Pod X3 Live Mı,rack Sistem Mi?

Merhabalar,başlıktada belirttiğim gibi ikisi arasında kaldım.Şuan Pod x3 kullanıyorum ton açısından memnun sayılırım ama alette çok iyi ton yazmadıkça ses biraz sönük kalıyor.Ritimlerde sorun olmuyor fakat soloda yeterince dolgun olmadığını düşünüyorum.Birde ton yazmak zaten zor o nedenle daha basit ama kaliteli ton verebilecek ekipman arıyorum.
Gelelim rack sisteme, aklımda ADA Mp-1 ve Tc Electronic G-Major'den oluşan sade bir sistem var.Yalnız hiçbirini daha önce denemedim,tonları hakkında Youtube'dan izlediğim kadar fikrim var.Daha önce denemiş arkadaşların fikirlerini merakla bekliyorum.
Şuanki ekipmanlarım Pod X3 live ve Jackson Ke2.Çok fazla efekt aramam,sağlam bir hi-gain distortion ve reverb işimi görücektir.Genelde Megadeth ve İron Maiden çalıyorum o nedenle ADA 80lerin aleti olduğundan istediğim tonu verir gibi.Sizce ne yapmalıyım?Önerilerinizi bekliyorum.
 
prosesör herşeyden önce çok detaylı oyuncaklar.. fx chain zincirinden tutun da çift kabin tek kabin seçimi v.s.. o yüzden belirli kesimlere hitap etmiyor diye düşünüyorum.. ve bence mesajınızda istediğiniz şeyin aslında ne olduğunu belirtmişsiniz. çok fazla efekt aramam,sağlam bir hi-gain distortion ve reverb işimi görücektir.Genelde Megadeth ve İron Maiden çalıyorum o nedenle ADA 80lerin aleti olduğundan istediğim tonu verir gibi. rack sistem sizin adınıza daha uygun bir setupmış gibi geldi.
 
sanırım aradığın preamp bir JMP-1.ADA'dan daha çok tatmin edecektir seni. Dave Murray amcamız yıllardır aktif olarak hem kayıt hemde konserlerde bunu kullanmaktadır.
http://www.premierguitar.com/Magazi..._Iron_Maidens_2010_Touring_Gear.aspx?Page=23&

Ayrıca bende yıllardır kullanmaktayım JMP-1'i. Kesinlikle tavsiye ederim. Kafanda hiç soru kalmasın "şu tonu alırmıyım, bu tona gelirmi" gibi.. herşeyin altından kalkar evelallah. Lakin bir Fender clean'i beklememelisin. yinede clean kanalları gayet tatmin edicidir.

Esas sorun şu, aldığın preamp'i direk olarak dinleyemezsin. Genelde ya fx loop'u olan bir amfiye, ya kabin simülatörüne, yada çıkışları profesyonel bir ses kartına verip çeşitli VST programlar veya IR ile bilgisayar üzerinden kabin simülasyonu yapman gerekecek.

Çok fazla efekt aramam diyorsan, sadece reverb için G-major gereksiz bir yatırım olabilir. onun yerine kaliteli bir reverb pedalı sana daha az maliyetli olup, başını daha az ağrıtacaktır.

Gelelim midi kontrol olayına. Herhangi bir midi foot controller ile hem preamp'i hemde fx ünitesini kontorl edebilirsin. Bunlar zaten bu iş için tasarlanıp üretilmiş ürünler. piyasada sıfır ve ikinci el olarak bulabileceğin birçok midi foot controller mevcut. Genelde roland,behringer veya benzeri controller'lar işini görecektir. Osxfang3 arkadaşımızın vermiş olduğu linkteki controller biraz daha profesyonel tabi. Ama bunu yapabilmek için birazcık midi programlama olayına girmek gerekiyor.
 
Aslında biraz pahalı olsa da ENGL E530 opsiyonunu da düşünebilirsin preamp için, her yola da gelir, üstelik Line Out seçeneği de var yani kendi içinde kabin sim'i yer alıyor ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Jmp-1 güzel alet ama fiyatı beni aşıyor ENGL'de öyle.Şöyle bir şey düşündüm pod x3'ü satmayacağım,onu reverb ve benzeri efektler için kullanayım.Ada'nın fx loop'una pod'u bağlarım yada tam tersi.Böylece pod'un kabin simulasyonunuda kullanmış olurum.Olmadı bir rack EQ alıcam artık,Ada'nın kitapçığında EQ'yu kabin simulatörü gibi kullanmak için ayarlar yazıyordu.
 
Geri
Üst