Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
" Arkadaşlar, zaten bu kargoyu teslim alma olayında bir çıkmaz var mantıken, imzayı atarsam ürün resmen benim oluyor, ürünü açıp problem çıkınca kargocuya o andan itibaren bir şey diyemiyorum çünkü imza atmak ürün elime sorunsuz geçti/sizinle işim bitti demek. İmza atmazsam da ürünü yırtıp bakmaya hakkım olmuyor çünkü resmen teslim almamış oluyorum."

Tam bir düzmece bu olay. Burdaki amaç tamamiyle müşteriyi köşeye sıkıştırmak. Sadece mydukkan için geçerli olan bir şey değil bu arada, her yerde böyle bu. Ve amacıda açık seçik şekilde müşteriye oyun oynamak! Hem satıcı hemde kargocu elele verip bu şeyi kurmuşlar resmen.

!


Arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz fikirler için teşekkürler, yazdıklarınızı okuyorum,

heavyR
Evet, sipariş vermeden onay kısmında maddeleri okudum ve bu maddelere de güvenerekten iletişime geçtim..

Örneğin şu olay:


ama sinirlerimi gerecek cevaplar aldım her kurduğum cümlede. Hararetlenince de ''ama siz böyle yaparsanız ben sizinle konuşamam, kapatıyorum mesaj atacağım dedi ve kapatıyordu gerçekten.. Neyse, bu şahıs Mydukkan'ın gitarı geri kabul etmeyeceğini söyledi, yukarıdaki madde bende geçersizmiş, sebebi basit; bizzat elimden geçti, kontrolünü biz yaptık, bizden böyle çıkmadı ürün diyor. Gitarı hasarlı kabul ediyor ama kargo nedenli olduğunu, değilse de benden kaynaklandığını ima ediyor. Dediğim gibi gitar geldiği gibi bu şekilde çıktı işte, yani kendi yolladıkları ürünü sıfır kategorisinde kabul etmiyorlar. Böylece bu madde de geçersiz oluyor.
Sinirlenmemek elde değilki zaten? Ne demekmiş o öyle?
 
arkadaşımız belki zararın çok küçük olduğunu düşünüp bir girişimde bulunmamayı seçebilir ama aklınızda bulunsun diye söylüyorum. ileride böyle bir durumla yada daha büyüğü ile karşılaşırsanız;

Firmalar "satış sözeşmesi" adı altında istedikleri kuralları, istedikleri kadar yazabilir.
tüketici kanunu ne ise o geçerlidir arkadaşlar. aldanmayın.ürünün koşulsuz şartsız iade hakkına sahip olduğu gibi, böyle ayıplı bir malı arkadaşımızın iade hakkı vardır, firma kanunun gereğini yerine getirmekten kaçınmakta.
kabul etmediği taktirde mydukkanın keyfi bilir. o gitarı 3-5 ay sonra yıpranmış bir şekilde geri almak zorunda kalırlar, çünkü ayıplı malın iade süresi süresi 2 yıldır. ve tüketici hakem heyeti %100 tüketici lehine karar verir.
teslimde Kargo şirketiniin hiçbir durumu nihai tüketiciyi bağlamaz. Satıcı firma ile kargo frmasının kendi iç durumlarıdır.
 
" Arkadaşlar, zaten bu kargoyu teslim alma olayında bir çıkmaz var mantıken, imzayı atarsam ürün resmen benim oluyor, ürünü açıp problem çıkınca kargocuya o andan itibaren bir şey diyemiyorum çünkü imza atmak ürün elime sorunsuz geçti/sizinle işim bitti demek. İmza atmazsam da ürünü yırtıp bakmaya hakkım olmuyor çünkü resmen teslim almamış oluyorum."

Tam bir düzmece bu olay. Burdaki amaç tamamiyle müşteriyi köşeye sıkıştırmak. Sadece mydukkan için geçerli olan bir şey değil bu arada, her yerde böyle bu. Ve amacıda açık seçik şekilde müşteriye oyun oynamak! Hem satıcı hemde kargocu elele verip bu şeyi kurmuşlar resmen.

!

yok öyle bir şey. ürünü açıp kontrol etme hakkına sahipsin. hiç bir kargocu imza atmadan açamazsın demez.
 
gayetde güzel diyorlar.kargoyu açamıyorsun imza atmadan.İmza atınca iş işten geçmiş oluyor.6 senedir kargo yolluyorum hepside aynı.


yahu ne gerizekalı bir durum kargonun yanında açıyorum kargoyu ne bilecem içindeki ne olduğunu oldu olacak evin içine x-ray cihazı koyalım kırık mı sağlam mı olduğunu anlamak için.Duvarların kolilerin hardcaselerin arkasını içindekini görebilme yetisi olan süper kahramanlar değiliz.
 
Dün www.mydukkan.com adresinden yeni aldığım gitarım elime geçti, gitarı alınca ilk yaptığım iş gitarı alıp ışık altında her noktasını incelemek oldu, ve bariz bir problemle karşılaştım;




Fotoğrafta gördüğünüz kusur sıfır bir gitarın üzerinde.

Hemen fotoğraflayıp site ile iletişime geçmek için mesaj attım, aradılar. Onur bey ile telefonda görüştüm ve dediği şu: Biz ürünleri iki kişi 3 boyutlu olarak inceliyoruz böyle bir şeyin gözümüzden kaçması mümkün değil, bizden böyle çıkmadığına imzamı atarım. Ben haklı ve biraz hararetli olarak bunun benden kaynaklanmadığını ifade ettiğimde ''dinleyemecekseniz kapatıyorum, mesaj atacağım'' dedi.
Sustum, dinledim ve kısaca herşeyi kulbuna uydurmuşlar, yapmam gereken kargo memuru oradayken onu bekletip, kargoyu onun yanında yırtıp, gitarın her noktasını inceleyip, problem varsa zabıt tutturup Mydukkan ile iletişime geçmem gerektiğiymişmiş, ama kusur kargoda oluşabilecek gibi bir kusur değil.
Kısaca herşeyi usulüne uydurmuşlar, her sözüme kulp buldular, kendilerini haklı çıkarıyorlar ve dediklerinin karşılığı kusuru benim yapmış olduğum anlamına geliyor. Tamir ettirebileceklerini söylediler, ama kağıt üstünde kusurun benden kaynaklanmış olduğu anlamına geliyor bu, kargoyu da benim karşılamam gerekiyor o durumda. Sıfır gitara rutüş de ilk defa duyuyorum zaten. Çok ama çok sinirlendim, kusur önemli değil ama yaptıkları muameleye, ve haksızken kendilerini haklı çıkarmaya çalışmalarına sinirlendim, ben onlara güvendiğim için görmeden internet üzerinden alım yaptım, elden başka dükkanlardan da temin edebilirdim. Forumdaki arkadaşlara tavsiyem; kesinlikle bu kurumdan gitar almayın. Hatta hiç bir internet sitesinden kendiniz incelemeden gitar almayın. Dün benim başıma gelen yarın sizin de başınıza gelecek.”

