Kral Arthur

az önce 3. kez izlemiş olduğum ve hastası olduğum film sanırım geçen sene en kötü filmlerden biri seçilsede(nasıl oluyor anlamıyorum) beni çok etkileyen filmlerden biriydi çıktığı gün sinemaya gitmiştim ve kral arthur efsanesini gerçekçi anlatıyordu saxon abimizde çok karizmaydı sonuna doğru herkesin ölmesi beni üzsede kesinlikle herkesin izlemesini tavsiye ediyorum
 
arthur efsanesini doğru anlatmıyor en başta onu söyleyeyim efsane çok daha karışık lancelot un arthurun hatunu kapması vs gibi birçok eksik var filme gelince orta karar ın üstümnde bir filmdi cidden daha iyi şeyler beklediğim için üzsede beni yinede izlerken çok zevk aldım bu tarz kalburüstü her yapımda olduğu gibi bide tristam a değinmeden geçemicem hem arthur dan hemde lancelot dan çok daha karizma yapmışlardı.
 
Çok sevdiğim bir film. Film için bir kelime kullanmam gerekirse 'Samimi' diyebilirim.
5 kez izledim (1 kere sinema)

Hero için de yazdığım 'Aşk konusunun da işlendiği ama b.kunun çıkarılmadığı' ender filmlerden biri bence.
Film konusuna gelince Kral Arthur bir efsane zaten.Genelde bilinenden(ya da kabul edilenden) değişik bir şekilde anlatılması rahatsız edici deil, hatta gayet iyi olmuş.

Filmin en önemli başarısı ise karaktererin dış görünüşlerindeki gerçekliktir bence.
bir çogu yara bere içinde ve silahları her adam öldürdüklerinden sonra otomatikman cilalanmıyo... Troy filminde olduğu gibi herkez pırıl pırıl deil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
lancelot un arthurun hatunu kapması vs gibi birçok eksik var :
bende öyle biliyordum fakat elemanımız sonunda öldü şaşırdım bunun dışındada başka bir eksik bilmiyorum sanırım yıllarca insanlar arthur efsanesini:
bir kayada duran kılıcı kimse çıkaramıyo arthur geliyo çıkarıyo kral oluyo diye biliyordu ama olay öyle değilmiş demekki
 
Merlin in Arthur un yanında olması gerekmiyormuydu?Lancelot ölmemeli diye biliyordum.Ayrıca Arthur un oğlu Morderd tarafından öldürülmesine de görmeyi beklemiştim ama oralara hiç girmemişler.Film olarak kötü değildi bence ama ben hikayeyi daha farklı bekliyordum.Merlin diye bi film izlemiştim o çok çok farklyıdı bundan..
 
ben bu başlığı bulamadım ve yeni başlık açmıştım! neyse.. filme bayıldım.. çok etkilendiğim sahneler vardı! çok inanılmaz dialoglar vardı ayrıntılarda! şimdilik iki kez seyrettim:)
 
Bende seyrettim ve çok beğendim, hayatımda zevk alarak seyrettiğim ilk filmdi, çünkü anlam ve önemi vardı benim için, o da bende kalsın :) Ayrıca Türkçesini seyretmiştim, birde dublajsız versiyonunu seyretmek isterim...

Saygılar...
 
bugüne kadar izlediğim kral arthur ve/veya lancelot karakterlerini barındıran filmler ile bu versiyonun bazı farklılıkları vardı :roll:
ama bu filmin en çok buzdaki kırılma sahnesini beğenmiştim 8)
 
s_hifty demiş ki:
lancelot un arthurun hatunu kapması vs gibi birçok eksik var :
bende öyle biliyordum fakat elemanımız sonunda öldü şaşırdım bunun dışındada başka bir eksik bilmiyorum sanırım yıllarca insanlar arthur efsanesini:
bir kayada duran kılıcı kimse çıkaramıyo arthur geliyo çıkarıyo kral oluyo diye biliyordu ama olay öyle değilmiş demekki

maalesef öyle.kral arthur'un orjinal hikayesi daha farklı.burdaki filmde saksonlara karşı bir lider gerekiyodu o da arthur oldu gibi bi mesaj var.birde roma zamnında sakson diye bir ırk yoktu.o ırk çok sonraları çıkmıştır.(batı roma yıkıldıktan sonra) arthur hakkında pek çok efsane vardır.belki yönetmen bunlardan biri seçmiş olabilir.ama orjinal arthur hikayesi böyle değil.bundan eminim.
 
King Arthur -Another Brick in Hadrian's Wall adlı müziği herkese tavsiye ederim. Dinlerken kılıcı ele alıp, yüzlerce kafa kesip, kardeşinizin ölümünü görüp, sonra da bir anda kendiniz ölüp , yere yığılırken bu şarkının çaldığını düşünüyorsunuz . :D

OST. King Arthur -Fortuna - Hans Zimmer 'da şahanedir tabii . ;)
 
İzlemiştim bir ara pek tutmamıştım.

Yalnız bu film Arthur efsanesini anlatmıyor zaten.
Arthur efsanesinin baz aldığı düşünülen gerçek bir karakterin hikayesini anlatıyor. (Tabii bu film yapımcılarının teorisi ve bazı tarihi kanıtlara dayandırmışlar ama başka teorilerde mevcut)


Genede Sean Connery ve Richard Gere'li filmden daha iyiydi bana göre

:D
 
Geri
Üst