Katl-i Vacib

Katl-i Vacib yeni yeni uyanmaya başlayan,bir yandan ska ezgileriyle donanmış öbür yandan oldschool-punk rockla bozmuş bass,ritm gitaristi, bluesla bozmuş solo gitaristi ve newschool, ska punk seven davulcusunun çekişmesiyle sünmüş bir gruptur. Grup 1999 yılında neredeyse tamamen farklı bir kadroyla Rock City'de kurulmuş ve ilk konserini tamamen yanlış yerde verdiği için linç edilme tehlikesi atlattığı zaman memlekette adam öldürmenin kolay birşey olduğunu anlayarak bu ismi almıştır.O günden beri 2 konser girişimini gerçekleştirememiş, sadece kardeş grubun şehr-i Bursa'da vereceği konsere eşlik mahiyetinde takılmıştır. Grubun kayıtları http://www.purevolume.com/katlivacib adresinde mevcuttur, demosunun tamamlanmasına da az zaman kalmıştır ve böylelikle Turkrock forumlarında başlık açmaya kimseden torpil beklemeden hak kazanmıştır...
NOT: Katl-i Vacib Redd-i İlhak Cemiyeti'nin görüşlerine tamamen katılır...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederiz Maymunungitarı kardeş. Umarım bu başlık da güç gösterisine kurban gitmez. Demo çalışmaları başladı. Gerçi Bursa'da punk dinleyen 1-2 kişi belki tanıyorumdur ama gene de biz tarzımızdan sapmayacağız...
 
maxwellmurder kardeş sanırım senin makinada sorun var .kayıtlar biraz kötü teyp kaydı olduhu icin en kısa zaman da demomuz gelcek herşey daha anlaşılır bişekil alcak işallahhh .bursada punk ska grubu cok az hattaa bitek biz varız sanırım :roll: niye az oda ayrı bi konu :?:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben biliyorum sebebini Erwin bey kardeşim. Çünkü antin kuntin gruplar türedi neidüğü belirsiz müzikler yapıyor, punk dinlediği sanılan tayfa onları dinliyor. Örnek veriyorum Tasma ve Zıwana'yı taklit eden bütün gruplar (Yani Bursa'da bulunan grupların yüzde 90ına tekâbül ediyor)... Eh baktılar ki Tasma ve Zıwana yapıyo bişeyler aynısından bir repertuar hazırlayalım diyorlar. Buraya kadar herşey normal. Ancak nasıl bir dinleyici potansiyelidir ben çözemedim çözen beri gelsin ki her gece aynı şarkıları farklı gruplardan dinleyebiliyor. Zıwana repertuara yeni şarkı mı ekledi? Ertesi hafta bir taklitten dinlersiniz aynısını. Bir şehre 2 tane alternatif grubu yetmesi gerekirken ki bu şehirde sadece 1 TANE rock bar var, sürekli türemekte bu gruplar... E grup kuracak olan arkadaşlar da ne çalsak? Alternatif tabiiki! mantığıyla hareket ettiği için punk ve türevleri (pop punk dışında) Bursa'da bulunmuyor. Bulunan da sadece konserlerde çalıyor (Yılda bir falan) (Bkz: Tasma) ya da terk-i şehîr ediyorlar (Bkz:Bozuk Para). Eh tek olmak iyi birşey değildir, ki zaten "Tekiz süperiz" modunda olan adam punk yapmaz, ancak başka grup çıkmıyor.
 
yav bune be bi gittim ortalık kaıştı yav neyse arkadaşlar trompetimi aldım ellerinizden öper çok old school bişey görseniz cok seversiniz umarım iananılmaz parcalara imzamızı atarız öpüyorum şafak 199
 
amin cümlemize sayın Murat ağabeyim. Bu arada Çağrı, Göktuğ, Emel geyiklerimiz 4. başlığı getirebilir... Çok da derdim gerçi de genede en azında birkaç sayfa dolsun bari :)
 
tunacım yazını okudum, hak verdim...ancak;
ilk olarak müziğin gittiği yön açısından çoğu insanın alternatif müziğe yönlenmesini çok doğal karşılıyorum ki işin maddi kısmını da düşünen gruplar için dinleyici kitlesini göz ardı etmemek önemli bir faktör..yani eskiden özel olarak düzenlenen punk veya metal partiler artık yerini barlara bıraktığı için böyle gelişti olaylar ki bar tabiki bir anlamda ticaret ve popüler olanı takip etmek demek..

daha çok uzun yazacaktım ama, konsantrem dağıldı onun için özür dileyerek terk ediyorum başlığı..sonra tamamlarım belki:)
 
Ozan'ım eniştem iyi dedin de sen memnun musun bar programı yaptığınızda çaldığınız tarzdan? Severek mi çalıyorsun yani... Bestelerinizden daha bi zevkle mi çalıyosun yani?
 
Var Emel var merak etme az kaldı. Erkan'ın haberi yok gerçi rahatsız etmeyeyim dedim işi var gücü var çocuğun ama proje bol vakit yok. Vakit yaratacam en kısa zamanda vee...
 
Geri
Üst