Gitar Sap Dışa Büküldü

O vidadan bence bulabilirsin ama onu asıl vigiliante bilir, o söyler sana görürse. Sen bir wd40 sık oraya, çıkarsa çıkar, çıkıncada parçayı aramaya başlarsın.
 
Çok sağol dostum burda bi gitar dukkanına bıraktım bugun gitarı olmadı istanbuldan parçasını getiririz dediler bakalıma rtık ne olacak.Dostlarım hepinize çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için sonuç alınca buraya tekrar yazacağım.
 
Arkadaşlar sorun çözüldü burda bi usta buldum verdim gitarı sorunu çözdü ayarlarını yaptı teslim etti tek taraflı truss rod varmış ve bir tur bosa dönuyor gibi olup sonra sıkışıyormus halletti sorunu.
 
truss rod varmış ve bir tur bosa dönuyor gibi olup sonra sıkışıyormus halletti sorunu.
bendede eski bir elektro var trussrod aynen dediğin gibi bi noktada boşalıyor sanırım 1 tur kadar tamamen boşa dönüyor sonra düzeliyor bunun aslı varmıdır yani boşa dönmesi normal bişeymi? yani diyelim sap çok gergin gevşetiyoruz küçük bi miktar çevirdikten sonra boşalıyor daha sonra çevirmeye devam edince tekrar kasılıyor ve sapı iç bükey konuma doğru getiriyor. aynı şekilde çok fazla iç bükey konumdaysa önce bir miktar sert olarak dönüyor alyan vida. daha sonra boşalıyor ve 1 tur kadar boşa döndükten sonra germe işlemi başlıyor tekrar alyan sert olarak dönüyor
 
dostum, truss rod vidası yalama olmuş. truss rod'un kırıldığını hiç sanmıyorum. (dışbükeyden kastın, geriye doğru değil mi?)
Truss rod vidası gevşetip çıkarmalı, yeni vida bulup takmalısın. Yerine sıkıştığından WD40 ya da benzeri penetratif yağlar kullanarak öncelikle sıkışıklığı açman gerekiyor, yağsız daha fazla zorlama, daha da aşındırma, diye öneriyorum. Yağ kullandıktan sonra bile, aşınmış olan vida yüzeyine yeterli kuvveti uygulayamayabilirsin alyanla. o durumda eğer oradaki açıklık izin veriyorsa, vidayı, pense ya da kargaburnuyla kavramayı deneyebilirsin. saat yönünün tersine çevirmelisin, unutma lütfen. son çare ise şu: çok sert malzemelerden yapılmış ters yivli vidalar var. onları, bu sıkışan vidaya "vidalıyorlar" ve çevirip çıkarıyorlar. ama bu hizmeti kim verir bilmiyorum, sanayide ya da gitar ustalarında bulabilirsin belki. bu şekilde anlatırsan direkt anlarlar sanıyorum. kolay gelsin.
 
merhaba arkadaşlar benim elektro gitarın sap ayarını yaptığım alyanla çevirdiğim yuvası eridi yalama oldu na yapmalıyım gerçekten de o vida kısmı çıkartılıp değiştirilebiliyor mu?
 
İlk önce geçmiş olsun diyelim. Gitarın truss rod u boşa dönüyorsa ve fazla bilgin yoksa hiç bulaşma derim çünkü sap atabilir veya truss rod kırılabilir.Çünkü bende de aynısı oldu çeviriyorum çeviriyorum klavyeden çıt,çıt diye ses geliyor anlayacağın hiç bulaşma bu işe.İnşallah gitarın düzelir.
 
İlk önce geçmiş olsun diyelim. Gitarın truss rod u boşa dönüyorsa ve fazla bilgin yoksa hiç bulaşma derim çünkü sap atabilir veya truss rod kırılabilir.Çünkü bende de aynısı oldu çeviriyorum çeviriyorum klavyeden çıt,çıt diye ses geliyor anlayacağın hiç bulaşma bu işe.İnşallah gitarın düzelir.
 
Luthiere göndermen en sağlıklısı ben günlerce uğraştım aynı sorundan doayı dünya ıvır zıvır denedim sonuna Fatih bey e gönderdim özel aletler var bunun için onları kullanmadıkça yaptığın 10 denemenin 9 u durumu kötüleştrir...
 
RootMLH cevap için teşekkürler ama truss rod hiç dönmüyo alyan yuvası yendi yani alyan boşa dönüyo sadece :( andysat haklısın artık o şekilde filan halletmeye çalışıcam teşekkrler
 
Bence truss rod boşa dönüyorsa kırılmaz. Ya zaten kırılmıştır :) ya da çok gevşetilmiştir. Sürekli kasacak şekilde bir miktar döndürmeyi deneye bilirsiniz. Eğer gerekli direnci gösterirse zaten toparlar. Ama boşa dönmeye devam ederse luthier yolları gözükür :)
 
sorun videodaki sanırım ..dediğim gibi luthier çıkarıp yerine yenisini taktı yeni taktığıda normal ölçülü heryerde bulunan alyanla uyumlu nut.. problemden ebediyen kurtulmuş olursun..
 
Vida başlığı yalama olmuş.Sorunun teller yokkense sap boşta kalır ve esneme yapar.Teller takılıyken dışbükey ise içbükey sıkarak durumu düzeltebilirsin.Ama düzeltmen için çevirmen lazım.Muhtemelen yalama alyan kullandığın için bu sorun çıktı ortaya.Ne yap et o vidayı döndür.O zaman sorun düzelecektir.Çünkü asıl sorun sapının ayarının bozuk olması değil o ayarı yapamaman.Ya o sistemi değiştir yada alternatif çözümler üret başka türden şeyler sokarak.Örneğinm milimetrik boyutta daha büyük olan tornavida ucunu o vidaya sokarak sıkışma sağlayabilir ve vidayı çevirebilirsin.Bir dahaki sefere kaliteli(çelik) alyan kullanmayı dene.Değmez diyorsan as duvara gitarı kendine yeni bir gitar al.
 
Geri
Üst