Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
O gün gitar stoklara yeni girmiş ve gözüme çarpmıştı. Zaten stoklarda olmasaydı böyle bi soruyu sormazdım. Neyse benİm şahsınızla veya işyerinizle ilgili bi şikayetim yok. Sadece mağazanızdaki elemanın gözünün önünde olan bi gitara bakmayıp ihtimallerle konuşmasını tasrif edemedim. Sonuçta pazardan domates almıyoruz 2 gün sonra bitsin bidaha alalım.Bu tür alışverişler ihtimallerle alınmaz. Sizin söylediğinize göre gitar stoklarda yoktu. O zaman bi yanlış anlaşılma olabilir. Ama stoklara yeni giren bi gitar nasıl olurda stoklarda olmaz oda düşündürücü.

Stoklarının açılması yani temin edilebiliyor olması ayrı, özel stoğumuzda olması ayrı bir durum. Temin edilebiliyor olması demek, distribütör firmaların depolarından temin edilebildiği anlamına geliyor. Dolayısıyla yalnızca özel stoğumuzda olan gitarlara bakabiliyoruz.

Bu arada yazınızdaki en dikkat çekici nokta “Tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere teslim alıyorum” . Cümlesiydi.
Ama bu sizin "Teslimat ve Stok başlığınızda" yer almıyor. O daha da dikkat çekici :D

Kuryenin konunun ciddiyetinden ötürü geri adım atmasını sağlayabilir. Sonuçta imzalı bir beyan verdiğinizde, hiç olmamasından iyidir. Ayrıca bu talepten sonra, kuryenin geri adım atma olasılığı yüksek. Hazır mesaj olarak kullandığımız bir çok bilgilendirme mesajımız da yardım sayfamızda bulunmuyor.

Ayrıca size veya elemanlarınıza yapılan yorumlardan kesinlikle gocunmayın. Bunu öz eleştiri olarak kabul edebilir varsa eksikliklerinizi çok rahat bi şekilde giderebilirsiniz.

Objektif değerlendirmeleri elbette ki çok önemsiyoruz.

Teşekkürler.

Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör
 
Fiyat konusunda ornek istediniz bir onceki sayfada olayi anlattim.Hani fender hediye edecektinizya?Eğer cidden ben yanlis gozlemlediysem ben size 52 tele alirim..

Son mesajimdir.Hic olmadi MyDukkan.

Tekrar açıklık getirmek gerekirse, stoğu kapalı olan ürünlerde bu tür durumlar olduğu gibi, yani fiyat artması. Fiyat düşmesi de oluyor, bu gibi durumları önceden bilemiyoruz. Ürün tekrar stoklara girdiğinde fiyatı değişebiliyor. Sebeplerine gelirsek, Türkiye distribütörü, kendi maliyet sebebiyle ürünlerde fiyat değişikliğine gidebiliyor. Bir diğer sebebi de, üretici firmadan kaynaklanabiliyor. Sanıldığı gibi ezbere fiyat değişmiyor yani.

Böyle düşünebilirsiniz, bu doğru olduğunu göstermez.
 
bir gitar center ın yaptığına bak bir de bunların yaptıklarına. yok içteki kutu yok dıştaki kutu alıcı hala derdini anlatmaya çalışır yazık,zavallıklık resmen. 10 sayfa forumdan cevap döşeyeceğine gitarı geri alabilirlerdi.30 günlük iade hakkını ben de var bilyorum netten ve telefon(tv de reklamlardan)la satın aldığın ürünlere.Tüketici mahkemesine gidecek gibi görüyor.Mydukkan gözümde-23345345 şu an geçmiş olsun.

İade süresi Kanuna göre 30 gün değildir, o firmanın tanıdığı bir esneklik ama siz bu durumlarda tüketici kanunundaki süreyi baz almanız gerek, firma kendi koşullarından istediği an vazgeçebilir, kanundan asla.
 
7 gün geçti galiba ama herşey için çok geç değil.Atılan mesajlarda komik ve ciddiyetsiz pazarcı tavrından sonra size çok da yapacak bir şey kalmıyor hemen başvurun nereye mi:

http://www.uzmantv.com/satin-aldigimiz-mali-hangi-durumlarda-iade-edebiliriz

http://www.uzmantv.com/ayipli-mal-nedir Hizmet maddesi için de geçerli.Yani eğer mydukkan yan çizerse, kargoya da çok rahat topu atabilirsiniz.1. linki izlerken sağ taraftaki örnek videolara da bakın inceleyin 1. uzman ağızdan çok güzel bilgiler var.
 
Kuryenin konunun ciddiyetinden ötürü geri adım atmasını sağlayabilir. Sonuçta imzalı bir beyan verdiğinizde, hiç olmamasından iyidir. Ayrıca bu talepten sonra, kuryenin geri adım atma olasılığı yüksek. Hazır mesaj olarak kullandığımız bir çok bilgilendirme mesajımız da yardım sayfamızda bulunmuyor.

Bu maddenin kargo firmalarında geçerli olduğu durumlar; xxx firmasının kendi şubeleri içinde ürün gönderimi-alımı için yapılan firma ile kargo firması arasındaki özel sözleşmelerdir.

bunun dışında kargo firmaları pakedin tüketiciye teslimden önce açılması ve tutanak tutulması işine girmezler bunun nedeni, öncelikle teslm edilen ürünlerin kendi orjinal pakedinde teslim ediliyor olmasıdır. ikinci olarak ise Eğer bir sorun çıkarsa firma kargoyu teslim eden şubeden ve elemandan bunu tahsil etme yoluna gidebilir ve bildiğim kadarıyla gidiyorlar da.
bu iki taraf açısından da sıkıntılı bir durum.

benim öğrenmek istediğim bu kadar pahalı ürünlerin neden "sigortalı gönderim" seçeneği ile gönderilmediği?
Bu durumda kargo firması kesinlikle alıcıya kutuyu açıp bakmadan ve onay vermeden imza attıramaz ve teslim gerçekleştiremez.
 
