Değerli taşlar

gerçekten de söylediklerinle çelişiyorsun...madem her şey insanın kendi kendini şartlandırmasıyla ilgili- ki ben de böyle düşünüyorum- yaptığım yorum gayet yeterli ve gayet normal...!
"iş olsun diye" değil gerçekten yalan BENCE..ister katılırsın ister katılmazsın.insanların bu forumlardaki diğer insanlarla "iş olsun diye" fikir alışverişinde bulunduğunu da hiç sanmıyorum ayrıca..
 
lileth demiş ki:
gerçekten de söylediklerinle çelişiyorsun...madem her şey insanın kendi kendini şartlandırmasıyla ilgili- ki ben de böyle düşünüyorum- yaptığım yorum gayet yeterli ve gayet normal...!
"iş olsun diye" değil gerçekten yalan BENCE..ister katılırsın ister katılmazsın.insanların bu forumlardaki diğer insanlarla "iş olsun diye" fikir alışverişinde bulunduğunu da hiç sanmıyorum ayrıca..

Tek sözcükle tanım da bana beyinsizce gelmiştir hep.Bu da benim düşüncem.Sakin ol güzel arkadaşım.. :roll: ;) :D hırsa gerek yok kanımca..
Sevgiler..
 
bende süper ego diye bişi olmadığı için hırs da yok güzel arkadaşım. bu yüzden kişilerin fikirlerini yerme gibi bi egom da yok,,senin görüşündür,saygı duyarım.
sana da sevgiler..
 
Lileth amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Süper Ego olmadan bu toplumda barınamazsın. Zaten seninle olan özel konuşmamızda da süper egonun olduğu bariz ortadaydı. İstersen Süper Ego kavramına biraz daha yakından bak. Süper Egonun olmaması için senin Polinezya adalarında doğmuş olman gerekirdi, ki artık oraya ulaşmıştır "modern" uygarlık.
...
Pitch-Dark'ta zaten kendi yorumunu söyledi yazılanlardan sonra. Bu forumda yazdıklarımdan sonra verilen cevapları benimde haklı bulup görüşümü geri çektiğim olmuştur. Bu "çelişmek" değildir. Hiç birimiz çocuk değiliz. O yüzden "aha karı sıçtı gidip laf sokayım" mantığıyla yazı yazmamak gerekir. Biraz daha olgun olmanı tavsiye ederim.
 
kastettiğim şey süper egonun tamamen yok olup da kişinin idden ibaret olması değil elbette.ister ilkel ister medeni olsun bunu kimse yapamaz zaten.ben süper egonun yeteri kadarını öldürmekten bahsediyorum.
ayrıca "hatun sıçtı gidip laf sokayım" gibi bi düşünceyle asla hareket etmem.dediğim gibi kişilerin görüşlerine bulaşmak gibi bi amacım yok.konu benim için inanılası bişi değil.bunu tek bi kelimeyle açıklamaya çalıştım sadece hepsi bu...bu kesinlikle pitchin fikrine kötü niyetle yaklaşmak değildir,sadece konunun inandırıcı olmadığının kendimce yapılmış tek kelimelik bir yorumudur.dediğim gibi hepsi bu..
 
Doğada her maddenin var olmasının nedeni vardır.Eğer bir madde bir şeye katkıda bulunmuyorsa veya birşeye yaramıyorsa yok olur gider.Tabiki taşlarında yararlı ve zaralı etkileri vardır araştırıp bulmak lazı.Ayrıca tüm bitkilerin de yararları vardır.Her hastalığın bir bitkiyle tedavi yöntemi vardır.örneğin kanser,şeker hastalığı gibi amansız hastalıkların bile. bu konuda bilgi almak istiyen arkadaşlar http://www.turkrock.com/ftopic20714.html bu linke göz atmaları iyi olur.daha bir çok hastalığın tedavisi mümkün.
 
