kötü bir amacı yok, bunu da bir memleket meselesi haline getirmeyin de o bazda söylüyorum. Zaten son attığım mesajlara bakılırsa daha net anlaşılacaktır.

Dünya, insanlar ilginç tabi. Bugün cani ve kendinden başka hiç kimseye yaşama hakkı tanımayanları bile savunan çok çok büyük bir kitle var. Ama asıl merak konusu olan bu meselede ki gibi basit bir şeyi göremeyip arkasına a.hlaksızca bir şirinliği iliştirmeye çalışıp mağduru oynamaktır. Diğer anlam veremediğim bir durum ise son derece her şeye ince ince laf eden tahammülsüz ortalama forum vatandaşlarından bir kaçının buraya gelip sınırsız bir sabra temas etmeye çalışarak hakkında en ufak fikri olmadığı bir şeyi savunmasıdır. ''Olabilir cevap vermeyebilirmişmiş'' olayın sadece bir cevap verip vermeme olduğuna inanmış, hiç bir şey görmediği bilmediği halde. Ya da nazik efendinin arkadaşı olduğu içindir. Çünkü ben bu olayda ortalama etiğe değer veren bir insanın bu adamı savunabileceği ihtimali olabileceğine dahi inanmıyorum. Diyorum ya bu ülkenin toplumsal sorunlarından biridir, bilmeden her şey hakkında son derece geniş ve engin fikirler teoriler üretmeye kalkmak!

Arkadaş bak sana şunu söyleyeceğim çok ama çok basit;

Adamın birine şöyle bir mesaj atılıyor (Üyelik açılsın girip göndereceğim, özellikle çok bilen nutukçu arkadaşlara)

''Merhabalar, ilanınızı takip halindeyim. Satılık da ürünüm var, satılınca size döneceğim.''

- bu mesaja 9 gün boyunca, ''her gün online olduğu halde'' cevap vermiyor karşı kişi.

11. günde şöyle bir mesaj atıyorum ''?''

- Bu mesaja da yanıt vermiyor karşıda ki.

12. günde şöyle bir mesaj atıyorum '' Sadece merakımdan soruyorum. Neden cevap vermiyorsunuz? Elinize ne geçiyor.''

- Bu sefer ilginç ama şöyle bir cevap geliyor '' Sizin gibi hemen alacağım diyen 30 kişi var mesaj atan, kimseyle muhabbet edecek vaktim yok.''

Tabi nazik efendi bunu bir önceki sayfada gülücükler eşliğinde aşmış bir adam olarak görünmek için şöyle pazarladı '' kendisine pek vaktim olmadığı için cevap veremediğimi söyledim'' sonra bana hakaret etti küfretti anlam veremedim. Bakın görebiliyor musunuz orta ne olduğunu?

Neyse göremiyorsanız da zorlamayın gerek yok.

Sana soruyorum her şeye kapris yapan yapma hakkı olduğunu düşünen ortalama forum üyesi; Sen 2 hafta sonra böyle bir yanıt alsan ne derdin? Bence kesinlikle benim yapamadığım o yüce büyüklüğü, gautama buddha sabrını gösterip '' ah pardon rahatsız ettim kusura bakmayın efendim'' Derdin? Öyle değil mi?

Nazik ve sayın yandaşları olan arkadaşlar. Size buradan ekmek çıkmaz, çıkmayacak. Konuya devam edeyim.

Bu son derece pişkin, u.kalaca mesajı alıp bana ter.bi.yesizlik yapıldığını gördüğümde şu tarz 2 mesaj yazdım. (Nazik efendi ben senin gibi yazdığım şeyi şirinleştirip değiştirmeyeceğim, bu konuda şükür ki son derece cesaretli biriyim. Hem burada hem dışarıda) Sizin hiç kimseye te.bi.ye.sizlik yapma lüksünüz yok! Yaparsanız misli ile yanıt alınca buraya gelip ağlayıp ekmek aramaya kalkmayın!