Tekrar açıklık getirmek gerekirse, stoğu kapalı olan ürünlerde bu tür durumlar olduğu gibi, yani fiyat artması. Fiyat düşmesi de oluyor, bu gibi durumları önceden bilemiyoruz. Ürün tekrar stoklara girdiğinde fiyatı değişebiliyor. Sebeplerine gelirsek, Türkiye distribütörü, kendi maliyet sebebiyle ürünlerde fiyat değişikliğine gidebiliyor. Bir diğer sebebi de, üretici firmadan kaynaklanabiliyor. Sanıldığı gibi ezbere fiyat değişmiyor yani.

Böyle düşünebilirsiniz, bu doğru olduğunu göstermez.

Forumu dolaşırken rastladığım bu ilginç başlıkta sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra dayanamadım foruma üye oldum.Nereden başlayacağımı bilemedim.Her lafınızdan bir cevher fışkırıyor.

Sayın Mydükkan yetkilisi sizin stoğunuzda veya distribütörün stoğunda olmayan,stoğa girdiğinde fiyatının değişme olasılığı bulunan ürün için fiyat vermek zorundamısınız?Bence piyasayı manüple etmek için bunu kasten yapıyorsunuz.Piyasayı kendinize göre şekillendirmeye çalışıyorsunuz ayrıca bariz bir şekilde tüketiciyi de yanıltıyorsunuz.Yaptığınız etik değil.

Sayın Mydükkan yetkilisi 7 yılda 10.000'lerce gitar satmak gibi büyük bir iş başarmış ciddi bir firma müşteri memnuniyeti adına basit bir değişim yapamıyor mu?Neden burada insanlar ile kavga ederek 7 yılda oluşturduğunuz itibarı zedeliyorsunuz?10.000'lerce gitar satmış bir firma bir gitar değişimi ile batar mı?Bugüne kadar hiç mi kazanmadınız?

2 kişi 3 boyutlu incelemek önemli bir laf gibi duruyor ama ne demek istediğinizi anlayamadım.

Keşke bir kişi ama ciddiyetle kutulama yapmadan önce gitarı inceleseydi veya gitar zaten hasar almış ise hiç mi hiç müşteriye göndermeseydi.Burada bu kadar kavga etmenize,herkese tek tek laf yetiştirmenize değer mi?10.000'lerce gitar satmış olmanıza rağmen kurumsal kimliğiniz bu bir gitar ve yazdıklarını yüzünden onarılmayacak derecede hasar almıştır.

Bunu bilmemeniz imkansız.Şu durumda büyük ihtimal ile umursamıyorsunuz.7 yılda anlaşılan çok bir dolmuşsunuz ve bu başlıkta güzelce bir rahatladınız.Peki başınız göğe erdi mi?
10.000'lerce gitar satışı ile milyon dolarlık iş çevirmiş bir şirket bence burada ağlamamalı.O milyon dolarların fiziksel ağırlığı kadar kurumsal ağırlığınız da olsun.
 
2 kutu konusunda resimde görmediğim ve "SİZDEN" gitar almadığım için bilgi edinmek için sormuştum.Alınmanız doğru değil.2 kutu yanlış değil(eksik).İçteki kutu konusunda patlayan poşetler yada köpükler gibi önlemler vardıda arkadaş resim çekerken kutunun içinden çıkardımı diye sormuştum.Açıklamış olayım...

Konuyu takip ettiğinizi varsayarak "alınmış olabilirim" :)
Birçok mesajda bilgiden ziyade fikir beyan edildiği için, genelde yargısız infaz yapılıyor. Ben de nacizane ufak tefek tefek hatalar yapıyor olabilirim elbette ki.

Ibanez firmasına ait olan kutu olduça sağlamdır, hatta diğer gitarların kutuları da oldukça sağlam ve tek başına kargo yolculuğuna çıkacak şekilde güvenli. Ancak ülkemiz kargo taşımacılığı koşulları değerlendirildiğinde, biz 2. bir kutuya koymaya karar verdik. Uzun bir süredir de bu şekilde gönderiyoruz. Kabarcıklı naylon ve tamponları, 2. kutuya koymadığımız gitarlarda ve ürünlerde bolca kullanıyoruz.

Ben 2 aynı model gitarın bariz farklılıklar gösterdiğine çok kez şahit oldum.Öyle olmasa siz neden deneyerek alınması konusunda destekleyici mesaj yazdınız ki? 2 adet GRG170DX aynı olabilir.Belkide %99 aynıdır bilemem.Neyse 35 yılda siz aynı model gitarlar %99 aynıdır kanısına vardıysanız öyle olsun...

Deneyerek alınması konusundaki görüşüm, farklı model ve marka gitarlar hakkında bir seçim yapılacaksa önemlidir diye düşünüyorum. Aynı model gitarların, tel yüksekliği vb. faktörlerin birebir yakın bir ayar yapılması sonucunda, farkı duyabilmek absolut kulaktan dahi öte birşeye sahip olmayı gerektirir.

Özetle; Biraz karizma, biraz gizem, biraz da şehir efsanesi karışımı diyebiliriz. "bence"

Farklı yıllarda, hem farklı stok ağaçlardan kaynaklı üretilen ve ekstra kurumuş oturmuş gitarların ton farklılığını konu dışı tutuyorum.

Ben size öcü gözüyle bakmadım öyle baksam "aman zaten öcü bunlar ne bekliyordunuz der geçerdim".Ki aslında konuya birçok arkadaşın girişide aslında gözden kaçmıştır şeklinde olsada müşteri temsilciliği kısmı renk değiştirmemize neden oluyor.Ben kendi adıma ilk mesajdada olay kargodamı olmuştur yoksa paketlemeden öncemi diye kutu konusunda yorumlar yapmıştım.Öcülükle bir alakası yok.