Daha sonraki mesajlarınızda resim paylaşmışsınız. Bu resimlerde kutunun darbeli hatta delik olduğu bariz bir şekilde bellidir. Bu durumda kargo firmasının bir şey söylemeye hakkı yoktur. Kutudaki darbe kısmının arkası muhtemelen boş yere denk geldiğinden, o alanlarda hasar olmamış olabilir. Ancak sert sıkışma sonucu bu darbe oluştuysa, mevcut hasarlı alan da bu sebeple oluşmuş olabilir. Yani mevcut hasarlı alanın karşılılığına denk gelen kutu bölümlerinde hasar yoksa eğer darbe almadığı anlamına gelmez.

“Gördüğünüz üzere kutuda delik var, ben nereden bileyim üründe hasar olmadığını” demeniz genellikle yeterli olacaktır. Baktınız kargo görevlisi çok ısrarcı, o zaman yapılabilecek tek bir şey kalıyor. Teslimat fişine imza atacağınız yerin hemen üstüne veya altına “Tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere teslim alıyorum” şeklinde bir not yazıp imza attığınızda yasal haklarınız korunmuş olacaktır.

Telefon görüşmesi ile ilgili olarak;

Bu gibi benzer durumlarda, müşteri hayal kırıklığından ötürü elbette ki biraz sıkıntılı bir görüşme oluyor, bunun farkındayız, ancak telefonda bilgi verme çabamız ve müşterinin;

- Hadi canım ordan...

- Tabii tabii...

vb.

Şeklindeki tavırları sonucu telefon görüşmesinin verimsizliği ve kakofoninin ortaya çıkması sebebiyle, müşterimizi 1-2 kez telefon görüşmesini sonlandırıp, mesaj yoluyla sizi bilgilendirelim diye uyarıyoruz. Bu yalnızca size değil, bu durumda olan tüm telefon görüşmeleri için uyguladığımız bir yöntemdir.


Valla bu tür iş yapanların doğasında var yağ gibi üste çıkmak. Belki meslek sırrı. Neyse geçmiş olsun arkadaşım bana da olsa bende delirirdim bu tutum karşısında.


Eğer gerçekten art niyetli bir firma olsak aşağıdaki yardım bölümünde bulunan durum gibi yardımcı olmaya çalışmazdık muhtemelen…

Alacağım gitarın sap ayarı yapılarak mı gönderiliyor?

http://www.mydukkan.com/yardim.asp?id=18

Kargoya verilmeden önce, tüm gitarların ayarları kontrol edilir. Herhangi bir problemle karşılaşılması durumunda, yenisi ile değiştirilerek testlerimizi geçtiği taktirde kargoya verilir.

Tüm gitarların sap ve tel yüksekliği ayarı, üretici firma tarafından zaten yapılmaktadır. Biz sadece problem teşkil edecek bir durum var mı diye kontrol ederiz, ufak tefek ayarlar gerektiriyorsa biz müdahale ederiz. Ciddi problemlere işaret eden durumlar varsa, o gitara hiçbir müdahalemiz zaten olmaz. İlerde yaşanabilecek sorunlar düşünüldüğünde, yenisi ile değiştirmek hem bizim hem de sizin için daha akıllıca olacaktır. Bu yüzden, firmamızın uyguladığı prosedür de bu yöndedir.

Yukarıda, gitarınızın kargoya verilmeden önce, tarafımızca kontrol edildiğinden bahsettik. Gitarınızı çok iyi bir ayarla size göndermiş olsak dahi, yaşadığınız yerin iklimsel koşullarından ötürü, ayarın değişmesi oldukça doğal sayılabilecek bir durumdur.

Ayar gerektirebilecek sebepler;

- Alacağınız gitarın yeni ve daha önce kullanılmamış olması.

- Kullanılan malzemenin organik ve çevre koşullarına göre değişiklik gösterebilme özellikte olması.

- Çalındıkça ve zaman geçtikçe gitarın ayarlarının değişebilmesi.

Bu ayarın en iyi yapılacağı yer de aslında yaşadığınız yer olacaktır.

Gitarınızı aldıktan bir süre sonra ayar gerektirirse, bize gönderebilirsiniz. Bu yüzden taşıma kutusunu atmamanızı öneririz. Bu tür ayarlar firmamızca ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Geçmiş olsun dostum. Gözünü para hırsı bürümüş insanlardan uzak durun. En büyük hileleride stoklarında olmayan ürünlerin fiyatlarını düşük göstermek ve herkes oranın ucuz olduğuna aldanması.Ardından ürün gelince haber et butonuna tıklayıp ürün geldiğinde fiyata bakmadan yükselen fiyattan almamız gibi...


Ayrıca kargo görevlisi sadece kutuya bakar ezik vs yoksa. Onun dışında seni beklemez açmanı. Sadece dışdan göstertir. Sen açmadanda sana kağıt imzalatır yoksa vermez kargoyu. E imza attıktan sonrada iş işten geçer. Bu tür şahsiyetlerde kazıkladıklarını , itelediklerini sanır.


Bizce de gözünü para hırsı bürümüş insanlardan uzak durmalısınız!

Stoklarda olmayan ürünlerin fiyatının sürekli düşük olması meselesini biz de gerçekten merak ediyoruz. Bu konuyu örnekleyerek açıklarsanız minnettar oluruz. Eğer örnekler varsa ve bu örnekler tek yönlü ise, size sıfır Amerikan bir fender hediye etmekten çok mutlu olacağız.

