Kayıt Için Neler Lazım?

E

Episode13

Akustik ve elektro gitarım var.

Ibanez rg2550 ve ıbanez aeg8e

kız arkadaşımla ve tek başıma iken kayıt yapmayı düşünüyorum.

nelere ihtiyacım var sorayım dedim geçen bir konu açıldı sm58 iyidir dediler mydukkanda mikrofon 500 küsür iken sahibinden de 150 liraya bile var anlayamadım niye ucuz çakma falan mı?

Ses kartı, monitör ne gibi şeylere ihtiyacım var?

Davulu kendim bilgisayardan program ile yazıp üstüne gitar ve vokal ekleyeceğiz çok üst düzey aletler istemiyoruz ev için takılmalık ne öneririsiniz?
 
bu konuyla ilgili forumda birsürü yazı var.biraz araştırma yapın aklınıza takılan herşeyde konu açmayın. google'a "home stüdyo" , "kayıt ekipmanı" yazarsan sorunun cevabını bulursun.shure sm58 fiyatına göre çok çok iyi bir mikrofondur 2. elini 200 TL'ye bulabilirsin.tabi orjinal olmasına dikkat et.(orjinal ve çakmayı nasıl ayırt edicem dersen google çok iyi bir kaynak).
 
hocam harika yazmışsınız okudum hepsini ben 1.200 lira gibi bir bütçeyle bir şeyler yapmayı planlıyorum bakalım artık teşekkürler
 
Sm58 bir vokal mikrofonudur.Kayit ensturman kaydi ise sm57 almaniz daha dogru olacaktir.Tabi bunlardan cok daha iyi mikrofonlar var ama fiyat olarak en uygun bu cihazlar ikinci ellerini bulmak kolay oldugundan.Ses kartina ihtiyacin var Presonus oneririm fiyatina bakarak secebilirsin ama ucuz modelleri de yeterli olacaktir.Monitor degil de kulaklik alirsan yeterli olur diye dusunuyorum.600-700 liraya cikartabilirsin bence kayit ekipmanini biraz arastirirsan eger.
 
vokal için condenser mikrofon daha iyi ama bunun için odaya akustik düzenleme ve yalıtım gerekir ve bunun fiyatı 10.000 TL'yi geçebilir :D bende yakında vokal için sm58 almayı düşünüyorum.monitör için gerçekten bir referans monitör istiyorsan yamaha hs50m almanı tavsiye ederim.senin bütçeye biraz fazla gelebilir ama bana göre kayıt zincirinin en önemli halkası monitördür.2. elinin 550 TL satan biri vardı forumda ben alıcaktım ama son anda vazgeçip hs80m aldım.ses kartı olarak yine kendi kullandığım focusrite scarlett 8i6 öneririm.
focusrite scarlett + yamaha hs50m + shure sm58 2. ellerini alırsan bütçen yeter. focusrite scarlett'ın 2. elini bulman zor olur ama muziktek forumunda biri satıyodu.
 
hem vokal hemde ensturman kaydı için mikrofon yok mu?

Benim çalıştığım param var 4.200 gibi ama Slr makinemi değiştireceğim makine objektif derken hepsine 3.000 gibi bir para gidecek ama elimden geleni yapacağım artık kayıt için..
 
her mikrofonla her kayıdı alırsın. özel bir fark yok, ev kayıtlarında ortalama birşey almanız yeterli. sm58 endustri standardı bir mikrofondur ama şart değil. norrmalde yurt dışı fiyatı 99dolar. neden türkiyede bu kadar pahalı bilemiyorum. ama çok fazla sayıda sahtesi mevcut. yani farketmeden sahte satan dükkanlar bile mevcut diyebilirim. illa dinamik alacam diyorsan samson q7/q8, audiox om2, electro voice nd 767 ve 967a öneririm.

evde kayıt için kondanser mikrofon da kullanabilirsin, öyle özel bir yalıtıma, akustik düzenlemeye ihtiyacın yok, hatta aynı şartlar dinamik mikrofon için de geçerli diyebilirim. kondanser mikrofonun ettiği ses dinamik mikrofonlara göre daha hassas, temiz ve naturaldir.
 
amfili enstruman kayıtlarını mikrofonlamayın ev ortamında. direkt ses kartının ins-in girişinden girersiniz, böylece kayıpsız, yüksek kalite alırsınız, varsa bir prosesörler birlikte kullanabilirsiniz, olmadı guitar rig olabilir. studyo ortamından yüksek volume ile kaliteli ekipman ile kayıt alamayacağınız için mikrofonlama işe sonuç hüsran olur. bir de dip gürültüsü, parazitler kafayı yersiniz. akustik gitar kayıdı yapıyorsanız kullandığınız mikrofon ile iyi bir açıdan kayıt etmenizde mahsur yok.

2 mikrofona gerek yok. tek mikrofon yeterli, zaten kanal kayıt yapacaksınız. paranızı düzgün bir ses kartına yatırın. emu 404usb, konnekt6, m-audio fastrack pro olabilir. tabii birçok seçenek mevcut.
 
Teşekkür ederim ben pek anlamıyorum kusura bakmayın saçma bir soru olacak belki ama amfi olmadan yani çıkan sesi duymadan nasıl kayıt yapacağım ses kartına?

bu arada diğer üyeliğim bu bilginize
 
profesyonel ses kartlarında direct monitoring denen bir olay var, çalarken direkt duyarsınız. zaten ses kartının gaini ile arada hiçbirşey olmasa bile iyi bir clean ton elde edersiniz. yine guitar rig ile istediğiniz tonu yaratıp kulaklıktan veya hoparlörlerinizden duyabilirsiniz. tabii önerim araya pod gibi bir cihaz koyup öyle gitarları kayıt etmeniz.
 
Geri
Üst