Konuya girişte, hemen gönder yenisini gönderelim diyemeyiz ne yazık ki. Bunu ne konunun başında, ne de sonunda söyleyebiliriz aslında. Spam gibi gelen bazı mesajlarda da konu saptırılarak aksettiriliyor maalesef. Özellikle yanıt vermiyorum bu arkadaşa. :)

Yaptığımız işin arkasında olan bir tavır sergiledik ilk mesajımızda. Kararlılığımız bundan. Ancak birkaç kez söyledim. Eğer bir zaafiyet söz konusu ise bunu da çözeriz. Ancak bunun için gitar bize ulaştırılmalı.

Kendimden çok emin olduğum konular vardır ve hatalarım olabilir.Ama marka olsam 2 kez düşünür,bireysel inançlarımdan önce marka imajımı gözetirim.Ayrıca ilk görüşmede hmmm evet demeyebilirsiniz ama kapatıyorum msj atıyorum demenizide uygun bulmuyorum ben.Sizde bunu art niyet olarak algılamayın lütfen.

Bakın 1-2 kez söyledik, tekrar söylüyorum.
Şu anda burada "vurun kahpeye" propagandası yapmaya çalışan, ağzından salyalar akan kişiler de var. Onlar kendini biliyor. :)

Arkadaşınızı korumanıza sanki kendinize yapılmış gibi hissetmenize, grupça davranmanıza saygı duyuyorum. Biz de işimizi yaparken müzisyen hassasiyeti ile yapıyoruz. Bu yüzden telefonda evet efendim sepet efendim gibi argümanlar pek kullanmayız. Bunu yazdığım zaman sanki, telefonda "konuşme leynn" diyoruz sanacaklar. Zaman zaman vurguluyorum, belki bir kıvılcım çakar diye! Bakınız 56.000 üyeye gittiğimiz bugünlerde, 30.000' e yakın müşterimiz olmuş. Telefonu kapatıyorum vb. bir şikayette bulunan kimsecikler yok nerdeyse doğru mu?

Bakınız google kayıtlarına, sildirdik mi bu şikayetleri? Böyle bir yaptırımımız böyle bir gücümüz mü var? Bu kadar kötüydük de nasıl sakladık bugüne kadar?

Telefonda konuşamazsak, müşterimizin sorusuna yanıt veriyorken kendimizi anlatırken, distortion son ses kulağımıza bağırılıyorsa, hakaret ediliyorsa veya alay ediliyorsa vb. diğer şekillerde tahrik ediliyorsak, konuşmayı sonlandıracağımızı söylüyoruz. Call-Center larda da buna benzer görüşmeyi sonlandırmalar yapılıyor. Akıl sağlığımız için bunu yapmak durumundayız. Kafanızdaki kurguda, telefonları keyfi kapatan müşteri temsilcileri geliyor muhtemelen. Lütfen google dan arayın, mydukkan diye arayın zor değil... ;)

2010 yılında yine turkrock'ta uzun bir mesaj yazmıştım. Bu konudaki görüşlerim hep aynı ve değişmeyecek.
http://turkrock.com/threads/3486/page-8#post-491155

Kargodan kaynaklı bir durumsa :) Ya değilse?
Gözden kaçmaz :) Ya kaçtıysa?
İçteki kutu yırtık:) Ya dıştaki değilse?

Bence de haklısınız, ancak kendi uygulamamızı bir çırpıda ezip geçemem.

Tam olarak nasıl darbe aldığını öğrenmenizin bir anlamı yok.Ha diyorsanızki lutiye kutuya girmeden öncemi yoksa sonramı darbe aldığını söyler.O zaman problem yok.

Evet, organik bir bağımızın (zaten yok) olmadığı lutiyelere gösterebiliriz.

Ciddi önlemler dediğiniz bahsi geçen kontrol(3D) ve 2. kutu sanırım...

Evet ciddi ön kontroller bunlar. Ibanez'i de katmak lazım, çünkü Ibanez de kutuya konmadan son kozmetik bakıyor.

Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör
 
Biraz gereksiz yüklenmeler oluyor sanırım firmaya.. Görüyorum ki amacını aşan yazılar yazmış bazı arkadaşlarımız. Ben mağdur olan Reeve nickli arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz zannediyordum.. Başta gayet yapıcı ve hatta firmaya da kendilerini geliştirme adına fikir verici öneriler şeklinde yorumlar görünce böyle devam edecek diyordum ama özellikle son iki-üç sayfada bariz karalayıcı yorumlar mevcut. Burada kimseyi günah keçisi yapmaya gerek yok; eğer firma hakkında daha değişik sıkıntısı olan arkadaşlar var ise ayrı bir konu başlığında bunu belirtebilirler diye düşünüyorum. Benimki bir öneridir yanlızca, bazı mesajlardan firma adına ben rahatsız oldum nedense.. Herhalde "kendimi başkalarının yerine koyabildiğim" için olsa gerek..

http://turkrock.com/threads/26620/page-4#post-782100

Bu mesajda firmanın genel koordinatörü tarafından gitarın geri alınacağı ve mağdur arkadaşa yardımcı olunacağı açıkça belirtilmiş, daha ne isteniyor anlayamadım. Kendisi daha önce forum kültürüne yabancı olmadığını da belirterek temsil ettiği firma adına gayet olumlu bir havada burada her yazana cevap vermeye çalışıyor. Firmanın çalışma şekli, fiyat politikaları, çalışanlarının tutumu, vs. hakkında önerisi veya şikayeti olanlara lafım yok, ama biraz da yapıcı olunması lazım bence. Sonuçta satıcı tarafından mağdur arkadaşa bir teklif yapılmış. Reeve arkadaşımız da gitarı geri gönderecek ve olayın seyri hakkında bizi bilgilendirecektir diye düşünüyorum.
 