Eroika demiş ki:
Bu "aura" "reiki" gibi şeylerde zengin milleti için yapılmıştır. Bu biyoenerji davasına hakikaten inanan ve üzerinde hayatına mal olmasına karşın (hapiste öldü) ciddi bilimsel araştırmalar yapmış bir kişinin onlarca kitabını okudum. Kendisi Wilhelm Reich'tır. Freud'un öpğrencisi bir psikanalist olmasına rağmen alanı dışında biyofizkle ilgilenmiştir. Biraz mikroskop hatasıyla "engin" bilimsel buluşlar yaptığını zannetse de yanıldığını anlayamadan öldü.
...
Lakin şimdi zengin takımının ilgisini çeken bu tip iddialar o zaman "bilimsl şarlatanlık" olarak değerlendiriliyordu. Üstelik Reich, zenginlerin işine gelen bir pazarlama yapmak niyetinde değildi. Sosyal adaletsizliğin, burjuva ahlakının bireylerin sadece psikolojisinde değil, fizyolojisinde de bir çok görünür hasara yolaçtığını söylerdi. Freud'un cinsellikle ilgili tezlerini daha ileri götürmüş ve buna gerçekten bilimsel bir kaynak bulmuştur. Ona göre insandaki, saldırganlık, nefret gibi duyguların içgüdüsel oalrak birincil değil, ikincil olduğunu öne sürmüştür. Yani nefret insanın özünden gelen "sevgi" kavramının sekteye uğratılıp dönüşmesiydi. Hoş Masters-Jhonson deneyiyle orgazm üzerrindeki teorileri doğrulanmıştır. Bir insanın mutluluğu, buna bağlı oalrak fizyolojik sağlığı sağlıklı ve çözgür cinsel yaşamdan gereç. Sağlıklı ve cinsel yaşam için, cinselliğin yasak veya horgörüyle karşılandığı ahlak düzeninin ortadan kalkması gerektiği. Bunun içinde düzenin ekonomik yapısınında sosyalist anlamda değişmesi gerktiğini söylerdi.
...
Bu adam sadece Avusturya Komünist Partisi'nden değil, Dünya Psikanalistler Derneğindende kovulmuştur. En sonunda biyoenerjiyle ilgili çalışmaları yüzünden FDA (Federal Drug a..bilmemne) tarafından dava edilmiş ve sahtekarlık suçundan dolayı hapse tıkılmış 60'ında da orada ölmüştür.
...
Şimdi bana çıkıp, "aura","reiki" Feng Shui gibi zengin oyuncaklarından bahsetmeyin hiç. Bu işin özünü iyice araştırın. Şarlatanlarla, bu konuya gerçekten iyi niyetle eğilmiş yaşamış ve yaşayan insanlarla ilgilenin.


İlginç Reich hakkında bilgi sahibi olan birine rastlamak. Ancak Dr. Reich in bir uzman olduğunu ve kendini ispatlamış bir bilim adamı olduğunu belirttikten sonra.suçsuz yere hapse atıldığını(FDA İlaç tekeli ve faşist Mc Carty dönemini destekleyen bir magazin dergisinin karalama kampanyasıyla) nasıl oluyorsa da hemen öldüğünü bildirir, ayrıca şu sürekli sözü edilen mikroskop hatasının ne olduğuna hiç değinilmediği halde, 20. deneyin ispatlarının hala raflarda saklandığını ve saprofitlerin(çürütücü bakteriler) her yerde bulunmadığına dair kanıtları ve kanser urlarını nasıl yok edebildiğine dair sırların da üstünün örtüldüğüne dikkat çekerim. Ayrıca ölümünden iki yıl sonra Reich in karşı çıktığı Hubble ın galaksi evrimi teorisinin bilgisayar simülasyonları sonucunda 1959 da tersine çevrilerek tam da Reich in öngördüğü biçime dönüştürülerek Genişletilmiş Hubble kuramı olarak sunulduğunu da söylemeliyim. Ayrıca kitaplarını dikkatli okumadığını ve yeni gelişmeleri pek izlememiş olduğunu da tespit ettim. Reich sadece işçi örgütleriyle ve halktan insanlarla çalıştı ve kendi siyaseti olan cinsel siyaset (sexpol ) ü kurdu. Sağcı faşistler komünist, sosyalistler karşı devrimcilikle suçladı her ikisinde de örgütsel ve pratik açıdan aynı hastalıklı yan ın bulunduğunu söylediği için. Sığ marksist yanı ilk öğrencilik ve freud ile ilk ters düştüğü zamana denk gelir. Ve bugüne dek aslında hiç bir bulgusu çürütülememiştir. Sadece üstü örtülüp yok sayılmaktadır. Çünkü çok büyük bir güce dönüşebilecek yeni bir keşif yapmıştır. İlerideki etkileri Einstein i aşabilecek düzeydedir. Bilginize.
 
Geri
Üst