Gitar Pedal Modelleri

Yakın zamanda elektro gitarım için pedal distortion veya overdrive pedal almayı planlıyorum. İnternetten yaptığım araştırmalarda sonucunda bir iki pedal arasında kararsız kaldım. Bunlardan

Boss - od3 overdrive ,
Boss - Overdrive/distortion os3
Big Muff
İbanez Tubescreamer TS 9 DX

Çalacağım tarz genel olarak rock olup, kendi içinde de değişik tarzlarda oldugundan belirli bir pedala yönelmekte zorluk çekiyorum. Örneğin Guns and Roses, Cake, Clash, belki AC/DC etc. Bu tarz şarkılarda overdrive mı distortion mu daha uygun olur? Bunun yanı sıra yukarıda bahsettiğim pedallar için deneyimi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi? (Tonları, sololarda ki performansı etc.)
 
şu güne kadar,
boss sd1 - ds1 - od3
ibanez ts7 - ts9 - ts9dx - ts808
mxr zw44 - double dist
carl martin crush zone
e.h. big muff, english muff'n

kullandım. bunlara dayanarak söylüyorum. tek başına ts9dx le istediklerini yapamazsın. geri kalan yazdığın 3 pedalda birbirinden o kadar farklı pedallar değildir ve gene istediğin tonu alamazsın. tercih yap tersin bunların arasından od3 ü ts9 la boostlar öyle kullanırım ki boss pedallarının hiçbir analog setupta yer almasını önermiyorum. mxr lara bak fiyat açısından da uygunlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Boss pedalları önermeme nedenin nedir? Birde digitech ler hakkında ne söylersiniz? Bana tonları biraz dijital hissi veriyor gibi.
 
digitechtinde boss dan pek bi farkı olmadığını düşünüyorum. dijital olması mümkün değildir. tamamen analog pedallardır (içlerinde herhangi bi işlemci gibi signali baştan düzenliycek bi elemanları yoktur.) elektrik-elektronik okuduğumdan dolayı devrelerine baktım pedalların. Benim pedaldan beklediğim 2 olay vardır olması gerektiği gibi. ilki pedal pasifken sesin karakterini bozmıycak. aktifkende ses üzerinde fazla oynama yapmadan direk istenen gaini veya tonu vericek.
-- true bypass olayı (pedalı kapattığın anda gitardan gelen sinyal üzerine hiçbir işleme yapmaz). bossun od3, sd1, ds1 fln hi.biri true bypass değildir.
-- sinyal işleme olayı - pedalın amacı. boss ve digitech gelen sinyal üzerinde gaini ve tonu değiştirmek için çok fazla oynama yapar. sinyalin daha doğrusu gitarın karakteristliğini kaybedersin, farklı bi ses alırsın. bu nedenden dolayı o ses sende digital hissi uyandırıyo.
 
benim son aldigim pedalim digitech hardwire reverb rv-7 ilk hardwire pedalim ve inanilmaz begendim
boss chorus pedali bakiyordum kac zamandir kendime ama pedal boardumda yer sikintim var
ama alsam mi almasam mi diye kararsizdim cunku vox time machine i chorus olarak ta kullanabiliyordum
su an boss mu hardwire mi desen hardwire derim
tek begenmedigim yani ise knoblari guzel gorunsun diye metalik yapmslar ayakta calarken baktiginizda ayarlari goremiyorsunuz sanirim fosforlu sticker yapistiracagim uzerilerine
ve boss tan biraz daha iri
 
Tonun şekillenmesinde en başta kendi çalımın, sonrasında da gitarın ve amfin, pedallardan çok daha önemli olacaktır. Saydığın tonları almak için bu tür pedallarla hangi amfiyi kullanmayı düşünüyorsun? Çoğu amfi kafandaki sonucu vermeyebilir.
 
Geri
Üst