Biraz gereksiz yüklenmeler oluyor sanırım firmaya.. Görüyorum ki amacını aşan yazılar yazmış bazı arkadaşlarımız. Ben mağdur olan Reeve nickli arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz zannediyordum.. Başta gayet yapıcı ve hatta firmaya da kendilerini geliştirme adına fikir verici öneriler şeklinde yorumlar görünce böyle devam edecek diyordum ama özellikle son iki-üç sayfada bariz karalayıcı yorumlar mevcut. Burada kimseyi günah keçisi yapmaya gerek yok; eğer firma hakkında daha değişik sıkıntısı olan arkadaşlar var ise ayrı bir konu başlığında bunu belirtebilirler diye düşünüyorum. Benimki bir öneridir yanlızca, bazı mesajlardan firma adına ben rahatsız oldum nedense.. Herhalde "kendimi başkalarının yerine koyabildiğim" için olsa gerek..

http://turkrock.com/threads/26620/page-4#post-782100

Bu mesajda firmanın genel koordinatörü tarafından gitarın geri alınacağı ve mağdur arkadaşa yardımcı olunacağı açıkça belirtilmiş, daha ne isteniyor anlayamadım. Kendisi daha önce forum kültürüne yabancı olmadığını da belirterek temsil ettiği firma adına gayet olumlu bir havada burada her yazana cevap vermeye çalışıyor. Firmanın çalışma şekli, fiyat politikaları, çalışanlarının tutumu, vs. hakkında önerisi veya şikayeti olanlara lafım yok, ama biraz da yapıcı olunması lazım bence. Sonuçta satıcı tarafından mağdur arkadaşa bir teklif yapılmış. Reeve arkadaşımız da gitarı geri gönderecek ve olayın seyri hakkında bizi bilgilendirecektir diye düşünüyorum.


Belki herkes bu başlık altından kendi mydukkan tecrübelerini paylaştı bu da konuyu dağıttı ama koyun gibi kadere mahkum olunmaz.İnternetten alışveriş yapıyorum ve 7 gün içinde gitar cillop gibi de olsa gitarı geri gönderme hakkım var.Belki sapı elime uygun değil belki rengi ekranda göründüğü gibi değil ya da belki sevmedim yahu.7 gün içinde sorgusuz sualsız gitar geri gönderilebiliyor yukardaki paylaştığım linkte bu açıkca var ayrıca kargo parasını da satıcının ödemesi gerek.Ayrıca satıcı ürünü değiştirmesi lazım yani "rötüşleyip aynı ürünü kakalayamaz" yoksa bu çakkalıktır.Benim başıma gelse mahkemeye verilcekse bile verirdim.Böyle ufak minik olaylara öyle sinir oluyorum ki pireye kızıp yorganı yakasım geliyor. Sadece " tamam gitarı alıyor ve başka yeni gitar gönderiyorum" dese başlık kapanacak kendiliğinden.



Birşey daha var yeni gitar gönderilse bile bu gitar rötüşten geçip başka bir alıcıya çok güzel bir şekilde "yeni" diye kakalanabilme potansiyeli görüyorum tavır ve mesajlardan.

İnsanlar internetten neden yeni sıfır gitar alıyor? istese bu fiyatlara 2. el tertemiz gitarlar var.Alıcı güveniyor, ticari kurum; "KANUNU VAR ÜLKENİN NİZAMI VAR BU KANUNLARIN ALTINA İMZA ATMIŞ BU TİCARİ KURUM" deyip çiziksiz mis pak gitar istiyor.Bazı insanlar üstünde parmak izine bile tahamül edemiyor.Abd de musiciansfriend.com filan gönderileri böyle. Youtube'da dolu video var.O kadar titizlik var ki gönderilerde.

Kusura bakmasın kimse boşa zurnayı öttürmesin burada.Nafile çırpınış hepsi bunların.
 
Benim takildigim konu sifir urun neden sigortali gonderilmiyor? Ben her kargoya gittigimde urun sifir mi, degilse sigortasiz gonderecegiz diye soruyorlar. Bir gitari sigortali gondermek ile gondermek arasinda kac TL fark vardir? 5?10?20? Bu riski almaya deger mi? Sigortali gonderseydiniz boyle bir sikinti asla yasanmayacakti. Umariz bu ders olurda gitar gibi hassas urunleri sigortali yollarsiniz. Gitarin iki kutu + gigbag icinde hasar gorme ihtimali bana gore %1den bile az.
 
VanHalen ayrıntıyı düzelteyim; o ürün iade [kendileri de belirtmişler] ancak ürün gönderildiği şekilde “cillop” olursa kabul ediliyor. Cillop geçmedi ki elime cillop yollayabileyim. Kendi yolladıkları ürünü bu haliyle yollasam kendileri dahi kabul etmiyorlar. Trajikomik olan şey dürüst adam sağlam ürünü zaten neden iade etmek istesin? Bense hasarlı üründe iade hakkımı kullanamamışım.. (Ayrıca iade derken ben telefonda değişim istedim, para iadesi istemedim zaten)

Neyse,
Fotoğraf çekmekle uğraşmayın artık. Gitarı bize gönderin,
bu durumu en iyi değerlendirebilecek kişiler yine lutiyeler olacaktır.
Olayın en başından beri argüman hasarın kargoda olduğuna dair...
Fotoğraf çekmekle uğraşmayın artık. Gitarı bize gönderin, bu durumu en iyi değerlendirebilecek kişiler yine lutiyeler olacaktır.
Durumu en iyi şekilde değerlendirmek için luthiye olmaya gerek yok. Elimden 25'in üzerinde gitar geçti, vuruğun, darbenin, çiziğin, çatlamanın, kısaca hasarın her çeşidini ve şeklini görmüşümdür gitarda. Kabul etmek istemiyorsunuz ama bu vuruk/sıyrık karışımı şeyin kargoda oluşabilmesi fiziksel olarak imkansız, son kez tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum:
95606196.png