Aşağıdaki örneklerin hepsi sitemizde var ise, siz art niyetlisiniz diyebiliriz sanıyoruz.
- Geçen baktım bir ürüne stoğu kapalıydı, fiyatı düşüktü.
- Geçen baktım bir ürüne stoğu kapalıydı, fiyatı da yüksekti.
- Geçen baktım distribütörde yoktu, mydukkanda vardı.
- Geçen baktım mydukkan'da yoktu, distribütöründe vardı.

Evet bunlar ve çok daha fazlası var. Bu da gayet doğal.
Bakış açınızla alakalı maalesef!..


Geçmiş olsun..
Size kısmen katılmıyorum. Ürünü hardcase içinde almadıysanız, nakliye sırasında olmuş olma ihtimali bence yüksek ve MyDukkan açıklamasında haklı olabilir. Muhtemelen bu tür şikayetleri çok da duymuşlardır. Ve karşı argümanları da o yüzden hazırdır.


Nakliyede zarar görmeyecek şekilde paketlemek de MyDukkan'ın görevi olmalı tabii.


Nakliyede zarar görmemesi için 2. bir kutu kullanıyoruz. Ürünlere zarar gelmesin diye depo alanlarımızın çoğunu bu tür sarf malzemeleri oluşturuyor. Ancak tüm kontrolleri ve önlemleri alsak da, bu tür talihsilikler ne yazık ki yaşanabiliyor.


dostum sana şöyle diyeyim yıllardır internet ortamında sanal alışverişler yapıyorum ebay,amazon,sahibinden bazı büyük sitelerden gitar alışverişleri amfi vs. başıma bu senin bu yaşadığın olay abartısız diyorum en az 10 defa gelmiştir, ben her zaman hakkımı arayıp senin gibi geri iade yapmak istediğimde bana da verilen cevap hep sana verilenin aynısıbu sanki ezberlenmiş bir kalıp gibi satan kişiler arasında, hep bunu kullanıyorlar suç alıcının üstüne kalıyor, hakkını aramaya devam et vazgeçme...

Bu ezberlenmiş bir kalıp değil dünyanın birçok yerinde uygulanan hem tüketiciyi hem de satıcıyı koruyan bir prosedürdür. Ebay, Amazon, thomann vb. dünyada büyük firmaların SSS bölümünde bulunmaktadır. Thomann’dan alıntıdır;

The goods should be examined immediately after delivery by the customer or an authorized individual to detect any thomann transportation damages. Detectible transportation damages are to be reported without delay in written form. Packaging damages are to be confirmed in written form by the transportation company upon delivery.


jurassic
Bu işi yapanların doğasında böyle bir hilekarlık olduğunu düşünyorum ama şu bir gerçek ki, problemli bir sıfır ürünü internetten kakalamak çok daha kolay. Yukarıdaki gibi problem çıktığında da işte verdikleri ve verecekleri cevap yine yukarıda. Halbuki böyle ürünleri B-stok veya başka bir kategoride uygun fiyata verebilirler.aiyiadam
Gerçekten bu tarz bir hasarın kargoda oluşabilmesi mümkün değil, gitar kocaman bir kutuda, onun içinde ayrı gitar kutusunda, kutunun içinde de Gig bag ile geldi. Hardcase olmadığından gig bag fermuarından kaynaklansa diyelim, yine olamaz çünkü gig bag'e girince ters tarafta kalıyor o kısım, ve fermuarın kapanırken takılması mümkün değil fiziksel yapısı olarak.james
Aras Kargo ile geldi, ama dediğim gibi gitar büyük bir kutunun içinde ayrı bir kutudan, sonra da gig bag'den çıktı, sallantıda dahi o kısmına değmesi mümkün değil fiziksel olarak.Festarium
Arkadaşım bu bana büyük bir ders oldu, malzeme alınır internetten ama bizzat görmeden bir daha sıfır gitar kolay kolay almam bundan sonra.Komikhocuk
Dediğin gibi kargoya imza atma olayı bir paradoks bu durumda; imzayı atınca ürün resmen benim oluyor, ürünü açıp problem çıkınca kargocuya bir şey diyemezsin çünkü imza atmak ürün elime sorunsuz geçti demek oluyormuş. İmza atmazsam ürünü açıp bakmaya hakkım olmuyor çünkü resmen teslim almamış oluyorum...

Elimizde zamanından kalmış hasarlı ürünler veya müşterinin iade için gönderdiği ancak sıfır statüsünde çıkmış ürünler (orijinal ambalajı yırtılmış, hafif hasar almış vb.) sitemizde fırsat reyonu kategorisinde satılmaktadır. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 7 yıldır bu sistem uygulanmaktadır.
http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=1792

Evet bu firma nın çalışanı olan onur isimli eleman, gerçekten müşteri ile nasıl konuşulacağı hakkında hiç bir bilgisi yok.
1 Ay önce bi gitarın truss rud ayar vidası var mı diye mesaj çektim. Bana ne söylese iyi
"Tüm akustik gitarlarda genelde truss rod olur. Bu gitarda da olması lazım.."
Hadii canımmm ciddi misin ??? Kalk ta bakk. Eskiden bi pena nın rengi için telefon açarlardı.
Bu arada; karton da darbeden kaynaklı bi göçük var mı ??

Evet, olması lazım “var” anlamına gelmemektedir. Ülkemizdeki tüm gitar markalarını satmamıza ve uzun yıllar bu enstrümanla haşır neşir olmamıza rağmen bu gibi konularda kesin konuşmadığımız oluyor. Olması lazım veya muhtemelen vardır dememizin sebebi budur.

Klasik gitarların da %99'unda da truss-rod yoktur. Ancak bazı modellerde bulunmaktadır.Bu yüzden kesin konuşmamayı bilgisizliğimize değil, tecrübe ve bilgimize yorabilirsiniz...
Bu arada, gitar özel stoğumuzda olmadığı için kalkıp bakma şansımız maalesef yok. Böyle durumlarda internetten araştırıp genellikle ürünle ilgili bilgilere ulaşıp müşterilerimize geri dönüş sağlıyoruz.

