Aktif-pasif Manyetik Kullanmak

konunun daha önce açılıp açılmadığını bilmediğim için özür dileyerek başlamak istiyorum. Bu forumda birçok konu okuyarak bilgi sahibi olma fırsatı buldum şimdi ise yeni birtanesini bekliyorum. Ibanez rgr321ex model gitarım var ve emg 81 manyetik geçti elime. Bu manyetiği köprüye taktığım zaman saptaki manyetik kullanılamaz mı? kullanılamaz ise gitarda switchini sap aldığımız zaman gitar susar mı? şimdiden teşekkür ederim
 
basitce bilmeyenler olabilecegini dusunup kisaca soz etmekte fayda var
basitce aktif manyetikler battery gucu ile calisirlar
pasif manyetikler ise pil vs gibi ekstra bir guce ihtiyac duymazlar dusuk sinyal gucune sahiptirler
actif manyetiklerin gucunu direk pillerden aldigi icin icerisinde bir cesit preamp mevcuttur

sorunun cevabina gelince
bu konuya daha once hic denk gelmemistim yabanci forumlarda kisa bir arastirma yaptim ve
zor ama imkansiz olmadigini gordum
asagidaki linkte diyagram mevcut sanirim bu aradigin sey olsa gerek
olmasa bile fikir verebilir belki
http://imageshack.us/photo/my-images/510/emgpassivegt4.jpg/

bol sans...
 
hocam benimde rg350 de köprü kısmında inf 4 sap kısmında emg 60 var. Benden önceki sahibi yaptırmış.İnf 4 pasif, EMG 60 ise aktif.Normalde rg 350 lerde gövdenin arka kısmında pil için yer yoktur. Ama benden önceki sahibi delik açtırmış ve pil bağlantısı yapmış. Tonlara gelince İnf 4 ile fena değiller ben beğendim ikisinin uyumunu.Sadece Emg ye geçtiğinizde emg nin çıkış gücü yüksek olduğu için biraz daha fazla ses çıkıyor.Bende bunu pek sorun etmedim :)

Kendi gitarımdan şöyle bir resim koyabilirim anlaşılması için;

http://turkrock.com/attachments/8880/
 
Hiç bir sorun olmaz, sadece pazsife geçince ses kaybı yaşayabilirsin o kadar. Tabi arkadaşların dediği gibi gitarı delidireceksin :D
 
EMG-81 manyetiğin varsa bence direkt tak başka birşey kullanmasan da olur. :p Düşük model İbanezlerin stok manyetikleri rezalettir gerçekten, yani acaba demene bile gerek yok, tabii pil koyacak yerinin olması ve takmayı başarman lazım, en kötü ihtimal gövdeye biraz torna işi girebilir.

Yalnız arada çok belirgin bir volume farkı olacak. Yani stok manyetikte volume 1 birimse diğerinde 4 birim olacak. gelecekte gerekirse aradaki manyetikleri de aktif yapabilirsin.
 
Geri
Üst