Kutuların Fotoğrafları
http://img37.imageshack.us/img37/6460/10555194.png
http://img26.imageshack.us/img26/1012/99599651.png
http://img851.imageshack.us/img851/8124/96363704.png

http://img811.imageshack.us/img811/4474/80360004.png
http://img515.imageshack.us/img515/4553/51298706.png
http://img38.imageshack.us/img38/2343/27648134.png

Son olarak
49129506.png


Kargo tarafından kırılan gitarların mesuliyeti bize ait değildir taktir edersiniz ki.
Kutular ortada, kargoda bu kadar kısmi ve net bir hasar olabilmesi için kutunun delinmesi tarzı bir darbe gerekli. Aksi takdirde kutu o bölgeden sert bir darbe almış olsa bu denli küçük kısmi bir çarpma/sıyrık değil daha geniş bir alanı göçerten ve boya çatlaklarının oluşacağı bir hasar meydana getirirdi.

Selçuk bey, zaten “Gitarı geri gönderin = rötuş yaptıralım teklifi”ni Onur bey yaptı, biliyorsunuz istemedim, istemiyorum. Teklifi mağduriyetimi gidermek için bu duruma özel insiyatif kullanarak yapıyorsunuz, fakat bu hasarın mesuliyetini Mydukkan üstlenmiyor, teklifi kabul etseydim kargo masraflarını Mydukkan karşılamıyor. Ayrıca, bu teklifi konuştuğumuz şekliyle kabul etmiş olsaydım bu hasarın Mydukkan’ın sorumluluğunda olmadığını resmen bildirmiş olacaktım. Zaten böyle çözüm çözüm değil, sıfır ürüne rötuş gitarı anca tam tabiriyle refurbished yapar. Ekstra bir de en az 60 Lira git gel kargo niye ödeyeyim hasarlı
ürüne, zaten içime sinmemiş alış veriş..
___________________________________________________________________________________

Bizde böyle birşey kesinlikle olmaz diye birşey söylemiyoruz. Böyle sorunlar olmasın diye ciddi önlemler alırız...
...Gözümüzden kaçma meselesine tekrar gelecek olursak, bu olasılık oldukça düşüktür.
Bana böyle denmedi, bana bizde böyle bir şey kesinlikle yoktur diye net konuşuldu. Onur bey altına imzamı atarım, kontrol eden diğer arkadaşlar adına da konuşurum, şimdi onlara kefil de oluyorum dedi, şahsi 1000 gitar elimden çıkmıştır böyle bir şey olamaz dedi. Siz de oradaysanız tartışmayı bilirsiniz, ben de ona lütfen kendinizden başka kimseye kefil olmayın, eminseniz sadece kendinize kefil olun bu daha çok ikna edici gelir kulağıma dedim.
Onur beyle tartışmamız sırasında orada değilseniz şuna benzer bir diyalog geçti telefonda,
- Onur bey: … peki gig bag fermuarını bir kontrol edin çarpma ihtimalini
- Ben: Nasıl yani? Gitar zaten standart yattığı pozisyondayken hasar diğer tarafta kalıyor, (devamında biraz tarif etmekle meşguldum kastettiğimi, sonra beyaz koruyucu örtüyle ilgili bir şey geçti)
- Ben: Hangi beyaz şey? Beyaz kılıf mılıf çıkmadı, direkt gig bagden çıkardım gitarı
- Onur bey: Hmm o zaman arkadaş en son koyarken koymamış olabilir beyaz koruyucu şeyi, bazen ekliyoruz sıfır gitarlara, neyse önemli değil o…
- Ben: …O zaman sizden sonra bu gitarı eline alan biri var? Siz en son kişi değilsiniz paketlemede.
- Onur bey: Oluyor ama biz çok iyi kontrol ediyoruz, kendim için de arkadaşım için de kefilim, imzamı atarım altına
- Ben: Lütfen kimse için kefil olmayın, kendinizden eminseniz sadece kendiniz için emin olun…
dedim
çünkü sonrasında hem sizin hem de Onur beyin gitarı görmeme durumu var. Yanlış anlaşılmasın, Onur bey yalan söylüyor bile bile yolladı gibi bir düşüncem zaten hiç bir an olmadı, ama şu gerçek ki gitarın farkedilmeden hasar görmüş olabilme ihtimali kargo senaryosundan çok daha gerçekçi bir ihtimal. Bütün süreç; yani ürünün incelendikten sonra en son paketlemeye kadar olan kısımda yanında olmayan biri nasıl gitarın hasarsız olduğunu bana %100 garanti edebilir? Ve arkadaşına kefil olabilir? Bence olamaz ama siz kurum olarak kesin cümleler kurarak kendinizi akladınız, hiç bir şüphe bırakmadınız, bilet de Aras Kargo'ya kesildi.




Arkadaşlar sayfayı incelesin, kararı da bu çoğunluğun vicdanı benim veya sizin düşüncenizden daha objektif olarak verecektir. Gitara karşılık para iadesi hiç talep etmedim biliyorsunuz, olursa değiştirin dedim Onur beye kabul etmediniz, hayrına luthiye rötuşu + kargoyu benim karşılamam tek sunduğunuz çözümdü… Başlığı açarken amacım bu küçük kusura takılmak değildi. Zaten bu kadar vakit harcamaya değecek bir kozmetik kusur değil olay.. burada tartışılan hadise Mydukkan’ın satış politikası. Sizin tartışmaya katılımınızla Mydukkan, birinci ağızdan kurum olarak bu ve benzeri durumlara karşı alacağı tutumu bize gösterdi, artık bu olay yarın bir arkadaşımızın başına gelirse onun da farklı bir durumu ve elinde çözümü olmayacak, bundan sanırım forumca emin olduk. İnternet ortamından herhangi bir siteden ve Mydukkan’dan sıfır gitar almanın riskli olduğunu düşünüyorum. Problem çıkınca kendimizi savunamıyoruz, her şeye bir cevap var. Bizzat kurum sahibi ile konu hakkında yazışma şansı bulmam, sahip olduğunuz satış politikası; müşterinize sunduğunuz çözüm, ve müşteri temsilcinizin müşteriye olan tutumu beni bundan emin kıldı. Zaten "müşteri haklıdır" tabiri Mydukkan literatüründe yok, yani ben sizi ikna edemedim. Daha da uzun uzun cevaplar yazmayın, beni de siz ikna edemezsiniz, bu olay tartışmanın ötesinde bir yere gidemiyor.
 
dostum "internetten aldıgın" bir ürünü 7 gün icerisinde hicbir mazeret göstermeden geri gönderebilirsin. hakkını ara vakit kaybetme günlerin gecmesin hemen şikayetimvar.com a başvur.
 