Hadi gitarı alırken, kargocuyu bir şekilde bekletip sağına soluna baktık aldık diyelim..
Peki gitar değilde farzımisal prosesör aldık. Tüm tuşlarına giriş çıkışlarına sağına soluna elektroniğinde sorun var mı vs.. bakmamız için kargo görevlisi beklermi? Bunuda o malı satan yere sormak lazım.
Geçmiş olsun umarım bir çözüm bulursun.

http://www.mydukkan.com/yardim.asp?id=47


Geçmiş olsun. Çok can sıkıcı işler bunlar.. Yepyeni bir gitar beklerken böyle bir olayla karşılaşmak biraz baş ağrısı yapar gerçekten.
Kimseyi suçlamak gibi olmasın ama benim fotolardan anladığım gitarın bu şekilde paketlendiği yönünde. Sanırım "üç boyutlu" incelemede gözden kaçmış.


Geçtiğimiz C.tesi günü perdeleri yenilenen gitarımı almak için C4 Müzik tamir servisine uğradım (Tünel, Taksim). Duvarda tamir sırasına alınmış "yepyeni" bir kırmızı Ibanez ARZ800 dikkatimi çekti, BU LİNKTEKİ gitar (satış fiyatı 1700 TL civarıymış). Serviste duvarda asılı durumda tamir bekleyen gitarların üzerine kimin olduğuna dair etiketler oluyor. Bilin bakalım bahsettiğim Ibanez'in üzerinde kimin etiketi vardı
clear.png
Öğrendiğime göre aynı sizin sorununuzdan muzdarip ve servise "rötuş" için gönderilmiş. Yani ya satılmış tamire gelmiş "yeni" bir gitar, ya da henüz satılmamış ve rötuştan sonra satılacak "yeni" bir gitar.. Bence her iki durum da alıcı açısından olduğu kadar satıcı açısından da kötüye işaret.. Yani sözün özü, sıfır gitara bal gibi de rötuş yapıyorlar.. Bu yanlızca bir örnek, daha önce de defalarca şahit oldum, dükkanlar için gayet rutin bir işlem bile diyebilirsiniz, hiç de abartılı olmaz.


Mydukkan'dan defalarca tel, pena, pedal, vs. tipi şeyler aldım ve bu firmayla hiç sorunum olmadı.. Bence aynen burada belirttiğiniz gibi fotoları da gösteren bir email ile firmayı bilgilendirin, daha ciddi olarak değerlendirirler diye düşünüyorum. Olmazsa yasal hakkınızı daha sonra ararsınız (ki değişim veya iade alacağınıza kesin eminim).



Kısaca 3 boyutlu meselesine değinelim...
Öncelikli olarak gitarın hatları ne kadar keskinse, kontrollere o noktalardan başlanır. Bahsi geçen gitarda da durum bu. Yani özetle ilk baktığımız yerlerdir.

4C servisinde, arızalı gitar görmek neden şaşırtıcı onu gerçekten anlayamadık :)
Bu arada 6-7 aydır orada o gitar, hatırlattığınız iyi oldu. Lutiye Rıfat bey'e gönderelim dedik böylece... Bu arada gitarda cila çatlağı var. Ne olduğunu bilen bilir...
7 yıldır uyguladığımız fırsat reyonumuzda yerini alacak.

http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=1792


yazık. acı da olsa, bu da insanlara ders olsun. bir gitarı almadan önce, elle tutmayı geçtim, uzun süreler çalmak gerektiğini düşünüyorum.

Ben de aynı fikirdeyim, gitarı çalıp test etmek en güzeli.



Benim gördüğüm kadarı ile paketlemedede zaten o hasar varmış.3 boyutlu kontrol falan yalan.Hele sıfır ürün aldığında hasarlı geliyor ve müşteri temsilcisi sana "hasar sizden kaynaklı" diyorsa gelde delirme.Sanki iade için bahane uyduruluyormuş gibi davranılması ekstra sinir bozucu.

Ayrıca o kargo tutanağı olayını yapan varsa neler olduğunu çok merak ediyorum.Çünkü x müşteri temsilcisi tutanağın olsa 3 boyutlu kontrol yaptık kargoda olmuştur diyecek bu defada. Yani anlıyacağın hepsi kelime oyunu...

Sen bence o hasarı sorun etmesende yenisini iste.Şikayette bulun.Firmada daha yetkili biri ile görüş.En kötü ihtimalle firma hakkında sıfır gitar alacak insanlar ihtimalleri ve sonrasında firmanın nasıl yaklaştığını görsünler.


Geçmiş olsun diyorum.Tatsız bir durum


1. paragraf;
Bu mesajımızı okuyan müşterilerimiz tanık oluyordur. Kutusu bile hasarlı olan ürünler için müşterimizi ararken, kendi kutumuzu bile hasarlı şekilde göndermemiz bizi “zırdeli” yapar.
Bizden kaynaklanmadığını, kargodan kaynaklanabileceğini söyledik. Kutu fotoğraflarında, kargonun layıkıyla taşınmadığı ortada.

2. paragarf;
Özellikle kutu deformasyonlu kargolarda, mutlaka ve mutlaka kargo görevlisinin yanında kutuyu açmak çok önem arz ediyor. Her darbe türünde kutuda hasar olmayabilir. Yani bazen “iç kanama” tarzı darbeler de olabilir.

3. paragraf
Firmamız 7 yıldır 10.000 lerce gitar satışı yapmıştır.
Bu şekilde bir art niyetli tavır sergileseydi, 10.000 kez siteyi kapatmak durumunda kalırdık. Bu gibi tavır sergileyen mağazalar bile kapanmak durumunda kaldıysa, internetten satış yapan ve herkesin bildiği bir sitede bu art niyetli yaklaşımları saklamak mümkün olmazdı sanıyoruz.



Reyon olarak benim de bildiğim yok. Böyle yapmak yerine genelde firmalar kargo şirketlerinden veya bizzat üretici firmalardan kısmi iade alıyor. Eğer iade olmadıysa daha sonra o gitarı nasıl satacağı tamamen o firmanın insiyatifi ile alakalı.


Refurbished olmasa da biliyorsunuz "teşhir ürünü" veya "demo" adı altında mağazalarda ayrı ayrı satılan yeni gitarlar var. Örneğin 1-2 hafta önce sıfır bir Cort X-TH gördüm fiyatı 700 TL, yurtdışından gelirken kargoda ezilmiş ve ses düğmesi hafif içeri çökerek ağacı biraz deforme etmiş. Gitarın sesi, çalınabilirliği, vs gayet iyi. Normalde fiyatı 1000-1200 TL falan olması lazım; 700 TL'ye bırakıyorlardı.


Tabi sizin durum daha farklı, ayıplı mal yeni gibi satılıyor ve sorumluluk alınmıyor (resimlere bakarak konuşuyorum). Bence siz email yoluyla bunları mydukkana yazı ile de bildirin, ilgileneceklerdir. Söz uçar yazı kalır demişler.. Ayrıca Single_FACTOR arkadaşın dediği gibi belli bir zaman geçtikten sonra iade almak onların da işine gelmeyecektir.

Fırsat reyonumuzun tanıtılmasına vesile olduğunuz için çok teşekkür ederiz. :)
http://www.mydukkan.com/urunler.asp?gid=1792


MyDukkan benim en memnun kaldığım firmadır önce bunu diyim. Ama bu olay için, sizinle konuşan o "eleman" bence çok yanlış gelmiş. Ezbere konuşmuş. Yok kargo görevlisini beklet falan. Oldu adamın işi gücü yok bekleyecek. Kimse beklemez.


Gördüğüm kadarıyla kutu sağlam. KARGODA DARBE ALSAYDI, ÇOK DAHA FAZLA HASARI KUTU ALIRDI. Ama kutu sağlam. Buda demek oluyorki, mydukkan bu ürünü incelerken gözünden kaçırmış.


Para iadesi yada değişiklik senin hakkındır bana göre. MyDukkan'ı ara ama sakin konuş. Yukarıda dediklerimi kısaca söyle ve sakince diret. Bence değiştireceklerdir yada para iadesi yapacaklardır.


Ayrıca bu tarz durumlarda elemanlar ile görüşmek genelde işkence olur. Doğrudan en yetkili kişi ile görüşün. Ki oda Selçuk abidir.


Sakin ve net konuşun. İşe yarayacaktır.


Sakin...


En olmadı gitarı otopsiye soksunlar. Vuruk çizik kaç gün önce olmuş nasıl olmuş, ortaya çıkar. : D


Şaka bir yanada, umarım olay lehine sonuçlanır arkadaşım.


Gözümüzden kaçmaması için 2 kişi kontrol ediyoruz, yani böyle bir olasılığa meydan vermemek için. 10.000 lerce gitar satıp, bu durumlarla karşılaşmamanızın sebebi bu.

Kutuda vuruk göçük olmadığı sürece, zarar görme olasılığı daha düşük olsa da. Olmayacak diye bir kural yok elbette ki. Ancak vuruk ve yırtık olan bir kutudan bahsediyoruz...



Gitar internetten alınır mı ? Ben denediğim bir modeli bile internetten siparişle almam.amfi bile alırım ama gitar asla.



10.000 lerce kez tanık olduk.

Eski filmleri izlerseniz tanık olursunuz.
- Ben arabaya kesinlikle binmem.
Şeklinde diyaloglar bile mevcuttur.

Denenerek alınması birincil seçenektir elbette ki. Ben de öyle tercih ederim. Bugüne kadar tüm gitarlarımı deneyerek aldım. Bu duygusal tepkinizi anlıyorum.

Ancak şunu unutmayınız, belli standartlarda üretilen gitarlar birbirinin aynıdır denecek kadar aynıdır. Aynı suda yıkanamazsın elbet, o ayrı bir mesele...

Ancak ayarları farklı olabilir, bunu da gitar çalmayı ve alyan ve tornavida kullanmayı biliyorsanız kendi çalım rahatlığınıza göre ayarlamalısınız, maalesef bu sizin sorumluluğunuzdadır.

Bu yaklaşım;
- Ben yalnızca süzme mercimek çorbası içerim.
Demekle aynı muhafazakarlıktır.

Yıldırım düşebilir, sokağa da çıkmayınız...
Hepimizin sorumlulukları var, bizim kargoda zarar görmemesi için çeşitli koruyucu malzemeler kullanmak, sizin de teslim alırken kontrol etmek.

Gibson mu? Fender mi? Ibanez mi şeklinde bir araştırmanız varsa elbette ki sonuna kadar katılırım size.

Ancak ben internetten gitar almam demek.
- Brokoli çorbası içmem.
- Kesinlike uçağa binmem.
Demekle aynı şey...



Arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz fikirler için teşekkürler, yazdıklarınızı okuyorum,


heavyR
Evet, sipariş vermeden onay kısmında maddeleri okudum ve bu maddelere de güvenerekten iletişime geçtim..


Örneğin şu olay:




ama sinirlerimi gerecek cevaplar aldım her kurduğum cümlede. Hararetlenince de ''ama siz böyle yaparsanız ben sizinle konuşamam, kapatıyorum mesaj atacağım dedi ve kapatıyordu gerçekten.. Neyse, bu şahıs Mydukkan'ın gitarı geri kabul etmeyeceğini söyledi, yukarıdaki madde bende geçersizmiş, sebebi basit; bizzat elimden geçti, kontrolünü biz yaptık, bizden böyle çıkmadı ürün diyor. Gitarı hasarlı kabul ediyor ama kargo nedenli olduğunu, değilse de benden kaynaklandığını ima ediyor. Dediğim gibi gitar geldiği gibi bu şekilde çıktı işte, yani kendi yolladıkları ürünü sıfır kategorisinde kabul etmiyorlar. Böylece bu madde de geçersiz oluyor.


Neyi nasıl yaptığımızı emin bir şekilde size aktarmak, ne yazık ki küstah-ukala olduğumuzu düşündürüyor siz de haklısınız.

- AAA belki de gözümüzden kaçtı.
Dememizi bekliyorsunuz, bu konuda sizi gayet iyi anlıyoruz.

Ancak 7 yıldır, mydukkan olarak bir marka olmamızın sebebi de bunlar. Bu yüzden özellikle keskin hatlı gitarlarda ilk o bölgelerden incelemeye başlıyoruz. Gözümüzden kaçtı diyemememizin sebebi bu. Gözümüzden kaçmasın diye 2 kişi bakıyor üstelik. Bu konuda zaafiyet göstermemiz de söz konusu değil.

Değil 1000-2000 TL, 150 TL gitar alan birisini bile hüsrana uğratmamak için, kontrollerimizi eksiksiz yapıyoruz.

Gitar taşıma esnasında ciddi darbelere maruz kalmış. Kutulardaki göçük ve yırtılmalardan bu açık birşekilde görünüyor. Böyle bir durumda, kutuyu mutlak surette kuryenin yanında açmalı ve vuruğu tespit ettikten sonra tutanak tutturmalıydınız. Bizde zararı kargo firmasından tazmin ederdik.

Şu anki durumda ne yapabiliriz.

Gitarı bize gönderin, etraflıca inceleyelim. Neler yapabileceğimize bakalım. Yaşadığınız olumsuz duruma istinaden tamiri konusunda size destek olalım. Genelde bu tür durumlarda bunu teklif ederiz.

arkadaşımız belki zararın çok küçük olduğunu düşünüp bir girişimde bulunmamayı seçebilir ama aklınızda bulunsun diye söylüyorum. ileride böyle bir durumla yada daha büyüğü ile karşılaşırsanız;


Firmalar "satış sözeşmesi" adı altında istedikleri kuralları, istedikleri kadar yazabilir.
tüketici kanunu ne ise o geçerlidir arkadaşlar. aldanmayın.ürünün koşulsuz şartsız iade hakkına sahip olduğu gibi, böyle ayıplı bir malı arkadaşımızın iade hakkı vardır, firma kanunun gereğini yerine getirmekten kaçınmakta.
kabul etmediği taktirde mydukkanın keyfi bilir. o gitarı 3-5 ay sonra yıpranmış bir şekilde geri almak zorunda kalırlar, çünkü ayıplı malın iade süresi süresi 2 yıldır. ve tüketici hakem heyeti %100 tüketici lehine karar verir.
teslimde Kargo şirketiniin hiçbir durumu nihai tüketiciyi bağlamaz. Satıcı firma ile kargo frmasının kendi iç durumlarıdır.

Şu ana kadar ki mesajlarınızda süre gelen “objektif” değerlendirmelerinizden ötürü teşekkürler.

Herkesin sorumlulukları var elbette ki, elma ile armut'u karıştırmamak lazım. Sap ve gövde tamamen ayrık gitarlar da gitti, ufak tefek vuruklar da. Zararın tümü kargo firmalarından tamamen tazmin edildi. Bu anlamda kargo firması ile değil müşterilerimizle işbirliği içerisinde olmalıyız. Bu yüzden hemen her e-ticaret sitesinde. Mutlaka kutunun kontrol edilmesi önemle hatırlatılır. Teslimatı yapacak olan kurye sizi aceleye getirebilir. Siz de bu konuda ısrarcı olmalısınız.

Genel Koordinatör
Selçuk Uzunhasanoğlu
 
... vs vs vs.
Genel Koordinatör
Selçuk Uzunhasanoğlu


sayın mydukkan genel koordinatörü, öyle ya da böyle, gitar hasarlı bir şekilde ulaştı değil mi? evet. siz tüm suçlamalara karşılık gerekli açıklamaları yaptınız, değil mi? evet. peki hala gitar hasarlı mı? evet. peki bundan sonra, turkrock'ın bu konudan haberdar üyeleri sizden alış-veriş yapar mı? ben pek sanmıyorum ama, umun ki yapsınlar. ciddi bir müşteri kitleniz olmasaydı eğer burada, bir firmanın genel koordinatörü gelip de, herkese tek tek cevap vermezdi. o yüzden, aklanma çabanız takdire şayan, ama gitar hala kırık mı? evet. buradaki herkesi o ilgilendiriyor.

saygılar.
 
Mydukkan Türkiye de en bilinen online müzik mağazalarından biri.Tahmin ediyorum ki binlerce problem yaşanmıştır buna benzer, sonuçta insanlar ele almadan deneyemeden inceleyemeden almak zorunda ürünleri. Firma da haklı kendince. İthalat yapan firmalar ya da üreticiler bu konuda kılıkırk yarıp firmaları bezdirmekte, aynı sorunu bire bir yaşadığım için çok iyi biliyorum. Açılan başlık diğer arkadaşlarımıza bakın böyle sorunlar olabiliyor anlamında faydalı olabilir. Ancak bir firmaya yönelik olduğunda eğer tüketici hakem heyeti tarafından onaylı bir iddia yoksa yasal olarak karşıyı haklı duruma sokar. Arkadaşımız mağdurdur, bu gerçektir, buna karşı bir şüphem yok. Ama firma ile diğer kanallar vasıtasıyla hak talep etmesi haklıyken haksız konuma düşmesini engelleyecektir. Saygılar.
 
sayın mydukkan genel koordinatörü, öyle ya da böyle, gitar hasarlı bir şekilde ulaştı değil mi? evet. siz tüm suçlamalara karşılık gerekli açıklamaları yaptınız, değil mi? evet. peki hala gitar hasarlı mı? evet. peki bundan sonra, turkrock'ın bu konudan haberdar üyeleri sizden alış-veriş yapar mı? ben pek sanmıyorum ama, umun ki yapsınlar. ciddi bir müşteri kitleniz olmasaydı eğer burada, bir firmanın genel koordinatörü gelip de, herkese tek tek cevap vermezdi. o yüzden, aklanma çabanız takdire şayan, ama gitar hala kırık mı? evet. buradaki herkesi o ilgilendiriyor.

saygılar.


eee sonuç? şu kadar küçük bir darbeli gitar da bile bu kadar laf taklası ile iade almayacaksa mydukkanın ne prestiji kalmıştır ne güvenirliliği.Bu olay eğer tüketici mahkemesi ile çözülecekse, mydukkan müşteri memnuniyetinden bahsetmesin.Tüm Turkrock olarak memnun değiliz.Tel dışında mydukkan bir şey almamıştım iyi ki de almamışım.
 
Mydukkan Türkiye de en bilinen online müzik mağazalarından biri.Tahmin ediyorum ki binlerce problem yaşanmıştır buna benzer, sonuçta insanlar ele almadan deneyemeden inceleyemeden almak zorunda ürünleri. Firma da haklı kendince. İthalat yapan firmalar ya da üreticiler bu konuda kılıkırk yarıp firmaları bezdirmekte, aynı sorunu bire bir yaşadığım için çok iyi biliyorum. Açılan başlık diğer arkadaşlarımıza bakın böyle sorunlar olabiliyor anlamında faydalı olabilir. Ancak bir firmaya yönelik olduğunda eğer tüketici hakem heyeti tarafından onaylı bir iddia yoksa yasal olarak karşıyı haklı duruma sokar. Arkadaşımız mağdurdur, bu gerçektir, buna karşı bir şüphem yok. Ama firma ile diğer kanallar vasıtasıyla hak talep etmesi haklıyken haksız konuma düşmesini engelleyecektir. Saygılar.


hayır gitarın sapı kırık ya da gövde büyük darbeli olsaydı ne olacaktı peki? Hem kargocudan ısrarla bekleyip incelememizi istiyor Sn. Hasanoğlu( o ısrar ne demekse? ısrarın standartı nedir?) hem de kargo imzaladan kargonun açılamaz olduğu saçma sapan durumu destekliyor.Bu ne perhiz bu ne... neyse ya....
 
Bilmiyorum sizler nereden alışveriş yapıyorsunuz, ancak satıcı açısından kargoda oluşabilecek herhangi bir hasar durumunda, yeni ürün yollanması genel olarak sürdürülebilir bir durum olamaz . Paketleme en uygun şekilde yapılmalı mutlaka, ancak sonrasında satıcı nasıl tüm kargo riskini üstlensin?

Mydükkan'a karşı bazılarımızda nedense sağlam bir düşmanlık var.. Birçok müzik mağazasında da Mydükkan'ı pek sevmediklerini gördüm.. Mal verirler, vermesine.. Ancak müşterilerini sadece kendi sattıkları markalarla donatmayı da tercih ederler muhtemelen..
 
Bizce de gözünü para hırsı bürümüş insanlardan uzak durmalısınız!

Stoklarda olmayan ürünlerin fiyatının sürekli düşük olması meselesini biz de gerçekten merak ediyoruz. Bu konuyu örnekleyerek açıklarsanız minnettar oluruz. Eğer örnekler varsa ve bu örnekler tek yönlü ise, size sıfır Amerikan bir fender hediye etmekten çok mutlu olacağız.


Aşağıdaki örneklerin hepsi sitemizde var ise, siz art niyetlisiniz diyebiliriz sanıyoruz.
- Geçen baktım bir ürüne stoğu kapalıydı, fiyatı düşüktü.
- Geçen baktım bir ürüne stoğu kapalıydı, fiyatı da yüksekti.
- Geçen baktım distribütörde yoktu, mydukkanda vardı.
- Geçen baktım mydukkan'da yoktu, distribütöründe vardı.

Evet bunlar ve çok daha fazlası var. Bu da gayet doğal.
Bakış açınızla alakalı maalesef!..

Mydukkan;

Size bununla ilgili örneği vereceğim, lakin hediyenizi değil sadece yaptığınız şeyi göstermek amaçlı belirteceğim.
1.5 2 sene kadar önce Behringer dı box alacaktım.2.el piyasalarını herkes bilir 60-70tl.

Bir arkadaşıma danıştığımda mydukkanda sıfır 75tl dedi ve hakikatende öyleydi.Havale geçecektim fakat ürün stokda olmadığı görünüyordu.

Arkadaşıma siparişi gelince sen ver dedim.Tamam dedi.Stoğa gelince haber ver butonuna tıkladı.Ürün stoğunuza girdiğinde 125tl idi.Şu an stoğunuzda yok.Ozamanlardada benim bu durumu kanıtlama için niyetim olmadığından sayfa kopyasını da almadım.

Ha şu var.Bahsettiğim arkadaşda bu forumda bilinen bir insandır ki bizim amacımız müziktir.Olayın karalamasında da hiç değiliz ve niyetimizde olmamıştır.Bu olayları yaşamadan öncede bizzat buradaki mağazalardan uygun fiyatlarınız olduğundan tavsiye bile etmişimdir.Ama bu yaşadığımız bize göre aldatmacadır..

Kargo konusunda belki 200 kez gitar gönderdim kılıf artı kutuda o gitara birşey olması söz konusu bile olamaz.Kaldıki kutuda ki deliklerde siz koyarken olmuşda olabilir?Kişi olarak konuşmuyorum.Mydukkan a cevap olarak yazıyorum bu yazdığımıda.

Serdar.
 
Kısaca 3 boyutlu meselesine değinelim...
Öncelikli olarak gitarın hatları ne kadar keskinse, kontrollere o noktalardan başlanır. Bahsi geçen gitarda da durum bu. Yani özetle ilk baktığımız yerlerdir.

4C servisinde, arızalı gitar görmek neden şaşırtıcı onu gerçekten anlayamadık :)
Bu arada 6-7 aydır orada o gitar, hatırlattığınız iyi oldu. Lutiye Rıfat bey'e gönderelim dedik böylece... Bu arada gitarda cila çatlağı var. Ne olduğunu bilen bilir...
Uzun uzun yazmışsınız teşekkürler.

Kabul etmek lazım ki "3 boyutlu kontrol" komik bir tanım :) Ama neyse, "aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" denir biliyorsunuz.. Kavram kargaşası diyeyim kendimce.. Sonuçta burada yazılanlar bir mağduriyet sonucunda yazılmış ve gitarı alan arkadaşımızın çektiği fotolardan bu gitarın kontrollerinin tam olarak yapılmadığı sonucu ortaya çıkıyor.. Yani "2 kişi 3 boyutlu (!) kontrol yapıyoruz, asla kabul etmeyiz böyle birşeyi" demekle müşteriyi kaybettiğiniz gibi bu satırları burada okuyan potansiyel müşterileriniz için de kötü referans veriyorsunuz. Üstelik arkadaş şu an Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne bir dilekçe verirse siz de bu gitarı aynen geri almak ve kompanse etmek zorundasınız. Ki bence sonuna dek haklıdır, zira hasar kargo kaynaklı da olsa bu sizin ile kargo şirketi arasında olan birşey ve imza atmasına rağmen yasal olarak itiraz hakkına sahiptir. Burada mağdur olan kişi sizinle telefon diyaloğunda heyecanlanmış, celallenmiş veya telefonda sizinle kafanızdaki "örnek bir müşteri" olarak konuşmamış olabilir. Sizin satıcı olarak daha anlayışlı olmanız ve en önemlisi müşteri ile muhattap olan elemanınızı daha iyi eğitmeniz gerekiyor. Dediğim gibi ben sizin kurumunuzla şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve kimseye de satıcılık dersi vermek gibi amacım yok. Benim tek düşüncem mağduriyet yaşayan arkadaşa biraz da olsa tecrübelerimizi aktarmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak.

Elbetteki serviste arızalı bir gitar görmek beni şaşırtmadı. Yazdığımı dikkatli okursanız yanlızca bunun "yeni bir gitar" olarak satılma ihtimalinin üzerinde duruyorum; kaldı ki bu gibi örnekleri senelerdir piyasada özellikle Tünel piyasasında görüyorum/görüyoruz. Cila çatlağı veya başka birşey önemli değil, sonuçta zarar görmüş "yeni bir gitar" servise alınmış. Dediğim gibi benim önemsediğim şey bu gitarın tamir sonrası nasıl sunulacağı. Bakalım gerçekten 7 senedir hizmet veren bu indirim reyonunuzda bu gitar yerini alacak mı, merak içerisindeyim.. ve de takip edeceğim.

Fırsat reyonumuzun tanıtılmasına vesile olduğunuz için çok teşekkür ederiz. :)

Rica ederim. Ancak sanırım arkadaşın demek istediği sanal değil gerçek bir reyondu; yani yurt dışında olduğu gibi bizzat deneyerek alabileceğiniz bir "refurbished" reyonu. Sizinki yine genel tanımınızda olduğu gibi "toplama" statüsünde bir sanal mağazacılık örneği. Ama yine de hoş tabi, kaç zamandır kullanıyorum sitenizi daha önce fark etmemiştim, bu vesileyle tanımış olduk. Nacizane belirteyim, bence sağ tarafa aynı blog linkinde olduğu gibi bir resimli düğme koyabilirsiniz; daha çok dikkat çekecektir.
 
öncelikle mydukkanı lanetlioruz boykot ediyoruz 2 olarak prestige almışsınız hardcase i olması gerekir o nerde
 
öncelikle mydukkanı lanetlioruz boykot ediyoruz 2 olarak prestige almışsınız hardcase i olması gerekir o nerde
 
İki kişi tarafından yapılan kontrolün hata payının 10,000'de 1 bile olmadığı varsayımıyla yola çıksak dahi gitarlar tüm korumalara rağmen nakliyede hasar görebiliyor ve hiçbir garantisi yok. Müşterinin yapabileceği en iyi şey kargocunun yağmurdan ıslanmış dandik kağıdına yasal haklarla ilgili şeyler yazıp o şekilde teslim almak, ordan yasal süreç beklemek, o zaman idari süreç başlatabilirmişiz falan.

Benzer bir durum Amerika'da guitarcenter, musiciansfriend benzeri bir kurumda olsa bu firmalar markalarının itibarını zedelememek adına sattıkları ürünü 30 gün içerisinde geri alır. müşteri memnuniyeti dediğimiz kavramın ülkemizde biraz kendine gelmesine vesile olsun diye size direk sitelerinden de bir not ileteyim, belki bu işin standardını en azından biraz yükseltmiş oluruz.

30-Day Satisfaction Guarantee :

If you're not satisfied, neither are we. If for any reason you're not completely satisfied with your purchase, simply return it in its original condition within 30 days of the in-store purchase date or online purchase shipment date.

Yaklaşık 4 ay önce Guitarcenter'dan aldığım 500 dolarlık gitar için guitar center bana defalarca mail attı, memnun olup olmadığımı defalarca sordu, hala soruyor, aylar oldu hala müşteri temsilcisiyle yazışıyorum, adam peşimi bırakmadı. aynısını beklediğim için yazmıyorum, ama aradaki uçurum, verilen örnekler telefon konuşmaları üsluplar falan beni benden aldı.

Kişisel notum da şu bence bakmadan görmeden denemeden gitar alınmaz. Daha doğrusu ben online gitar almam. alınırsa böyle şeyler olur. varsın firmadan olmasın kargodan kaynaklı da olur. (ayrıca brokoli çorbası da içmem)
 
Daha sonraki mesajlarınızda resim paylaşmışsınız. Bu resimlerde kutunun darbeli hatta delik olduğu bariz bir şekilde bellidir. Bu durumda kargo firmasının bir şey söylemeye hakkı yoktur. Kutudaki darbe kısmının arkası muhtemelen boş yere denk geldiğinden, o alanlarda hasar olmamış olabilir. Ancak sert sıkışma sonucu bu darbe oluştuysa, mevcut hasarlı alan da bu sebeple oluşmuş olabilir. Yani mevcut hasarlı alanın karşılılığına denk gelen kutu bölümlerinde hasar yoksa eğer darbe almadığı anlamına gelmez.

“Gördüğünüz üzere kutuda delik var, ben nereden bileyim üründe hasar olmadığını” demeniz genellikle yeterli olacaktır. Baktınız kargo görevlisi çok ısrarcı, o zaman yapılabilecek tek bir şey kalıyor. Teslimat fişine imza atacağınız yerin hemen üstüne veya altına “Tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere teslim alıyorum” şeklinde bir not yazıp imza attığınızda yasal haklarınız korunmuş olacaktır.


Selçuk bey,

Bahsettiğiniz kutudaki hasar büyük Mydukkan kutusunda değil. En üstteki kutuyu Mydukkan paketlemedi mi? Ben en üstteki kutunun bandını, yani Mydukkan bandını yırtıp açtım kutuyu. Sizin dediğiniz hasar gitar kutusunun üzerinde, ilk kutuda kesinlikle hasar yok.

İki kutu da elimde, ikisinin de en ince ayrıntısına kadar fotoğraflarını ekleyeceğim yarın sabah. Bekleyin lütfen.
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst