Fender Strat Için Manyetik Alıcam, Yardım..

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar öncelikle. Kısa süre önce 2000 yapımı mexico strat aldım. SSS manyetik dizilimi var. Şimdi bu manyetikleri modifiye etmek istiyorum, forumlara biraz baktım, seymour duncan ve dimarzio marka modellerinden bahsedildiğini gördüm. Elektroda yeniyim ama artık uzun yıllar kullanıcam. Çalmak istediğim tarza göre doğru bir gitar aldığımı düşünüyorum (forumlardan anladığım kadarıyla) Gitarda çalmak ve çalışmak istediğim grup ve müzisyenler ağırlıklı olarak; Pink floyd (david gilmour hastasıyım), stevie ray vaughan, eric clapton, deep purple vs.. Önerilerinize ihtiyacım var, hangi markanın hangi model manyetiğini tavsiye edersiniz? Bu arada öneri verirken şu sebepten diyerek açıklamada yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler tekrar iyi akşamlar..
 
texas special manyetikler güzel..sıcak tok tonlar için ideal..stevie ray vaughan tonları yakalanmaya çalışılmış manyetik seti..basları net ve güçlü, çıkışları güçlü..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
peki david gilmour sololarına yatkınmıdır bu manyetikler? Gerçi şu an üstündekilerden iyidir tahminimce:)
 
Elektro gitarda yenisin gitarini kisa sure once aldin
bence acele etme degisiklik icin
biraz gitarina zaman ver...
yeni baslayan biri icin mukemmel pickuplar cok onemli degil bence....
ki meksika startin var hicte kucumsenecek bir gitar degil....
 
Anladım. DG20 lere baktım set halinde 600 civarı fiyatı var. Olmazsa şu 3-5 ay iyice elektroya abanıp, ondan sonra dg20 patlatayım. Pedal olarak tavsiyeniz varmıdır peki, bu saymış olduğum grupların müziğine uygun? amfi olarak şu an evde 60W lık stagg var, onu kullanırım daha.
 
Karakteristik tonlar senin aradigin.. pedal yerine zamani geldiginde stagg i kapi disari edip blues jr alirsin bnce isini gorur .. illede pedal diyosan hd500 veya tonelab bnce. Analog tavsiyesi yapamam:)
 
Eyvallah, aslında fender e manyetikte taktıktan sonra lambalı bir amfi yakışacağınıda biliyorumda, bakalım maddi şartlar ve zaman ne gösterir:) usa yapım fender ile değiştir diyen birkaç arkadaşta olduda, gitarın sap yada diğer aksamlarında hiçbir sorun olmadığı için, aradaki o fiyat farkına değeceğini sanmıyorum. Zaten iyi çalarsan her gitar iyidir bir bakıma. Meksika olması beni düşündürmüyor pek (ufak farklar olabilir belki) fender sonuçta.
 
Eyvallah, aslında fender e manyetikte taktıktan sonra lambalı bir amfi yakışacağınıda biliyorumda, bakalım maddi şartlar ve zaman ne gösterir:) usa yapım fender ile değiştir diyen birkaç arkadaşta olduda, gitarın sap yada diğer aksamlarında hiçbir sorun olmadığı için, aradaki o fiyat farkına değeceğini sanmıyorum. Zaten iyi çalarsan her gitar iyidir bir bakıma. Meksika olması beni düşündürmüyor pek (ufak farklar olabilir belki) fender sonuçta.
aynen öyle ;)
 
Köprü için seymour duncan ssl-5 öneririm.gilmour signature fender'de takılı olan manyetik.ben de mexico stratımda kullanıyorum ve çok memnunum..
 
Türkiye'den alacağını varsayarak,Seymour Duncan'ın gürültülü gerçek single manyetiklerini al derim.Fender CS 54 veya 69 manyetiklerde güzeldir.
EMG tamamen ayrı bir olay.
 

Hocam bu gitarla yaptığım tek kayıt bu.Ama sana yeterli fikir vermeyebilir zira amfi kullanmadan ipad ile kaydettim ve arada neck manyetikte kullandım..youtube'da bi dolu ssl 5 kaydı var onlara bakabilirsin.ayrıca şu adrese göz atmanı öneririm; http://www.gilmourish.com/?page_id=778
ssl5 köprüde çok güzel sıcak ve dolgun bir pickup.onunla beraber neck ve middle için fender cs 69 düşünebilirsin..ama diğer seymour duncan veya dimarziolar arasında çok daha güçlü pickuplar da var.sitelerinden çıkış güçlerine bi göz at.diyebileceğim en önemli şey, benim gibi gilmour,blackmore fanıysan eğer kesinlikle single görünümlü humbucker alma derim.direk single manyetik al..ssl 5 piyasa fiyatı 150 TL gibi bişey..bir de şu var, gitar ve ton tutkunu kişiler bu işe bulaşınca değiştirme işi öyle zor olmuyor,hep daha farklısı ve iyisi mevcut oluyor, o yüzden çok takmamak lazım..ssl 5 köprüde beğenmezsen ileride daha güçlü bi köprü alıp onu middle'a kaydırabilirsin..her halükarda mexico fenderlerin çoğunun stock manyetikleri çok verimli değil..kolay gelsin...
 
Ben de meksika fender kullanıcısıyım köprüde hotrails, orta ve sapta lace sensor var. Lace sensorlerden çok memnunum ama hotrailsi çok sevemedim. iron maiden, deep purple falan çalarken iyi ama onun dışında pek kullanamıyorum özellikle clean tonları çok boğuyor. Ama lace sensorlere bir bak derim. onun dışında cs 69 larda çok tatlı manyetikler..
 
Geri
Üst