Evet. Fotoğrafları gördükten sonra benim de kişisel görüşüm bu hasarın kargoda gerçekleşme olasılığının oldukça düşük olduğu yönünde.. Ancak "kargoda oluşan sorunlar" konusunda Mydükkan'ın politikasıyla ilgili herhangi bir sorun da göremiyorum.. Ayrımı doğru yapalım.

Mydükkan bu istisnai sorunu umarım doğru şekilde çözer..
 
Selçuk bey.Burada konu ile ilgili açıklamar yapmanız ciddi anlamda iyi birşey bana göre ama şu 2 şeyi eklemeden edemeyeceğim...

1- Sizin verilerinize göre 7 yılda 10.000den fazla gitar satmışsınız.Kargodada zarar gören gitar sayınız önlemlerinizden sonra yılda 1 tane imiş...

Sorun karşısında ya kargo ya müşteri diyorsunuz ve firmaya binde bir hata payı vermiyorsunuz.Bu yanlış.Sorun öyle olmuş böyle olmuşu kenara bıraktım...

2-Aşşağıdaki başka bir siteden alıntıdır:
"Mydukkan.com'dan 21 Şubat 2012 tarihinde alışveriş yaptım. Almış olduğum üründe dün itibariyle deformasyon meydana geldi. Bu durumu müşteri hizmetlerine ilettiğimde benden arıza formu oluşturmamı istediler.

Ardından beni müşteri hizmetlerinden O**** Bey telefonla aradı ve arıza formunu aldıklarını söyledi. Ben de diğer firmalarda derhal konuyla ilgilenildiğini internetten ayrıca arıza formu oluşturmam gerekmediğini söyledim. O**** Bey'in cevabı ise bizi beğenmiyorsanız bizden alışveriş yapmazsınız dedi. İşimi çözecekleri yerde böyle bir polemiğe girildi. Şu anda da işimi çözeceklerinden şüpheliyim."


Yukarıdaki telefonla konuşan arkadaş aynı arkadaş sanırım.Kusura bakmayın ama bizim mahallenin bakkalı bile daha çözüme yönelik ve müşteri memnuniyeti odaklı konuşuyor.

Bu arada saygısızlık olarak algılamayın.Cevaplarınızın hepsini okudum.
 
7 gün geçti galiba ama herşey için çok geç değil.Atılan mesajlarda komik ve ciddiyetsiz pazarcı tavrından sonra size çok da yapacak bir şey kalmıyor hemen başvurun nereye mi:

http://www.uzmantv.com/satin-aldigimiz-mali-hangi-durumlarda-iade-edebiliriz

http://www.uzmantv.com/ayipli-mal-nedir Hizmet maddesi için de geçerli.Yani eğer mydukkan yan çizerse, kargoya da çok rahat topu atabilirsiniz.1. linki izlerken sağ taraftaki örnek videolara da bakın inceleyin 1. uzman ağızdan çok güzel bilgiler var.


Revee, boşa zaman kaybetme.Git hemen hakkını ara.Laf salatası yapıyorlar.Fotoğrafların çıktısını al,kargo fişleri faturayı al,dilekçeni ver tükeciti hakem heyetine(ilçelerde kaymakamlıklarda illerde valilik/hükümet konağında oluyordu.Netten öğrenmek çok kolay) hemen hallet 7. günü geçerse biraz sıkıntı olur.

O gitar patpatlı naylona sarılı/beyaz ince köpük kağıda sarılı olması gerekirdi gigbag ten önce.Gitarın heryeri naylon patpat ile sarmak hem malzeme hem işçilik maliyeti yaptığı için uğraşmıyorlar 2. karton kutuya koyduk diyorlar.O naylon işte bu gibi durumlarda işe yarıyor.Çizilmesin küçük sıyrık darbe vuruk almasın diye.Dilekçene bunu da ekle.Bal gibi ürünü yenisiyle değiştirmek zorunda(video'daki uzman bunu söylüyor)

son olarak artık buradan laf anlatmana gerek kalmadı. Herkes akı karayı gördü.Sonucu yazarsan iyi olur biz de öğrenmiş oluruz.Olumlu olursa bu kadar laf salatası binbir rica zahmetten sonra yine de mydukkan artı puan kazanır.Bak sen bunları yap nasıl geri basacaklar.Nasıl ağız değiştirecekler.Para kolay kazanılmıyor bu ülkede, öğrenci isen 5-10 tl biriktirip alıyorsun.Çalışıyorsan da it gibi çalışıp yorulup para kazanıyorsun anca bir kısmını biriktirip alabiliyorsun. İşin ucunu bırakma.
 
ancak bütün kargolarda elzemdir gelen kargoyu kargonun yanında inceleyip hata varsa zabıt tutturmak. bu basit işlemden kaçılmasa idi gitar ücretsiz olarak iade edilip geri değiştirilirdi.. siz siz olun gelen kargolarınızı kargo görevlisinin yanında inceleyin. ki kargo özensiz geldi bana. bir adet koli, dandik bir gigbag. yani kargocular bazen hayvan-adam a bağlayıp malları fırlatabiliyorlar araca. ya da sert bir darbe de basınçsal olarak çatlama meydana gelmiş olabilir.
 
benim öğrenmek istediğim bu kadar pahalı ürünlerin neden "sigortalı gönderim" seçeneği ile gönderilmediği?

