Catafalque

istanbullu gothic metal grubu catafalque'ın ilk albümü unique poem productions etikeyle piyasaya çıktı.Albümde yer alan 12 parça sırasıyla:

1.The Sootsayer
2.HallowedLands
3.Archangel's Touch
4.Dreamweaver
5.Lust and Innocence
6.Bloodia (A Raven in the Night)
7.L.O.V.E (Legacy of Virgin Eve)
8.Sharper Than The Blade
9.Gomorrah 'Eyes of Wrath)
10.Shadow my Secret Soul
11. The Wells of (my) Heart
12.Nightfall Serenade

albümün kayıtları ve miksajı grubun gitaristi arin baykurt ve serdar öztop tarafından Kasım 2002 ve Mart 2003 tarihleri arasında yapılmış...
Harika bir albüm olmuş...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bugün itibariyle Taksim - Köstebek Müzik'te bulabilirsiniz.yarından itibaren de birçok satış noktasında olacak...
 
Albüm ve konserle ilgili birkaç ek bilgi vereyim:
Albüm şu anda İstanbul' da bu tür müzik cdlerini bulabileceğiniz heryerde bulunabiliyor,diğer şehirlere dağıtımı 14 mart pazartesi başladı ,yüksek ihtimal birçok noktaya ulaştı şu ana kadar.
Ayrıca Kemancı da Pazar günü gerçekleşecek olan konserde konuk grup Obstinacy olacak ve bilet fiyatı 5 ytl.
Albümü alıp dinleyen arkadaşların görüşlerini de bekliyoruz...
 
Bugün albümü aldım gerçekten bu ülkede Gothic Metal adına daha iyi bir albüm çıktımı bilmiyorum ama bildiğim en iyisi. Kayıt oldukça güzel. Şarkılar belli bir disiplinle yaratılmışlar oldukça güzeller. Kapak Artwork harika. Erkek vokaller çok başarılı olmuş kesinlikle. Bazı yerlerde klavyeler kulağıma battı biraz ama aldığım olumlu izlenimi bozmadı.

İlginç bir şey ama bayan vokaller Dimness Through Infinity'nin bayan vokaline çok benzettim hatta bazı yerleri bu gruba benzettim ama ikisi apayrı soundlarda gruplar.

8,5 Ytl ye böyle bir cd bence kendinizi ödüllendirmek ve gelişimdeki Türk Metalinin bu süper örneğini yakalamak için hiçbirşey . Hemen alın.
 
Albümü dün alıp dinledim ben de...Gerçekten çok sağlam albüm olmuş.songlessbird,söylediğin herşeye katılıyorum ayrıca klavyeler bence albüme büyük katkı yapıyor.Gayet yeterli ve yerinde bence...
 
hayatımda izlediğim en guzel konserlerden birini dun kemancıda izledim.catfalque'nın album galası super geçti.albumdeki butun parçaları çaldılar. açıkçası bu kadar iyi bir performans beklemiyordum. sound da iyiydi, grup da iyiydi ama keske biraz daha kalabalık olsaydı...
bu arada konser esnasında grubun bassçısı alper'den oğrendik:
catafalque 8 Nisan'da Kemancı'da Rock'n Dark kapsamında Serdar Öztop Band'in alt grubu olarak yer alacak.
bu konsere daha genis bir katılım olmalı bence.

www.catafalque.net
 
ya bu grubu ilk kadıköyde bi tişörtçüde dinlemiştik arkadaşlarla.. aramızda konuştuk kim bunlar falan diye epica yı andırıyodu.. epicadır heralde falan demiştik hatta. sonra adama sorduk kimdir bunlar falan catafalque dedi bizde cahil kalmışız sanıp sesimizi çıkarmadık :p sona adam saolsun broşür falan verdi haftasonu alıcam işalah albümü.. bi şarkının yarısını dinledim sadece ama sağlam oldukları belli yani..
 
pazar günki konserden son anda çıkmak zorunda kaldım.ön gurubun 2-3 şarkısını dinleyebildim ancak, çok meraklıymışım gibi.halbuki büyük bir hevesle catafalque dinlemek istemiştim.
ben de 8 nisanda orda olur dinlerim....
 
catafalque'ı dinlemeyediğinize üzüldüm. obstinacy'de çok kötü değildi aslında. konserin hemen öncesinde soundda yaşanan birtakim sorunlar yüzünden moralleri bozuldu elemanların.biraz normal karşılamak gerekir diye düşünüyorum.ama catafalque'ın o geceki performansını kolay kolay unutamayacağımı biliyorum.8 nisanda mutlaka gidilmeli zira serdar öztop'un da mükemmel bir soundu ve performansı var.yani deyim yerindeyse "bir taşla iki kuş" :) ...
 
Albümü geçen hafta aldım ve gayet iyi bir albümdü.Kemancı konserine gelecektim ama son anda aksilik çıktı gelemedim.Türkiyede böyle iyi grupları görmek ilerisi için umut ışığı.Herşey daha güzel olacak biz dinleyiciler açısından.
 
Albümü çok büyük bir hevesle aldım ve dinledim. Bütün grup elemanlarını tebrik ediyorum. Fakat birşey itiraf etmeliyim ki bir müddet sonra albüm sıkıcı geliyor. Yine de böyle bir piyasaya rağmen inat edip albüm yaptıkları için övgüyü hak ediyorlar. Sonsuz başarılar...
 
Daha bugün, Süleyman abi'ye sordum, "Bu nedir?" diye, "Catafalque" dedi. "Neye benzer?" dedim, "Bilmiyorum, ver yedi buçuk ytl'yi gör.". Ben de iyi ulan dedim tamam, yerli bir grup, bayağı da ilgimi çekti eşşek CD, verdim parayı aldım karayı. Eve gelip taktım CD'yi...

...Ve kaldım.

Cidden profesyonelce yapılmış, ve karanlık müzikleri seven kimsenin kaçırmaması gereken bir albüm. Metehan Mert Çakır'ın kalın sesi ile Özge Özkan'ın yumuşak sesi, daha önce yerli gruplarda hiç duymadığım, ancak Lacuna Coil, Nightwish gibilerinde duyduğum bir güzelliği getiriyor. Müzikte ise, Arın Baykurt, Alper Tabakçılar, Serhan Diren ve Gökhan Diren harikalar yaratmışlar. Ciddiyim bu derece başarılı, ilginç, güzel bir albümü ancak Soulitary veya Cidesphere gibi gruplardan beklemek hatasına düşmemek gerektiğini yeni yeni anladım diyebilirim. Gözlerim açıldı resmen. Muhteşem bir çalışma.
 
Arkadaşlar Catafalque ile ilgili bir haber vermek istiyorum;
Catafalque yabancı gothic metal sitesi www.gothmetal.net in yaptığı yeni gruplar yarışmasına katıldı.gothmetal.net internet üzerinden metal müzik yayını yapan gotham radio nun sitesi.Yarışma sonucu seçilen ilk 3 grup gothmetal.net in çıkaracağı compilation albümde yer alacak.Oylama için sitenin aday gruplar arasından seçtiği şarkılar radyoda devamlı dönüyor.Catafalque da Archangel's Touch ile katılıyor.
Grubun şu ana kadar forumda ve oylamada aldığı tepkiler gayet olumlu.
Sizlerin de desteğini ve oylarınızı bekliyoruz...
 
Geri
Üst