Amazon'dan Ürün Getirme

Selamlar. Amazon'dan bir ürün alacağım, bir Reverb tankı. Fiyatı 22$ görünüyor. Onu almışken aynı kargoyla CD falan da alayım diyorum, yani maksimum 50$'lık bir alışveriş yapacağım. Araya aracı sokmak istemiyorum, nasıl yapabilirim? Paypal hesabı mı açmam lazım? Kaç güne gelir? Gümrüğe takılır mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar :) Ayrıca şu üründen elinde olan ya da bana getirebilecek ya da nasıl getirtebileceğimi söyleyebilir misiniz?

> BASF SM900

Kendisi teyp bandı gibi bir şey, Roland RE201'de kullanacağım.
 
nasıl alırsın bilmiyorum ama 75 dolar sınır var (eskiden 150 dolardı). Ondan sonra gümrüğe takılıyor. Amerika dan alacağın için geç gelebilir. Mesela siparişi 1 ayda gelenler var. Ama bu dediğim amazon.com için. amazon.co.uk'ta daha kısa sürede geliyor.
 
O limit 75 euro, usps tarzı bir kargo seçeneği olmadığı için DHL ile ya da Fedex ile gönderiyor Amazon. Durum öyle olunca, o firmalarda Türkiye'ye girince ürün 75 euroyu 1 euro geçse bile gümrüğe bildiriyor. Bu söylediğim limit kargo parası dahil değil bu arada; yani 70 euroluk bir şey aldın diyelim, kargosu 20 euro tutuyorsa 70 euro üzerinden değerlendirilir.

Bu arada emin olun Amazonun istediğiniz ürünü Türkiye'ye gönderdiğine, tamamen kararı verip order sayfasına girince yıkılmayın sonra :D

Ve, benim başımdan geçen şöyle bir şey olmuştu, kargo hariç 80 euro civarı bir ürün;
http://forum.paticik.com/read.php?5,6006325
 
O tarz ıvır zıvır için ebay öneririm, kargo amazona göre çok çok düşük, ayrıca gümrüğe takılma riski de çok düşük. Hatta pena aldığım bir eleman 3-4 farklı pena hediye etmişti :D
 
Yanıtlar için teşekkürler millet. Almak istediğim ürünü amazon Türkiye'ye göndermiyor, ebay'de de yok, onun için yine aracı yoluyla getirtmeyi deneyeceğim sanırım.
 
selam, ben amazondan 10 yıldır alışveriş yapıyorum, kitap ve plak genellikle ve bugüne kadar belki 1 tane gelmemiştir onun da parasını anında geri ödediler. şu anda dünyada müşteri memnuniyeti en yüksek şirket amazon zaten türkiye ile anlaşmalı olmadıkları tip malları veya risk oluşturabilecek ürünleri göndermiyorlar cd , kitap , plak vs söyleyebilirsiniz. diğer şeyleri ebay dan almak daha mantıklı , shipping; maalesef yüksek her ürün için ayrı shipping hesaplıyor halbuki amerikada olsan super saving shipping gibi seçenekler var hem ürünleri birlikte gönderiyor hem de ücreti çok düşüyor yani almışken 3 tane şey alayım dediğin zaman shipping bir miktar düşüyor ama aynı oranda düşmüyor
 
İste su an oyle bir durumdayim ki urun ne ebay de var ne de amazon buraya kargoluyor, acmaza girdim. Ya yurtdisinda bir adres verip oraya kargolatacagim ya da araci sokacagim, Ama bilmiyorum 20$lik urun icin kim ugrasir.
 
bu yurt dışı gönderilerde tracking sistem yok standard usps air mail seçersen maalesef, yani amerikadan çıkışa kadar usps den kontrol edebiliyorsun ama türkiyeye girince ondan sonrası biraz muallak kaybolursa bulamıyorsun saçma sapan bi sistemimiz var maalesef !
 
Yaahhuu yok öyle bişey. 200 dolara kadar sınır var, ayrıca kargo ücretide toplam fiyattan değerlendirilmiyor. Şu sitede bilir bilmez herkesin konuşmasına son 2 yıldır anlam veremiyorum zaten. Ben 4 yıldır amazon.com dan stewmac.com dan ve bikaç siteden daha sürekli alışveriş yapıyorum.. Paypall meypal bişeyede gerek yok. Direk kredi kartı numaranızı girin olay bitmiştir.. İlla güvenlik diyosanızda kartınızın online işlem merkezine girip sanal kart tanımlayın o numaraları girin. Benim paypall hesabımda var ama çok nadir kullanıyorum.. Ayrıca daha 2 gün önce cry baby 95q wah sipariş ettim gelmek üzere. 2 gün sonrada 240 dolarlık wampler slostortion pedalını sipariş etcem. bakalım 200 doları geçince ne olacak :D
 
2012 yili itibari ile gumruk prosedurleri biraz degisti bir girip okumanizda fayda var ancak gumruge takilirsa sorun yok gidip alirsiniz bir sekilde onda da baska prosedur var benim esim amerikali o yuzden yillardir bu tip siparisler paketler vs mecburen ugrasiyoruz, biraz bence buradaki paylasimlarda seviyeyi korumak lazim tecrube paylasmanin dogrusu yanlisi olmaz. maalesef bu posta isleri biraz sorunlu olabiliyor, ptt adresine girip orayi okursaniz hangi seri ve barkod numaralariyla neyi takip edebileceginiz yazar, mesela dhl, fedex gibi ozel firmalar secip gumruk sorunu yasarsaniz is cok uzar vs neyse zaten siz amazondan alisveris yaparsaniz buraya gonderip gondermediklerini soyluyor amazon cok guvenilir bir site ! blackjack amazon her urun icin fiyatindan kargo hesaplar yazmadim istersen bir kez daha oku biraz sakin olmak lazim birbirimizi tanimiyoruz o yuzden saygimizi karsilikli koruyalim, her urun icin shipping ayri koyar amazon bu boyledir 500 den fazla belki daha fazla urun almisimdir biraz biliyorum musaadenizle !
 
ek bilgi: 2012 itibari ile 75 euro limit ! eskiden bu 150 euro idi maalesef dustu, ancak gonderen kisi uzerine gift yazarsa veya fiyati dusuk gosterirse de olabiliyor ciddi firmalar buna pek yanasmazlar, ebay uzerinden bu yazismayi da yapamayabilirsiniz ebay bu tip yazismalari takip ediyor ! benimkisi nacizane bilgiler 75 euro altinda gonul rahatligiyla siparis verebilirsiniz ben her ay min 70-80 dolarlik alisveris yapiyorum :)
 
Geri
Üst