JackInTheBox

dünkü konsere geldim ama beklentilerimin altında bir performans gördüm gitarist fena değildi ancak oda bazen kontrolünü kaybetti bateristinizi gerçekten hiç beğenmedim her şarkıya aynı ritim atıyor sweet child ın bile girişini aynı ritimle yaptı ama allahtan sonradan düzeltti basçınızda fena değildi idare edebilir diyorum sweet child o' mine ın girişinde iki nota eksik çaldı yetişemedi yada öyle biliyor bilmiyorum vokalinize gelince pek iyi değil kendisini çok geliştirmesi gerekiyor bunun içinde şarkı seçimleride çok önemli mesela bir sum 41 vokaliyle bir axl vokali aynı değil yada bir guano apes bu 3 gruptan çaldığınız şarkılardan en iyi guano apes e gidiyor sesi sweet ise en kötüysüydü ki ouuu sweet child bölümü iki kere söyleniyor ve ikincisinde tonlama daha farklıdır bu gibi çok farklı vokalleri söylemek kolay değildir yada mesela o grupların daha farklı şarkıları seçebilirsiniz birkaç örnek verirsem
Guns N' Roses-Used to Love Her
olabilir sum 41 şarkısı çok yavaş olmamalı bazı yerlerde kirli olmalı diye düşünüyorum vokaliniz çıkamadığı yerlerde scream e giriyor hoş olmuyor eğitim alırsa çok iyi olur diyorumki vokal grubun en önemli elemanlarındandır bilgisiz bir dinleyici sadece vokal e dikkat edicektir
saygılar
(bu yazılarımı sadece sizin iyiliğiniz için yazıyorum aksine çok iyiydiniz şahaneydiniz gibi yazılar yazsaydım bu benim gerçek duygularım olmaz ve sizinde kötülüğünüze olurdu kendimden biliyorum arkadaş pohpohlamasından dolayı bir grubun sonu gelebilir)
 
öncelikle yapıcı eleştirilerin için teşekkür ederim :).
durumu kısaca açıklayacağım, şimdi dünkü konserde sahneden indikten sonra biz de birbirimize bakıp "ya ne oldu bize?" diye sorduk, çünkü gerçekten normalde verdiğimiz performansın baya altındaydı.
benim için "fena değildi" demişsin :) ama asıl sorun sanırım benden kaynaklanıyordu, benden de değil tabii, ses düzeni vs.
bizden önce amfiyle soundchecki sahte aldı, gitar amfisini özgür kullandı. kullandığı gitar ise squier start idi. ben de yeni aldığım gitarımla daha sonra sahneye çıkarken ayarlara pek dokunmadım, yani düşünemedim, ki dokunsam da çok büyük bir zaman kaybı olacaktı, çünkü 4 grup bir gün konser vermek gıcık bir iş. elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ayarlarımızı yapıp çalmamız gerekiyordu. ama işte single manyetikli (ki bunların çok güçlü olduğunu söyleyemem) squierdan sonra, ibanez v8 humbuckerı bağlayınca amfiye, sesimi bir şekilde kısmak zorunda kaldım. yani ciddi bir telaştı, eheh, trebleı mı düşüreyim volumeu mü düşüreyim diye uğraşmaktan idare edecek bir ses alabildim mi sonunda bilmiyorum, ama cidden canım sıkıldı. ben ses olayını çözdüğümü sanıyordum, davulcu "ben gitar duymuyorum" dedi. benim de monitörle ilgili sorunlarım filan çıktı.
vel hasıl-ı kelam, hiç istemediğim 4 gruplu konserde korktuğum başımıza geldi, adam gibi alınmamış bir soundcheckle vasat bir konser oldu. ama biz de bir takım eksikliklerin farkına vardık, ona karşı önlemlerimizi alıyoruz.
bu arada, bateristimiz hakkındaki eleştirine katılmıyorum, gerçi konserde çok dikkat etmedim ama, özellikle parçaların ritmlerini geçiştirecek şeyler yapmaz, kick vuruşlarını vs. birebir çalar.
vokal konusundaki eleştirini ise grubun konseptini anlatarak açıklayacağım. şimdi evet ben de bire bir axl rose vokali yapabileceğini iddia etmiyorum, kendisi de iddia etmiyor. buna karşın, billy talent parçalarını onun gibi söyleyecek çok kişi de tanımıyorum. şimdi, neden bu örneği veriyorum? çünkü bizim grubumuz farklı zevklerden insanlardan oluşmuş bir grup, biz bunu kendi avantajımıza çevirmeye çalışıyoruz, bu kolay bir şey değil. bir gnr şarkısını da vokalimiz kendine göre söylüyor. cover yaparken bu tip zorlukların karşımıza çıkması doğal, ama biz cover şarkı seçerken, "hah bu kolay bunu hepimiz güzel güzel çalarız, olsun" diyerek çalışmıyoruz, çünkü cover bizim için milleti eğlendirme, çalmış olmak için çalma vs. değil, kendimizi geliştirme yolu. yani efe axl rose'un vokalini yapmaya çalışırken edineceği bir tecrübeyi bütün müzik hayatında kullanabilir, önemli olan da budur. ha kötü söylüyorsa, kulak tırmalıyorsa tabii ki bunu önlemeye çalışırız. (yakında şan dersleri başlıyor bu arada)
herneyse, uzattım bayağı ama derdimi anlatabildim galiba. eleştirilerin için teşekkür ederim tekrar. dünkü durumdan ben de tatmin olduğumu söyleyemem ama işte kafam dağıldı benim de bütün bu aksiliklere falan filan. önümüzdeki maçlara bakıcaz artık :)
 
