cry baby seçimi:!

ya bi konuda ufak birşey sormak istedim.bilmediğim için bana büyük o başka.

cry baby wah pedalı alıcam.almak için araştırdığımda (netten) 3 modelle karşılaştım.şimdi para çok önemli değil ama belki bilenler " o medel pahalı ama şunun yerini tutmaz" diyebilir.

en kullanışlı,en iyi ton,en iyi falan filan.yani hangisini almalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.

Jim Dunlop GCB 95Cry Baby Wah Wah Pedalı : 138 usd

Jim Dunlop 95Q Wah Wah Pedalı : 199 usd

Jim Dunlop 535Q Cry Baby Wah Wah Pedalı : 219usd

bu son 2sinde ayar parametreleri mevcut.ama genelde 1. sıradakini tercih ediyolar.

bunun standartı mı iyidir,yoksa ayarlanabilenimi..kullananlar daha iyi bilir....yorum sizde

saygılar...
 
Ben 535Q kullandım. Bence mükemmel bir pedal, ve de oldukça geniş renklere sahip. Zaten web sayfasından bakarsan bu pedalı pek çok tanınmış jazz, blues, rock, hard rock gitaristinin kullandığını görürsün. 535Q alırsanız pişman olacağınızı hiç zannetmiyorum.
 
skate_punk demiş ki:
bnde alıcam ikimiz gitar pedaldan getirelim hem işi riske atmayız iki tane alınca kolay olur 130$ sen veririsin 130da bn veririm iki tane 535q alırız
Yalnız unuttuğun bir nokta var.. öncelikle 139$ yazıyor.. Ama maalesef sadece onunla kalmıyor ki.. Gönderme yöntemine göre kargoyu vssini seçip ekstra ücret ödeyeceksin.. Tabii bunu ilgili kişilere sorsan daha iyi olur.. Ama 139$ verip alamıyorsun.. Eğer öyleyse ben de alırım :) Umarım öyledir ;) Hemen alamam gerçi ya..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
valla gitarpedal da kargo nekadar tutar bilmiyorum ama 60$dan az tutmaz heralde. ya şimdi cry baby 1 kere alınır.ozaman ben 535q yu alim gitsin. sorma nedenim; bi alette fazla özellik oldumu tadı kaçar.kalitesi düşer. analog pedalla,processor gibi.ondan sormak istedim. ama aldıktan sonra "şu adamın wah sesini alamıyorum diye sizle dövüşmek istemiyorum :mrgreen:

bilgileriniz için teşşekkür ederim.almam 2,3 gün sürer.başka bilgisi olan varsa yazmasını rica ederim.
 
alacağın wah sesinin üzerinde, kullandığın wah pedalı kadar onun yanında kullandığın tonlar da çok önemli,mesela kirk hammett'in wah tonunu istiyosun,kullandığı wahı da buldun aldın ama aynı distortion tonu olmadığı sürece birebir ton alamazsın...
 
zamanında ikisini de kullandım vardığım sonuç,morley çok yumuşak bi wah sesi veriyo ama crybaby çok iyi,ayrıca bence crybabynin morley gibi altında yayı olan bi modelini al çok kullanışlı oluyor.
 
cry baby

buyur abi senin için koyuyorum :D
wah2ad.jpg
 
grupta diger gitaristte jim dunlop crybaby var klasik.. ben de gittim, sesi gayet düzgün geldiği için tünelin en başında sağ taraftaki dükkandan.(senfoni müzik galiba??) 70 dolara WAHMAN isimli bir pedal aldım. ve birlikte çaldığımızda gerçekten hiçbir fark yok!!
wahtan alacağın ton, gitarının ayarları, amfinin ayarları ve hepsinden önce wah'ı nasıl kullandığınla alakalı. belli bi dükkandan jim dunlop alırsan tabii, gerekirse garantsini de uygulatma şansın olabilir. ama bu basit bi pedal zaten, yapacağı arıza elektriksel olur en fazla, lehimle halledemeyeceğin bişey olacağını sanmam.

her neyse, dediğim gibi; wahın üstünde çok da ayar olmasına gerek yok, hatta bence hiç olmasın, mide/kafa bulandırmasın. üst manyetiğe al başka ses, altta başka, ton düğmesiyle oyna başka... sadesini al derim.
yine; istanbul zuhal'e gittiğimde, bir tane digitech jimi hendrix experience pedal çıkardı adam.. "işte bu jimi hendrix"in kullandığı pedal" dedi!!!!! zaten digitech'e gıcığım.. ulan o zamanlar digitech mi vardı?
kıssadan hisse, gitarla ilgili her ne satın alıyorsan; üzerinde ne yazdığına degil, sesine bak.
 
arkadaşlar aramızda gcb95f deneyebilen varmı jimdunlopun sıtesıne girin ilk başta yer alıyo kirk hammet in vah pedalı bu. türkiyede daha bulamadım fiyat olarak da 535q ve gcb 95 in arasında genelde ünlülerin kullandıgı alette o zaten
 
Geri
Üst