Amfiyi Kaparken Çıkan Patlama Sesi Yardım ?

forumdaşlar abiler kardeşler bi sorunum var paylaşmak çözüm için önerilerinizi almak istedim

amfimde spring reverb ve fdd mevcut ilk önce bunu dile getiriyim.

amfiyi kaparken "pat veya çat " herneyse ama daha çok "pat" a benzeyen :D bir ses çıkıyor nedeni nedir bunun ? rahatsız ediyor her kapatışımda sanki hoparlör parçalanıyor gibi çıkan şu ses !
 
Tüplü amfilerde standby tuşu olanlar önce o tuşu kapatıp volümü ve gaini kısıp öyle kapatırlarsa durum kolaylaşacaktır. Transistörlü amfilerde bana hiç olmadı, sadece tüplü amfilerde oluyor ve bu da aaslında (kesin emin olmamakla birlikte) tüplerin yenilenmesi gerektiğini gösteriyor. Çünkü, tüpler eskiyken çıkan o patlama sesi (Marshall JCM900) yeni takım tüpleri takınca kayboldu.
 
marshall mg15dfx kullanıyorum efektler kapalı. ama yine de açıp kapatırken Çiuuvvvpat diye patlıyor. Dijital bir ses. 4yıldır böyle. Zarar görmedi. Keyfinize bakın
 
sesi kıstım sesi kapadım drive ı kapadım reverbü kapadım yani herşeyi yaptım ama yine "pat" a devam :) jackı çıkarıp denicem sonucu burdan yayınlıcam sizlere :)
 
kondansatörlerde kalan voltajın boşalmasından kaynaklanıyor olay.arıza değil yani normal bir durum

evet tıpkı tv nin fişini çekersiniz ama stanby led ışığı 5-10 sn süre boyunca yanar aynen bunun gibi.Aynı şey laptop şarj ünitelerinde de var laptoptan ve fişten çekiyorum üstündeki yeşil led hala yanıyor gözüküyor.Ani voltaj boşalması bence büyütülecek bir poblem değil.
 
Geri
Üst