Bas Gitar Tavsiyesi

E

eagle03

Merhaba.Ben bas gitar almayı düşünüyorum.Başlangıç seviyesindeyim.Bütçem 400tl civarı.Çokta kötü bir gitar olsun istemiyorum ki uzun yıllar kullanabileyim.Ama bu işte pek bilgim olmadığından ve çevremde de bilen kimse olmadığından sormak istedim.Önerileriniz neler.Şimdiden teşekkür ederim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sıfır arıyorum ben.Model marka olarak ve dikkat edilecekler olarak tavsiyeleriniz yok mu?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
400 tl ye kötü basları mı bulabilirim? Bu biraz moral bozucu oldu ya:) Başlangıç seviyesindeyim.Profesyonel değilim.Yani bana harika gitarlar gerek değil.Sadece uzun yıllar kullanabileceğim kısa süre sonra döküntü olmayacak bir şeyler arıyorum.Sizce daha çok hangi markalara bakmalıyım.Daha kaliteli olur.Hangi modellere bakmalıyım
 
Şimdi üstad, yanlış bir silsile söz konusu.

İnsan daima en iyisine hak eder. Ekonomik sınıftaki bas ile başlamakla, iyi sınıftaki basla başlamak arasında uçurum kadar fark vardır.

Ben 1992 de gitar çalmaya başladım ve yanlış kanı önceden klasikle başlanacağı oldu..3-4 yıl harcadım ve sonunda elime bir elektro aldığımda; klasikte öğürendiklerimin gerçekten de buişe başlamak için hiç de gerekli olmadığı gördüm.

Elektro gitara başlamam da fiyaskoydu.....çok param yok ve acemiyim diye zamanın parasıyla 2.475.000 tle bir framus elektro gitar aldım (ucuz olduğundan depo da uzunca yıllar yatmış ve epey vuruklu kırıklı, bu arada yıl 1995 ve gitarın yapım yılı 1968 fakat kullanılmamış) fiyaskoya gel..bu gün ile kıyaslarsak 2.750.000 tl ye bugünün 300$ sınıfındaki aletler satılıyordu. yani bu günün parasıyla 275 dolarlık ashton yada daha kötü çin üretimleri diyelim. gitarı güzelleştirmek için o kadar uğraştım ki 96 da fretlerini değiştirmeyi denedim..3. fiyasko..kısacası temiz ve güvenilir bir ikinci el alsaydım, hem başım ağrımayacak hemde çok daha rahat ve çok daha üst sınıftan bir enstrumanım olacaktı.

Bu gün ise gitar yapım bakım ve onarım atölyem var, ve bu şekilde sıkıntılar yaşayan birçok insan tanıyorum :)

Şimdi ise elinde daha geniş imkanlar var, bunu kullan :) u yüzden sana ilanımı yolladım yanlış anlama :)
 
Geri
Üst