Bu durumda kargo firması kesinlikle alıcıya kutuyu açıp bakmadan ve onay vermeden imza attıramaz ve teslim gerçekleştiremez.

Ticari gönderilerin tümünde, orijinal paket olduğu sürece sigortalı gönderiliyor zaten. İmza atmadan paketi açtırmıyorlar maalesef. Bu kuryenin veya o anda yaşanan diyalogla değişebiliyor. Normalde teslim edilmesi için imzanın alınması gerekiyor. Üründeki problem daha sonra tespit edildiğinden, tazmininde zorluk yaşanıyor maalesef.
 
Selçuk bey.Burada konu ile ilgili açıklamar yapmanız ciddi anlamda iyi birşey bana göre ama şu 2 şeyi eklemeden edemeyeceğim...

1- Sizin verilerinize göre 7 yılda 10.000den fazla gitar satmışsınız.Kargodada zarar gören gitar sayınız önlemlerinizden sonra yılda 1 tane imiş...

Sorun karşısında ya kargo ya müşteri diyorsunuz ve firmaya binde bir hata payı vermiyorsunuz.Bu yanlış.Sorun öyle olmuş böyle olmuşu kenara bıraktım...

2-Aşşağıdaki başka bir siteden alıntıdır:

"Mydukkan.com'dan 21 Şubat 2012 tarihinde alışveriş yaptım. Almış olduğum üründe dün itibariyle deformasyon meydana geldi. Bu durumu müşteri hizmetlerine ilettiğimde benden arıza formu oluşturmamı istediler.

Ardından beni müşteri hizmetlerinden O**** Bey telefonla aradı ve arıza formunu aldıklarını söyledi. Ben de diğer firmalarda derhal konuyla ilgilenildiğini internetten ayrıca arıza formu oluşturmam gerekmediğini söyledim. O**** Bey'in cevabı ise bizi beğenmiyorsanız bizden alışveriş yapmazsınız dedi. İşimi çözecekleri yerde böyle bir polemiğe girildi. Şu anda da işimi çözeceklerinden şüpheliyim."

Yukarıdaki telefonla konuşan arkadaş aynı arkadaş sanırım.Kusura bakmayın ama bizim mahallenin bakkalı bile daha çözüme yönelik ve müşteri memnuniyeti odaklı konuşuyor.

Bu arada saygısızlık olarak algılamayın.Cevaplarınızın hepsini okudum.

1- Hata yapmayız asla demiyoruz, ancak hem benim hem de çalışanlarımın bu konuda ısrarlı davranması 8. yılımızda böyle bir durumla ilk kez karşılaşmış olmamız.
Zaafiyet göstermiş olabilir miyiz? diye son mesajlarımda defalarca bu kelimeyi kullandım.
İlk mesajımızda ve telefon görüşmemizdeki ısrarın dışında, gitarı alan kişiye siz kırdınız diye direk bir şey söylemedik. Olasılıksa buda bir olasılık, kimsenin böyle bir talebi de olmadı. Beklemedik de zaten...

Windows 98'in tanıtımında mavi ekran çıkmıştı. Belki bizim mavi ekranımız da budur bilemiyoruz.


2- Evet biliyoruz...

Arızalı ürününüz varsa, size yardımcı olabilmemiz için arıza formu doldurmanız gerekiyor.
Sistemle kavga etmeye başladığınızda, söylenecek en doğal şey budur. Söylenmesine gerekte yoktur.
Beğenmiyorsanız alışveriş yapmazsınız. Onur Bey, Ahmet Bey meselesi değildir bu.
İlgili kişiyi ben de bizzat aramıştım, hatırladığım kadarıyla 16 dk kadar konuştum. Sorunu 1 gün sonra çözülmüştü. Buna rağmen süreçten mennuniyet en düşük olarak işaretlenmişti.

Telefon görüşmelerinin tek taraflı aksettirilmesi objektif bir değerlendirme olmaz taktir edersiniz ki.
Bu kadar mı subjektif bakışı açısı olur?
Karşı tarafın nasıl konuştuğunu nereden biliyorsunuz?
Yalnızca Onur bey Değil, diğer çalışanlarımızla da polemiğe girilebilir. Ben de bir müşteri ile polemiğe girebilirim neden olmasın? Bunlar olmayan şeyler değil.

Müşteri var, müşteri var.

Gigbag giyip, ekmeğime polish sürüp yemediğim sürece ben de müşteriyim.
Müşteriye uzaylı muamelesi yapmayalım lütfen.

Daha "objetif" değerlendirmeleriniz olursa, okumaktan ve yanıtlamaktan mennuniyet duyarım.

Yalnızca bir örnek;
Diğer "mydukkan" başlığında, bana bozuk pedal gönderdiler diyen de var. Çok iyi hatırlıyorum, tekrar bozmasın diye kendisine adaptör hediye edilmesini bizzat ben söylemiştim.

Bozuk pedal göndermişsiniz deyiverin. Mahalle bakkalınızdan örnekler verin.
Bu ve benzer yorumlarınız yargılamaya girer maalesef. Direk firmamızı mahkum etmeye hakkınız yok. Bu kesinlikle art niyetliliktir.

Bu başlık ve şikayetvar gibi sitelerin dışında, firmamız hakkında araştırma yaptınız mı? Bizimle yaşadığınız bir tecrübeniz var mı?

Araştırma yapıp, hakkımızda yazılan diğer yorumları okuduğunuzda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Hakkından geldik mydukkan'ın, iyi diye birşey yoktur. Yaşasın kötülük?
Gerçekten ilginç...
 