'' Bak t.e.r.bi.yesiz her.if ben sana hemen alacağım mı dedim? Kendinizi burada ne sanıyorsunuz ne görüyorsunuz? Alınık ilanı açar yanıt vermezsiniz, bu mesaja böyle yanıt verirsiniz. Ne a.h.lak.sız adamlarsınız siz. Bak iyi bak fotoya. ( Fotoda olurda pod aklıma yatar alırım diye kenara ayırdığım paralarla nickimin yazılı olduğu bir kağıt var )

- Sen küfüre hakarete sığınırarak ekmek çıkacağına inandığın o küfürleri sıralıyorum ''t.bi.yesiz, a.hlak.sız, ma.dam, ke.mik.siz''. Bu sıfatları taşıyan kişiye sarfedilmesi gerekenler, hedefin milim şaştığı yok. Bende öyle yaptım evet.

Ama keşke aynı sizin yalan ve dezarformasyon yaparak yaygara koparıp iddia ettiğiniz gibi en ağır küfürleri etseydim! Keşke! En büyüğünden. Keşke bu şahısla yüz yüze gelme şansı bulmuş olsaydım off off diyorum!!

Burada mesele; Sadece cevap vermemek değil, olayı nazik ve yandaşları çarptırmaya çalışıyor! Verilen cevabın üslubu ve içeriğine bakın ''Muhabbet edecek vakti yokmuşmuş, herkes buna alacağım deyip laga luga yapıyormuş'' Bana böyle bir yanıt verilmiş iki hafta sonra! İstediğimi söylerim ne yancılarını ilgilendirir ne ahlak polislerini ne de klavye ile örtünen muhittin topalakları. Adama 2 hafta yanıt verme, iyice tahrik et, birde üstüne üstlük adam sonuna kadar kibarlığını bozmasın sorsun ''niye yanıt vermiyosunuz amacınız ne'' diye, bunun üstüne son derece rahat ve gevşek şekilde '' muhabbet edecek vaktim yok, senin gibi alacam diyen çok de'' Sonrada sınırsız bir sabır ve metanet bekle. Bak tekrarlıyorum, keşke en büyük en ağır küfürleri hakaretleri etseydim. Keşke nazik efendi ile yüz yüze gelecek fırsatım olsaydı! Merak ediyorum, yancıları da cevap verebilir. Nazik efendi yüz yüze bir insana bunu yapar mıydı dersiniz? Hele ki dış görünüşü biraz sert olan birine? Hiç ama hiç sanmıyorum! Bu yağlı tavırlar ancak burada olur burada kalır!

- Atılması için ana avrat küfretmesi mi gerekir? Ekmek çıkmıyor değil mi size buradan? Ne üzücü bir durum, nazik ve yandaşları için. Keşke sana ondan daha öte şeyler söyleseydim nazik efendi, sen bana göre en ağırını en beterini hakkediyorsun. Sizin gibi, hayata forum penceresinden bakmıyorum. Bu forum benim hayatım falan değil. Atılmak atılmamak umrumda değil!

- Hemen alacağım diyen 30 kişi...? Benim attığım dediğim mesaja bakın orada ''hemen alacağım benimdir, para cebimde geliyorum bekleyin'' mi yazıyor? Veya size şöyle bir soru sorayım '' Almayı düşündüğünüz bir cihaz için ilanda belirtilen kozmetiği kontrol etme, bir sıkıntısı varmı bakma hakkı, tonlarını beğenecekmiyim gibi haklara ve hadde sahip değilmisiniz?'' Yani ben şöyle bir mesaj atsaydım '' abi param hazır aldım gitti, ilanı kaldırın almaya geliyorum'' ?

- O zaman ilana şöyle not düşeceksin '' Arkadaşlar sadece alıyorum aldım gitti tarzında mesajlara ürünü hemen satmak için yanıt vereceğim başka da soru sormayın yanıt vermeyeceğim. Ürünü deneme meneme bakma görüşme şu bu vaktimi almayın'' O zaman bunu yaz ki rengin belli olsun, öyle transparan kalma. Hem bak bu olaydan sonra forumu daha iyi keşfettik, sana bu hakkı bile gayet normal bir şeymiş gibi reva gören yancılar ortaya çıktı. Yaz abi valla yaz, her türlü insanın savunucusu vardır bu memlekette, haklı haksız etiğe uygun ya da değil. Fark etmiyor.

- chardx ; Durumu özetleyen bir mesaj attım ama ''nazikliğini'' gösterip yanıt vermedi. Yok ma.dam diyerek kadınları a.şa.ğılamışım bilmem ne, zorlayınca daha neler çıkar uuuuu ben sana bundan çok doğaç çıkarabilir 12 gam yürüyebilirim. Bu daha ne ki? Küfür dolu mesajımı görmemişler !!! O zaman buraya yaz görsünler, benim küfür kastettiğiniz yazdığım şeyler dışında neler var? Hele bir yaz da görelim, hadi? Amacınız belli, yani rahat olun kasmayın.

- Birde çok popüler bir olay vardır çoğu kişide farkındadır ama pek dile getirmez ya da getiremez; Biri birini sonuna kadar tahrik eder, türlü ter.bi.yeszlikler,u.kalalık.lar yapar. Küfür içersin içermesin, okkalı bir yanıt aldığında hemen şöyle ağlamaya başlar ''seviyene inmeyeceğim, muhattabım değilsin, aha hakaret etti aha küfretti'' diye klasik klişelere girerek yaptığı mide bu.lan.dırıcılığına kılıf arar ve çok çok gariptir ki genelde bu adamlar toplumca haklı çıkarılır yargısız infazsız ! Tüm yaptıkları yanlarına kâr kalır. Tut ki adam gerçekten senin iddia ettiğin gibi sana karşılık olarak küfretti hakaret etti. Eeee? Sen namaz kılıyordun herhalde? Ya da senin yaptığının adı nedir? Mesela sen ona ne diyorsun nasıl tanımlıyorsun? Adam gibi yanıt almak için adam gibi konuşman gerektiğini sana herkes tek tek mi öğretmeli hatırlatmalı?

- Bir kaç sene evvel gözlerimle görüp şahit olduğum ve ilgili toplantısında da bulunduğum bir olayı anlatacağım. İş yerinde işe kafasına göre geç gelen erken çıkan, sorumluluğu olduğu markanın sorumluluğunu kavramamış, hemen hemen gelen her müşteriye bir hoş geldin bile demeden kafasına silah dayanmışçasına muamele eden bir şahıs vardı. Gene aynı bölümde kendisinden tam tersi hareket eden birine saygısızlık ve hakaret eden biri bu şahıs. Bu hakaret ettiği kişi bu şahsın sorumlusu olduğu ürünün taşınması satışı vs diğer tüm desteği ''mecburiyeti olmadığı'' halde dayanışma olsun, birbirimize yardımcı olalım diye yapardı, bu fikride arada yapılan toplantılarda dile getirir ama pek rağbet görmezdi. Bir gün bu arkadaş yemek arasında iken tezcanlı bir müşterisi mağazayı arar siparişle gelen ürününü sorar, telefona bu hayatından bezmiş laylaylom arkadaş bakar, müşteriye daha sonra bilgi vereceğini söyleyerek yemekteki arkadaşı arayıp ''neredesin be, müşterin arıyor! ne yemeği yiyorsun sen! g.ze.ka.lı'' der telefonu yüzüne pat diye kapatır. Şahıslar arasında ortalama 10 yaş vardır. Yemekteki arkadaş öfke ile gelip bu şahsa t.er.bi.yesiz.liğini sorar. Sanki bir şey oluyormuş gibi araya girenler olur ki olayı bu adamın başına ''üstüne yürüyordu, biz olmasak dövecekti'' diye satıp aynen burada olduğu gibi belki ekmek çıkar gibi bir amaca istinaden yapıyorlar. Halbuki olayı canlı canlı gören ben, adamın hiç bir şekilde üste yürümesi dövmeye kalkması falan yoktu. Bunun üzerine sorgusuz sualsiz bu adam müdürün yanına şef aracılığı ile götürülür ''bilmem ne bey ben bu kişiyle çalışmak istemiyorum'' der, fakat bu şefcik orada bu adamdan sağlam bir cevap alır. Olay, 2 saat sonra toplantı yapalım eşiğine iner. Toplantıda tahmin edin sizce ne olur? 30 ila 50 yaş aralığında olan 6-7 idari kadro personellerinden bir teki bile '' Bir kere bu arkadaş yeri geliyor sana ürününde yardım ediyor taşıyor, müşterinle ilgilenip senden bile daha fazla satış yapıyor. Hem senden en az 10 yaş büyük, niye böyle bir hakaret ediyorsun bu kişiye ayıp değil mi?'' demiyor. Bunun yerine olay şu şirinliğe bağlanıyor '' Ya şimdi, yok o ona bunu dedi yok bu saçımı çekti yok böyle oldu, bırakın bunları arkadaşlar''. Bu olaydan iş şartlarına bağlı 1 hafta sonra bu hakarete uğrayan arkadaş dayanamayıp istifa ediyor. Diğeri ise esneye esneye orada sözde çalışmaya devam ediyor. Bu adam gittikten sonra bile, hakaret edeni savunanlar vardı. Gözümle gördüğüm halde, asılsız şekilde üstüne yürüdü ama! fikri ile savunmaya kalkanlar vardı. Yani toplum bu, buna yapacak bir şey maalesef yok. Tahrik et provoke et, alasının alası hakaret, u.ka.la.lık et. Aldığın yanıt aynısının yarısı bile olsa, eğer oturtan bir cevap ise hemen ucundan '' küfretti, hakaret etti, üstüne yürüdü ama'' diye bir anda adamı suçlu taraf ilan et. Keşke o adam bu şahsın gerçekten üstüne yürüyüp oracıkta ağzını burnunu kırsaydı, en azından yancılarının yalanları bu sefer gerçeğe dönüşürdü. Düşünün bu adam kendi sorumlu olduğu üründe tek bir şahıstan bile orada destek görmez aksine müşterileri onun sorumluluğu olduğu ürünle ilgilenirken bu şahıslarca başka markalara inadına yönlendirilmeye çalışırdı , üstüne üstlük bu adam diğer kişilere ve bu şahsa yardım ederdi hiç bir mecburiyeti ve sorumluluğu olmadığı halde. Kendine yapılanın tam aksi karşılık verirdi de bir türlü bunları utandırmayı beceremezdi. Bu duruma orada 9-10 ay boyunca şahit oldum.

- 5 sene line 6 pod kullandım, çok nadir ekipman alıp satıyorum. 2007-2009 yıllarında forumdan ayrılmazdım. O dönem bir çok ekipman alıp sattım ama 5-6 senedir fişi çektim. 2 nedeni vardı; Birincisi esas olanın gitar çalmak, gitar çalışmak ve müziği öğrenmek olduğunu düşündüm, elimdekilerden de memnundum ve yeterli görüyordum. 2. sebep ise; Bu tarz şahit olduğum durumlardı, tipik kaprisler itici konuşmalar cevaplar saygısızlıklar ter.bi.ye.sizlikler. Almak istediğim,sıfırı ile neredeyse aynı fiyatta ya da 50 lira aşağısında olan 2. el ilanlarına durumu anlatan bir mesaj atsam ''o zaman oradan alın'' tarzında bir cevap almamak, bu muhalefet tiplere bulaşmamak için. Bunun yerine, haklısın doğru ama bende sattığı cihazda ancak bu kadar indirim yapmak isteyen biriyim denilebilirdi.

- Kibarlık bu.da.lalığı yapmaya çalışanların gerçekte tam tersi olduğunu şu yaşıma kadar keşfettim. Kendini böyle başlıklarda ve gerçek hayatta -sizzli -bizzli gösterip gerçekte ne sıkıntılı ne dissosiyatif kişilik bozukluğuna sahip olduğunu defalarca gördüm. Hoş benimde kimseye şu ana kadar ''agaaa, başkan, patron, kankaa, arkadaşımm, adamımm'' diye hitap ettiğim yok ama bu tarz hitapta bulunanların hepsinin laubali tipler olduğuna da inanmıyorum, hatta kibarlık bu.da.lalağına ve yapmacıklığına sığınanlardan çok daha samimi ve doğal olduklarına inanıyorum. Şimdi 42 yaşında bir insan tabi ki 30 lu yaşlarında olanların abisi olur, rahatsız oluyorsa abi diye de hitap edilmez. Ama bu abimize agaaa başkan diye hitap edilmemesi gerektiğininde bilincinde olmalı herkes. O iş yerinde ki olayı yaşayan adam 32 - 33 yaşındaydı. Hakaret eden 22-23. Hakaret edenin abisi 26-27 yaşındaydı. Bu hakaret eden şahıs abisine abi derdi. Ama bu 32-33 yaşındaki adama ismi ile hitap ederdi. 40 - 50 yaşlarında insanlara bile canımlı cicimli hatta daha laubali hitaplarla da konuşurdu. Bunu bile savunan ve bunda zerre beis görmeyen insanlar vardı orada. Şimdi bu durum oradaki insanların yapısı algısı olayı değil, oradaki insanlar forumda olabilir youtubeda herhangi bir video başlığında olabilir vs. yani oradaki insanla internette ki insan arasında cesaret dışında bir fark yok. Yıllardır sanki internette konuşan insanların başka alemlerin insanları olduğunu vurgulamaya çalışan bir algı var.

- İşin özü, zerresine tahammül edemeyeceğiniz bir olay için öyle işkembeden nutuk çekmeyin. Bu forumdakilerin bir kısmını ta o zamanlardan iyi tanıyorum. Mesaj atmadan evvel bile 10 dakka nasıl yazsam da ters cevap yazmasa diye düşündüren tiplerdi bunlar. Şimdi nasılda geniş geniş konuşuluyor mecaz ve tasvirler yapılıyor ilginç doğrusu. Bu olayda klasik bir '' Ama onu da anlamak lazım, onunda tarafından bakmak lazım'' diye bir şey söz konusu bile değil. Ben onun tarafını tüm inandığım değerlerin üzerine yemin ederim ki anlattım, bakmaya da çalıştım. Onun ve yancılarının gibi 1'e beş katarak değil, hatta ortada olmayan bir şeyi bile iddia ederek değil. Olduğu gibi aktardım. Şu üyelik açılsın, ''dileyene yazışmaları da göndereceğim karşılaştırsın''. Ama bu konuda samimi iseniz! Öyle lafını yapıp, cevabına kulak tıkayan bir felsefeniz olacaksa işkembeden yorum yapmaya da hakkınız yok demektir.

- Yine bir önce ki sayfada chardx efendi şöyle bir şey demiş bir de ''Arkadaş elimdeki ürünü pazartesi satıp size geri döneceğim benzeri bir mesaj atıp, pazartesi günü tekrar satıcıyı neden bilgilendirmiyor? '' demiş. Ama şunu görmeye çalışmamış gözlerini kaçırmış '' Acaba iplenmediğinden, yanıt almadığından dolayı olabilir mi?'' Demek ki sen ve senin gibi zihniyetler karşındaki insanda bu hakkın olduğuna inanmıyor, şuna bari burada yanıt ver istersen. Özel mesajda ölümün sessizliğine büründün ya. Burada cevabını alalım bari ne dersin? Mesajıma, her gün online olup girdiği halde yanıt vermeyen bu adama birde pazartesi rapor vermem gerekiyor? Ne güzelde bir mantık oyunu yapmış güya sözde benim ciddiyetimi test ediyor sanıyor kendini. ritchiesamborastrat, kts thecnic ve darkie nickli arkadaş pod hd500x ile ciddi şekilde ilgilendiğimi ve almak istediğimi iyi biliyor onlara bahsettim. Peki sen mi belirliyorsun burada alıcının ciddiyetinin boyutunu durumunu falan? Ciddiyet hedef saptırmasına girmeden evvel zerre kadar olsada etik olup bir kere ortada ki durumdaki anormalliği görmeye çalışın yeteri adaletiniz var ise. Küfür kelime kombinasyonuymuş. Tekrar ediyorum sizin gibi kıvır kıvır kıvırmadan söylüyorum! Keşke en ağır küfür ve hakaretleri söyleseydim bu sayede ortaya attığınız yalan, gerçeği bulurdu. Ete et demek onu et ilan etti et olmakla itham etti demek değildir ! Bizzat et olduğunu görmek ve öyle olduğunu söylemektir. Bilmem anlatabiliyor muyum? Ben siz ve sizin gibilerin derdini çok çok iyi biliyorum, hiç öyle şeffaflaşmaya kalkıp tamamen görünmez olduğunuzu falan düşünmeyin. Siz ve sizin gibi zihniyetin iç organlarına kadar görür bilirim rahat olun.

- Adamın pek vakti yokmuş bunu söylemiş, bende küfretmişim hakaret etmişim? He abicim he doğru diyosun, sen haklısın. Yancılarında haklı. Haksızlık edilmiş sana hakkın yenmiş, mağdur sensin. Karşındaki suçlu. Karşında ki sana küfretmiş. Valla bizde anlamadık neden küfretti? Hala da forumda duruyor, torpilli üyeymiş. Cemaatten iş bile buldular adama ohoo sen daha bilmiyorsun. Potansiyel müşterine cevap vermedin diye adam sana neler neler demiş ah işte adaletsiz dünya.
 
Ben bir şeyi merak ediyorum. Günlük hayatınızı nasıl idame ettiriyorsunuz mesela? Yani birisi size saat sorunca "bu ne gereksiz soru, günde 50 kişi soruyor" diyerek ters cevaplar mı veriyorsunuz? İletişim dediğimiz hayatın damarı sizin nerenizden geçiyor mesela? Bir insana cevap vermek zor değil. Kimse kimseyi kandırmasın. Şu an aktif olan gitar ilanıma bu site ve sahibinden.com dan olmak üzere 30 civarı mesaj aldım. Kimisi beni SALAK yerine koyan komik tekliflerdi. Onlara dahi teşekkürler bana uymuyor bu teklif dedim geçtim. Tek kişiyi terslemedim bile. O muhteşem kıymetli, dünyayı kurtardığım zaman diliminden kaybettim belki ama, bi' tarafım eksilmedi.

Karşınızdakini insan yerine koymayı öğrenin önce. Sonra hakaret ve türevi sözleri tartışalım.

Kusura bakmayın o acayip kıymetli zamanınızı çaldıysam.

Lütfen, günlük yaşantınızda yapmayacağınız-yapamayacağınız şeyleri burada sanal ortamda da yapmayınız. Belki o zaman daha güzel, daha sağlıklı sonuçlar alırız.
 
Resmen haklıyken haksız duruma düşme durumu. Sebep de sinirlere hakim olacak kadar olgun olamamak. Bir de mesaj atanı insan yerine koymamak var ki çıkış noktası asıl burası. Bir de ek olarak kuyuya taş atanlar ortada yok tabi. :shame:

He. :cool:
 
Bu alım satım işlerini nedense çok büyütüyoruz. İki üç genel satır yazayım ve bu konuyu kendi adıma kapatayım.

Özellikle genç arkadaşlarım “ben olsam” diye başlayarak satıcının nasıl olması gerektiğini yazmış. Ben de şimdilik öyle yapayım. Çok ilan açan bir adam değilim ama aşağıdaki sorular bana defalarca yöneltildi.

Soru: Ürün hala satılık mı? (İlan zaten yeni güncellenmiş.)
Soru: Takas var mı? (İlanda açıkça takas olmadığı belirtilmiş.)
Soru: Boss CH1 ila takas olur mu? (Sadece delay pedalıyla takas olabilir dememe rağmen.)
Soru: 400 TL olmaz mı? (Fiyatın pazarlıksız olduğunu açık ve net olarak belirtmiş olduğum halde.)
Soru: ....

Bu tip soruların sanıyorum neredeyse hepsine nazikçe cevap verdim. Ve %90’ında da cevap verildikten sonra da herhangi bir şekilde geri dönüş olmadı.

Şimdi de “ben olsam” kalıbından çıkalım (Çünkü söz konusu olan sadece “ben” değilim ve herkes benim durumumda olmadığı gibi benim gibi düşünmek ve tepki göstermek zorunda da değil): Mesaj yollanan birisi hemen ve daima geri dönüş yapacak diye bir şey yok. Adamın gerçekten zamanı olmamıştır, mesajı okumamıştır, önceden mesaj yollayanı engellemiştir :) ya da gereksiz bir mesaja gereksiz bir cevap yazma ihtiyacı hissetmemiştir. Çünkü “alıcı”, “satıcının” ilanını doğru dürüst okumamış, okumuş olduğunu da umursamıyor ya da zaten herhangi bir soru sormuyor.

İlanı doğru dürüst okumamak veya bilinçli olarak gayet gereksiz bir soru sormak (şansını denemek) kimisine göre “cevap vermemekten” daha büyük nezaketsizlik olabilir.

Müştericilik oynamak keyifli tabii. Ben de seviyorum. Ama buradaki alışverişlerimizin çoğunda karşımızdaki kurumsal satıcı değil ve üç kuruşluk pedalı satmak için egomuzu parlatmak gibi bir zorunluluğu da yok. “Herkes” satıcı olarak kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa, alıcı olarak da öyle davranmaya özen göstersin. Muhtemelen pek sorun kalmaz.

Son olarak da yukarıdaki durumun özelinde ise...osman_nazik’in cevap vermeyerek karşısındakini kışkırtmakla suçlanmasından rahatsız olduğumdan yorum yapmıştım. Hakaret söz konusu olduğunda bu müşteriye cevap verilmemiş olmasını zaten küçük ayrıntı olarak görüyordum. Yukarıda yazanları da okuduktan sonra, bir bildiği varmış ki muhatap olmamış diyorum.
 
Son düzenleme:
Yaptığım ve yazmadığım alışverişler çok uzun zamandır birikmiş, yazayım bulunsun;
@therock3434 'den askı ve kilitli strap aldım, sorunsuzdu.
@fairieswearboots 'dan CS San Dimas sap, Gotoh burgular ve birkaç küçük şey daha aldım, sorunsuzdu.
@guitarology 'den Cordoba 45 MR aldım, sorunduzdu.
@Dragonchaser 'a 2 adet single Artek manyetik sattım, sorunsuzdu.
@hipertansiyon 'dan Fender Standart burgu seti aldım, sorunsuzdu.
@nurialcho 'dan Cort G285 aldım, sorunsuzdu.
@exalseffix 'e Duncan Designed HB-101 manyetik seti satmıştım, sorunsuzdu.
 
Birkaç ay önce @mustain007 nickli kişi takas için tarafıma ulaştı. Anlaşmaları sağladık. Ankara'da oturduğundan, istanbula geliş tarihi verdi. Tarih yaklaştığında kendisine ulaşmaya çalıştım cevap vermedi. Sonrasında yaklaşık 1 ay sonra yine bana ulaştı. Yine geliş tarihi verdi. Bu sefer de inandırdı beni. Gitarı teslim edeceğim için, gittim bakımlarını yaptırdım vs.. buluşma gününün öncesinde tekrar sordum kendisine hafta sonu bir problem var mı yok mu diye. Sıkıntı olmadığını söyledi. Yer ve saati konuşmak için tekrar yazdım. Cevap vermedi. Buluşma günü tekrar yazdım ve numaramı engellediğini anladım. Konuşmalar ekteki görsellerde mevcut. Bi problem olur, vazgeçersin falan anlarım da bu yapılan terbiyesizliktir. Yapılması gereken "vazgeçtim kusura bakmayın" diye bir mesaj atmak. Gerçekten aklım almadı neden bir insan evladı böyle bişey yapar cidden anlamış değilim
1.PNG
2.PNG
3.PNG
 
Ukala, terbiyesiz adamlar çok tabi ve maalesef yüzlerinin dahi astarı yok, hakikate bakacak cesaretleri de öyle. Tüm bunlara rağmen tuhaf şekilde sevicileri falan olması da ayrı bir merak konusudur. Hadi ben yanılıyorum, ben yanlışım. Peki buradan tanıdığım kaynaştığım insanların istisnasız hepsi neden benimle aynı şeyi söylüyor ve bundan şikayet ediyor? Onlarla aramızda ki fark benim düşündüğümü buraya yazmam. Kibarlılık budalalığı altına sığınıp zırva döşeyenleri yıllardır görüyoruz biliyoruz. Deve misali işte, kafasını gömmüş sırra kadem olmuş sanar.

Bu duruma özdeş zamane bağnazları içinde hafız'ı şirazinin içli bir sözü vardır;

“Olmayın riyakârlık edenlerden. bir yanda yüksek sesle kuran’ı dillendirirken, öte yanda ahlaksızlığını sakladığını zannedenlerden.”
 
Geri
Üst