Kulaklıktan Aldığım Sesi Amfiden Alamıyorum.

5+1 e phonesdan çıkarak mı bağladınız yoksa live outtan mı.bende de x3 live var ve acaip ses farklılıkları var.o yüzden soruyorum.live outtan stüdyoda miksere girdiğimde ağlıyacaktım nerdeyse.cleanler tamam ama drivelar çok kötüydü.phonestan kulaklıkla dinlediğimde sesler süper.phonestan 2+1e girdiğimde eh idare eder ama bi hacim yok canlılık yok gibi geliyor.live outtan 2+1e girdiğimde ise yine çok kötü.zaten mono veriyor sesleri o zaman.drivelar clean gibi duyuluyor.live outtan mg10 amfiye girdiğimde en güzel sonucu almıştım.ama bu kadar ses farklılığının olması beni biraz pişman etti aldığıma.tam dedim ekipman sıkıntısından kurtuldum.ama şimdi yeniden değişik arayışlara giriyor gibiyim.

pre-amp+kabini seçmeniz lazım, bir ihtimal sadece pre-amp ile giriş yaptıysanız tonlar rezalet olur. x3 ile direkt mixere girdiğinizde seslerin mükemmel olması gerekiyor.
 
@cooldog, afedersin dostum ben yanlış anlamışım galiba. amfinin aux in kısmından bahsettiğini anlayamamıştım prosesör sandım. : )

@br_mn phones'den dostum. inan bana prosesörüm hakkında hiç bir şey bilmiyorum alalı 2 hafta oldu çok yakın bir zamanda konserimiz var sahnede afedersin ne b*k yiyeceğimi bilmiyorum. ya sesler stüdyodaki gibi kötü çıkarsa, ya tonlar istediğim gibi olmazsa diye çok korkuyorum.
 
biz o şekilde amfisiz çaldık shaft club'da, gitaritimiz pod x3 vardı. hatta shaft kayıtlarımız mevcut turkrockta, dinleyebilirsin. tek dikkat etmen gereken şey pre amp + kabini doğru ayarlaman, amfiye ihtiyacın yok.
 
internetten kitapçığını indirip bakabilirsiniz. 4x12w vs gibi seçenekleri oluyor. alet ben de yok o sebeple direkt yardımcı olamam ama genelde kabin ve pre-amp gibi belirgin 2 farklı ayarı mevcut zaten. yani aletin bütün olayı o simulasyonları zaten.
 
ama amfi simulasyonu falan varmış sanırım? benim amfimde o özellik yok, o özelliği taşıyan bir amfi alsam sorun giderilirmi?
 
Bir ara bende kullanmıştım x3 live. Şuan elimde mevcut değil, direk ayarlar menusu aklımda değil. Ama kulaklıktan güzel bir ses alıyorsan muhtemelen aletin üzerinde preamp ve kabin simulatörlerin açıktır. Aletten kabin simulatörünü kapadığında çok cılız bir ses alırsın fark hemen ayırt edilebilir. Cd si elinde mevcut ise pc e yükleyip(tam programın ismini hatırlayamıyorum) direkt ayarları görsel olarakta yapabilirsin. Bütün ayarları tek tek görebilirsin. X3 ün led ekranından menusunden bir aşağı bir yukarı geçmenede gerek kalmaz. Genel olarak 3 ayarı yapmaya çalış öncelikle. Preamp yani amfi seçimi diğeri kabin sim. seçimi ve mikrofon seçimi. İsteğine görede üzerine efect ekleyebilirsin. Birde alet üzerinde çıkış değiştirebiliyorsun. Bir düğmeye biraz basılı tutularak o ayara geçiliyordu. Ordanda direk miksere mi yada amfiyemi çıkış alacaksın ayarlarını oradan yapabiliyorsun. Yalnış hatırlamıyorsam output system yazar yer. Aynı zamanda master volumeun üstünde amfi yada line seçeneğinde var. Prosesörde istediğin tonu yakalayana kadar baya bir ayarlarla uğraşman gerekiyor. Ama güzel tonlar alabilirsin ayarlarını güzel yaparsan. Birde x3 live in örnek tone yazım videoları var. Orda direk görsel olarak nasıl ton yazdıklarını görebilirsin.
 
Arkadaşlar 5+1e bağladım gayet güzel oldu sesler. bu arada çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu akşam stüdyo var marshall amfiler falan var kocaman prosesörümle gireceğim o amfilere bana söylermisiniz hangi ayarı yaparsam sesleri iyi bir şekilde alırım?
 
Evet amfiye giriyorsan kabin ayarlarını kapatman direkt kabini sürmen gerekiyor. Amfin yoksa direkt mixerden giriş yapıyorsan pre-amp+kabin açık olmalı.
 
hocam dün gittiğimde prosesörü götürmedim ama amfiye dikkat ettim send return dediğin girişler ayrı. send ve returtn vardı ön tarafta
 
Geri
Üst