s_hifty valla grupları bayaa bi yakından izliyosun..görüşlerin izlenimlerin çok iyi bu grup hakkındaki eleştirilerin çok doğru yapmışsın.bu grupta hoşuma giden tek kişi gitaristti işini ii yapıyo..vokali pek beğenmedim mikrofonla ağzı arasında hiç boşluk bırakmıyo buda sağır edicei bi vokal meydana getiriyo..bide çoğu şarkıda ses tonu gitar tonlarıyla uymuyor..ama grubun playlisti hoş..gnr çalmalarıda ayrı bi hoşluk..umarım bu eleştiriler e kırılmıyolardır..keşke bizim grup içinde böyle eleştiriler yapılsa..gruba başarılar diliyorum..sağlıcakla kalın :p
 
Yapıcı eleştirilerinizden ötürü cok teşşekkür ederim arkadaslar.. gitarcımızında bahsettiği gibi bi takım aksaklıklar sebebiyle pek iyi calamadıgımıza sizler gibi bende katılıyorum.. Davulcumuz baranın, gitarın sesini duyamamış olması nedeniyle yasadığı aksaklıklar ve bunun bize moral bozukluğu olarak etkimesiyle havliyle performansımızda buyuk olcude bi düşüş yaşandı... Hatta su ana kadar yaptığımız en kotu muzik oldu...
Biz bunun üzüntüsünü yaşarken yanımıza gelen kişilerin "superdiniz, mükemmeldi" falan filan tarzı konusmalarıyla biraz daha yatıştık. Herkez vokalimizin sahnedeki tavırlarını, hareketlerini, sempatisini cok sewerek izlemiş olsa gerek bu konuda ayrıca tebrikler aldık.
Ne diyim arkadaslar kotu anımıza denk geldiniz, boyle karsılamak istemezdik sizleri ama teknik arızalar, ses duzeni vs... tekrardan cok teşekkurler eleştirilerinizden dolayı.. umarım bi dahaki sefer bu sefer dort dortluk bi konserde birlikte oluruz..
 
Öncelikle teşekkürler s_hifty.. :)

Konser sonrası gerçekten de jib ekibi için ciddi bir hayal kırıklığı oldu. hepimiz çok kötü çaldığımızı biliyorduk, bizi daha önceden dinleyen birkaç arkadaşımız da bu üzücü durumu tasdik etti, fakat roi'ye gelen kitlenin büyük çoğunluğu "abi süper çaldınız, kralsınız" şeklinde yaklaşınca ne derece bilgisiz bir topluluğa konser verdiğimizi üzülerek anladık. keza konser sırasında defalarca ritim kaçmış, sesim düşmüş ve daha nice hata yapılmıştı. bu kadar göze batan yanlışlıkları sadece %5'lik bir kitlenin anlaması gerçekten de insanı düşünmeye sevkediyor.

işin aslı roi'de çıkmaya başladığımızdan beri (ve daha öncesinde) bildiğim duyduğum, sahneden gerek seyirciler tarafından gerekse işletme tarafından indirilen gruplar olduğunu biliyorum. biz bunu hiç yaşamadık ama gerçeği söylemek gerekirse son konserde gerçekten bunu hakettik. :roll: gruplar arasında kullanılan "sıçmak" deyimini tam anlamıyla hakettiğimizi düşünmekteyim. :)

s_hifty'nin eleşitirilerine gelmek gerekirse, gerçekten çoğunluğu "uyandırıcı", öğretici ve kesinlikle kırıcı olmayan şeyler. bu sebeple tekrar teşekkür etmek istiyorum :) örneğin, çok tiz seslere çıkmaya çalışırken başarısız olduğumu ve ekstrem scream vokale kaçtığımı dile getirmiş s_hifty. bu işe başladığımdan beri benim ve grubumun şikayet ettiği bir durum ve zaten ve çok iyi tahlil etmiş. yine de bundan bir önceki konserde çok daha iyi bir durumda olduğumu söylemek istiyorum :p geçen haftalarda geçirdiğim ağır faranjit rahatsızlığından ötürü sesim hala toparlanma safhasında. evdeki ve stüdyodaki çalışmalarımda grubun ve benim hemfikir olduğum konu sesimin "farklı" bir renge sahip olduğu. sesim çok ince olmasına rağmen çok kalın seslere inebiliyor fakat olduğundan daha ince seslere çıkarken zorlanıyor, ki bu da diyaframımın gerilmesine, nefes darlığına buna bağlı olarak çığlık atma ihtiyacına neden oluyor :D elbette ki yakın zamanda almaya başlayacağım (şu okul bir kapansın hele) derslerle asıl amacım olan "scream vokal" olayını becerebileceğime inanıyorum. sweet child o mine'a gelince şarkıyı çok iyi söyleyemediğimi biliyorum, fakat "oooo'ların tonlaması yanlış" durumuna katılmıyorum. keza şarkıyı aynısının tıpkısı söyleyeceğim diye bir kaide yok, değil mi? :) onun dışında en iyi becerdiğim emocore vokalinde bile bu konserde sıçtığımı düşünüyorum, how it goes bile yeterince iyi olmadı.

gitaristim burak, çok kesin bir şekilde söylüyorum kendi yaş grubu içerisinde sıralamada ciddi biçimde yukarlarda olabilecek bir insan. çok çalışkan ve işini iyi bilen biri. evet, konser de o da birkaç hata yaptı, yapmadı değil. ama unutmayın gnr şarkısı çalmak cesaret ister ve bu forumda mutlaka burağın sweet child'ın solosunu birebir, kusursuz bir şekilde çaldığını gören biri vardır. yeni gitarını alalı daha bir hafta bile olmamıştı, gitara alışamadı diye düşündüm ben. eminim bunun etkisi büyüktür.

davulcumuz baran hakkındaki görüşlerine de kısmen katılıyorum, birçok hata yaptı fakat yine sweet child'da hep aynı ritmi attı demişsin, zaten topu topu 3-4 ayrı ritim solo sırasında 2-3 ekstra zil atağı var şarkıda :)

bir de konserden önce barın önünde küçük bir gerginlik yaşadım onun etkisi de vardı üzerimizde, konsere çıktığımda aklımda hala o olay vardı, ama seyirci tepim tepim tepinince "söyleyebildiğin gibi söyle efe" dedim, sonuç olarak millet eğlendi, kimse "yuhaa" demedi. :D

elohim, sana da ayrıca teşekkür ediyorum, fakat mikrofon&ağzım konusunda biraz yanlış bir analiz yapmışsın :) barda kimse "multimedia microphone" denilen cinsten bir alet kullanmıyor kaldı ki benim kullandığım mikrofon SHURE 550SD. Roi gibi küçük bir yerde en iyi sesi verebilecek mikrofonlardan biri, istersen mikrofonu yut sesi gırtlağından çıkardığın sürece boğmaz (anti-distort). yani durum kesinlikle mikrofon ve benim ağzım arasında birşey. aramıza girmeyin :p

ilginiz için hepinize teşekkür ederim, daha iyi konserlere inşallah. kötü performans için büyük özür dileriz. :(

saygılarımla.
 
çoğu şarkıda vokalin ve gitarın tonlarının birbirine uymadığını düşünmüyorum ben. efe'nin gnr söylerken sesinin pek iyi gitmediğine katılıyorum, zaten şimdiye kadar gnr söyleyip de beğenilen süper denilen fazla insan olduğunu sanmıyorum. son konserleri en iyi konserleri değildi ama biraz abartıldı gibi sanki. gruptaki herkes eski konserlerdekinden çok daha ufak hatalar yaptı ama insanlar bu hataları üst üste toplayıp oha grup sıçtı gibi bir sonuca vardı bence.
 
diyerek çalışmıyoruz, çünkü cover bizim için milleti eğlendirme, çalmış olmak için çalma vs. değil, kendimizi geliştirme yolu. yani efe axl rose'un vokalini yapmaya çalışırken edineceği bir tecrübeyi bütün müzik hayatında kullanabilir, önemli olan da budur. ha kötü söylüyorsa, kulak tırmalıyorsa tabii ki bunu önlemeye çalışırız. (yakında şan dersleri başlıyor bu arada)
şimdi bende bir teşekkür edeyim yanlış anlamadığınız için söylediklerimi hemen açıklamalara geçeyim şöyle bir durum varki dünyanın en iyi vokalide olsan birbirinden çok farklı tarzlardaki vokalleri söylüyeceğini sanmıyorum gnr ve emo tarzları birbirinden çok farklı özellikle sweet child gibi bir şarkı apayrı bu şarkıda vokalin bazı eksiklerini kapatacak ritim gitarda olmayınca durum çok fena geliyor kulağa :) şan eğitimi gerçekten çok iyi olur eğer bir gitarist eğitim alıyorsa vokalde kendine düşen görevi üstlenmeli ve eğitim almalı kendisini geliştirmeli diye düşünüyorum adaşımmış bu arada :) bateristinize çok fazla ağır davrandığımı düşündüm sonradan hele saçlarının jedi modeli olduğunu görünce iyice yumuşadım :p sanırım gitaristin ismi burak tı burak genelde sololardaki full leri yapamıyor orda bir duraklık olduktan sonra getiriyor full leri pek anlaşılmıyor ama dikkatle dinleyince batıyor buda konser anında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum playlist gözden geçirilmeli her şarkı için çok çalışılmalı evde özel stüdyoda özel çalışılmalı vs. vs. hep aynı şeyler işte bundan sonra neyse
birde şundan bahsedeyim roi ye gelen kişilerin genelde eğlenmek için gelen kişiler olduğunu düşünüyorum bunun içinde müzik kötü olmuş iyiymiş pek umursamazlar diye düşünüyorum ilk çıkan gruptada eğlencek müzik yoktu zaten hem ben olsam elleri cebinde şarkı söyleyen bir insana uyuz olmaktan eğlenemezdim(öylede oldu zaten :D) işte söylüyeceklerim bunlar yani devamlı gelicem ben bundan sonra bakalım bir sonraki konserde görüşürüz(burak senlede bi gnr cover grubu kuralım :p karşınızda Duff Mckagan :p :LOL: )
 
s_hifty demiş ki:
şan eğitimi gerçekten çok iyi olur eğer bir gitarist eğitim alıyorsa vokalde kendine düşen görevi üstlenmeli ve eğitim almalı kendisini geliştirmeli diye düşünüyorum adaşımmış bu arada :)

memnun oldum efe :)

şimdi dediğin gibi gitarist,davulcu ya da basçının eğitim olayı vokale kıyasla birazcık daha engebesiz bir yoldan geçiyor. fakat şan eğitimi dediğimizde olay dallanıp budaklanıyor, keza elimde hiç bir enstrüman yok, somut olmayan bişeyi çalıyorum. onun kontrolünü sağlamak insanın duygularını kontrol etmeye çalışması kadar zor birşey. 1 ay ders alan bir gitarist kişisi iyi ya da kötü ritim atabilir fakat 1 aylık şan eğitimi "nefes almayı" yeni öğrenmek demek.

en kısa zamanda tanışmak isterim :)
 
bende öyle bu arada ağır eleştiri yapmışsın falan dedi bazıları bence gelişmeniz için fikirlerimi söylemem lazım sizde öyle düşünüyorsunuz sanırım neyse iyi geceler :)
 
s_hifty demiş ki:
yumuşadım :p sanırım gitaristin ismi burak tı burak genelde sololardaki full leri yapamıyor orda bir duraklık olduktan sonra getiriyor full leri pek anlaşılmıyor ama dikkatle dinleyince batıyor buda konser anında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum
ya biraz düşündüm ben ne var bendlerimde diye eheh :). sonra hatırladım, sweet child'ın sonlarına doğru 1/4 komalı filan çalıyorum, yavaş yavaş düşürüyorum filan, öyle cinliklerim filan var. ama bu kadar detaya baktıysan bence görmen gereken başka şeyler de olmalıydı zira son konserde bazı yerleri direk doğaçlama çaldım. full'ler konusu biraz tarz meselesi bence, kim bilir, slash'in kulağı doğu müziğine biraz olsun alışkın olsaydı belki o da böyle çalardı :)
 
overdrive demiş ki:
s_hifty demiş ki:
yumuşadım :p sanırım gitaristin ismi burak tı burak genelde sololardaki full leri yapamıyor orda bir duraklık olduktan sonra getiriyor full leri pek anlaşılmıyor ama dikkatle dinleyince batıyor buda konser anında olmasından kaynaklandığını düşünüyorum
ya biraz düşündüm ben ne var bendlerimde diye eheh :). sonra hatırladım, sweet child'ın sonlarına doğru 1/4 komalı filan çalıyorum, yavaş yavaş düşürüyorum filan, öyle cinliklerim filan var. ama bu kadar detaya baktıysan bence görmen gereken başka şeyler de olmalıydı zira son konserde bazı yerleri direk doğaçlama çaldım. full'ler konusu biraz tarz meselesi bence, kim bilir, slash'in kulağı doğu müziğine biraz olsun alışkın olsaydı belki o da böyle çalardı :)
yok ya sadece sweet child da değil genelde sololarda takıldığını düşünüyorum belki gitarın yeni oluşundandır :) bu arada doğaçlama iyidir çok iyidir hemde :)
 
federalfish demiş ki:
Öncelikle teşekkürler s_hifty.. :)

elohim, sana da ayrıca teşekkür ediyorum, fakat mikrofon&ağzım konusunda biraz yanlış bir analiz yapmışsın barda kimse "multimedia microphone" denilen cinsten bir alet kullanmıyor kaldı ki benim kullandığım mikrofon SHURE 550SD. Roi gibi küçük bir yerde en iyi sesi verebilecek mikrofonlardan biri, istersen mikrofonu yut sesi gırtlağından çıkardığın sürece boğmaz (anti-distort). yani durum kesinlikle mikrofon ve benim ağzım arasında birşey. aramıza girmeyin


saygılarımla.

roideki shure un shurluığu kalmamış...çünküo mikrofon 56874 kere yerlerde sürünmüş bir nikrofon...bence şarkı sölerken çok bağırıyosun..konuşurken ble çok bağırıyosun...yada çok kapatıyosun elinibütün müziğin sesi kapanıyo...yani hata sende...neyse bu konular fazla uzadı...geyiğe sardı iyice yıh yıh...hadi kalın sağlıcakla...
 
ha bir de şarkılar sesime göre transpoze edildiği için ve/veya anfide ve ana mikserde meydana gelen sorunlardan dolayı size öyle geliyor olabilir. mi bemolden çalıyoruz bütün şarkıları.[/quote]


o olayı anlıcak kadar müzik bilgim var...ama bence sesin çok kaçıyo... :D :D :D :D başbaş
 
elohim demiş ki:
roideki shure un shurluığu kalmamış...çünküo mikrofon 56874 kere yerlerde sürünmüş bir nikrofon...bence şarkı sölerken çok bağırıyosun..konuşurken ble çok bağırıyosun...yada çok kapatıyosun elinibütün müziğin sesi kapanıyo...yani hata sende...neyse bu konular fazla uzadı...geyiğe sardı iyice yıh yıh...hadi kalın sağlıcakla...
o shure roi'deki shure değil yalnız :). başka bi shure bu, konserde getiriyor efe falan filan.
 
forumlara ancak bakabildim ve s-hifty genelde dogru yorumlar yapmışsın. hatta bu kadar dikkatli dinleyen bir kişi bile beklemiodum...neyse gruba sonradan katıldıgım için repertuar seçiminde yoktum bu nedenle calarken sıkıldığım sarkılar var. bu sarkılar sırasında sevdiğim ritmlere kacabiliyorum. buna konser sırasında gitarı duyamama da eklenince iyice cıvıttım. Sweet Child of Mine a gelince, girişinde hatırladığım kadarıyla ilk iki ölçüde fazladan kick kullandım. aynı ritm olarak bahsettiğin buysa caldığımız birkaç şarkıda bu ritm kullanılıyor yani bu benim eklediğim ya da cıkardığım birşey değil.... benim cok kullandığım dediğim ritmler tamamen farklı. Neyse geldiğin ve de hoplayıp zıplamak yerine dinleğin için tesekkurler...(tabi hoplayanları da gönülden destekliyoruz...)
 
davulcuya laf yok sımdı. hata yapmıs olabılır cunku bende bazen ozgurun sesını duymuyorum kafama gore gıdıyorum. boyle seyler olur olmaz dıe bısıey yok sadece bu haftaya mahsus bır sey. moralınızı bozmanıza gerek yok :)
 
Geri
Üst