Kutular ortada, kargoda bu kadar kısmi ve net bir hasar olabilmesi için kutunun delinmesi tarzı bir darbe gerekli. Aksi takdirde kutu o bölgeden sert bir darbe almış olsa bu denli küçük kısmi bir çarpma/sıyrık değil daha geniş bir alanı göçerten ve boya çatlaklarının oluşacağı bir hasar meydana getirirdi.

Selçuk bey, zaten “Gitarı geri gönderin = rötuş yaptıralım teklifi”ni Onur bey yaptı, biliyorsunuz istemedim, istemiyorum. Teklifi mağduriyetimi gidermek için bu duruma özel insiyatif kullanarak yapıyorsunuz, fakat bu hasarın mesuliyetini Mydukkan üstlenmiyor, teklifi kabul etseydim kargo masraflarını Mydukkan karşılamıyor. Ayrıca, bu teklifi konuştuğumuz şekliyle kabul etmiş olsaydım bu hasarın Mydukkan’ın sorumluluğunda olmadığını resmen bildirmiş olacaktım. Zaten böyle çözüm çözüm değil, sıfır ürüne rötuş gitarı anca tam tabiriyle refurbished yapar. Ekstra bir de en az 60 Lira git gel kargo niye ödeyeyim hasarlı

ürüne, zaten içime sinmemiş alış veriş..

___________________________________________________________________________________

Bana böyle denmedi, bana bizde böyle bir şey kesinlikle yoktur diye net konuşuldu. Onur bey altına imzamı atarım, kontrol eden diğer arkadaşlar adına da konuşurum, şimdi onlara kefil de oluyorum dedi, şahsi 1000 gitar elimden çıkmıştır böyle bir şey olamaz dedi. Siz de oradaysanız tartışmayı bilirsiniz, ben de ona lütfen kendinizden başka kimseye kefil olmayın, eminseniz sadece kendinize kefil olun bu daha çok ikna edici gelir kulağıma dedim.

çünkü sonrasında hem sizin hem de Onur beyin gitarı görmeme durumu var. Yanlış anlaşılmasın, Onur bey yalan söylüyor bile bile yolladı gibi bir düşüncem zaten hiç bir an olmadı, ama şu gerçek ki gitarın farkedilmeden hasar görmüş olabilme ihtimali kargo senaryosundan çok daha gerçekçi bir ihtimal. Bütün süreç; yani ürünün incelendikten sonra en son paketlemeye kadar olan kısımda yanında olmayan biri nasıl gitarın hasarsız olduğunu bana %100 garanti edebilir? Ve arkadaşına kefil olabilir? Bence olamaz ama siz kurum olarak kesin cümleler kurarak kendinizi akladınız, hiç bir şüphe bırakmadınız, bilet de Aras Kargo'ya kesildi.

Arkadaşlar sayfayı incelesin, kararı da bu çoğunluğun vicdanı benim veya sizin düşüncenizden daha objektif olarak verecektir. Gitara karşılık para iadesi hiç talep etmedim biliyorsunuz, olursa değiştirin dedim Onur beye kabul etmediniz, hayrına luthiye rötuşu + kargoyu benim karşılamam tek sunduğunuz çözümdü… Başlığı açarken amacım bu küçük kusura takılmak değildi. Zaten bu kadar vakit harcamaya değecek bir kozmetik kusur değil olay.. burada tartışılan hadise Mydukkan’ın satış politikası. Sizin tartışmaya katılımınızla Mydukkan, birinci ağızdan kurum olarak bu ve benzeri durumlara karşı alacağı tutumu bize gösterdi, artık bu olay yarın bir arkadaşımızın başına gelirse onun da farklı bir durumu ve elinde çözümü olmayacak, bundan sanırım forumca emin olduk. İnternet ortamından herhangi bir siteden ve Mydukkan’dan sıfır gitar almanın riskli olduğunu düşünüyorum. Problem çıkınca kendimizi savunamıyoruz, her şeye bir cevap var. Bizzat kurum sahibi ile konu hakkında yazışma şansı bulmam, sahip olduğunuz satış politikası; müşterinize sunduğunuz çözüm, ve müşteri temsilcinizin müşteriye olan tutumu beni bundan emin kıldı. Zaten "müşteri haklıdır" tabiri Mydukkan literatüründe yok, yani ben sizi ikna edemedim. Daha da uzun uzun cevaplar yazmayın, beni de siz ikna edemezsiniz, bu olay tartışmanın ötesinde bir yere gidemiyor.


Önceki mesajımda söylemiştim, gitarı bize gönderin, gitarın vuruğunun en azından ne zaman aralığında olduğunu tespit ettirmeye çalışacağız. Hem Ibanez firması çalışanlarının hem de bizim gözümüzden kaçma olaslığını gözden geçireceğiz. Bu zaman zarfında sizi de bekletmeyiz merak etmeyin. Ancak bu fiyat aralığındaki bir gitarda vuruklu bir şekilde Ibanezden çıkması oldukça düşük onu da belirtmem gerekir. Yani cila çatlaması, soğuk lehim vb. olabilir ancak bu durum oldukça zor görünüyor.

Konuyu uzatmayalım, "Aras Kargo" ilgili şubesinden tutanak tutmaları konusunda yardım isteyin ve gitarı bize gönderin.
"Gitarda kozmetik sorun olduğundan iade ediyorum" gibi kısa bir açıklama yapabilirsiniz. Biz gerekli değişikliği yaparız.

Önceki mesajlarımda da (ilk telefon görüşmesi ve mesaj hariç) kargoyu siz ödeyin demedim, kargo ücretini de karşı ödemeli gönderebilirsiniz.

Gitardaki sorun vuruk mudur? Ortalama ne zaman olmuş? vb. sorulara yanıt olması adına. Lutiyelerin yorumları ile yine buradan sizlere aktarmaya çalışacağım.
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst